Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mogłam być dzisiaj u Azorka.
Ale w czwartek była znów z wizytą nowa jego pani. Przywiozła mu mięsko, a przy okazji sporo darów dla schroniska. Azor - to znaczy Czesiu - już jej nawet nie ciągnął. Na pewno zostanie zabrany do połowy sierpnia. Pani naprawdę fajna i jak tak spacerowała z Czesiem, to widać było, że pasują do siebie. Jedynie żeby go nie wydano komuś przypadkowemu, gdyby się zjawił... Ale wiedzą w schronisku, że on już na dobrą sprawę ma swój dom:) Naprawdę spokojna będę, jak się dowiem, że już do niego pojechał.

Posted

W sobotę byłam u Azorka/Czesława - pożegnałam się z nim, bo według wszelkiego prawdopodobieństwa ma zostać zabrany przez Panią w połowie sierpnia, czyli w czasie, kiedy będę na wczasach. Był wesoły, miał ochotę biegać i bawić się z innymi psami, zwłaszcza z małą, czarną jamnikowatą sunią. Ona na szczęście też:)

Życzę Azorkowi, by poszedł do umówionego domu i żył tam sobie długo, szczęśliwie i nie niszcząc niczego. Oczywiście i tak go spotkam na wizycie poadopcyjnej, więc to nie było takie pożegnanie na zawsze:)

NIE BĘDZIE MNIE NA DOGO DO 18 SIERPNIA.

• 2 weeks later...
Posted

:smilecol:Azorek już w nowym domu:)

Jeszcze będąc na wczasach dostałam telefon od Pani, która go już zabrała do siebie:) Oczywiście jest Czesiem i podobno nawet reaguje na to swoje imię:) Azor/Czesiu wprawdzie zwymiotował w samochodzie w drodze do domu, ale potem, z tego, co wiem, było już tylko dobrze:) Azorek/Czesio miał też pojechać z Panią na weekend do domku na wieś.
Nie kontaktowałam się jeszcze z Panią w sprawie zachowania psa w mieszkaniu pod jej nieobecność... ale skoro nic się nie dzieje, to mam nadzieję, że wszystko ok. Wizytę planuję na wrzesień, wtedy pewnie będą ciekawe wieści:)

Na tyle poznałam tę Panią i jej stosunek do Azorka, że chyba zaryzykuję i jeszcze przed wizytą poadopcyjną napiszę, że strasznie się cieszę:smilecol: