Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 450
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boks B4. Sznupka Laila potrafi chapsnąć, kiedyś tylko uchyliłam drzwi i złapała mnie za but. Choć wcześniej jak była w B8 zdaje się, wchodziłam i tylko patrzyła z rogu boksu. Trzecia, duża to 8-letnia Eleonora, przemiły siak. Gdyby tam nie było Laili, na pewno chodziłabym do nich, ale jej nie ufam, szczególnie jak jej oczu nie widać spod tych kłaków.

• 4 weeks later...
Posted

Agawa przeniesiona do B1, do swoich dwóch koleżanek z Modlniczki i rudego psa. Powodem jest dołączenie do B2 i Mormona w środku dwóch nowych suczek z kwarantanny i fakt, że niedawno Agawa i Mormon bardzo źle potraktowały nową suczkę, dodaną do ich boksu. Sam Mormon jest grzeczny. Teraz będzie trudniej wychodzić z nią, bo w boksie kłębią się cztery duże psy, a rudy ujada wcale niezachęcająco.
Udało mi się dziś wyjść z Eleonorą z B4. Koma, matka Kolombo, i Laila nie zeżarły mnie, bardzo bojaźliwie próbowały powąchać. Następnym razem wezmę jakiś smakołyk, może się powoli przekonają.

Posted

Owszem, ma, więc całkiem bez spacerów nie będzie, ale będzie ich mniej, jeśli nikt z nas do B1 nie wejdzie. Z drugiej strony jest taka masa innych psiaków czekających na spacer, że może ta opiekunka Agawie wystarczy, chyba jest w schronie regularnie.

Posted

Skąd można się dowiedzieć czy pie ma wirtualnego opiekuna?
Ponoć Puma z B5 ma swoją opiekunkę która chodzi(ła?) do schr więc zrezygnowałyśmy z tego boksu bo nie ma sensu się dublować, ale na tablicy nie ma od dawna żadnego wpisu na temat spacerów psów z tego boksu.

Posted

która to Puma, taka liskowata?
wiem, że z b5 właśnie taka liskowata sunia ma opiekunkę, raz jej pomagałam ją odłożyć. i ona opiekowała się też Azą (owczarkowatą suczką), gdy była jeszcze w schronie

Posted

no to pewnie to ta sama :)
dziś dziewczyny wchodziły do B4 i wzięły Eleonorę. czarna psinka i Koma podeszły, żeby je pogłaskać nawet. :) na spacer, to jeszcze nie, ale skoro już chciały głaskania, to kto wie

Posted

szczeniaki już dawno poszły do domów, zostały tylko dorosłe, dzikie, wystraszone psy, niektore chyba gryzace, raczej srednio adopcyjne. :(
było cuś szpicopodobnego, bardzo zmiksowane sznaucery, duzo kundelkow, nawet bullopodobna sunia była...

Posted

Aktualnie ja kojarzę tylko dwie ONki, Agawę i mamę Colombo, plus tą wystraszoną mix sznupkę.
W ogóle aktualnie w schronisku są tylko dwa szczeniaki, plus podobno jakaś suka z maleńkimi, ale nie wiem jakich rozmiarów ani nic.

Posted

suka ze szczeniakami jest mała, czarna-podpalana, siedzi na magazynie 7. miałyśmy ją z greatmadwomen na spacerze na prośbę p. Anety ;) całkiem fajna sunia, nieco wystraszona

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczyny dziś wyprowadziły dzielnie Komę i Lailę. Koma była bardzo przestraszona, co jakiś czas przypadała do ziemi, ale na głaskanie reagowała machaniem ogona i ogólnie nie było tak źle.

Laila natomiast panikowała, wiła się na smyczy, jedną przegryzła w próbie uwolnienia się. Czarno widzę obłaskawienie tej sznupki.

Posted

Był czas, że regularnie ktoś wchodził do jej boksu, zawsze trzymała dystans. Ale to fakt, że nikt z nią specjalnie nie pracował. Dostała łatkę dzikiego, agresywnego psa (na początku ugryzła kogoś z pracowników) i tyle.

Posted

W takim razie dziewczyny następnym razem jak będę idą ze mną na spacer a po nim się wypowiem czy będą mieć zapewniony przynajmniej raz w tygodniu spacer (że mna oczywiście). Dominika uak będziesz to oczywiście nie mam nic przeciwko towarzystwu przy wyprowadzaniu ich.

Posted

Klaudia uwielbia owczarki, więc raczej tego boksu nie opuści, bo są 2 owczarkowate. a że na spacerze nie było źle i sobie poradziły, to myślę, że będą z nimi wychodzić :)