Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam, wczoraj późnym popołudniem byliśmy na kontrolnej wizycie.
Pan Doktor był bardzo zadowolony z Zulusa. Powiedział żę osłuchowo jest pieknie, ukrwienie ok, oczy tez w porządku.
Pod koniec sierpnia musi mieć zbadana krew na okoliczność wytwarzania czerwonych ciałek tzn. czy po transfuzji szpik i śledziona dobrze funkcjonują. Potem jeszcze badanie wskaźników wątrobowych, ale to potem. Leki podtrzymane, już bez antybiotyku i jednego osłonowego dla wątroby. Reszta zostaje bez zmian. Doszedł jeden nowy na pobudzenie pracy seduszka bo tętno było troche za spokojne. :) . Dieta tez bez zmian i wg lekarza te dwie karmy powinny być na stałe.
Oczywiście Księciunio nie był zachwycony spotkaniem z przychodnia i lekarzem choć pozwolił sie zbadać :).
Ogólnie czuje sie dobrze, teraz będziemy pracowac nad maksymalnym zmiejszeniem ilości napadów kaszlu. Oby sie udało.
Skan zrobi Iza po powrocie. Koszt wizyty i leków to 42 zł.
POzdrawiam.

Posted

[quote name='maciaszek']Jest taki bazarek-konkurs, gdzie można było prezentować zdjęcia psiaków. Teraz trwa głosowanie. Pierwsze 3 miejsca dzielą się zebraną kasą (każda wrzucona fotka kosztowała 10 zł), z czego najwięcej dostaje numer 1. Wrzuciłam tam 1 zdjęcie, z myślą o Zulusiku. Jakby ta fotka wygrała, to pudliszon nie miałby długu :). Trzymajcie kciuki! A gdyby ktoś chciał zagłosować (choć przyznaję bez bicia, że są tam fotki powalające jakością/kompozycją/wyglądem, przy których moja to nędza totalna... choć w mojej nie chodziło o jakość a o treść, hehe) to podaję numer zdjęcia: 99, tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/190271-Bazarek-fotograficzny-na-pomoc-psiakom-%29/page43
Nie namawiam nikogo do głosowania na "moje" zdjęcie, jeśli nie jest do niego przekonany, ale jeśli komuś się ono podoba to proszę o głos, z myślą o pudliszonie :).

A w jaki sposób należy oddać głos?

Posted

Bardzo się cieszę, że jest lepiej. Że jest dobrze. Że zło zażegnane.
:)

Teraz trzeba się skupić na ciułaniu kasy, żeby spłacić "dług" Zulusika...

SiostraLeonardy napisał(a):
A w jaki sposób należy oddać głos?
Wejść na wątek i napisać, że głosujesz na zdjęcie nr... I już :).

Posted

[quote name='maciaszek']Kenny, przypominam o prośbie zaktualizowania pierwszego postu (choćby poprawienia wieku Zulusika...). A i może jakieś inne fotki można by wstawić? :)

ale tam jest podane, że ma ok.10 lat. fotki wstawię jak tylko dorwę swojego kompa...

Posted

Kenny napisał(a):
ale tam jest podane, że ma ok.10 lat. fotki wstawię jak tylko dorwę swojego kompa...
A właśnie, że nie :eviltong:. Sama zobacz:
Kenny napisał(a):
O piesku wiadomo tylko tyle, że ma 3 lata,

Posted

hehe kochana tam niżej jest aktualizacja :) napisane, że jednak ma 10 lat, ale faktycznie mogę zmienić to całe info z góry stare. jak leonarda zrobi nowe fotki to przerobię ten pierwszy post ;)

Posted

leonarda napisał(a):
Z tego, co wiem, Zulus jest zadowolony, poszczekuje na kota, zaczepia ludzi itd.:)

Jutro będzie u mnie na sesji fotograficznej:) Może i jakiś filmik uda się nakręcić:)

fantastycznie :)

Posted

BoUnTy napisał(a):
jak wygląda stan finansowy na chwile obecną? Czy koszta się zmieniły? Czy są jakieś nowe skany - wieczorem wystawiam allegra.

na pierwszej stronie są rozliczenie :)

Posted

BoUnTy - są sprzed 2 tygodni, bo mnie nie było. W tym czasie siostra była z Zulusem u weterynarza, ale rachunek dostanę, jak się z nią zobaczę, czyli jutro, a skan będę miała w piątek. To chyba jakieś czterdzieści parę zł. Bo rachunki za specjalistyczną karmę to nie wiem - czy też się liczą jako koszty leczenia? Dzisiaj i tak ich nie mam, więc stan finansowy Zulusa na teraz bez zmian. Jeszcze jak mąż wróci wieczorem, to mi sprawdzi, czy nie było jakiejś wpłaty na konto. Gdyby tak, to dzisiaj napiszę, ale raczej późno.

Posted

Rufio się zdecydowanie nie ucieszył, ale ja tak:) Zulusik zaskoczył mnie formą - w takim stanie to go jeszcze nie widziałam:)

Ze zdjęciami i filmami będę walczyć jutro, bo mam pewne kłopoty z przegraniem na komputer. Ale na pewno się uda:)

Posted

leonarda napisał(a):
Rufio się zdecydowanie nie ucieszył, ale ja tak:) Zulusik zaskoczył mnie formą - w takim stanie to go jeszcze nie widziałam:)

Ze zdjęciami i filmami będę walczyć jutro, bo mam pewne kłopoty z przegraniem na komputer. Ale na pewno się uda:)

Biedny Rufio :evil_lol:

Już nie mogę się doczekać filmiku , bo takiej zapowiedzi, odnośnie formy Zulusika :multi: