Kasia_i_Łukasz Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 sędzia: Iwona Patkowska (PL) PSY kl. baby HAJIME Akogareno - nieobecny kl.młodzieży E'RYU-HO-GO of Kamino Ken - oc.dosk., lokata II NATSUKASHII Kazoku Kanshin - oc.dosk., lokata I, Zw.Mł., NJwR, BOB - tym samym Natsu ukończył Młodzieżowy Championat Polski! :multi::multi::multi: kl. otwarta Akita u Izis FCI GINGO - oc.dosk., lok.I, CWC, Zwycięzca SUKI kl. baby YURI Halne Wzgórze - nieobecna kl. pośrednia ASSARI-GO Namitori - nieobecna MASSHIRO Kazoku Kanshin - nieobecna MUSUME AIDA Kazoku Kanshin - oc.dosk., lok.I, CWC, Zwycięzca :multi: [SIZE="5"]GRATULUJEMY SERDECZNIE!!! :multi::loveu::multi::loveu::multi: i już chłodzimy całą skrzynkę szampana :lol: Quote
Angelika_Roser Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 8):sweetCyb:[FONT=Comic Sans MS]BRAWO NATSU !! !! !! [/FONT]:sweetCyb::cool: [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS] nie muszę pisać, że pękamy z dumy !! [/FONT] :cunao::sweetCyb: :laola: :cunao::sweetCyb: :cunao::sweetCyb::cunao::sweetCyb::cunao: [FONT=Comic Sans MS]gratulacje również dla MUSY Tadzia Wiesi i ich dzieci !! :loveu::loveu::loveu:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]no i dla Kasi i Łukasza bo to dzięki Wam możemy dziś świętować to historyczne zwycięstwo, akitki z waszej hodowli w rękach wspaniałych ludzi :loveu:[/FONT] Quote
Tomonari Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 E'RYU-HO-GO of Kamino Ken, NATSUKASHII Kazoku Kanshin NATSUKASHII Kazoku Kanshin Quote
Tomonari Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Akita u Izis FCI GINGO MUSUME AIDA Kazoku Kanshin Quote
Kasia_i_Łukasz Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 Paweł pięknie dziękujemy za fotorelację :calus: Quote
Kasia_Dawid Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 kl.młodzieży 487 E'RYU-HO-GO of Kamino Ken 488 NATSUKASHII Kazoku Kanshin fotki z ringu :-) Quote
Kasia_Dawid Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 kl. pośrednia 493 MUSUME AIDA Kazoku Kanshin Quote
Shirai - Koki Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Hm...ale w Polsce sie fajnie championaty robi szybko i bez bolu ;-)...oczywiscie gratulacje dla wszystkich...szczegolnie dla E'RYU-HO-GO of Kamino Ken :loveu:, alez on sliczny. Quote
Kasia_Dawid Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Porównanie BOB :-) 488 NATSUKASHII Kazoku Kanshin 489 Akita u Izis FCI GINGO 493 MUSUME AIDA Kazoku Kanshin na ringu :-) Quote
Kasia_Dawid Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 :-) 483 NATSUKASHII Kazoku Kanshin - Zwycięzca Rasy :-) Quote
Kasia_Dawid Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 gratulacje dla wszystkich akitek i ich właścicieli :-) w szczególności dla Musy , Tadzia i Wiesi :-) Quote
Taishi Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Tomonari zakochałam się, gratulacje za imporcik! jest cudny! z mojej ulubionej hodowli. Quote
Kasia_i_Łukasz Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Kasia i Dawid dziękujemy za Waszą fotorelacje i jeszcze raz gratulujemy tego podwójnego sukcesu! :multi::loveu::multi: Quote
Shirai - Koki Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Taishi napisał(a):Tomonari zakochałam się, gratulacje za imporcik! jest cudny! z mojej ulubionej hodowli. Oooo widze, ze E'RYU-HO-GO of Kamino Ken sliczny maluszek ma wiecej wielbicielek niz tylko ja...przegrana zupelnie niezasluzona !!!! Quote
INU Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Shirai - Koki napisał(a):Oooo widze, ze E'RYU-HO-GO of Kamino Ken sliczny maluszek ma wiecej wielbicielek niz tylko ja... Dosyć późno to zauważyłaś, bo bardzo dużo osób się nim zachwyca przy okazji każdej wystawy, na której się pojawi, a było ich już parę ;-) Do tego grona należę chociażby ja :-) Quote
Shirai - Koki Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Inu a pomyslalas, ze nie siedze z glowa w dogo ( jak moze Ty ) i nie sledze kazdej wystawy...mi na to brakuje czasu !!!!! Zauwazyla wtedy kiedy zauwazyla ...czy cos w tym zlego ??? :razz: Quote
