Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jambi wydrukuje sobie ten piękny opis i przy nastepnej historyjce bede porownywac "... hmmm krotka kufa ... pulchna dupka .... oczy jak dzieciak ...to musi byc Mia "

Watacha mam to samo , mój pies daje sie uczesac tylko pani fryzjerce , ze mna jest nieustanna walka i nic nie pomaga... :/

Posted

Mi jako tako się daje, tylko jak go coś zaboli to straszy, a mąż to nawet strupka nie może obejrzeć.Teraz sobię obrał taktykę "przytulę się do panci to jej się szkoda zrobi i przestanie".

Posted

Saththa napisał(a):
Kurcze Jambi a co Ty o tej porze robisz tutaj ?:)

nie uwierzysz... siedze w domu przed kompem i żłopie piwo :p

TZ wziął był wyjechał na kilka dni celem naprawy autka i wizytacji w swym rodzinnym mieście (nota bene niedaleko Ciebie) to korzystam :evil_lol:

a co do Mii - to tu muszę zaprzeczyć i z dumą stwierdzić, że zabiegi pielęgnacyjne odbywają się bez problemów, a kleszcze wyciągałam przy jej całkowitej obojętności, ona generalnie jest dobry pies, jak sama idzie to jest anioł, ale na spacerach faktycznie wie doskonale, że wystarczy że piśnie a już ma wsparcie w postaci Bibi no i oczywiście giganta Arona :lol:

Posted

eee tam krótko, zwyczajnie... wiesz jak jest... chłop w domu to i sie z łóżka po 22 nie wyrwiesz tak żeby nie zauważył :roflt:

a poza tym wzbogaciłam sie o własny internet :p a i młody śpi, to nikt mi nie powie że demoralizuje dziecię widokiem puszki od piwa ;)

Posted

mój małżon o takich godzinach śpi juz conajmniej od godziny a ja w ramach walki z nuda siedze na necie , w dzien pracuje na komputerze wiec dogo i inne facebooki mam wlączone :) a odkad jestem chora to siedze przed komputerem caly dzien :( bo nie mam co robic ... a zreszta mój tz-t to woli nawet jak coś tu grzebie bo wtedy nic od niego nie chce przynajmniej :) nie nudze żeby mi coś poopowiadał ...on to wogóle jakiś mało wylewny jest :)

Posted

WATACHA napisał(a):
Ha,ha mój też już śpi, ale w przeciwieństwie do Twojego lilo jest bardzo wylewny.Mógłby gadać 24 na dobę jakby mógł.

zazdroszcze , aj uwielbiam gadac , najbardziej wieczorem w łóżku ale zazwyczaj jak do niego przychodze to mój już śpi a nawet jak nie śpi to tylko słyszę "hm ...hm....hm " co znaczy " tak , nie , nie wiem , jak chcesz itd ... sama wymysl co to znaczy :/ "

Posted

mój za to śpi jak matka niemowlęcia, wystarczy, że wstaje w nocy a ten już "co jest?"

ale serio - TZ w domu nie ma, młodego udało mi się dziś położyć wcześniej i nastawiłam sie na to dogo i piwko więc jestem :lol: a popołudniami zwykle nie bywam, bo jak wracam do domu około 18.00, to najpierw psy, potem koty , nakarmić to całe towarzystwo, młodemu zrobić kolacje, ze szczurem sie pobawić, z papugami pogadać, młody chce sie bawić albo grać - zwyczajnie czasu mi brak :) a potem z reguły jestem zmęczona i marze tylko o spaniu

Posted

lilo napisał(a):
zazdroszcze , aj uwielbiam gadac , najbardziej wieczorem w łóżku ale zazwyczaj jak do niego przychodze to mój już śpi a nawet jak nie śpi to tylko słyszę "hm ...hm....hm " co znaczy " tak , nie , nie wiem , jak chcesz itd ... sama wymysl co to znaczy :/ "

mój gadatliwy, ja gadatliwa, zwykle każde gada na swoje tematy i kończy się to wszystko taką bzdurną gadką, że jakby nas kto posłuchał z boku to by pomyślał (słusznie zresztą) że my rąbnięte som :)

Posted

jambi napisał(a):
mój gadatliwy, ja gadatliwa, zwykle każde gada na swoje tematy i kończy się to wszystko taką bzdurną gadką, że jakby nas kto posłuchał z boku to by pomyślał (słusznie zresztą) że my rąbnięte som :)

to Wy iście sznupkowe charakterki macie ;)
ja gadatliwa jestem a że moje siostry mieszkają daleko to czesto z nimi przez tel. rozmawiam i mój mąż zawsze mówi " Czy Ty nie mozesz rozmawiac jak człowiek ??" nie wiem o co mu chodzi...

