Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

cioteczki moja deklaracja za sierpień poszła,

jest mi bardzo przykro ale niestety z powodów niezależnych ode mnie(problemy zdrowotne z moim kundlikiem i pracą) muszę na jakis czas zawiesić swoje deklaracje
do tej pory udawało mi się łatać dziury ale niestety w tej chwili już nie jestem w stanie temu podołać

• 4 weeks later...
Posted

W związku z tym ze hotelik w który przybywa NEXT rezygnuje z " działalności" w sumie w trybie natychmiastowym musimy zabierać psa w inne miejsce :-( dramat totalny. Pies jest trudny , nie może dzielić kojca z innym psem , jest " nerwowy " .Bardzo proszę o pomoc , jakieś podpowiedzi gdzie mozna by było go umieści :-( Sytuacja jest naprawdę TRAGICZNA !!!!!!

Posted

Aga,

skontaktuj sie z Hotelem MOKRY NOSEK w Teresinie. Cena na stronie to 30zł doba, ale dla psow dogomaniackich to najczesciej 12zł plus karma. Drogawo, ale warunki są fajne ( z tego co mowili mi inni). Corka wlascicielki pojawia sie na dogo i robi piękne zdjęcia: anka_szklanka.

Wiem, ze numer telefonu do wlascicielki - p.Malgosi, ma AWIT, ktora trzyma tam swojego Szariczka.
Ludzie z dogomanii jezdza tam w miare czesto (ostatnio bylo chyba kilka wizyt)

Posted

Wpłyneło 100 zł od memory - 30 zł.za IV kwartał i zwrot za szczepienia -70 zł. Bardzo serdecznie dziekuje :-) Od razu przekazuję je na konto hoteliku .

Posted

[quote name='AGA35']w związku z tragiczna sytuacją finasową nexta jestem zmuszona o upminanie sie o deklaracje które nie wpływaja od lipca .[/QUOTE]
Bardzo mi przykro ale w związku z moją tragiczną sytuacją finansową na ten moment nie jestem w stanie dalej pomagać Nextowi (ani żadnemu innemu psiakowi), przepraszam...

Posted

Next znalazł nowego sponsora, Tadeusza.
'Alimenty' malutkie, bo tylko 10zł/mies. i póki co deklaracja tylko na rok.
Ale ze względu na bardzo trudną sytuację finansową Nexta, też się przydadzą.
I chyba zostaną wpłacone na raz :)

A co z chłopakiem, wiadomo juz gdzie zamieszka?

Posted

Super !!!!!!Bardzo serdecznie dziękujemy p.Tadeuszowi :-) Na razie jeszcze nic nie ustaliłyśmy , mamy miejsce zajęte u Jamora ale to dopiero w grudniu :-(

Posted

Przebacz, ze zawracam glowe... Nie bylo mnie tu chyba rok i... Mozesz mi troszku przyblizyc co sie dzieje z NEXTem takiego, ze nikt go nie adoptowal do tej pory? Wiesz, takie male streszczenie ostatniego roku.. prosze... Innym tez sie to przyda... A Kago zyje?
Pytalyscie o miejsce w Pomiechowku? Tam moze sie kasa przydac, wiec moze Wy kase, oni miejsce.. ?

Posted

zoja. napisał(a):
.... takie male streszczenie ostatniego roku.. prosze... Innym tez sie to przyda... ....

Mimo Allegro, wydarzenia na FB, ogłoszeń, plakatów - nie ma chętnych na Nexta.
Nie wiem, czy jest nieadopcyjny i musi pozostać na łasce sponsorów na resztę życia, czy jeszcze ma szansę na adopcję.

Najgorsze jest, że u Nexta właściwie nic się nie zmieniło.
Zresztą wystarczy zerknąć na poprzednią stronę. (19)
Pół roku temu, w marcu (sic!) streszczałam życie Nexta, wspominając o jego ostatnich badaniach.
Od tej pory doszła ledwie jedna strona wątku, a nieliczne posty, które przybyły, to w zasadzie nieśmiałe prośby AGA35 o jakąkolwiek pomoc finansową.
Ze zmian tylko ta, że mimo wszelkich zabiegów AGI35 o zdobycie grosza na utrzymanie Nexta (głównie bazarki) urósł dług w hoteliku, a sam hotelik kończy działalność.
Next nie ma się gdzie podziać, a jego sytuacja finansowa jest tragiczna.

zoja. napisał(a):
.... wiec moze Wy kase, oni miejsce.. ?

