Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

UWAŻAJCIE NA TO PRZY ADOPCJI PUDLISZONKA:
http://www.dogomania.pl/threads/32052-ALARM-Ewakuacja-Krakowskiego-Schroniska-potrzebna-pomoc-!?p=14883383&viewfull=1#post14883383

Ank@ napisał(a):
Kraków
ul. Telimeny 15 / **
POD ŻADNYM POZOREM PROSZĘ NIE WYDAWAĆ PSA RODZINIE Z TRÓJKĄ DZIECI. SZUKAJĄ PUDELKA DLA SWOJEJ SUCZKI - CHCĄ ZAŁOŻYĆ 'HODOWLĘ'. OCZYWIŚCIE SUKA BEZ PAPIERÓW, PSA SZUKAJĄ Z ADOPCJI.

MAJĄ SUCZKĘ KUNDELKA I SZCZENIAKA SUCZKĘ PUDELKA

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka dziękujemy za ostrzeżenie ! będziemy uważać, a najlepiej to by było go przed adopcją wykastrować, w DT jeśli się znajdzie, a w to wierzę...
witamy _Lara :) no to zostaje Vinci :)

Posted

dziewczyny musimy go zabrać do DT...właśnie tak sobie pomyślałam, że ze schroniska każdy może go zabrać do jakiejś pseudohodowli zwłaszcza, że nie jest wykastrowany...:( ja bym mogła go przetrzymać te dwa tygodnie, jeśli byłaby pewność, że później trafi do BoUnTy, ale czy jest sens tak go wozić po świecie? raz w jedną, a później w drugą stronę?

Posted

__Lara napisał(a):
No tak :/ Bounty nie jest w stanie go potem wziąć jednak?

no właśnie nie wiadomo, a my musimy mieć pewność jak już go wyciągniemy...przecież z powrotem do schronu go nie oddamy...myślcie dziewczyny nad DT jakimś, chociaż od lipca niech go ktoś przygarnie. ja mogę do lipca spokojnie, od zaraz właściwie. ale później musi gdzieś trafić.
i wtedy się go wypielęgnuje, sesje zrobi, wykastruje, i do domu marsz:)

Posted

Ja mysle, że do lipca to on spokojnie znajdzie dom.
Przykro mi, ale niestety nie mogę zadeklarować na 100% tymczasu, gdyż wczoraj dostałam telefon w sprawie pracy, mam teraz okres próbny i niestety nie wiem jak to będzie wyglądało... Jeśli przejde okres próbny [a chciałabym, bo praca fajna w sklepie zoologicznym 5 minut drogi od domu] to wtedy bede siedzieć czasem nwet 10h dziennie w pracy :(

Posted

Kenny jak możesz to weź go do siebie! Do lipca to masa czasu, szkoda tylko, że Ty tak daleko :(
przydałby się DT stąd, który jeździłyby n akcje do SCC...No chyba, że coś się znajdzie tutaj do kolejnej akcji, i pudlisko mogłoby się wkręcić - pewnie tam szybko demek by znalazł...

Posted

Rozmawiałam z panią kierownik schroniska.
Nie jest dobrze z Vincim . Odkąd trafił do schroniska przeszedł już nosówkę, kaszel kenelowy, a teraz znowu złapał nosówkę . Jest leczony, ale jego organizm jest osłabiony po tych wszystkich chorobach. PILNIE potrzebuje jakiegoś lokum (oczywiście bez psów, coby ich nie pozarażał). Jak wiadomo żaden hotelik go teraz nie przyjmie. Nikt, kto ma psy też nie. Chyba jedynym rozwiązaniem byłby jakiś szpitalik przy lecznicy. Wyleczenie a potem dt...

Posted

maciaszek napisał(a):
Rozmawiałam z panią kierownik schroniska.
Nie jest dobrze z Vincim . Odkąd trafił do schroniska przeszedł już nosówkę, kaszel kenelowy, a teraz znowu złapał nosówkę . Jest leczony, ale jego organizm jest osłabiony po tych wszystkich chorobach. PILNIE potrzebuje jakiegoś lokum (oczywiście bez psów, coby ich nie pozarażał). Jak wiadomo żaden hotelik go teraz nie przyjmie. Nikt, kto ma psy też nie. Chyba jedynym rozwiązaniem byłby jakiś szpitalik przy lecznicy. Wyleczenie a potem dt...

o nie ;( tego się właśnie obawiałam ;( ja w tym momencie odpadam, bo powinnam teraz szczepić moją sukę na nosówkę, a nie mogę bo mi choruje...kurcze, musimy go wyciągnąć i gdzieś umieścić...trzeba działać szybko, kto ma jakiś pomysł?

