Noelle Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 zapraszam do mojego maluszka: http://www.dogomania.pl/threads/210061-Piękny-bernardyn-o-niesamowitym-charakterze-szuka-domu! Quote
Ank@ Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Dzisiaj całe B9 rzuciło się na Mścisłwę. Któreś jej do szyi dopadło a bidulka zaczęła się strasznie drzeć. Na szczęście pies jest cały. Razem z jakimiś ludźmi zaczęliśmy się drzeć na nie, ja próbowałam wejść od zewnątrz i towarzystwo się uspokoiło. Quote
abero Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 No i jak Wam dziewczyny idzie z B4? A o B1 pytałyście może opiekunkę? Quote
Noelle Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Laila i Koma robią stałe postępy. Ponieważ Laila gryzie smycz, teraz chodzi na łańcuszkowej, daje się głaskać i jest ok. :) Koma się ośmieliła, zdarza się, że spuszczona ze smyczy na wybiegu, sama podchodzi na głaskanie i po smaczki. no a Eleonora jest psem do zacałowania, słodziutka jak cukierek. :D o B1 spytam się przy najbliższej okazji, ostatnio w ogóle nie mogłam opiekunki złapać. ale ten rudy pies po prostu ma w oczach jakiś obłęd, coś czuję, że nie jest wcale taki łagodny... stałam przy kratach i stałam, ale im dłużej, tym gorzej. ręki wolałam nie podkładać, bo chyba by mi ją wyrwał w całości... i gdyby nie on, to byłoby super, Migotka robi całkiem dobre wrażenie i dałoby się z nią pracować! może opiekunka podpowie nam jakieś rozwiązanie. Quote
abero Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Fajnie, że B4 ma spacery i że dziewczyny robią postępy. Koma na pewno wyjdzie na prostą, jest zainteresowana człowiekiem i pozbawiona agresji, Laila pewnie potrzebuje więcej czasu. Zróbcie, proszę, Laili jakieś fajne zdjęcia. B1 naprawdę nie byłoby problemem, gdyby nie rudy. Tiara jest bardzo spokojnym psiakiem, a Migotka tylko raban robi :-), ale jest nieszkodliwa. Quote
Noelle Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 ja nie mam dobrego aparatu, podobnie jak dziewczyny, ale poproszę je, może coś wykombinują, żeby obfocić sunię :) Quote
abero Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Jeśli będziecie w czwartek po południu je wyprowadzać, to ja zrobię zdjęcia. Quote
Noelle Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 ja tych psów nie wyrowadzam, ale jak coś to się spytam dziewczyn ;) Quote
abero Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Dzięki dla dziewczyn, któe wyprowadzają boks Laili i Komy za pracę z psiakami :-) Widać efekty: Koma ma jeszcze strach w oczach, ale szaleje po trawie, biega za piłką, podchodzi na głaskanie. Laila przynajmniej daje się pogłaskać bez kłapania. Tu zdjęcia z dziś: Laila pozowała jak modelka: I szalejąca Koma: Quote
Noelle Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 a Koma nawet podchodzi czasem na głaskanie i zjada smaczki z ręki, nie jest źle :) Quote
abero Posted July 8, 2011 Author Posted July 8, 2011 Mam prośbę do dziewczyn wychodzących z boksem Laili: czy możecie spróbować ją zmierzyć, ile może mieć w kłębie? Quote
Noelle Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 one nie czytają raczej dogo, napiszę do nich. znów nie mogłam namierzyć opiekunki sektora B... moze jutro się pojawi nareszcie, bo jak nie, to mogę z nią porozmawiać dopiero za ponad tydzień... Quote
abero Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Psom z B1 tydzień chyba nie zrobi różnicy. Quote
abero Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 Rozmawiałam dziś z p. Ewą. Twierdzi, że jej ani innym pracownikom rudy nigdy nic złego nie próbował zrobić. Ponoć jest strasznie łasy na jedzenie i tym go można przekupić. dać mu parę kęsów przez drzwi, a potem pokazać, że się ma w ręce następny i wejść. Ponoć za żarcie zrobi wszystko :-) Quote
Rumi. Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 abero napisał(a):Rozmawiałam dziś z p. Ewą. Twierdzi, że jej ani innym pracownikom rudy nigdy nic złego nie próbował zrobić. Ponoć jest strasznie łasy na jedzenie i tym go można przekupić. dać mu parę kęsów przez drzwi, a potem pokazać, że się ma w ręce następny i wejść. Ponoć za żarcie zrobi wszystko :-) hehe no to zobaczymy, mi teraz jeszcze dojdzie jeden boks więc nie wiem czy znajdę czas Quote
