memory Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Jeżeli chodzi o Dr Adama Janickiego, (chirurg i ortopeda) to w necie są namiary dwóch warszawskich lecznic: ul. 27-go Grudnia 5A, Warszawa - Wawer, tel. 022 812 00 73 ul. Książęca 3, tel. 022 622 55 22 Quote
obraczus87 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 To dziewczyny zapisały GO na KSiążęcą z tego co pamiętam. Quote
AGA35 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 next jest zapisany na Książęcą do dr.Janickiego. Quote
AGA35 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 cioteczki zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/203023-Wszystko-po-6-z%C5%82.Do-06-03-2011-zapraszamy. Quote
Selenga Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Przydałoby się jakieś info po wizycie u dr Janickiego... Quote
Selenga Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Wydawało mi się że on na ten poniedziałek był umówiony... Coś mi się wyraźnie pomieszało.... Quote
obraczus87 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Selenga napisał(a):Wydawało mi się że on na ten poniedziałek był umówiony... Coś mi się wyraźnie pomieszało.... Chyba na 7 marca z tego co pamiętam :) Quote
Kago Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 tak, Next maszeruje na konsultację 7 marca o 16.30 jeśli będzie potrzebny RTG to od reki będziemy go robić, bo poza tym Next już absolutnie nadaje sie do adopcji i zaczynamy go ogłaszać Quote
santino Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Kago napisał(a):tak, Next maszeruje na konsultację 7 marca o 16.30 jeśli będzie potrzebny RTG to od reki będziemy go robić, bo poza tym Next już absolutnie nadaje sie do adopcji i zaczynamy go ogłaszać No to dajcie pls opis do ogłoszeń, jak już będziecie miały. Zmienię wtedy wydarzenie na fb - skoro po ostatniej zmianie był taki odzew (mam nadzieję, że jeszcze trochę kasy wpłynęło od ludzi z fb) to może jak napiszę, że gotów do adopcji to też znajdzie się ktoś chętny... Quote
Cleo2008 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Kago napisał(a):tak, Next maszeruje na konsultację 7 marca o 16.30 jeśli będzie potrzebny RTG to od reki będziemy go robić, bo poza tym Next już absolutnie nadaje sie do adopcji i zaczynamy go ogłaszać to jest bardzo! dobra wiadomosc;) !!! Quote
santino Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Czekamy na wieści dzisiaj wieczorem! Na DOBRE WIEŚCI ;) Quote
mona0205 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Napiszę króciutko bo resztę dopisze Kago - dolegliwości Nexta są prawdopodobnie spowodowane przebytą w dzieciństwie nosówką - został jedynie skierowany na badania krwi - rtg wg lekarza jest zupełnie zbędny. Czyli nasz chłopczyk czasami będzie się zachowywał jak troszkę pokręcony ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu - generalnie jak najbardziej może być ogłaszany i czas aby zmykał do nowego domu. :-) Chyba nic nie pokręciłam - pewne jest, że Kago była szcześliwa i Next również bo szaleli razem w parku obok kliniki :-) Quote
memory Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Czyli nie dysplazja, tylko prawdopodobnie powikłania neurologiczne po nosówce. Czy da się z tym coś jeszcze zrobić? Jakaś rehabilitacja? Quote
obraczus87 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Kago na pewno napisze wiecej dzisiaj. Natomiast Aga jest załamana sytuacja Kajtusia :( http://www.dogomania.pl/threads/203424-Kajtuś-guz-śledziony-ropa-w-płucach-......... Quote
Kago Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Dzięki Mona za szybkie zaspokojenie luki informacyjnej:) Rzeczywiście dziwny sposób poruszania się Nexta, wynika z tego, że nie do końca on kontroluje swoje ruchy. Czyli czasem idzie z lekka bokiem, a po schodach właściwie nie chodzi, bo mu niestety odmawiają posłuszeństwa łapsie. Next musiał w szczenięctwie przejść nosówkę lub stosunkowo lekką formę porażenia mózgowego i stąd te uszkodzenia neurologiczne. wg. lekarza nie będzie się to pogłębiało ani nie powinno skutkować np. agresją natomiast może z wiekiem trochę przysparzać problemów z poruszaniem się. Pies powinien dostawać dobra karmę, bo np. "wielbłądzie" przednie łapki są najprawdopodobniej wynikiem luźnych ścięgien wynikajacyh z kiepskiego żywienia szczeniaka. Natomiast zrobiliśmy przy okazji badanie krwi żeby sprawdzic czy w tej chwili nie ma niedoborów mineralnych i ewentualnie jeszcze poprawic jego żywienie i tyle... SZUKAMY bardzo fajnych ludzi, dla bardzo fajnego psa. Next w lecznicy zachowywał sie bardzo ładnie. Oburczał tylko jednego psiego facecika, bo dużych samców nie lubimy, a potem skakał jak szalony na spacerku i szczęście, że mogliśmy zejść do samochodu ja po schodkach parkowych a Next z boku po trawce, bo skończyłoby się wizytą u dentysty. NEXT 8-10 SCHODKÓW USIŁUJE PRZESADZAĆ JEDNYM SZYBKIM SKOKIEM:) Quote
AGA35 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 Bazarek dla Nexia http://www.dogomania.pl/threads/203755-Drogeria-ponownie-otwarta-.Do-20-03-2011?p=16455835#post16455835 Quote
AGA35 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 cioteczki bardzo prosze o pomoc w ułożeniu tekstu dla naszego nexta :-) Ja mam totalną puchę w głowie i nic mądrego nie wymyśle Quote
Selenga Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek Zadeklarowano kupienie 47 cegiełek Realnie zapłacono za 41 cegiełek Na moje konto wpłynęło 220 zł w tym 15 zł za zdjęcia w formie papierowej (3 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki) koszt wystawienia aukcji sponsorowała memory prowizja allegro 9,40 zł 220 - 15 - 9,40 = [SIZE=4]195, 60 Przelałam dzisiaj na koto Agi35: http://dogo.egonet.pl/allegro/next/przelew_next.pdf i jeszcze drugi przelew, z korektą: http://dogo.egonet.pl/allegro/next/przelew_next2.pdf Wybaczcie dziewczyny, ale trochę przestaję ogarniać i zapomniałam, że momory sponsorowała wystawienie aukcji. Trochę za dużo kłopotów, aukcji i rozliczeń a doba za krótka i jak się robi rozliczenia o 3 nad ranem to niestety coś czasem umyka :( Quote
Recommended Posts