Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiecie... my mieliśmy w pracy "słuzbowe" pączki, wzięłam sobie dwa... mój Dyrektor mówi "Ty uważaj w biodra idzie" ja mu na to "i tam, w tym roku w cycki" a on spojrzał na mnie, na mój talerz i mówi "weź sobie cztery"...

Posted

Saththa napisał(a):
Hmmm ja wogule nie zjadłam :) Ale widziałam jak mama moja je, liczy się?:D

jeśli masz na myśli czy biust Ci urośnie - nie :diabloti: od patrzenia na jedzenie to sie tylko chudnie ;)

Posted

jambi napisał(a):
wiecie... my mieliśmy w pracy "słuzbowe" pączki, wzięłam sobie dwa... mój Dyrektor mówi "Ty uważaj w biodra idzie" ja mu na to "i tam, w tym roku w cycki" a on spojrzał na mnie, na mój talerz i mówi "weź sobie cztery"...

oooo za to bym się obraziła :D hahaha

Posted

jambi napisał(a):
jeśli masz na myśli czy biust Ci urośnie - nie :diabloti: od patrzenia na jedzenie to sie tylko chudnie ;)

I tam nie musi rosnąć :0 Ale w wiadomościach mowili, że to tradycja i że pomyslności nie będzie w roku wiec chyba do sklepu pojde hmmm

Posted

jambi napisał(a):

Dowcipny hi,hi,hi

Posted

WATACHA
Napisał jambi

Dowcipny hi,hi,hi

ta dowcipny i subtelny
trzeba mu było powiedzieć, że facetom w rozum idzie i niech też sobie nie żałuje ;)

Posted

Fides79 napisał(a):
ta dowcipny i subtelny
trzeba mu było powiedzieć, że facetom w rozum idzie i niech też sobie nie żałuje ;)

Albo że idzie w hmmmmm...tam na dole i że tych dwóch zrzekniesz się na jego korzyść, bo mu się bardziej przyda ;P

Posted

Saththa napisał(a):
Hmmm ja wogule nie zjadłam :) Ale widziałam jak mama moja je, liczy się?:D

No jeśli mama jeszcze karmi Cię piersią, to niewykluczone :evil_lol:, jeśli nie karmi, to jambi ma rację

jambi napisał(a):

:evil_lol:

Fides79 napisał(a):
... facetom w rozum idzie ...

6 zjadłem i więcej już nie mogę :placz:
:-D

Posted

WATACHA napisał(a):
Albo że idzie w hmmmmm...tam na dole i że tych dwóch zrzekniesz się na jego korzyść, bo mu się bardziej przyda ;P

Eee, no mięsień piwny, to od czego innego rośnie :cool3:
No, chyba że koleżanka ma na myśli rekwizyt z niemieckich filmów niskobudżetowych :cool3:, tych co to akcja stoi w miejscu, tylko aktorzy się popychają :cool3::evil_lol:

Posted

Erhan napisał(a):
Eee, no mięsień piwny, to od czego innego rośnie :cool3:
No, chyba że koleżanka ma na myśli rekwizyt z niemieckich filmów niskobudżetowych :cool3:, tych co to akcja stoi w miejscu, tylko aktorzy się popychają :cool3::evil_lol:

A gdzież to takie filmy można obejrzeć, bo nie jestem w stanie się wypowiedzieć bez oglądnięcia ;)?

Posted

[quote name='WATACHA']Albo że idzie w hmmmmm...tam na dole i że tych dwóch zrzekniesz się na jego korzyść, bo mu się bardziej przyda ;P

Tak własnie mój TZ stwierdził na moją argumentcję, ze w cycki idzie :D

[quote name='Erhan']No jeśli mama jeszcze karmi Cię piersią, to niewykluczone :evil_lol:, jeśli nie karmi, to jambi ma rację

No nie juz nie karmi :) w związku z tym właśnie pochłonełam dwa coby równo było :D

Posted

jambi napisał(a):
zgodnie z przyjętą dziś filozofią, zostało ustalone, że tego jedynego dnia w roku, pączki nie idą w biodra lecz w cycki :diabloti: zjadłam dwa...
WOW! :crazyeye: Idę pożreć jeszcze ze dwa :diabloti: do północy mam jeszcze chwilę czasu. Powinnam zdążyć :evil_lol:

jambi napisał(a):

Bym się obraziła, a potem opluła jadem :angryy:

WATACHA napisał(a):

Dobre, dobre...tylko weź to wymyśl tak na poczekaniu i zaskoczeniu :oops:

Erhan napisał(a):

Nie rozumiem :shake:

Posted

[quote name='malawaszka']oooo za to bym się obraziła :D hahaha

toż i właśnie tak żem uczyniła ... ale to i tak nic przy drugim takim (niestety na tego sie obrazić nie umiem, łączą nas bowiem wspólne zainteresowania = psy ); tenże drugi, już raz przegiął nazywając mnie Heksą (pisałam Wam o tym), wczoraj natomiast stwierdził, że wyglądam jak krepel :mdleje: ... nie wiem czy to dobrze napisałam - i od razu wyjasniam, co by nie tylko malawaszka i zerduszko miały polewkę, "krepel" to po śląskiemu pączek...

[quote name='Fides79']ta dowcipny i subtelny

oo patrz, że ja na to nie wpadłam :splat: dobre! dobre! :megagrin:

[quote name='WATACHA']Albo że idzie w hmmmmm...tam na dole i że tych dwóch zrzekniesz się na jego korzyść, bo mu się bardziej przyda ;P

czy to jest to o czym ja myslę... :hmmmm: no nieeee... to za mocneeeee... w końcu to Dyrektor nie :evil_lol:

[quote name='Erhan']No jeśli mama jeszcze karmi Cię piersią, to niewykluczone :evil_lol:,

Erhan, mistrzuniu!!!! :klacz:

[quote name='Erhan']No, chyba że koleżanka ma na myśli rekwizyt z niemieckich filmów niskobudżetowych :cool3:, tych co to akcja stoi w miejscu, tylko aktorzy się popychają :cool3::evil_lol:

[quote name='Agmarek'] Nie rozumiem :shake:

Agmarek... której części nie rozumiesz? "niskobudżetowe" to te tanie w produkcji :razz:

ale jeśli chcesz to ja Ci to zaraz wszystko ładnie wytłumaczę ... :sg168:

Niemieckie filmy niskobudżetowe jak sama nazwa wskazuje charakteryzują się nieodmiennie dwoma cechami. Po pierwsze: są niemieckie - jednak z racji raczej skąpych dialogów, nie oznacza to, że przy oglądaniu tych filmów jest wymagana duża znajomość języka niemieckiego,
po drugie są niskobudżetowe - a to oznacza mniej więcej tyle, że z racji niskich nakładów finansowych producenci takiego filmu ograniczają się raczej do minimum w kwestii dekoracji, scenografii czy efektów specjalnych. Można nawet powiedzieć, że wszystkie sceny często ograniczają się właściwie do jednego pomieszczenia, które również nie jest zbyt bogato wyposażone...no, czasem w grę wchodzą także inne rekwizyty, jednak nie mówimy tu o drogich "zabawkach" w stylu filmów o Jamesie Bondzie, czy kasowych Hollywoodzkich produkcji. :cool3:
Gra aktorska również nie prezentuje się na najwyższym poziomie, nie wymaga udziału kaskaderów... choć... czy ja wiem? byc może niektóre wyczyny można by zakwalifikowac jako kaskaderskie... :hmmmm: nie mniej, gra aktorów acz dynamiczna jest raczej monotonna; dialogi jak już wspomniałam dość ubogie... akcja nie jest zbyt rozbudowana, wątek z reguły tylko jeden, więc nie można sie pogubić. To wszystko składa się na to, że nie sa to filmy abyt ambitne, wymagające nadmiernej uwagi czy skupienia... no i jeszcze jadna rzecz je odróżnia, raczej nigdy nie zobaczysz ich w Telewizji Publicznej :p No chyba że po 23...

Posted

hi hi chyba każdy miał okazję przerzucając pilotem kanały tv widzieć choćby fragment takiej "cudownej" niemieckiej produkcji :cool3:

ja swego czasu oglądałam w niemieckiej wersji Predatora i ze względu na "mnogość" dialogów, nie miało to znaczenia czy oglądam wersje niemiecką czy byłaby to choćby chińska i tak wiadomo o co chodzi ;)

Posted

lilo napisał(a):
widzę że mamy do czynienia ze znafcą tematu :P

bo ja lubie kino :diabloti: ... a poza tym kto powiedział że ja te filmy oglądam? ja teoretyk jestem, o skutkach skoków na bungee tez moge sie wypowiedzieć a nigdy nie skakałam ...

Fides, ale jednak nie o Predatora mi chodziło :megagrin:

Posted

a mówcie co chcecie ale ja nigdy nie widziałam niemieckiego filmu niskobudźetowego... nie wiem czym to idzie :) a nie jestem jakaś straszliwie pruderyjna ;p