Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 637
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jak tam Perla z zachowaniem? Lobuzuje w domu? Jak dlugo trwaja wasze spacery i czy ciagnie? :evil_lol:
Kesi przekopuje ogrodek :diabloti:a moja mama sie denerwuje... :roll: Tzn w ogrodku nie mamy zadnych kwiatkow (prawie) tylko mama nie chce zeby tuje ktore ogrodek otaczaja umarly gy Kesi przerywa korzenie... Ja w sumie tez tego nie chce bo tuje zaslaniaja nasz ogrodek od wscibskich sasiadow :cool1: Poza tym mialysmy problem z czystoscia w domu... Wczesnije (latem) ogrodek byl otwarty non stop wiec Kesi sobie wychodzila kiedy chciala... Teraz juz tak nie jest i zdarza jej sie nasiusiac w domu :roll: Gdzies wyczytalam zeby psa nauczyc dzwonic jesli nie chce szczekac..I tak Kesi teraz dzwoni dzwoneczkiem jak chce wyjsc-wczoraj zrobila to pierwszy raz bez zadnej pomocy!! :multi: Poza tym: na spacerch ciagnie :roll: uczymy sie zeby tego nie robila...Jest lepiej no ale...
Potezny off ci dalam ale wiedzialam ze i tak zapytasz o Kesi wiec napisalam odrazu :cool3:

• 2 weeks later...
Posted

A jak tam Perla z zachowaniem? Lobuzuje w domu? Jak dlugo trwaja wasze spacery i czy ciagnie? :evil_lol:
Kesi przekopuje ogrodek :diabloti:a moja mama sie denerwuje... :roll: Tzn w ogrodku nie mamy zadnych kwiatkow (prawie) tylko mama nie chce zeby tuje ktore ogrodek otaczaja umarly gy Kesi przerywa korzenie... Ja w sumie tez tego nie chce bo tuje zaslaniaja nasz ogrodek od wscibskich sasiadow :cool1: Poza tym mialysmy problem z czystoscia w domu... Wczesnije (latem) ogrodek byl otwarty non stop wiec Kesi sobie wychodzila kiedy chciala... Teraz juz tak nie jest i zdarza jej sie nasiusiac w domu :roll: Gdzies wyczytalam zeby psa nauczyc dzwonic jesli nie chce szczekac..I tak Kesi teraz dzwoni dzwoneczkiem jak chce wyjsc-wczoraj zrobila to pierwszy raz bez zadnej pomocy!! :multi: Poza tym: na spacerch ciagnie :roll: uczymy sie zeby tego nie robila...Jest lepiej no ale...
Potezny off ci dalam ale wiedzialam ze i tak zapytasz o Kesi wiec napisalam odrazu :cool3:

łobuzuje ale mniej
ciągnie:roll: spacery od 1 godz do 2, 3
zachowanie:roztrzepany hasior
ogródek:niszczy ale mniej:eviltong:

Posted

Śliczna będzie w zime :evil_lol: :loveu: Mój Oskar ma już podszerstek zimowy :) To będzie pierwsza zima Perły ?

ps.Dlaczego w avku masz tylko Perełke :(?

Posted

[quote name='haska_12']Śliczna będzie w zime :evil_lol: :loveu: Mój Oskar ma już podszerstek zimowy :) To będzie pierwsza zima Perły ?

ps.Dlaczego w avku masz tylko Perełke :(?

A ty dlaczego masz w avku tylko Oskarka? :evil_lol: Przeciez tez masz drugiego psiaka: Pekinczyka... I wlasnie mialam ci powiedziec zebys wkleila jego foty-lub zrobila mu galerie :razz:

Posted

Kalinko, dlatego mam w avku tylko Oskarka, bo:
-nie umiem robić avków a ten mi zrobiła palma z Oskarem ( o taki prosiłam, więc to nie jej wina :evil_lol: )
-Moja pekinczyczka nie ma wspólnej galerii z Oskarem ( wogóle nie ma :p i nie będzie miała jak na razie, bo nie mam w tej chwili aparatu )
A twoja sunia ma galerię razem z Perełką...A zresztą... :p jak uważasz .. :)

Posted

Także husky :loveu: ? U nas ulice dalej, dziewczyna sprawiła sobie husky, bo "napatrzyła" się na mojego Oskarka.Suczke :) ) po dwóch dniach pobytu u nich "wywalili" na dwór spać... mrozy są, a psina nie ma jeszcze nawet futerka,ma 2 miesiące.Bawiłam się z nią i sunia aż się prosi o spacerek :( A tu guzik...ma tylko ogródek :( Biedny psiak ...

