malawaszka Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 UWAŻAJCIE NA TO PRZY ADOPCJI PUDLISZONKA: http://www.dogomania.pl/threads/32052-ALARM-Ewakuacja-Krakowskiego-Schroniska-potrzebna-pomoc-!?p=14883383&viewfull=1#post14883383 Ank@ napisał(a):Kraków ul. Telimeny 15 / ** POD ŻADNYM POZOREM PROSZĘ NIE WYDAWAĆ PSA RODZINIE Z TRÓJKĄ DZIECI. SZUKAJĄ PUDELKA DLA SWOJEJ SUCZKI - CHCĄ ZAŁOŻYĆ 'HODOWLĘ'. OCZYWIŚCIE SUKA BEZ PAPIERÓW, PSA SZUKAJĄ Z ADOPCJI. MAJĄ SUCZKĘ KUNDELKA I SZCZENIAKA SUCZKĘ PUDELKA Quote
Kenny Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 malawaszka dziękujemy za ostrzeżenie ! będziemy uważać, a najlepiej to by było go przed adopcją wykastrować, w DT jeśli się znajdzie, a w to wierzę... witamy _Lara :) no to zostaje Vinci :) Quote
Kenny Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 dziewczyny musimy go zabrać do DT...właśnie tak sobie pomyślałam, że ze schroniska każdy może go zabrać do jakiejś pseudohodowli zwłaszcza, że nie jest wykastrowany...:( ja bym mogła go przetrzymać te dwa tygodnie, jeśli byłaby pewność, że później trafi do BoUnTy, ale czy jest sens tak go wozić po świecie? raz w jedną, a później w drugą stronę? Quote
__Lara Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Ja też uważam, że powinien szybko opuścić schron - niekastrowany pudelek to łakomy kąsek :( Quote
Kenny Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 dokładnie _Lara...tak jak mówię w ostateczności mogę go ugościć do końca czerwca, może nawet kilka dni dłużej, ale co potem? Quote
__Lara Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 No tak :/ Bounty nie jest w stanie go potem wziąć jednak? Quote
Kenny Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 __Lara napisał(a):No tak :/ Bounty nie jest w stanie go potem wziąć jednak? no właśnie nie wiadomo, a my musimy mieć pewność jak już go wyciągniemy...przecież z powrotem do schronu go nie oddamy...myślcie dziewczyny nad DT jakimś, chociaż od lipca niech go ktoś przygarnie. ja mogę do lipca spokojnie, od zaraz właściwie. ale później musi gdzieś trafić. i wtedy się go wypielęgnuje, sesje zrobi, wykastruje, i do domu marsz:) Quote
BoUnTy Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Ja mysle, że do lipca to on spokojnie znajdzie dom. Przykro mi, ale niestety nie mogę zadeklarować na 100% tymczasu, gdyż wczoraj dostałam telefon w sprawie pracy, mam teraz okres próbny i niestety nie wiem jak to będzie wyglądało... Jeśli przejde okres próbny [a chciałabym, bo praca fajna w sklepie zoologicznym 5 minut drogi od domu] to wtedy bede siedzieć czasem nwet 10h dziennie w pracy :( Quote
JOMA Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 BoUnTy - 10 godzin w pracy ! - ależ ty kasy zarobisz ! - będziesz mogła zasponsorować DT płatny :evil_lol: Quote
BoUnTy Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Kenny jak możesz to weź go do siebie! Do lipca to masa czasu, szkoda tylko, że Ty tak daleko :( przydałby się DT stąd, który jeździłyby n akcje do SCC...No chyba, że coś się znajdzie tutaj do kolejnej akcji, i pudlisko mogłoby się wkręcić - pewnie tam szybko demek by znalazł... Quote
Kenny Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 jakby co to ja go moge wziac, spokojnie do 7 lipca...jak jest ktos kto go moze podrzucic do mnie to zapraszam... Quote
maciaszek Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Rozmawiałam z panią kierownik schroniska. Nie jest dobrze z Vincim . Odkąd trafił do schroniska przeszedł już nosówkę, kaszel kenelowy, a teraz znowu złapał nosówkę . Jest leczony, ale jego organizm jest osłabiony po tych wszystkich chorobach. PILNIE potrzebuje jakiegoś lokum (oczywiście bez psów, coby ich nie pozarażał). Jak wiadomo żaden hotelik go teraz nie przyjmie. Nikt, kto ma psy też nie. Chyba jedynym rozwiązaniem byłby jakiś szpitalik przy lecznicy. Wyleczenie a potem dt... Quote
