Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam mały problem, ponieważ mojemu przez ostatnia zimę strasznie pogorszyła sie kondycja, między innymi dlatego, że chodził tylko na załatwienie swoich potrzeb, bo raczej nie przepada za mrozem. Zamierzam zacząć z nim jeździć na rowerze oraz chodzić na dłuższe spacerki, ale czy to wystarczy... A co do wystawy to chodzi o to, że w ogóle biega jak muł na ringówce, a chcem żeby biegał jak za zimy na wystawach. Może to tez z tego powodu, że od wystawy we Włocławku długo nie ćwiczyłam... Ale zawsze nawet po dłuższej przerwie pięknie biegał... POMÓŻCIE

Posted

No jedyne lekarstwo to zmienic nieco diete i zabrac sie za sportowy tryb zycia.

Oczywiscie nie od razu kosmiczne dystanse, zacznij od krotkichi stopniowo wydluzaj :)

Powodzenia!

Posted

Diete to ma dobrą ;) oczywiście nie zaczne z nim np. od 10km... Musi sobie wpierw przypomnic jak to sie biegalo przy rowrku. I jak mowilas z czasem zwiekszymy dystans. Chyba wyrobimy się do Słupska 21.05

Posted

No to swietnie :)
Zycze powodzenia. Nie wiem czmeu ale ubzduralo mi sie, ze cwiczycie agility :lol:

A jesli ma diete niskotluszczowa to super :)

Posted

Asta napisał(a):
Mam mały problem, ponieważ mojemu przez ostatnia zimę strasznie pogorszyła sie kondycja,

Zima się skończyła miesiąc temu :cool3:
Trzy tygodnie to nie jest zbyt dużo czasu, uważaj, żebyś pieska nie przetrenowała ;)

Posted

1. Niech biega.

Twoja rola:
1. Wychodź z nim na spacery.
2. -||- na rower.
3. Nawet na podwórku rzucaj mu piłeczkę ( o ile potrafi się bawić).
4. Nie przetrenuj go.
5. Zmień pokarm/ zastosuj dietę.
6. Podawaj mu tabletki:
http://www.serenus.istore.pl/sklep,707,,,02,,pl-pln,13787,24773.html

Na tej stronie ogłoszenie 4.
180sztuk masz za niecałe 25zł.
750 sztuk masz za 70zł.

BEAPHAR Top10 dla psa
cena: 70.85 zł / 750 sztuk- bardziej się opłaca.

Witaminowo-mineralny dodatek do pożywienia. Preparat wpływa na poprawę kondycji, zapewnia właściwy rozwój kości i zębów, dodatkowo dzięki zawartości L-karnityny, gwarantuje silne mięśnie.
Składniki: drożdże, minerały oraz ryby

Dawkowanie: 1 tabletka dziennie na 5 kg masy ciała psa.

Tu masz o tym:
http://www.serenus.istore.pl/sklep,707,22093094,62963748404673,03,,pl-pln,89747,0.html

Posted

a ja rower odradzam dla AST no chyba ze pogoda taka do 15 stopni C - polecam piaszczyste górki, fressby, pływanie, i noszenie wielkich patyczków oraz treningi w przeciąganie (znaleść trzeba partnerkę do tego typu zabaw) i wiszenie na aporcie ale tego trzeba psa nauczyć (myśle ze spokojnie dasz radę)
to chyba na tyle :)
pozdrawiam

Posted

Teraz zrobiło się strasznie gorąco, więc odpuszczę sobie rower, ale zastosuje tak jak mówiłaś Patka ;) A ja mam nastepny problem... Dotyczy on dokładniej biegania na ringówce i łancuszku... Oczywiście mój pies normalnie biega etc, bo to nie pierwszy raz biega, ale jak biegnie po mojej lewej stronie to biegnie mi bokiem, a jak już biegnie po prawej to normalnie, prosto biegnie... I co mam zrobić w tym przypadku?

Posted

roweru nei odpuszczaj;p;p po prostu wychodz z psem na rower wczesnie rano albo wieczorem.. ja z moimi psami bylam wczoraj jak slonko grzalo.. i chetnie biegaly i w sumie zrobilismy ok 12 km... niby malo.. ale jak na moje psy to chyba jdnak dobry dystans;p

Posted

Macie jakieś inne rady? Niestety RACZEJ Z PSEM NIE POJEŻDŻĘ, bo najbliżej mam do parku, gdzie chodzi mnóstwo osób i trzeba co chwile skręcać, a pies raczej powinien prosto biec...