Noelle Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 w takim razie zabiorę się za B1. :D tylko muszę znaleźć drugą osobę, bo najlepiej wyprowadzać po dwa psy, a też nie wszystkie naraz, aby się dało z nimi pracować, nie całą zgrają na wybieg, przynajmniej nie od razu. 1 raz wejdę przy opiekunce boksów, jednak tego rudego to się obawiam... naprawdę sprawia okropne wrażenie i ma takie szaleństwo w oczach, ale oby było ok :D Quote
abero Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 Jak dwójkami, to rudego z Agawą, a Tiarę z Migotką. One są bardzo związane ze sobą i na początku będą się ze sobą lepiej czuły. Po czasie można je zmiksować, żeby uczyły się, że nie zawsze są razem. Natalia, zanim uda Ci się załatwić p. Ewę na czas wchodzenia do boksu, możesz spróbować nakarmić rudego czymś przez kratę. Zobaczysz, czy się wyciszy. Quote
Noelle Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Migotka powinna szybko pójść do domu, jeśli włoży się w nią trochę pracy- jest śliczna! ok, ze smakami spróbuję, ale to za tydzień. :) Quote
Avaloth Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Ja je z Tobą Natalia mogę brać chętnie. Nie wiem jak teraz wyrobię, bo chciałam jeszcze D6 regularnie zacząć wyprowadzać ale damy radę ;) Quote
abero Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Dzięki, dziewczyny. Tiara i Migotka miały kiedyś spacery, zrobiły kolosalny postęp w stosunku do dzikich psów, jakimi były rok temu i szkoda to zmarnować. Obie są młode i nieagresywne, mają szansę na domy. Agawa, wiadomo, słodziak wielki, żal jej takiej zamkniętej w boksie, a rudy też się może przy Was wyrobi :-) jak wrócę z wakacji, też pomogę, jak będzie trzeba. Quote
Noelle Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 dziś zaczęłyśmy z Pauliną wychodzić z B1. rudy okazał się bardzo miłym psem, rzeczywiście jest bardzo łasy na smaczki. przez kraty ma obłęd w oczach i wygląda, jakby miał człowieka zagryźć, lecz to tylko pozory. bez problemu da się go zapiąć na smycz, a nawet odwołać na wybiegu, pięknie wykonuję komendę "siad". :) a Agawa jak to Agawa, cudny psiak do zacałowania. :D Tiara z Migotką natomiast baaaardzo nieufne i dzikawe. boją się wszystkiego i wszystkich, na smyczy czasem się wiją i próbują uwolnić, ale generalnie nie jest źle. Tiara cały czas trzyma się Migotki i bez niej się nie ruszy, jest przerażona. Migotka jest śmielsza i odważniejsza, natomiast ze strachu straszy zębami i myślę, że obie suki 'przyparte do muru' mogłyby ugryźć, a więc trzeba z nimi stopniowo pracować. na wybiegu były bardzo zadowolone, cieszyły się, bawiły wspólnie i biegały. cały czas trzymały się razem. Migotka podchodziła czasem, aby nas obwąchać, ale Tiara trzymała się na dystans. łapanie je na smycz to było polowanie, oczywiście pierwsza dała się złapać Migotka. z Tiarą był trochę problem, ale po kilkunastu minutach się udało. potem poszłyśmy z nimi jeszcze na spacerek przed schronisko- dały się nawet pogłaskać i trochę powyskubywałyśmy im martwej sierści. na razie ich nie czesałyśmy, to dopiero za jakiś czas, jak nabiorą trochę zaufania. ;) chciałam z tym boksem wychodzić głównie ze względu na Migotkę, lecz to Tiara podbiła moje serce. :loveu: ale oczywiście obie są kochane. :D jeszcze trochę i myślę, że będzie można zacząć je ogłaszać i polecać, a że są młode, powinny szybko znaleźć domy. :) Quote
Rumi. Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 zdjęcia boksu B1 z dziś :) https://picasaweb.google.com/Paula.rumianek/B1 jak widać z Amber zrobił się cudowny pies: A Migotka i Tiara wszędzie razem biegały: Lecz Migotka była śmielsza, Tiara sie trzymała z tyłu: Quote
Noelle Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Migotka-ślicznotka: musiałam to wkleić, bo mi się to zdjęcie mega podoba :loveu: Quote
Rumi. Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='natalek']Migotka-ślicznotka: http://imageshack.us/photo/my-images/5/migotka.jpg/ musiałam to wkleić, bo mi się to zdjęcie mega podoba :loveu: Mi też :loveu: Quote
Noelle Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 jednak wczoraj pracownica się pomyliła- to Tiara jest matką Migotki, tak jak myślałaś Paulina :) Quote
Recommended Posts