wiosna Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 no nie, dotarłaś tu pierwsza z Luką, a moje wieści z transportu to co? Ale jeszcze na szczęście zdjęć nie wstawiłaś, to ja mam jedno ;) Pani Wiosno :lol: słyszałam to już sto razy i zawsze mnie to tak samo śmieszy :) Ale do rzeczy. Cieszę się, że Luka ulokowana, i że nie było na dzień dobry jakiejś jatki niemiłej z Twoim psem, Pani Kofeino. I chociaż wiem jaka Luka cudna to jednak mam nadzieję, że już niedługo będzie miała własną kanapę, a nie w gościach siedzieć. A Ty będziesz mogła wrócić do tematu Gosiakowego maliniaka :razz: Jak tak dalej pójdzie to Cię w niego wrocimy :eviltong: Quote
agaga21 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 kofeina, karm psiaki osobno na wszelki wypadek a jak wychodzisz to małą do klatki pakuj czekamy na fotki :) :) Quote
Kofeina Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 [quote name='wiosna']no nie, dotarłaś tu pierwsza z Luką, a moje wieści z transportu to co? Ale jeszcze na szczęście zdjęć nie wstawiłaś, to ja mam jedno ;) Pani Wiosno :lol: słyszałam to już sto razy i zawsze mnie to tak samo śmieszy :) Ale do rzeczy. Cieszę się, że Luka ulokowana, i że nie było na dzień dobry jakiejś jatki niemiłej z Twoim psem, Pani Kofeino. I chociaż wiem jaka Luka cudna to jednak mam nadzieję, że już niedługo będzie miała własną kanapę, a nie w gościach siedzieć. A Ty będziesz mogła wrócić do tematu Gosiakowego maliniaka :razz: Jak tak dalej pójdzie to Cię w niego wrocimy :eviltong: No ja tam bede zagladac na maliniaczka:D to moje drugie love:D A wieczorem wstawie zdjecia:] no poki co jest ok juz coraz lepiej:D maja wsolnego wroga pies sasiadow:] kubulec obszczekal to ona tez a co ma byc gorsza??... kuba lezy w klatce a luka NA LOZKU :) nie ma to tamto pies domowy:D to my idziemy sie poznawac dalej:] milego dzionka zyczymy mnie juz dzisiaj nie bedzie ale pewnie gosia napisze co u nas wieczorem:) Pozdrawiamy Quote
agnieszka32 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Kofeina, zawsze karm psiaki osobno, po zjedzeniu od razu zabierz miski i uprzątnij z podłogi resztki, tak by nie miały o co się pokłócić. Nie dawaj im też zabawek, chyba że są rozdzielone, to samo ze smaczkami. Głaszcz pierwszego swojego psa, potem Lukę - Kuba nie może odczuć, że jego sytuacja pogorszyła się z momentem pojawienia się Luki, on nie może stracić przywilejów, które miał przed jej pojawieniem się ;) Jak będziesz stosować się do podstawowych zasad, to powinno być dobrze :) Quote
gosia2313 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Wiosna, w pierwszych postach masz chyba więcej niż 5 zdjęć :P Zmień sobie, żeby się admini nie przyczepili ; ) Quote
agaga21 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 kofeina, odezwij się jak psiaki :) mam nadzieję, że wszyscy żyjecie ;) Quote
Lu_Gosiak Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 kofeina ma juz jedna pare butów mniej:roll: do popoludnia wszystko bylo ok...teraz juz telefon milczy- zadzwonie rano - mam nadzieje, ze wszystko jest ok Quote
agnieszka32 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Kofeina - chowaj wszystko, co Luka mogłaby zniszczyć, a przede wszystkim buty - to ulubiony przedmiot gryzienia prawie każdego psa ;) Quote