Kenny Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 maciaszek napisał(a):Rozmawiałam z panią kierownik schroniska. Nie jest dobrze z Vincim . Odkąd trafił do schroniska przeszedł już nosówkę, kaszel kenelowy, a teraz znowu złapał nosówkę . Jest leczony, ale jego organizm jest osłabiony po tych wszystkich chorobach. PILNIE potrzebuje jakiegoś lokum (oczywiście bez psów, coby ich nie pozarażał). Jak wiadomo żaden hotelik go teraz nie przyjmie. Nikt, kto ma psy też nie. Chyba jedynym rozwiązaniem byłby jakiś szpitalik przy lecznicy. Wyleczenie a potem dt... o nie ;( tego się właśnie obawiałam ;( ja w tym momencie odpadam, bo powinnam teraz szczepić moją sukę na nosówkę, a nie mogę bo mi choruje...kurcze, musimy go wyciągnąć i gdzieś umieścić...trzeba działać szybko, kto ma jakiś pomysł? Quote
JOMA Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 DT bez innych zwierząt :shake: - to graniczy z cudem :-( Quote
leonarda Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Biedny mały Prince.. (dla mnie bardziej Prince, bo Kenny o nim tak pisała: księciunio). Ale co tam imię.. Ten DT.. Jak przeczytałam na wolontariackim wątku o tej nosówce, to wciąż myślę, gdzie by tu znaleźć DT. Quote
leonarda Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 [FONT=Tahoma]POMÓŻ URATOWAĆ PUDELKA![/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma](tu zdjęcie, ale mi nie przechodzi)[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma] [FONT=Tahoma][/FONT] [/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]MŁODY PUDELEK BARDZO POTRZEBUJE OPIEKI.[/FONT] [FONT=Tahoma]OD NIEDAWNA PRZEBYWA W SCHRONISKU I NIE RADZI SOBIE Z WARUNKAMI. ZACHOROWAŁ.[/FONT] [FONT=Tahoma]BEZ OPIEKI DOMOWEJ UMRZE.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]SZUKAMY DLA NIEGO DOMU, CHOĆBY NA MIESIĄC LUB DWA[/FONT][FONT=Tahoma] - TYLE, BY DAĆ MU SZANSĘ NA WYLECZENIE. DOMU BEZ INNYCH ZWIERZĄT.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]JEŚLI MOŻESZ POŚWIĘCIĆ PUDELKOWI CZAS I SERCE - POMOŻEMY W LECZENIU, POKRYCIU KOSZTÓW OPIEKI.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]PIESEK MA NIEWIELE CZASU. JEST CUDNY, BARDZO CHCE ŻYĆ.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]GDYBY KTOŚ ZECHCIAŁ POMÓC GO URATOWAĆ - PROSIMY O KONTAKT:[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
leonarda Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Zrobiłam plakat do rozwieszenia, ale do Worda skopiowałam zdjęcie, które tu nie wchodzi. Pierwsze z wątku, a może lepsze to drugie? Nie wiem, czy to ma jakiś sens, ale cóż szkodzi spróbować? W poniedziałek wydrukuję i rozwieszę u siebie. Chyba, że coś się znajdzie..? Nie wiem, jaki podawać kontakt? Maciaszek? Ostatecznie mogę na siebie, ale nie jestem do końca doinformowana. Quote
Kenny Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 leonarda dziękuję :* możesz podać mój telefon w razie czego : 784378280 trzeba go jak najszybciej wyciągnąć ze schronu! ktoś musi się znaleźć! ;( Quote
JOMA Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Jeśli chodzi o nr telefonu to we wszystkich kontaktach podawałam nr soboz4 - ona często bywa w schronisku i w razie szczegółowych pytań jest się w stanie szybko wywiedzieć. Leonarda - prześlij mi proszę ten plakat do wydruku na maila - najlepiej ze zdjęciem ;)joma66@poczta.onet.pl Quote
leonarda Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Już przesyłam, zwłaszcza, że dzisiaj w schronisku dowiedziałam się, że bierze leki, ale jak nic z tego nie będzie.... to wiadomo... chociaż serce tam ich też boli.... Quote
Kenny Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 pudliszonku trzymaj się :(:(:( podnoszę, może zajrzy ktoś, kto może go zabrać... Quote
maciaszek Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Przybywam z dobrą nowiną :multi:. Pudlik zaraz będzie odebrany ze schroniska przez leonardę, która zawiezie go na dt do swojej siostry :). Dziękujemy ślicznie siostrze leonardy! :loveu:. Quote
Kenny Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 taaaak! dziękujemy!!!!!!!!!!! oby wyzdrowiał maluszek...w DT nie będzie miał tylu stresów i szybko wróci do siebie...miejmy nadzieję :) a jak tylko wyzdrowieje to szukamy DS :) Quote
Kenny Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 a czy tymczasowa opiekunka zaloguje się na dogo? :cool3: Quote
maciaszek Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Szukać ds warto by już powoli, bo dt jest na czas wyleczenia psa. Zresztą wszystko napisze pewnie leonarda, jak się tu pojawi :). Quote
Recommended Posts