Tylko, że kasy NIE MA.
Tak zwyczajnie i po prostu Next nie ma kasy, ma tylko dług.

Nigdy nie miał kompletu deklaracji, a te nieliczne jakie miał właściwie się już wykruszyły.
Jak w tej sytuacji myśleć o płatnym miejscu w hoteliku - pojęcia nie mam :(
A o BDT nawet marzyć się nie da...

Straszne jest, że wciąż przybywa wątków i psich tragedii, które przysłaniają mniej medialną - ale również tragedię Nexta.
Ludzie skupiają uwagę na sprawach bieżących, biegną pomóc - choćby doraźnie - tam, gdzie leje się krew, gdzie z psa zostały tylko oczy i kręgosłup, gdzie istnieje bezpośrednie zagrożenie życia czy bezpieczeństwa.
Pewnie, że to najważniejsze...

Tylko dla Nexta (i pewnie kilkudziesięciu innych podobnych psiaków) już nie wystarcza ani pieniędzy, ani nawet uwagi i pamięci.
W końcu 'jest bezpieczny i syty', wiec nikt się nie zastanawia jakim sposobem.
Kto wysupłał właśnie ostatnią dychę by wspomóc kolejny, palący przypadek, nie wspomoże już Nexta, nawet nie pomyśli, że choćby pięciozłotowa ale stała deklaracja zapewniłaby mu bezpieczną przyszłość.

Posted

memory napisał(a):
Mimo Allegro, wydarzenia na FB, ogłoszeń, plakatów - nie ma chętnych na Nexta.
Nie wiem, czy jest nieadopcyjny i musi pozostać na łasce sponsorów na resztę życia, czy jeszcze ma szansę na adopcję.

Najgorsze jest, że u Nexta właściwie nic się nie zmieniło.
Zresztą wystarczy zerknąć na poprzednią stronę. (19)
Pół roku temu, w marcu (sic!) streszczałam życie Nexta, wspominając o jego ostatnich badaniach.
Od tej pory doszła ledwie jedna strona wątku, a nieliczne posty, które przybyły, to w zasadzie nieśmiałe prośby AGA35 o jakąkolwiek pomoc finansową.
Ze zmian tylko ta, że mimo wszelkich zabiegów AGI35 o zdobycie grosza na utrzymanie Nexta (głównie bazarki) urósł dług w hoteliku, a sam hotelik kończy działalność.
Next nie ma się gdzie podziać, a jego sytuacja finansowa jest tragiczna.

Tylko, że kasy NIE MA.
Tak zwyczajnie i po prostu Next nie ma kasy, ma tylko dług.

Nigdy nie miał kompletu deklaracji, a te nieliczne jakie miał właściwie się już wykruszyły.
Jak w tej sytuacji myśleć o płatnym miejscu w hoteliku - pojęcia nie mam :(
A o BDT nawet marzyć się nie da...

Straszne jest, że wciąż przybywa wątków i psich tragedii, które przysłaniają mniej medialną - ale również tragedię Nexta.
Ludzie skupiają uwagę na sprawach bieżących, biegną pomóc - choćby doraźnie - tam, gdzie leje się krew, gdzie z psa zostały tylko oczy i kręgosłup, gdzie istnieje bezpośrednie zagrożenie życia czy bezpieczeństwa.
Pewnie, że to najważniejsze...

Tylko dla Nexta (i pewnie kilkudziesięciu innych podobnych psiaków) już nie wystarcza ani pieniędzy, ani nawet uwagi i pamięci.
W końcu 'jest bezpieczny i syty', wiec nikt się nie zastanawia jakim sposobem.
Kto wysupłał właśnie ostatnią dychę by wspomóc kolejny, palący przypadek, nie wspomoże już Nexta, nawet nie pomyśli, że choćby pięciozłotowa ale stała deklaracja zapewniłaby mu bezpieczną przyszłość.

i dokładnie tak jest :-( Smutne ale prawdziwe :-[ psiak jest bardzo trudny , nie akceptuje żadnych zwierząt , do ludzi wydaje się w porządku .... tyle tylko że " że ma swój świat i swoje kredki "