INU Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Shirai - Koki napisał(a):Inu a pomyslalas, ze nie siedze z glowa w dogo ( jak moze Ty ) i nie sledze kazdej wystawy...mi na to brakuje czasu !!!!! Zauwazyla wtedy kiedy zauwazyla ...czy cos w tym zlego ??? :razz: Nie dopowiadaj Sobie, ja tylko stwierdziłam fakt, nie napisałam, że coś w tym złego. A to, że śledzę wyniki wystaw, bo to akurat mnie interesuje, nie znaczy, że świata poza Dogo nie widzę, wręcz przeciwnie, szczerze mówiąc nie przepadam za tym forum (mam tu na myśli dział Akita, głównie za względu na panującą tu atmosferę), ale nigdzie indziej informacji o wynikach i tylu zdjęć nie znajdę. No i czasem warto ścierpieć to czego się nie lubi, żeby móc pogadać z innymi właścicielami kitek. Quote
Kateczka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 wierz mi są gorsze działy niż Akity :P a chłopak z Kamino Ken przystojny niesamowicie :D Quote
Shirai - Koki Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Inu ja sobie nic nie dopowiada...tylko poprostu najzwyczajniej w swiecie czepiasz sie mnie !!! Masz w tym jakis konkretny cel ??? Zauwazylam wtedy co zauwazylam i koniec kropka, to nie Twoja sprawa...powoli zauwazam przemawiajaca przez Ciebie Izis...za jej posrednictwem odgrywasz sie, ze na moje szczescie nie kupilam od niej psa ??? I nie dopowiadam sobie tego...tylko to zasugerowane jest... Twoj negatywny stosunek do mnie w Twoich licznych komentarzach dotyczacych moich komentarzy !!!! Quote
INU Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Kateczka napisał(a):wierz mi są gorsze działy niż Akity :P Nie mówię, że nie, ale jak na razie "siedzę" tylko w akitach i husky, i prawdę mówiąc odnoszę wrażenie, że u tych drugich jest, jeżeli chodzi o atmosferę, dużo lepiej. Do innych mnie jak na razie nie ciągnie, ale słyszałam, że w niektórych rasach jest faktycznie kiepsko. Żeby nie było - nie chodzi mi o to, że wszyscy tutaj są bee, tylko strasznie trudno tu pogadać tak na luzie, zbyt dużo jest w ludziach (nie wszystkich oczywiście) nieuprzejmości, zazdrości i Bóg wie czego jeszcze. Quote
Agappe Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 dopadła mnie taka refleksja.. od razu mówie, że nie chce tu nikogo obrazić, tylko wypowiedzieć swoje zdanie, mam nadzieje, że nikt nie poczuje się urażony.. po jakiego kija my jeździmy na te wystawy? żeby oceniali nas sędziowie którzy totalnie nie znają się na rasie? Tu już nie chodzi o tylko tą wystwę.. tylko w zasadzie o większość w Polsce.. Tak dla uzupełnienia, mam nadzieje, że dwie Kasie się na mnie nie obrażą za to co zaraz napisze.. nie twierdze, ze Natsu jest jest brzydkim psem - jak dla mnie jest poprawnym psem, ale i całkowicie przeciętnym, brakuje mu japońskiego wyrazu, japońskiego typu, tego orientu, czego małemu Kamino Kenkowi nie można odmówić.. oczywiście mały Rysiek też nie jest wolny od wad (żaden pies nie jest!) - zdaje mi się, że ma np. lekko rozbieżny przód (swoją drogą chyba japończycy mają z tym ostatnio duży problem, bo wiele japończyków i psów po nich ostatnio mają takie łapki), ale warto się zastanowić co jest ważniejsze? u nas na większości wystaw mało kto zwraca uwagę na ten japoński typ - wygrywa sucha poprawność.. sędziowie w wiekszości nie czują tej rasy.. i jaki jest efekt? taki, że zamiast się rozwijać Polska się "zwija" w akitach, a Europa się z nas śmieje (szczerze mówiąc nie sądziłam, że jesteśmy aż tak źle odbierani).. na wystawach wygrywają najczęściej akity w starszym typie, chociaż dość poprawne.. hodowcy/właściciele zachęceni pięknymi opisami i wynikami swoich podoopiecznych dalej je rozmnażają.. i tak kółko się zamyka.. mamy poprawne w budowie akity, ale w starym typie.. tak długo jak np Keiko de la Bianche Vallee będzie przegrywała na każdej wystawie, a np. Co Ty na To będzie wygrywało tak długo będziemy się cofać, a nie rozwijać.. chyba, ze wszyscy nagle zaczną się dokształcać, jeździć na wystawy zagraniczne i będą krytyczni również, a w zasadzie przede wszystkim względem swoich psów i swoich poczynań.. już dawno zwątpiłam w sens wystaw i wartość wszystkich tych tytułów, ale jakoś tak kilka dni osiągnęło to u mnie apogeum.. Mimo wszystko gratuluje wszystkim uczestnikom tej wystawy! Quote
