Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maj 2011
Luka trafiła do nas rok temu jako cudny, podrośnięty szczenior. Mała, urocza krasulkowata amstaffka, grzeczna, miła i niekłopotliwa błyskawicznie znalazła dom - w zasadzie była u nas tylko na sterylce. Dom fajny, ale.. jak się później okazało, plany długoiego spacerowania legły w gruzach, Luka żyła jako pies domowy i oczekiwano od niej, że sama upora się ze swoim nadmiarem energii i nie będzie upominać się o czas i uwagę.
Jej właściciele nie mieli dużego doświadczenia w dziedzinie nauki psa, dlatego Luka wyrosła na nieco rozwydrzoną i nieco sfrustrowaną młodą pannicę, która teraz potrzebuje nowego domu, w którym zostaną wyznaczone jasne i nieprzekraczalne zasady i - co najważniejsze - Luka będzie mogła się wybiegać, co samo w sobie bardzo poprawi jej zachowanie, jeśli nie rozwiąże wszystkich problemów.

=============================================================
maj 2010
Zobaczcie, jakie cudne zwierzątko wczoraj do nas trafiło :loveu:

Maleńka ma kilka miesięcy, może z pięć. Jeszcze szukamy właściciela, może się uda - panienka błąkała się po Lublińcu. Jeśli nie, będzie szukała domku stałego (a ja jestem przekonana, że domki już powinny zacząć ustawiać się w kolejce :) ).

Sunia przyjechała do nas od razu po tym, jak cudowny Marley-już-Lucas trafił w nie mniej cudowne ręce. Pozwoliłam sobie z tej okazji ukraść większą część jego imienia, bo bardzo mi się ono podoba ;)
Zobaczcie zdjęcia z wczorajszego spacerku zapoznawczego z Grisem.

================================================
Jeśli nie znajdzie się w ciągu kilku dni właściciel, sunia będzie szukała DS, będę więc bardzo potrzebować ogłoszeniowej pomocy. Konieczna też będzie sterylka, której sama opłacić nie dam niestety rady, dlatego wpłaty na ten cel lub bazarki dla suni byłyby bardzo dużą pomocą.

Sunieczka przebywa u nas w dt, w okolicach Kluczborka, ale "jest mobilna", że tak to określę ;)

Tak naprawdę sunia zawdzięcza tymczas Madziek, która nas w takich łysych krasulkach rozkochała :loveu:

• Replies 513
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myśleliście, że to koniec? Nie nie, nie mogłabym się zdecydować na wybranie tylko kilku zdjęć i ukrycie reszty tylko na swoim komputerze ;)

Posted

Jakie cudo :loveu::loveu::loveu: ło matyldo zakofałam sie moi rodzice maj tez astka czarno białego !!!!!!!!! jesli bedzie do adopcji to prosze o pw !!!!!!!!!!:modla::modla:

Posted

zozolina napisał(a):
Jakie cudo :loveu::loveu::loveu: ło matyldo zakofałam sie moi rodzice maj tez astka czarno białego !!!!!!!!! jesli bedzie do adopcji to prosze o pw !!!!!!!!!!:modla::modla:

za 10 dni bedzie wiadomo czy jest do adopcji, ale sadze ze raczej tak:)

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
za 10 dni bedzie wiadomo czy jest do adopcji, ale sadze ze raczej tak:)

wow to super a jakies inne ciotki sa zainteresowane nia:mad:?bo ja ja chce ja !!!!! kurcze niewiem co w sobie maja ale cz-b aski po prostu zwalaja mnie z nóg:iloveyou: !!!! dziewczynki jaka mam szanse na adopcje suni?prawde prosze mi tu pisac:lol:

Posted

zozolina napisał(a):
..... dziewczynki jaka mam szanse na adopcje suni?prawde prosze mi tu pisac:lol:

jestes pierwsza wiec szanse ogromne:):)
wizyta przedadopcyjna, zgoda na sterylke i jak sie nie znajda wlascicielle moze byc Twoja:)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='agnieszka32']A ja wiem, ja wiem !!! :eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Przemyć ją pod pachą do ogrodu, na pewno nikt nie zauważy :diabloti::evil_lol:[/QUOTE]
ja tez juz wiem:)...rzeczywiście bardzo podobna do Twojej agaga:)

Posted

sądząc po zdjęciach, charakterki tez podobne! hmmmm...może udało by mi się mężowi wmówić, że widzi podwójnie z przemęczenia, co? ;) przepracowuje się chłopak ostatnio:evil_lol:
a tak na serio to po kwarantannie jeśli będzie taka potrzeba, zrobię małej piękne allegro :)
moja etnusie tez ogłaszałam.....:cool3::evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Przysięgałam sobie,że tylko wpiszę się do tej nuklearnej bomby temperamentu i...nic z tego...i foty obejrzałam i podczytałam i jeszcze w amok wpadłam...jak ja kocham astule!!!Tak jak kociaki czarniaste ...ogromnie i beznadziejnie...ach,czemu nie da się małżeństwu mózgu wymienić...będzie chyba trzeba całe!!!

Luka...ach, nie wiem co nawet napisać po tych fotach...dechu mi zbrakło cudności!!!
Ty wiesz...pilnuj go,a on Ciebie niech pilnuje!!!Moiściewy ...moi!!!!

Posted

Sunia jest jeszcze u nas, na jutro planowana jest sterylka.
Są dwa zainteresowane domki, do których wysyłamy wizyty, jeden z nich - mam nadzieję - zostanie wybrany i po zagojeniu rany Luka pojedzie do domku.