Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 513
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kofeina napisał(a):
hm... Ale ja nie wspominalam o suce.... Moja suka jest u matulki mojej. hm....

na stronie wczesniej pisano o pani ktora ma suke i szuka towarzyszki, chodzilo o DS

Kofeina a ty myslisz o dt:razz:

Posted

Skoro nie udalo mi sie pomoc w jakiejs tam sprawie moze jakos uda mi sie w tej.. To nie jest tak ze ja sie uparlam z yakimy zrobic dyski tylko raczej chodzilo mi o chec pomocy.. Zaoferowalam sie ze moge pomoc w byciu domem tymczasowym ze stalym na razie poki co nie jestem w stanie pomoc bo wiadomo ze mam suke i to ten moj rozpieszczuch jest tak zazdrosny ze moglaby byc katastrofa... Ale moze moze.. wieksze info bym musiala posiadac..Ksiezniczka jest mloda wiec rozne dziwne jej zachowania mozna hamowac, tylko nie wiem z jak jej poziomem tolerancji. Wiec kobiety im wiecej info bede miala tym latwiej bedzie mi przemyslec cala sytuacje.

Posted

Kofeina jakich info potrzebujesz?? Nie jestem w stanie Ci odpowiedziec czy Luka zgodzi sie z Twoja suka...natomiast co jest pwene to, ze jest bardzo przyjacielska do wszystkich ludzi- nie ma w Niej agresji, do dzieci widac na zdjeciu, na moje nie zwracala uwagi, mieszkala z kotem i Go nie zjadla, bawila sie z psem od siostry bylego wlasciciela tez astem, uwielbia patyki i wode, niestety w poprzednim domu w ogole nie byla wychowywana, wiec skacze na ludzi z radosci i sika na ich widok jak sie nakreci, podobno zjadla 3 kanapy - jak zostawala cale dnie sama - tu ewedinetnie wina ludzi bo byla w ogole niewybiegana, tylko cale dnie siedziala w domu

Posted

Kofeina ma psa i suke, chciala pomoc yakimie i dac jej dt ale yakima znalazla ds , jej suka (Kofeiny) jest dosc nietolerancyjna wiec na jakis czas miala przebywac u jej mamy (1,5m-ca?), natomiast z tego co wiem jej psiak nie ma problemu z sukami;)

Posted

no to nie powinno byc problemów - tak jak mowie Luka na mojego zachowywala sie normalnie- obwachaly sie i tyle, nie mam jak sprawdzic na innym psie...wczesniej jak byla u Wiosny to tez bardzo zaprzyjaznila sie z Grisem - psem od Wiosny - fotki na pierwszej stronie, tylko to bylo rok temu, ale zachowanie Jej jakos mocno sie nie zmienilo - dalej taki dzieciak

Posted

Fakt faktem dziewczyna jest slodka... I to nawet bardzo;) Jesli jest takim psim dzieckiem to mozna sie pokusic o to by poszla na jakies szkolonko. Jak bardzo niszczy? Bo mnie jednak w domu nie ma te 5 godzin a nie chcialabym zeby zniszczyla mi domek:) Z sikaniem mozna sobie poradzic to maly problemik. Za dlugo bywala sama stad to posikiwanie. No coz.. czyli co moj urlop szlag trafil??:) hmmm ....

Posted

Kofeina napisał(a):
Fakt faktem dziewczyna jest slodka... I to nawet bardzo;) Jesli jest takim psim dzieckiem to mozna sie pokusic o to by poszla na jakies szkolonko. Jak bardzo niszczy? Bo mnie jednak w domu nie ma te 5 godzin a nie chcialabym zeby zniszczyla mi domek:) Z sikaniem mozna sobie poradzic to maly problemik. Za dlugo bywala sama stad to posikiwanie. No coz.. czyli co moj urlop szlag trafil??:) hmmm ....

nie zebym Ci nie zyczyla uropu...ale byloby cudownie gdyby Luka mogla opuscic schron:laugh2_2::laugh2_2:

co do zniszczen to wiem tyle ile mi domek powiedzial, ze zjadla im 3 kanapy podczas ich nieobecnosci - Luka zostawala sama na ponad 8 godzin a ponadto w ogole nie byla wybiegiwana...po prostu wypuszczana na chwile na podworko, energia Ja rozpierala- wydaje mi sie, ze po pozadnym przegonienieu byloby inaczej - ale nie dam głowy, ze nie bedzie niszczyc...zawsze mozna by pomyslec o kenelu na poczatek
domek nie chcial pomocy behawiorysty a na szkolenie nie bylo czasu

Posted

Jejku, trzymam kciuki!
Kofeina - a masz w domku klatkę kenelową? Jeśli ma niszczycielskie zapędy (może to lęk separacyjny), to może niszczyć, nauczenie małej pozostawania w klatce przez ten czas rozwiązałoby wszystkie problemy (niszczenie, ew. spory między psiakami itd). Musiałabyś jej zapewnić trochę rozrywek, by niszczenie ograniczyć - np. napełniony pasztecikiem kong, wielka kość do gryzienia - ale oczywiście, psiaki musiałyby być separowane, żeby się nie pogryzły o przysmaki. Ale to tak na przyszłość już wybiegam ;)

Posted

Nie mam klatki kenelowej niestety nie bylo mi cos takiego wogole potrzebne. Z drugiej strony nie wiem czy bylo by to wporzasiu zamykac jednego a drugiego niech biega. hmmm ale dziewczyny ja mowie tymczas z szukaniem domu nie na stale bo sie zaoram na smierc.. Moge sprobowac z tym DTale nie wiem co z tego bedzie nie ukrywam ze sie nie boje bo sie boje. Wiecie pies to nie zabawka to duza odpowiedzialnosc i ja juz mam swoje owsiki i dla mnie one sa bardzo wazne:) Przeorganizowalam swoje zycie aby jakos pomoc ale od razu mowie nie moze byc tak ze pies niczy mi mieszkanie bo siuski to tam mopem mozna zetrzec taki problem to nie problem ale ja jednak musze miec pewnosc ze po pierwsze nie jest terytorialna i dominujaca a po drugie bedzie git w innym wypadku nie podejme sie:) za co z gory przepraszam:)