Posted

jambi napisał(a):

:lol:

u nas przeciwnie - dwa milczki i chwała bogu bo dzieki temu nie mamy schizy pod tytułem: krępujące milczenie - też jest fajne :D

Posted

Z tym piwem to jak ja ja :) tworzę prezent dla Mamusi mojej i się piwem wspomagam bo mi coś wen kaputnął
A Tz mój już też śpi... Jako i Tazzio zresztą pod nogami mymi :D

Posted

Saththa napisał(a):
Z tym piwem to jak ja ja :) tworzę prezent dla Mamusi mojej i się piwem wspomagam bo mi coś wen kaputnął
A Tz mój już też śpi... Jako i Tazzio zresztą pod nogami mymi :D

Sandra, ja widzę, że Tobie piwo dobrze wpływa na poetyckość wypowiedzi fiu fiu.... :evil_lol:

mi wręcz przeciwnie - owszem, gadatliwsza jestem i problemów z wypowiedzią nie mam (bynajmniej do czasu) ale poetyckość gdzieś mi ulatuje; a co do "weny" największa twórczą wenę mam gdy samotnie spaceruje - wtedy przychodzą mi do głowy różne pomysły, potem, gdy te "pomysły" przelewam na przykład na papier wspomagam się - wstyd się przyznać - papierosami... to jest tak: napiszę coś, nagle brakuje mi koncepcji - przerwa, zapalam papierosa, czytam jeszcze raz to co napisałam i nagle bingo - olśnienie, odkładam tego papierosa i dalej "tworzę" :lol:

Posted

ja za piwkiem nie przepadam , ale chętnie raczę się nalewką z pigwowca własnoręcznie robioną ;p palaczem jestem niedobrym ale w domu nie palę , bo TZ-t nie pali i pies nie pali to ich nie zmuszam do biernego palenia :) zima nie zima a ja na balkon :) dawniej paliłam w kuchni przy najwiekszych mrozach ale odkad jest pies to nawet tego nie robie , ale sama też wolę zapalic na polu i miec w domu świeże powietrze :)

Posted

jambi napisał(a):
eee tam krótko, zwyczajnie... wiesz jak jest... chłop w domu to i sie z łóżka po 22 nie wyrwiesz tak żeby nie zauważył :roflt:

a poza tym wzbogaciłam sie o własny internet :p a i młody śpi, to nikt mi nie powie że demoralizuje dziecię widokiem puszki od piwa ;)

ha ha znaczy macie ciekawe życie wspólne a szczególnie to łóżkowe, jak sie po 22 wyrwać z łóżka nie możesz :roflt:

Posted

o no prosze wylapala temat hihihi a ty ksiazkie piszesz????

ja piwa nie pije wcale , nie tworze, pale namietnie { jak mnie walnie i firany popiore to palimy na zewnatrz ale ostatnio jeszcze nie pralam wiec zaczelismy z powodu okrutnego zimna i wiatru palic w domu znowu} naleweczki tez chetnie popijam zwlaszcza swoje
ale wyglada na to ze wczoraj mialyscie bardzo mily wieczor na dogo

Posted

hi hi hi jak się Kaśka chwali to ja wyłapuję :evil_lol:

a piwo lubie, najlepiej z soczkiem, ale coś mi nie służy ostatnimi czasy, najlepiej mi smakuje zimne piwko w środku gorącego lata, albo przy grilu :lol:
a dobra nalewka nie jest zła ;)

Posted

Fides79 napisał(a):
ha ha znaczy macie ciekawe życie wspólne a szczególnie to łóżkowe, jak sie po 22 wyrwać z łóżka nie możesz :roflt:

ej no, :errrr: przeciez napisałam :

jambi napisał(a):
mój za to śpi jak matka niemowlęcia, wystarczy, że wstaje w nocy a ten już "co jest?"

to po cóż ja sie mam narażac na gupie pytania?

a poza tym z reguły jest tak, że jak już młodego uśpie to sama na pysk lece i nawet mi przez myśl nie przyjdzie wyleźć z łózka w celu włączania komputera :p

Piwo lubie - zimne! bez soczków! nalewki też, ale tylko okazyjnie, zasadniczo piwo i czasem wino to jedyne alkohole które spożywam - tych mocniejszych nawet nie tykam; palę za to i do tego się przyznaje, ale nie w domu i raczej nie przy dziecku - głównie u mamy i na dworzu... tak sie własnie zastanawiam czy ja mam jakieś inne nałogi? :hmmmm: nie, zdecydowanie nie :p

Posted

zerduszko napisał(a):
A psi-jaciele? ;)

jeśli to nałóg to tak, przyznaje sie, zreszta dopiero co w galerii weszki napisałam, że bez psa życia sobie nie wyobrażam, to niemożliwe...
zatem - jestem uzależniona ;)

Posted

zerduszko napisał(a):
A psi-jaciele? ;)

jeśli to nałóg to tak, przyznaje sie, zreszta dopiero co w galerii weszki napisałam, że bez psa życia sobie nie wyobrażam, to niemożliwe...
zatem - jestem uzależniona ;)