Lu_Gosiak Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 psy po starciu..Luka sprowokowała Kubusia przy misce z wodą na Niego naskoczyła to sie odgryzl i Luka ma małą dziurke na pamiątke...bardzo dobrze, ze sie Jej odgryzl bo za duzo sobie pozwalala, a zaraz po starciu Luka odeszla z podkulonym ogonem - oby teraz bylo juz coraz lepiej...Kofeina wieczorkiem wejdzie to pewnie opisze wszystko ze szczególami, ale dzis psy juz moga lezec kolo siebie na łózku i jest spokoj Quote
doddy Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Dobrze, że się nie poddajecie pierwszymi niepowodzeniami. Mam nadzieję, że psy się szybko dotrą i nie będzie już żadnych spięć. Dajcie znać co u Was. Quote
Kofeina Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Witam, po weekendzie na wygnajewie moge juz coraz wiecej napisac o pieseczku:) Otoz Lusia jest slodka kochana i niedobra:DGosia juz pisala o jednym spieciu a wczoraj wieczrem bylo drugie. Tym razem bez ran duzo pisku na szczescie brak efektu. I o dziwo znowu sprowokowala Lusia. Ona moim zdaniem daje roche sprzeczne sygnaly przyniosla tego juz zdezelowanego buta mojemu kubie a pozniej warczala na niego on ustapil odszedl a ta sie rozbiegla na niego z zebami no i sie zaczelo. Jedyna dobra oznaka ze tak jak za pierwszym razem podkulila w koncu ogon i uciekla. Po tym zdarzeniu normalnie aniol. Ale o dziwo w windzie jest wporzasiu, na lozku razem wporzasiu, przy mijaniu sie wporzasiu. Wiec nie do konca wiem o co chodzi ksiezniczce:):) Co do posikiwania nie sika na widok ludzi przynajmniej tak jest u mnie cieszy sie to fakt, skacze ale jak sie jej powie NIE to obrazona wylazi z przedpokoju i idzie do siebie. Wczoraj pierwszy raz zostala w klatce bo sie balam ze jak wyjde to wroce do domu i sie okaze ze ktos kogos zjadl. Pisku bylo na poczatku troszke ale pozniej spokoj. Wiec jest ok. Nie wiem jeszcze co by tu napisac bo my dalej jestesmy w fazie poznawania sie. No i mam ndzieje ze wiecej spiec nie bedzie:) A jak beda to tylko takie niegrozne. Pozdrawiam Quote
Kofeina Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Pomalu pomalu:) Ale najwazniejsze gosiu ze do przodu. Dajmy jej czas nauczy sie ladnie zachowywac do Kuby. Na dworze nie maja problemow tylko w domku. Ale coz ja mam nadzieje ze z dnia an dzien bedzie tylko coraz lepiej:) W srode ma byc u Mnie szkoleniowiec zobaczymy co ona na to powie:) Moze ona cos madrego wymysli? Nie wiem zobaczymy. Quote
agnieszka32 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Kofeina, z tego co piszesz, psiaki świetnie się "docierają", minie trochę czasu, zanim ułożą sobie hierarchię, a takie małe starcia są nieuniknione ;) Oby tak dalej! Quote
Kofeina Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Ja 3mam poziom i juz nie reaguje nawet na nie jak warcza. Jak widze start to wtedy krzycze:D Najwazniejsze ze oprocz butw nic wiecej nie zjedzone:] a takie ladne mialam sandalki:D Quote
doddy Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Nie wiem jak Ci poleci szkoleniowiec, ale ja bym Ci poleciła dwa wyjścia. Albo od razu reagujesz i karcisz psy za nawet 1 krzywe spojrzenie na siebie (nie czekasz do punktu, że już na siebie warczą), albo dajesz psom ustalić do końca samym sobie ustalić hierarchię (nie przeszkadzasz). Ja jestem zwolennikiem pierwszego, dzięki czemu mogę spokojnie tymczasować każdego psa i nie ma rozlewu krwi. Reagując na same ataki, możesz sama ucierpieć, możesz nieprawidłowo skarcić, nie tego psa co potrzeba i popełnić więcej błędów. Fajne masz podejście, że odwiedza Cię szkoleniowiec. Jednak szkoleniowiec dopasuje na miejscu metodę do Ciebie i konkretnie do tych 2 psów. Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 kurde przykro mi z powodu sandałkow:( za tranposrt wyszło 100zl - chita zaoferowala 30zl:)..moze KTos jeszcze cos dorzuci??? Kofeina masz jakies fotki psow razem??? Quote