Posted

Kofeina napisalam co wiem o Luce - nie dam gwarancji, ze nie zniszczy czegos - bo tego niewiem, jak sie bedzie u Ciebie zachowywac...w boksie nic nie zniszczyla, w poprzednim domu tak..u Wiosny tez nic nie zniszczyla, ale jak wychodzili to zamykali Ja w kenelu i tez nie bylo z Nia zadnych problemow, jak byli w domu to Luka bawila sie po domu i biegala z psami

Posted

Przepraszam że się wtrącę, ale zawsze jest dobrze dołączyć się do akcji dzięki której możemy coś zdziałać, a tacy właściciele co oddają, porzucają może wreszcie zostaną ukarani i odechce im się brać zwierzęta.
Koalicja dla zwierząt

DO WSZYSTKICH KTÓRZY JESZCZE NIE WIEDZĄ!!!
BARDZO PROSZĘ O ROZESŁANIE GDZIE TYLKO MOŻLIWE TEJ OTO STRONKI I ZBIERANIE PODPISÓW DO NOWEJ USTAWY O OCHRONIE ZWIERZĄT.
www.koalicja.org.pl

Posted

chita napisał(a):
widzialam fotki:loveu:

najlepiej niech sie kofeina wypowie;)

Jestes diablem rogatym bo namowilas mnie:D :loveu:
Ja jestem dziewczyny z wroclawia jak my to zrobimy pracuje od poniedzialku do piateku w sobote czasem tez.. ehh dobra biore w ciemno najwyzej zjedzona kanape odbije sobie warczeniem na was. jakos dam rade.. ehh gosia zostawilam namiary w prywatnych wiadomosciach cos pomyslimy

Posted

Kofeina napisał(a):

że niby ja??:cooldevi:

a tak juz calkiem powaznie to mysle ze klatki trzeba poszukac, moze ktos z wrocka mialby pozyczyc? po drugie jest to i tak bardzo awaryjne wyjscie bo sunia Kofeiny moze byc tylko u jej mamy jakis czas, czyli mamy miesiac-poltora zeby jej znalezc dt albo ds

Posted

Kofeina napisał(a):
Ja jestem dziewczyny z wroclawia jak my to zrobimy pracuje od poniedzialku do piateku w sobote czasem tez.. ehh dobra biore w ciemno najwyzej zjedzona kanape odbije sobie warczeniem na was. jakos dam rade.. ehh gosia zostawilam namiary w prywatnych wiadomosciach cos pomyslimy

wooww super:):multi::multi:
tylko ja bym chyba jednak nie chciala ryzykowac Twojej kanapy, moze poszukam gdzies tej klatki co????
transport zalatwie, tylko kiedy Luka moze do Was przyjechac?

Posted

chita napisał(a):
że niby ja??:cooldevi:

a tak juz calkiem powaznie to mysle ze klatki trzeba poszukac, moze ktos z wrocka mialby pozyczyc? po drugie jest to i tak bardzo awaryjne wyjscie bo sunia Kofeiny moze byc tylko u jej mamy jakis czas, czyli mamy miesiac-poltora zeby jej znalezc dt albo ds

tak to Ty ten diabel;):evil_lol::evil_lol: - DZIEKI za pomoc:multi:
kurcze mam nadzaieje, ze uda sie w tym czasie znalesc odpowiedni domek - bo nie wyobrazam sobie zeby Ja znowu gdzies przenosic

Posted

Chita nornalnie nie wiem czy cie wysciskac czy co:D hehe juz rozmawialam z gosia ze w sobote czekam na ksiezniczke;) Klatke kenelowa zamowilysmy mam nadzieje ze do piatku bedzie. A i jeszcze jedno juz mowilam ze nawet jak to potrwa 2 mc czy tam 3 no dobra nawet 4 damy rade;) A w sobote pierwsze co to jedziemy na wygnajew troszke poodpoczywac. a teraz ide pracowac na karme:D:D:D

Posted

:bigcool::bigcool::sweetCyb::sweetCyb:kofeina sie nie wystraszyla moich opowiesci i snutych czarnych wizji:diabloti: i Luka do Niej jedzie
DZIEKIIIIIIIII:loveu::loveu:

kupilam juz na alegro klatke:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1645439381
i na piatek powinna dosc

Luka w sobote pojedzie do DT - transport juz zalatwiony- jak zwykle Wiosna nie odmowila;):loveu:

czy moze KTos sie dorzucic cos do transportu?? :oops: koszt niewiem jeszcze dokldnie ale w granicach 100-150zl

Posted

A ja juz mowilam ze jeszcze raz powiesz dzieki a cie kopne w 4 literki;) zrobilam co moglam. Chociaz tyle moge:] i tak mnie wystraszylas ze nie moge sie doczekac scierania siuskow:) Wogole sie ciesze... nawet bardzo:] moj piesio bedze mial kompana do targania patyczkow:) i zabawy sznurkami:] dla mnie bomba:]

Posted

Kofeina napisał(a):
Chita nornalnie nie wiem czy cie wysciskac czy co:D

a ja myslałam ze mi sie w dupsko dostanie:eviltong:

dziewczeta ja sie chetnie dorzuce do transportu, moge wyslac 30zl, a jak kwestia jedzonka, zbieramy na karme?