Posted

haska_12 napisał(a):
Także husky :loveu: ? U nas ulice dalej, dziewczyna sprawiła sobie husky, bo "napatrzyła" się na mojego Oskarka.Suczke :) ) po dwóch dniach pobytu u nich "wywalili" na dwór spać... mrozy są, a psina nie ma jeszcze nawet futerka,ma 2 miesiące.Bawiłam się z nią i sunia aż się prosi o spacerek :( A tu guzik...ma tylko ogródek :( Biedny psiak ...

U mnie taka sama sytuacja :shake: Dziewczyna (19lat) kupila sobie huskiego 2 letniego za 100zl -a gdzie zobaczyla jakie to slodkie pieski? Oczywiscie ze podpatrzyla Kesi :cool1: Ona nie ma czasu na psa...Teraz sie przeprowadzila do domku z ogrodem i mysli chyba ze to wystarczy :-( Ona pracuje w tygodniu a w weekendy sie uczy i wraca wieczorem codziennie-i gdzie tu pies?:mad: Tylko go unieszczesliwi jeszcze bardziej, albo za jakis czas bedzie chciala komus innemu oddac... Boshe co za "pokemony" zyja na tym swiecie :shake:

Posted

Własnie :( Ja to chyba sie przejde do tej dziewczyny niedaleko mnie i zabiore jej tego psa :P Ona nie ma pojęcia co ten pies potrzebuje:( I tak samo jak "tamta" co ty pisałaś - myśli, że ogródek wystarczy.A pies tylko się patrzy przez bramke jak inne psinki spacerują z pańciami :mad: To się nazywa pies na szpan...a potem takie trafiają do bezdomnych szpiców :(

Posted

Perła cudna, jak zwykle :)
A odnosnie huskych i bezmyslnych zakupow:
Na osiedlu każdy dzieciak zakochany w moich psiulach, tylko że niestety polowa tych dzieciakow ma uleglych rodzicow... a niebawem święta :(

Posted

Kalinka - Arktogea to naprawde swietna hodowla :) Ja polecam tez inne : na miejscu nr.1 u mnie zawsze będzie Eskimoski Domek :loveu: Z tej własnie hodowli będzie moj przyszły husky ( moze za 6-7 lat :evil_lol: ) Książęta Północy, no i oczywiście Arktogea ;)
anuleq-I pewnie kupią z niebieskimi oczkami, tak jak większosc osób-dla szpanu :/

Posted

Eskimoski Domek

A ja sie mocno rozczarowalam co do tej hodowli... Ale nie bede wzbudzac wojny-mam tylko swoje zdanie co do ilosci psow w tej hodowli... >Nigdy psa stamtad nie kupie... Myslalam wczesniej ze najlepsze hodowle w danym roku wybieraja na innej zasadzie :shake: ale sie rozczarowalam...
Nie krytykuje Cie Kalino...Nie chce wojny wiec koncze ta dygresje...

Posted

Owszem pani Teresa jest bardzo miłą osóbką ale następnego haszczaka już tam nie kupie:shake: ...jak już coś to Arktogea albo inne dobre hodowle(nie mówie że eskimoski domek jest zły...).Mi sie w tej hodowli nie podoba to że oni mają tam w ciągu jednego roku b.dużo miotów.

Posted

hmm zawsz emyslalamz e Eskimoski domek jest jedna z lepszych hodowli chciaz ostatnio ogladajac sukceszy szczeniakow z roznych hodowli zalwazylam ze E.D. jakby troche sie pogorszyl, a jeszcze ta liczba miotow w roku....

Posted

Marta_Ares napisał(a):
hmm zawsz emyslalamz e Eskimoski domek jest jedna z lepszych hodowli chciaz ostatnio ogladajac sukceszy szczeniakow z roznych hodowli zalwazylam ze E.D. jakby troche sie pogorszyl, a jeszcze ta liczba miotow w roku....

No i wlasnie oni tak to oceniaja: patrza tylko na to jakie sukcesy maja psy a nie patrza na to w jakich warunkach sa trzymane... Tam jest non stop ok 40 doroslych psow i tyle samo szczeniat... Mam zasade:NIGDY NIE KUPOWAC Z HODOWLI GDZIE WLASCICIELE SIE Z TEGO UTRZYMUJA :shake:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...