Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeżeli chodzi o Dr Adama Janickiego, (chirurg i ortopeda) to w necie są namiary dwóch warszawskich lecznic:
ul. 27-go Grudnia 5A, Warszawa - Wawer, tel. 022 812 00 73
ul. Książęca 3, tel. 022 622 55 22

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

tak, Next maszeruje na konsultację 7 marca o 16.30 jeśli będzie potrzebny RTG to od reki będziemy go robić, bo poza tym Next już absolutnie nadaje sie do adopcji i zaczynamy go ogłaszać

Posted

Kago napisał(a):
tak, Next maszeruje na konsultację 7 marca o 16.30 jeśli będzie potrzebny RTG to od reki będziemy go robić, bo poza tym Next już absolutnie nadaje sie do adopcji i zaczynamy go ogłaszać

No to dajcie pls opis do ogłoszeń, jak już będziecie miały. Zmienię wtedy wydarzenie na fb - skoro po ostatniej zmianie był taki odzew (mam nadzieję, że jeszcze trochę kasy wpłynęło od ludzi z fb) to może jak napiszę, że gotów do adopcji to też znajdzie się ktoś chętny...

Posted

Kago napisał(a):

to jest bardzo! dobra wiadomosc;) !!!

Posted

Napiszę króciutko bo resztę dopisze Kago - dolegliwości Nexta są prawdopodobnie spowodowane przebytą w dzieciństwie nosówką - został jedynie skierowany na badania krwi - rtg wg lekarza jest zupełnie zbędny. Czyli nasz chłopczyk czasami będzie się zachowywał jak troszkę pokręcony ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu - generalnie jak najbardziej może być ogłaszany i czas aby zmykał do nowego domu. :-) Chyba nic nie pokręciłam - pewne jest, że Kago była szcześliwa i Next również bo szaleli razem w parku obok kliniki :-)

Posted

Dzięki Mona za szybkie zaspokojenie luki informacyjnej:)
Rzeczywiście dziwny sposób poruszania się Nexta, wynika z tego, że nie do końca on kontroluje swoje ruchy. Czyli czasem idzie z lekka bokiem, a po schodach właściwie nie chodzi, bo mu niestety odmawiają posłuszeństwa łapsie.
Next musiał w szczenięctwie przejść nosówkę lub stosunkowo lekką formę porażenia mózgowego i stąd te uszkodzenia neurologiczne. wg. lekarza nie będzie się to pogłębiało ani nie powinno skutkować np. agresją natomiast może z wiekiem trochę przysparzać problemów z poruszaniem się. Pies powinien dostawać dobra karmę, bo np. "wielbłądzie" przednie łapki są najprawdopodobniej wynikiem luźnych ścięgien wynikajacyh z kiepskiego żywienia szczeniaka.
Natomiast zrobiliśmy przy okazji badanie krwi żeby sprawdzic czy w tej chwili nie ma niedoborów mineralnych i ewentualnie jeszcze poprawic jego żywienie i tyle...
SZUKAMY bardzo fajnych ludzi, dla bardzo fajnego psa. Next w lecznicy zachowywał sie bardzo ładnie. Oburczał tylko jednego psiego facecika, bo dużych samców nie lubimy, a potem skakał jak szalony na spacerku i szczęście, że mogliśmy zejść do samochodu ja po schodkach parkowych a Next z boku po trawce, bo skończyłoby się wizytą u dentysty. NEXT 8-10 SCHODKÓW USIŁUJE PRZESADZAĆ JEDNYM SZYBKIM SKOKIEM:)

Posted

Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek
Zadeklarowano kupienie 47 cegiełek
Realnie zapłacono za 41 cegiełek
Na moje konto wpłynęło 220 zł
w tym 15 zł za zdjęcia w formie papierowej (3 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki)
koszt wystawienia aukcji sponsorowała memory
prowizja allegro 9,40 zł

220 - 15 - 9,40 = [SIZE=4]195, 60

Przelałam dzisiaj na koto Agi35: http://dogo.egonet.pl/allegro/next/przelew_next.pdf
i jeszcze drugi przelew, z korektą: http://dogo.egonet.pl/allegro/next/przelew_next2.pdf

Wybaczcie dziewczyny, ale trochę przestaję ogarniać i zapomniałam, że momory sponsorowała wystawienie aukcji. Trochę za dużo kłopotów, aukcji i rozliczeń a doba za krótka i jak się robi rozliczenia o 3 nad ranem to niestety coś czasem umyka :(