Kateczka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Agappe...lepiej bym tego nie ujęła...dlatego też wypisałam sie z imprezy zwanej Zwiazek...choć moze jeszcze kiedyś na wystawę pojadę ...popatrzeć :) Fakt nie ma psa bez wad...co nie znaczy, ze pies jest zły...ale tym bardziej nie oznacza, ze każdy "poprawny" jak to ładnie zostało ujęte nadaje się na reproduktora...a w Polsce niestety championat równa się mioty :( i to mnie trochę przeraża...O kompetencjach częsci sędziów nawet nie wspomne.... Quote
Shirai - Koki Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Agappe napisał(a):dopadła mnie taka refleksja.. od razu mówie, że nie chce tu nikogo obrazić, tylko wypowiedzieć swoje zdanie, mam nadzieje, że nikt nie poczuje się urażony.. po jakiego kija my jeździmy na te wystawy? żeby oceniali nas sędziowie którzy totalnie nie znają się na rasie? Tu już nie chodzi o tylko tą wystwę.. tylko w zasadzie o większość w Polsce.. Tak dla uzupełnienia, mam nadzieje, że dwie Kasie się na mnie nie obrażą za to co zaraz napisze.. nie twierdze, ze Natsu jest jest brzydkim psem - jak dla mnie jest poprawnym psem, ale i całkowicie przeciętnym, brakuje mu japońskiego wyrazu, japońskiego typu, tego orientu, czego małemu Kamino Kenkowi nie można odmówić.. oczywiście mały Rysiek też nie jest wolny od wad (żaden pies nie jest!) - zdaje mi się, że ma np. lekko rozbieżny przód (swoją drogą chyba japończycy mają z tym ostatnio duży problem, bo wiele japończyków i psów po nich ostatnio mają takie łapki), ale warto się zastanowić co jest ważniejsze? u nas na większości wystaw mało kto zwraca uwagę na ten japoński typ - wygrywa sucha poprawność.. sędziowie w wiekszości nie czują tej rasy.. i jaki jest efekt? taki, że zamiast się rozwijać Polska się "zwija" w akitach, a Europa się z nas śmieje (szczerze mówiąc nie sądziłam, że jesteśmy aż tak źle odbierani).. na wystawach wygrywają najczęściej akity w starszym typie, chociaż dość poprawne.. hodowcy/właściciele zachęceni pięknymi opisami i wynikami swoich podoopiecznych dalej je rozmnażają.. i tak kółko się zamyka.. mamy poprawne w budowie akity, ale w starym typie.. tak długo jak np Keiko de la Bianche Vallee będzie przegrywała na każdej wystawie, a np. Co Ty na To będzie wygrywało tak długo będziemy się cofać, a nie rozwijać.. chyba, ze wszyscy nagle zaczną się dokształcać, jeździć na wystawy zagraniczne i będą krytyczni również, a w zasadzie przede wszystkim względem swoich psów i swoich poczynań.. już dawno zwątpiłam w sens wystaw i wartość wszystkich tych tytułów, ale jakoś tak kilka dni osiągnęło to u mnie apogeum.. Mimo wszystko gratuluje wszystkim uczestnikom tej wystawy! Podpisuje sie pod tym nogami i rekami...jeszcze dobrze bybylo gdyby hoowcy byli szczerzy...a nie wciskali suchy kit ze pies jest wybitnie wystawowy !!!!! Jednak nie zmienia to faktu, ze my posiadacze akit tez powinnismy sie rozwijac, a uwazac naszych pupili za chodzace idealy...a w sumie psu daleko nawet do poprawnosci !!! Troszke pokory i dystansu do nas samych i do naszych psow...co przeciez nie zmniejsza naszej milosci do nich, prawda ???? Prawda jest taka czy mlodziezowke czy championat dorosly w Polsce najzwyczajnie w swiecie mozna wyjezdzic nawet z "oslem" ( osiol to metafora )...to okreslenie nie ma nikogo konkretnego na celu !!! A to ze sie z nas smieja w swiecie, a na pewno w Europie to juz mialam okazje slyszec i nie jest to mile, poniewaz czy chce czy nie polka jestem i bede...ale to polskiego swiata akit to dobrze ze mam z daleka !!!! P.S. Mnie jeszcze dodatkowo wpadla taka refleksja...ze chwali sie wszystkie akity jak popadnie, ale szczegolnie omija sie te warte zainteresowania i pochwal...czy to z zazdrosci ??? Quote
Recommended Posts