Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widać, że zbliża się czas wakacji... I bezduszności... znowu biegające wszędzie zabiedzone psy...:angryy:

Od wczoraj mam nową bidkę na oku.
Została prawdopodobnie porzucona z samochodu w lesie lub na skraju, co zresztą za różnica:shake:.

Pewnie, tak najłatwiej, po co sterylizować, po co wydawć nie daj Boże kasę, to przecież niehumanitarne, po co zabierać przyjemność, to nieludzkie. LUDZKIE to jest dopiero nacieszenie się szczeniakiem, a jak przyjdzie cieczka i będzie po wszystkim, można przecież tak łatwo pozbyć się niechcianej już zabawki. Niech to szlag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad:

Oto śliczność - przedstawiam wszystkim Lilę, młodziutką ok. roczną sunię. Jest janobeżowa, prawie biała, ma piękne jasnobrązowe oczy, waży ok 15 kg, średniej wielkości, sporo mniejsza od labladora, może mieszkać na podwórku i w mieszkaniu.

Przypomniało mi się, że równo rok temu miałam baaardzo podobną, też z takiej samej sytuacji, z tego samego miejsca, tylko nie zaciążoną... Historia lubi się powtarzać...

Jest pieszczochem, uwielbia dzieci, łasi się do każdego. Jest bardzo grzeczna, rozumie komendę siad, nie szczeka bez powodu.

Całe szczęście, dosłownie jakimś cudem, udało mi się znaleźć jej tymczas, gdzie będzie czekała na swoją szansę na lepsze życie.

Z tego co widzę, sunia jest w ciąży, jeszcze niewidocznej, ale sutki trochę powiększone, zresztą już się takie rzeczy po prostu wie.

Tak więc błagalna prośba do koleżanki z TOZu - ekspresowe zadziałanie -iiiiii- HURA!!! jutro sterylka. Dzięki za pomooc, całuski jaanna19, jesteś kochana, super, że miałam na kogo liczyć:multi::loveu:.

Jutro zbieram ją z terenu, uprzedziłam dzieciaki, że mają jej pilnować, by nie stała się krzywda lub nie zniknęła za sprawą kogoś dorosłego w nieznanym kierunku, zabieg, a potem ruszamy w świat ku lepszej przyszłości.

Już słyszałam jakieś komentarze, że dzieciaki ją ciągaja, to zrobi się zaraz agresywna. Ale to tumany za przeproszeniem...:roll: A dzieci wcale nie ciągają, to ona chodzi za nimi krok w krok, wszyscy mniejsi ją na szczęście głaszczą i nie robią nic złego. Jest przemiła, łatwo zaskarbiła sobie małolatów. :lol:

INFO DO OGŁOSZEŃ:
Imię: Lila
Plec: suczka
Waga: 16 kg.
Miejsce: Białystok.
Sterylizacja: wysterylizowana
Stosunek do dzieci: pozytywny, uwielbia
Stosunek do innych psów: pozytywny, bawi się
Stosunek do kotów: pozytywny, nie gania na podwórku
Dodatkowe informacje: zaszczepiona, odrobaczona, zabezpieczona od kleszczy, wysterylizowana
Charakter: bardzo łagodna, nie szczeka bez powodu, uwielbia pieszczoty, posłuszna, karna, reaguje na komendę siad, umie chodzić na smyczy, dobrze znosi jazdę samochodem, grzecznie siedzi lub leży.

Kto zrobi nam banerek? Pliss...

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agaciaaa napisał(a):
Zamówiłam suni bannerek, jak będzie gotowy to tu wkleję. Jakby co postaram się też pomóc ogłoszeniowo.

coś z opóźnieniem wyświetlaja mi się posty, to banerek już będzie, tak?

