henikar Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 [FONT=Arial]Bąbel to dwu-miesięczny szczeniak. Jego mama - mieszaniec owczarka błąkała się, prosząc błagalnym wzrokiem o pomoc. Nad psiną zlitowała się samotna kobieta. Przygarniając suczkę nie spodziewała się, że jest ona szczenna. Na świat przyszły tylko 4 szczeniaki, w tym dwa martwe. Brat Bąbla już ma wspaniały dom i rodzinę. Niestety Babel chociaż podobny do brata nie ma tyle szczęścia. Najpierw trafił do ludzi, gdzie wino tzw. „patykiem pisane” stanowiło priorytet. Dobrze, że kobieca intuicja szybko zadziałała. Potem miał trafić na wieś, a właściwie podzielić los trzech psów, którzy pilnują placu budowy domku. Właściciele przyjeżdżają na sobotę i niedzielę. Bąbel miał zastąpić dwóch psich staruszków, którzy nie mają już siły odstraszać przechodniów. Tylko jak malutki Bąbel miał tam przetrwać.[/FONT] [FONT=Arial]Bąbel czeka na prawdziwy, kochający dom. Obecnie przebywa w domu tymczasowym w Będzinie gdyż kobieta, która przygarnęła jego mamę jest osobą schorowaną i dalsza opieka nad dwoma psami jest dla niej bardzo uciążliwa.[/FONT] [FONT=Arial]Bąbel będzie psem średnim lub dużym. Jego mama jest mieszańcem owczarka, ale drobniejszej budowy. Został odrobaczony i odpchlony. [/FONT] Quote
Jasza Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Jestem! Henikar - zdjęcia jutro powklejam, bo dzisiaj tylko w biegu, dobrze? Bąbel jest słodziak, potrzebne ogłoszenia i szybciutko poleci do domku! Quote
henikar Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Jasza jeżeli będziesz miała czas czy mogę Cie prosić o jakieś ogłoszenie. Ja dzisiaj robię do rozklejenia. Sprawa Bąbla zaczyna być pilna, bo mamy problem z DT. Quote
henikar Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Jasza narazie wstrzymaj się z ogłoszeniami. Dzisiaj o godz. 13 dziewczyny są umówione na wizytę adopcyjną. Może zadziałały rozklejone ogłoszenia. Quote
henikar Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Dom adopcyjny okazał się niewypałem. Bąbel nadal w potrzebie. Quote
Jasza Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Henikar - przepraszam,że nie zaglądam. Na Dogomanii będę tak "w pełni" po sobocie chyba. Zrobię kilka ogłoszeń. Quote
henikar Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 Bąbel był dzisiaj na aukcji. Duże zainteresowanie, ale psina nadal nie ma domku. Quote
henikar Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 W ubiegłym tygodniu Bąbelek został adoptowany. Do adopcji doszło w Mikołowie, ale docelowym miejscem Bąbelka są okolice Mazowsza. - miejsce zamieszkania mamy i brata Pani, która podpisała umowę. Właśnie wczoraj dowiedziałyśmy się, ze mały już tam dotarł. Mamy stały kontakt telefoniczny i obiecane zdjęcia malucha z nowego domku. Quote
evelin12 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Pozdrawiam serdecznie!Chciałabym goraco podziękować za pomoc w szukaniu domku dla Bąbelka.Nasz mały ma już domek i kochająco rodzinkę.Jestem przekonana o tym że będzie mu tam dobrze bo ludzie do których go zawiozłam są naprawdę bardzo sympatyczni i kochający zwierzaczki.Oby więcej było takich człowieków :lol: Quote
__Lara Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Cieszę się, że psinka ma domek :) niewiele, a właściwie nic nie pomogłam, bo padł mi komputer.... :( ale dobrze jest :) Quote
normalnieewka Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Piesek ma nowy domek i jest bardzo szczęśliwy, a to jego zdjęcia: Quote
Recommended Posts