Posted

Biedny mały Prince.. (dla mnie bardziej Prince, bo Kenny o nim tak pisała: księciunio). Ale co tam imię.. Ten DT.. Jak przeczytałam na wolontariackim wątku o tej nosówce, to wciąż myślę, gdzie by tu znaleźć DT.

Posted

[FONT=Tahoma]POMÓŻ URATOWAĆ PUDELKA![/FONT]

[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma](tu zdjęcie, ale mi nie przechodzi)[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]MŁODY PUDELEK BARDZO POTRZEBUJE OPIEKI.[/FONT]

[FONT=Tahoma]OD NIEDAWNA PRZEBYWA W SCHRONISKU I NIE RADZI SOBIE Z WARUNKAMI. ZACHOROWAŁ.[/FONT]
[FONT=Tahoma]BEZ OPIEKI DOMOWEJ UMRZE.[/FONT]

[FONT=Tahoma] [/FONT]

[FONT=Tahoma]SZUKAMY DLA NIEGO DOMU, CHOĆBY NA MIESIĄC LUB DWA[/FONT][FONT=Tahoma] - TYLE, BY DAĆ MU SZANSĘ NA WYLECZENIE. DOMU BEZ INNYCH ZWIERZĄT.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]

[FONT=Tahoma]JEŚLI MOŻESZ POŚWIĘCIĆ PUDELKOWI CZAS I SERCE - POMOŻEMY W LECZENIU, POKRYCIU KOSZTÓW OPIEKI.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]

[FONT=Tahoma]PIESEK MA NIEWIELE CZASU. JEST CUDNY, BARDZO CHCE ŻYĆ.[/FONT]

[FONT=Tahoma] [/FONT]

[FONT=Tahoma]GDYBY KTOŚ ZECHCIAŁ POMÓC GO URATOWAĆ - PROSIMY O KONTAKT:[/FONT]

[FONT=Times New Roman] [/FONT]

Posted

Zrobiłam plakat do rozwieszenia, ale do Worda skopiowałam zdjęcie, które tu nie wchodzi. Pierwsze z wątku, a może lepsze to drugie? Nie wiem, czy to ma jakiś sens, ale cóż szkodzi spróbować? W poniedziałek wydrukuję i rozwieszę u siebie. Chyba, że coś się znajdzie..?
Nie wiem, jaki podawać kontakt? Maciaszek? Ostatecznie mogę na siebie, ale nie jestem do końca doinformowana.

Posted

leonarda dziękuję :* możesz podać mój telefon w razie czego : 784378280
trzeba go jak najszybciej wyciągnąć ze schronu! ktoś musi się znaleźć! ;(

Posted

Jeśli chodzi o nr telefonu to we wszystkich kontaktach podawałam nr soboz4 - ona często bywa w schronisku i w razie szczegółowych pytań jest się w stanie szybko wywiedzieć.

Leonarda - prześlij mi proszę ten plakat do wydruku na maila - najlepiej ze zdjęciem ;)joma66@poczta.onet.pl

Posted

Już przesyłam, zwłaszcza, że dzisiaj w schronisku dowiedziałam się, że bierze leki, ale jak nic z tego nie będzie.... to wiadomo... chociaż serce tam ich też boli....

Posted

Przybywam z dobrą nowiną :multi:. Pudlik zaraz będzie odebrany ze schroniska przez leonardę, która zawiezie go na dt do swojej siostry :).
Dziękujemy ślicznie siostrze leonardy! :loveu:.

Posted

taaaak! dziękujemy!!!!!!!!!!! oby wyzdrowiał maluszek...w DT nie będzie miał tylu stresów i szybko wróci do siebie...miejmy nadzieję :) a jak tylko wyzdrowieje to szukamy DS :)