Posted

:lol:Dzięki dziewczyny. Agaciaa, jak zwykle z wielkimi ukłonami poproszę Cię o pomoc w ogłoszeniach;)

Jedna z dziewczynek (11-12 lat) spędziła z nią całe popołudnie, bardzo jej się sunia podoba, nie odstępowała jej na krok. To właśnie jej powiedziałam, że znalazłam kogoś, kto przygarnie. Wieczorem przyszła do mnie z koleżanką, że tata znalazł ogłoszenie, że ktoś szuka suni i że on zawiezie:crazyeye:. Oczywiście nie uwierzyłam, bo nie wygląda to na zagubienie, więc powiedziałam, że pójdę porozmawiać z tym tatusiem. Za chwilę uciekły pędem, a gdy zadzwoniłam do drzwi, usłyszałam, jak krzyczą, że "ona chce komuś oddać..., powiedz, że...":evil_lol:. Nikt mi nie otworzył drzwi, ale za chwilę panny wyszły i powiedziały, że się pomyliły, to było ogłoszenie o pudlu...;) Próbowałam przemówić im do rozumu, ale nie wiem czy zrozumiały, że przecież sunia, nie będzie się plątać bez końca i ktoś może jej zrobić krzywdę albo wywieźć. Dzisiaj leży przy drzwiach małolaty, domyślam się, że rodzice nie będą tym zachwyceni... Nie mówiąc o innych miłośnikach. Ach te dzieci... :roll:

Posted

Do jednej znajomej, która zgodziła się ją przetrzymać. Raczej nie znasz:razz:.
Mam prośbę o wstawienie ją na stronę TOZ, potem zrobię ogłoszenie wg schematu, bo teraz mam chwilę w pracy i dorwałam się, do komputera...:evil_lol:

Guest monia3a
Posted

dreag napisał(a):
Do jednej znajomej, która zgodziła się ją przetrzymać. Raczej nie znasz:razz:.

Tak tylko pytałam bo z tego co kojarzę ''nasze'' wszystkie DT są zajęte :)

Jest jedna Pani, która poszukuje białego szczeniaczka, podpytam może zechce dorosłą suczkę.

Posted

Dzięki za banerek GaBi12 i prośbodawcy:multi: Znawczyni (niby ja:evil_lol:)się pomyliła, sunia nie była w ciąży, ale jednak coś tam się działo... Albo wkrótce cieczka, albo początek ropomacicza. Sunia miała powiększone sutki, jakąś wydzielinę z pochwy, którą ciągle wylizywała. A z kolei dziś jeden amant podskakiwał do niej z zainteresowaniem... Prawdę mówiąc się przestraszyłam, bo myślałam, że dostala cieczki i nici ze sterylki.
To 2 godziny przed zabiegiem:

Jednak wszystko poszło gładko, pół godziny i po wszystkim. Sterylka na Zielonogórskiej.

W drodze "na" była bardzo grzeczniutka, spała, potem zachowywała się super na smyczy, padła momentalnie do zabiegu, a w drodze powrotnej dwa razy wymiotowała - dosyć długa jazda (50 km) i podkarmianie (wyszły z niej jakieś skóry i kawałki wędlin:roll:)
To z podróży:

Będzie mieszkała na zewnątrz w bardzo dużym zadaszonym kojcu z przestronną budą, deski na podłodze, posłania, podusie, co tylko sobie chce. Dostała wyprawkę, zabawki, jedzenie.
Po zabiegu kupiłam jej zakraplacz od pcheł i kleszczy, bo tylko skakało po niej. Na razie jest w stroju:lol:.
Za jakiś czas się ją wykąpie, to będzie prawdziwa piękność. Do wielkości labka jej daleko, jest zdecydowanie drobniejsza i mniejsza, waży 16 kg.
W nowym miejscu:

Posted

ciężarna w banerku już nie pasuje :(...-znaczy dobrze ze nie jest

biore się za czytanie zaraz

edit:przeczytalam z zapartym tchem !
ciesze się ze nie jest w ciazy
i że po sterylce
dobrze że tak trafila !

Posted

Bardzo ładny.... Jak byś chciała coś nowego byłoby super, taki z uniwersalnym tekstem, np. czekam... czy cós (w razie jakiś postępowych zmian:evil_lol::evil_lol:)

Posted

Dineh, ślicznie dziękuję. Najbardziej spodobał mi się "potraktowana jak śmieć". Mam prośbę-wpisz tu adres url, bo inaczej nie mogę wkleić obrazka (albo nie umiem..).