Kofeina Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Ja juz nie wiem co mam robic. teraz obydwa zamknelam w osobnych pokojach bo znowu byl warkot. Kuba dostal nawet klapsa;/ Ale widze ze Luka sie uspokoila. jak zobaczy go na przedpokoju to dzida nie ma jej:D wiec jednak te wczorajszy wpierdziel pomogl. No zobaczymy.. Gosiu tak mam zdjecia musze tylko zrzucic je i ci wyslac:) Co prawda razem to one nie bardzo ale gdzies tam moze kawaek drugiej mordki uchwycone zostalo:) A sandalkami sie nie przejmuj:) Malo wygodne byly:) I luka tez to zauwazyla:] Quote
Kofeina Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Gosia wyslam pierwsze zdjecia luki tych z grila jeszcze nie mam bo kolezanka musi mi je wyslac bo niestety nie moim aparatem byly robione:] Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 super:):) dzieki!!! wstawie wszystko co dostane wieczorkiem bo teraz musze uciekac Quote
Kofeina Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Ja na dzisiaj sie zegnam mje panie. padam na twarz... Caly dzien biegania za dwoma psami. Ja jestem zmeczona one tez:] przynajmniej troszke ciszy i spokoju bedzie:] ide odpoczywac. Ale co to za cholery sa ze na lozku razem lezec do siebie przytulone moga ale razem juz kolo siebie lezec na podlosze to nie bo warkot sluchac>:[ Nic tylko po klapsie na te chude dupki zarzucic i tyle.. A i ksiezniczka cos malo je... Albo mnie sie wydaje? Nie wiem ale 20dkg .. wiecej nie chce. Moze sie boi nie wiem. Poki co karmie je osobno ale jutro sprobuje jej potowarzyszyc moze pojdzie jej lepiej ? zobaczymy. Milego wieczoru pa Quote
2411magdalenka Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 ale się tu podziało!!!!!!!!!!! rewelka że dziewczynka w dt !!!! superaśnie Ciotki! to prawdziwy sukces.. :) no to dalej szukamy domku... Quote
Kofeina Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Był dzisiaj behawiorysta:) Taki fajny mily pan. powiedzial w skrocie bo wiekszosci nie pamietam ale robilam notatki. Powiedzial ze jak psy gryza sie zalozmy raz na tydzien to zadna patologia. Powiedzial ze najgrsza patologia jest moment kiedy psy tylko czekaja na to by sie spiac a czegos takiego nie zauwazyl. powiedzial ze Luka dostala wciry i dobrze. Bo teraz grzeczniejsza chodzi, pwiedzial tez ze i kuba i Luka sa nieszczesliwe bo oboje chcieliby sie ze soba pobawic bo to widac ale kuba sie boi ze ja bede krzyczec a luka ze dostanie wciry. Powiedzial ze to minie, a spiecia sa nieuniknione. Maja chodzic razem na jednej smyczy po jednej stronie a wracajac ze spaceru mam je brac najkrocej jak moge by byly przytulone do siebie. Co wiecej? hmm.. aa z akrmieniem mam nie ryzykowac przy misce ale jak dawal im smakolyki razem nie bylo problemu. Mowil ze czasem z reki mzna karmic psy razem a czasem o miske sie beda zarly. No i mam miec dwie miski z woda nie jedna zeby nie bylo spiec. Mowil ze na bank jakas jeszcze jedna afera wisi w powietrzu ale ze na warki mam nie reagowac chyba ze by sie rzucaly sobie do garla to mam krzyczec:D powiedzial ze luska to fajny pies:D Quote
chita Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Kofeina napisał(a):powiedzial ze luska to fajny pies:D a mowilas ze ona domu szuka:cool3::evil_lol: fajnie ze pan was odwiedzil, mysle ze psiaki za pare dni sie juz calkiem ogarna i nie bedzie wiekszyc spiec;) a do klatki wchodzi? Quote
Recommended Posts