Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam problem z moim 4-miesiecznym sznaucerkiem miniaturką. Na spacerze bierze różne papierki, butelki liscie itp. do buzi i nie chce ich wyjąć! Co z tym zrobić?? Dobrze, ze ich nie polyka, ale niegdy nic nie wiadomo.

Posted

Moja prawie 6-miesięczna Samanta robi to samo. Ale za wszelką cenę staram się jej to zabrać i mówię fe, nie wolno , czasami skutkuje juz przed wzięciem czagokolwiek w pyszczek. Myślę , że jeszzce trochę czasu minie zanim się oduczy.

Pozdrawiam

Posted
To sie robi tak - pies cos wezmie , ciagie sie go i drze ,,FE" ,,NIE" itp... jak wreszice pusci ,,DOBRY PIESIO" i smakolyk ;) u mnie w 2 przypadkach poskutkowalo..

Tak, to skutkuje najlepiej:)

Wiem, bo mam odkurzacz w domu, to znaczy Pagaja;)

Posted

Oj ja mam Super Snoopus Odkurzaczus :) W skrocie SSO :) Po kazdym naszym posiłku przy stole samo zaprogramoany SSO wkracza pod stol i juz az sie blyszczy ;) Jesli cos zostannie na stole- dla SSO to zaden problem ;) Od czego sa krzesła i łapki :P

Posted
To sie robi tak - pies cos wezmie , ciagie sie go i drze ,,FE" ,,NIE" itp... jak wreszice pusci ,,DOBRY PIESIO" i smakolyk ;) u mnie w 2 przypadkach poskutkowalo..

Ja mam 7- miesięcznego psa (trochę opóżniony w szkoleniu -bo po ciężkiej chorobie) no i teraz są tego skutki, na dobrą sprawe to cały czas na spacerze ciągne go, krzyczę, drę się... i nie mam za co chwalić :roll:

Wszystko co po drodze napotka to jego liście,kamienie ,kije,szmaty,ziemia no i kupy :evil:

Kupiłam mu kaganiec , ale wydaje mi się że to nie jest skuteczna metoda?

- tak mi się wydaje że nie tędy droga :roll:

• 1 month later...
Posted

Mój znajomy miał dokładnie to samo: pies smietniczka. Kupił kaganiec i....zamiast papierów i innych cennych znalezisk pies zaczał nosić w paszczy...kaganiec i za nic nie chce oddać (ani sobie załozyć), jest nim tak zaaferowany ze nie zauważa juz innych spacerowych skarbów.

Kumpel odkrył to przez przypadek, jak wychodząc z domu pies zabrał kaganiec z domu na spacer...

Od tej pory jak tylko kaganiec sie pojawi w zębach to sygnał że piesio chce wyjść...

POzdrawiamy

Posted

U mnie swoje zadanie spełnił kaganiec, choć znajdowanie "skarbów" nie było priorytetem w przekonaniu suni do niego :wink: teraz ma taki zgrabniutki skórzany i zapomina o nim :P

Posted

Moj Rocky to tez mala smietniczka, ale w jego przypadku kaganiec nie spelni swojej roli, bo moj piesior to york, a widzial ktos kiedys yorka w kagncu? :lol:

Jedyne co moge robic, i powoli zaczyna skutkowac to przywolywanie do siebie jak widze, ze kroi sie na "male co nieco z zimi" i nagroda za wlasciwe zachowanie.