Kenny Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 ja również dostałam, przeleje dzisiaj na pewno :) Quote
maciaszek Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Myślę, że warto wziąć RTG, wyniki badań krwi (jak już będą) i przejechać się do dr Szymańskiego na USG. Może mógłby też zrobić USG tchawicy? Nie wiem czy takie rzeczy się robi... Quote
leonarda Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Właśnie myślałam zrobić dokładnie tak, jak radzi maciaszek. Jutro wyjeżdżam, wracam we wtorek i nie wiem, czy będę na dogo (może tak). Siostra pojedzie z nim w piątek, mam nadzieję, że uda jej się tu opisać wizytę, jak nie - to ja to zrobię, jak wrócę. I wtedy może się uśmiechnę do JOMY w sprawie dra Szymańskiego:) Wklejam skan - wypis i rachunek z lecznicy oraz paragon z apteki (malutki). Lekarzem prowadzącym jest pani doktor z pieczątki, nie z wydruku. Coś chyba poobcinało, najwyżej zeskanuję jutro jeszcze raz i wkleję na nowo, zamiennie. Quote
JOMA Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Potwierdzam pomoc w spotkaniu i swoją obecność - z pewnością należy przynajmniej dzień wcześniej przedzwonić bo pan dr przyjmuje na zmianę z panią dr. Na PW przesyłam namiary do siebie. Quote
leonarda Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 JOMA - namiary dostałam, będę dzwonić w przyszłym tygodniu. Wpłynęła pierwsza wpłata - od marysi55; dziękujemy :multi: Aktualizuję w 165 poście. Quote
Energy Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Jutro powinna dojść też wpłata z pudlowej skarbonki, GPooLCLD już zrobiła przelew:p Mam nadzieję, że to jednak nie jest guz tchawicy:shake: Quote
maciaszek Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 A Vetmedin już kupowaliście? Polecam zakup u Gierka, jest taniej niż w innych lecznicach (za 100 tabletek 5 mg płacę tam 208 zł, w innych lecznicach od 220 do 245 zł). No chyba, że znacie jeszcze jakieś tańsze miejsce? Quote
leonarda Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Vetmedin był w cenie wizyty, dostałyśmy od weta, chyba po 1.80 kapsułka. Na razie zapas do soboty rano. Quote
Agfa Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Witam, jestem nowa na forum. Po moim nieodżałowanym psiaku zostało mi trochę lekarstw (świeże), min. Vetmedin (chyba z kilkanaście tabletek). Chętnie odstąpię gratis psiakowi w potrzebie. Proszę o adres na jaki mam wysłać lekarstwa. Quote
leonarda Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Agfa - wyślę Ci na PW adres DT, dziękuję:) Ale miałabym prośbę - czy mogłabyś je wysłać w oryginalnym opakowaniu z datą ważności? Wiem, pisałaś, że są świeże, ale ja muszę się dodatkowo upewnić chyba... Przepraszam, nie chciałabym Cię w żaden sposób urazić:) Quote
maciaszek Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Leonardo, podaj mi numer konta. Przeleję pieniądze na Zulusa, z katowickiego konta. Może być na początku przyszłego tygodnia? Quote
elaja Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Witam.Coś mogę wpłacić narazie niewiele , sama mam na utrzymaniu oprócz swoich 3 psów jeszcze niewidomego Ciapka na dt.Proszę o konto na pw. Quote
leonarda Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Bardzo Wam, dziewczyny, dziękuję:) Już wysyłam nr konta na PW. Gdyby ktoś chciał, a mnie by nie było przez najbliższe dni, to upoważniam Cię, maciaszek, do podawania innym tych danych:) Cieszysz się? Quote
al'akir Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Coś się cisza u Zulusa zrobiła . Jest może jakaś poprawa zdrowia ? Jak piątkowa wizyta u weta ? Quote
leonarda Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Cisza do wtorku, bo jestem poza Polska i nie bardzo mam kontakt z siostra, a ona z netem. O szczegolach wizyty na razie nie mam wiec info... Quote
SiostraLeonardy Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Ciekawe gdzie zniknął tekst który przed chwilą napisałam ? Quote
SiostraLeonardy Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Zulusik dzielnie walczy o swoje zdrowie. Jest leciutka poprawa . Troszkę mniej kaszle a sam kaszel jest słabszy. Furosemid dostaje bo ma troche wody w płucach. Quote
SiostraLeonardy Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Ta woda powoduje większa podatność na wirusy i inne zarazki. Nosówka wykluczona - zdecydowałam że trzeba mu zrobić test i wyszedł ujemnie. Koszt 40 zł ale biorę to na siebie. Quote
SiostraLeonardy Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Na badaniu okazało się że są jeszcze szmery w oskrzelach i lekarka zaordynowała antybiotyk. Dała mu tez zastrzyk :) znowu ją chciał capnąc zębami :). Dziwne bo ja robiłam mu kilka zastrzyków i był bardzo grzeczny. Może to oznaka zdrowienia ? Quote
SiostraLeonardy Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 teraz będzie dostawał antybiotyk, lek na serce i furosemid. Badania krwi , moczu i kału w ponioedziałek. Kupiła mu tez pastę do zębów bo zapaszek z pyszczka że daj boże zdrowie :). Ciekawe czy pozwoli sobie umyć ząbki ??? Quote
SiostraLeonardy Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Generalnie to staruszek, który pewnie już cały czas będzie na lekach. Z oczami wiecie jak jest, słuch też ma osłabiony. Potrzebuje, troski ,miłości, spokoju, pysznego jedzonka i towarzystwa. Z kotką już lepiej :) pierwsze lody przełamane. I przestała sie na mnie obrażać. Zapis RTG dostanę na płytce w poniedziałek. Pytałam o USG serca czy to coś rozjaśni w diagnozie, lekarka stwierdziła, że można się umówić ale powiem Wam że odebrałam to tak jak gdyby w podtekście było :" i po co Wam te koszty". Czytałam, że dr Szymański jest kardiologiem i to jak piszecie dobrym i co ważne niedrogim. Może warto spróbować. Jeśli macie pytania to piszcie. Quote
Recommended Posts