kalina. Posted October 14, 2006 Author Posted October 14, 2006 może będą jutro dziaj była BRZYDKA pogoda:placz: .
chicken Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 A jak tam Perla z zachowaniem? Lobuzuje w domu? Jak dlugo trwaja wasze spacery i czy ciagnie? :evil_lol: Kesi przekopuje ogrodek :diabloti:a moja mama sie denerwuje... :roll: Tzn w ogrodku nie mamy zadnych kwiatkow (prawie) tylko mama nie chce zeby tuje ktore ogrodek otaczaja umarly gy Kesi przerywa korzenie... Ja w sumie tez tego nie chce bo tuje zaslaniaja nasz ogrodek od wscibskich sasiadow :cool1: Poza tym mialysmy problem z czystoscia w domu... Wczesnije (latem) ogrodek byl otwarty non stop wiec Kesi sobie wychodzila kiedy chciala... Teraz juz tak nie jest i zdarza jej sie nasiusiac w domu :roll: Gdzies wyczytalam zeby psa nauczyc dzwonic jesli nie chce szczekac..I tak Kesi teraz dzwoni dzwoneczkiem jak chce wyjsc-wczoraj zrobila to pierwszy raz bez zadnej pomocy!! :multi: Poza tym: na spacerch ciagnie :roll: uczymy sie zeby tego nie robila...Jest lepiej no ale... Potezny off ci dalam ale wiedzialam ze i tak zapytasz o Kesi wiec napisalam odrazu :cool3:
chicken Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 kalinaM napisał(a):jutro foty na 100%:p . OK :p A odpowiesz mi na moje pytania u gory? :lol:
kalina. Posted October 25, 2006 Author Posted October 25, 2006 A jak tam Perla z zachowaniem? Lobuzuje w domu? Jak dlugo trwaja wasze spacery i czy ciagnie? :evil_lol: Kesi przekopuje ogrodek :diabloti:a moja mama sie denerwuje... :roll: Tzn w ogrodku nie mamy zadnych kwiatkow (prawie) tylko mama nie chce zeby tuje ktore ogrodek otaczaja umarly gy Kesi przerywa korzenie... Ja w sumie tez tego nie chce bo tuje zaslaniaja nasz ogrodek od wscibskich sasiadow :cool1: Poza tym mialysmy problem z czystoscia w domu... Wczesnije (latem) ogrodek byl otwarty non stop wiec Kesi sobie wychodzila kiedy chciala... Teraz juz tak nie jest i zdarza jej sie nasiusiac w domu :roll: Gdzies wyczytalam zeby psa nauczyc dzwonic jesli nie chce szczekac..I tak Kesi teraz dzwoni dzwoneczkiem jak chce wyjsc-wczoraj zrobila to pierwszy raz bez zadnej pomocy!! :multi: Poza tym: na spacerch ciagnie :roll: uczymy sie zeby tego nie robila...Jest lepiej no ale... Potezny off ci dalam ale wiedzialam ze i tak zapytasz o Kesi wiec napisalam odrazu :cool3: łobuzuje ale mniej ciągnie:roll: spacery od 1 godz do 2, 3 zachowanie:roztrzepany hasior ogródek:niszczy ale mniej:eviltong:
Jupi Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 śliczna sunia, super banerek!:lol: zapraszam do galerii moich psiurów
efra-husky Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 KalinaM ślicznie ci Perełka rośnie :loveu: Piękna już z niej panienka :cool3: I prosimy o więcej fotek :p
haska_12 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Śliczna będzie w zime :evil_lol: :loveu: Mój Oskar ma już podszerstek zimowy :) To będzie pierwsza zima Perły ? ps.Dlaczego w avku masz tylko Perełke :(?
chicken Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 [quote name='haska_12']Śliczna będzie w zime :evil_lol: :loveu: Mój Oskar ma już podszerstek zimowy :) To będzie pierwsza zima Perły ? ps.Dlaczego w avku masz tylko Perełke :(? A ty dlaczego masz w avku tylko Oskarka? :evil_lol: Przeciez tez masz drugiego psiaka: Pekinczyka... I wlasnie mialam ci powiedziec zebys wkleila jego foty-lub zrobila mu galerie :razz:
haska_12 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Kalinko, dlatego mam w avku tylko Oskarka, bo: -nie umiem robić avków a ten mi zrobiła palma z Oskarem ( o taki prosiłam, więc to nie jej wina :evil_lol: ) -Moja pekinczyczka nie ma wspólnej galerii z Oskarem ( wogóle nie ma :p i nie będzie miała jak na razie, bo nie mam w tej chwili aparatu ) A twoja sunia ma galerię razem z Perełką...A zresztą... :p jak uważasz .. :)
chicken Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Chcialam Wam zyczyc upiornej nocy :ghost_2: Oby snily Wam sie same strachy a zombi zjadly wasze wnetrznosci :eek:
kalina. Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 fotki na dniach;).... Szczeniorrr będzie nowy w przyszłym roku:]...
haska_12 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Także husky :loveu: ? U nas ulice dalej, dziewczyna sprawiła sobie husky, bo "napatrzyła" się na mojego Oskarka.Suczke :) ) po dwóch dniach pobytu u nich "wywalili" na dwór spać... mrozy są, a psina nie ma jeszcze nawet futerka,ma 2 miesiące.Bawiłam się z nią i sunia aż się prosi o spacerek :( A tu guzik...ma tylko ogródek :( Biedny psiak ...
chicken Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 haska_12 napisał(a):Także husky :loveu: ? U nas ulice dalej, dziewczyna sprawiła sobie husky, bo "napatrzyła" się na mojego Oskarka.Suczke :) ) po dwóch dniach pobytu u nich "wywalili" na dwór spać... mrozy są, a psina nie ma jeszcze nawet futerka,ma 2 miesiące.Bawiłam się z nią i sunia aż się prosi o spacerek :( A tu guzik...ma tylko ogródek :( Biedny psiak ... U mnie taka sama sytuacja :shake: Dziewczyna (19lat) kupila sobie huskiego 2 letniego za 100zl -a gdzie zobaczyla jakie to slodkie pieski? Oczywiscie ze podpatrzyla Kesi :cool1: Ona nie ma czasu na psa...Teraz sie przeprowadzila do domku z ogrodem i mysli chyba ze to wystarczy :-( Ona pracuje w tygodniu a w weekendy sie uczy i wraca wieczorem codziennie-i gdzie tu pies?:mad: Tylko go unieszczesliwi jeszcze bardziej, albo za jakis czas bedzie chciala komus innemu oddac... Boshe co za "pokemony" zyja na tym swiecie :shake:
haska_12 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Własnie :( Ja to chyba sie przejde do tej dziewczyny niedaleko mnie i zabiore jej tego psa :P Ona nie ma pojęcia co ten pies potrzebuje:( I tak samo jak "tamta" co ty pisałaś - myśli, że ogródek wystarczy.A pies tylko się patrzy przez bramke jak inne psinki spacerują z pańciami :mad: To się nazywa pies na szpan...a potem takie trafiają do bezdomnych szpiców :(
anuleq Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Perła cudna, jak zwykle :) A odnosnie huskych i bezmyslnych zakupow: Na osiedlu każdy dzieciak zakochany w moich psiulach, tylko że niestety polowa tych dzieciakow ma uleglych rodzicow... a niebawem święta :(
kalina. Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 też husky tylko jeszcze nie wiem na 100% czy w 2007 roku czy 2008;) planujemy tym razem z hodowli arktogea z tego wspaniałego skojarzenia: http://www.arktogea.huskies.pl/polskie/index2.htm
haska_12 Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Kalinka - Arktogea to naprawde swietna hodowla :) Ja polecam tez inne : na miejscu nr.1 u mnie zawsze będzie Eskimoski Domek :loveu: Z tej własnie hodowli będzie moj przyszły husky ( moze za 6-7 lat :evil_lol: ) Książęta Północy, no i oczywiście Arktogea ;) anuleq-I pewnie kupią z niebieskimi oczkami, tak jak większosc osób-dla szpanu :/
chicken Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Eskimoski Domek A ja sie mocno rozczarowalam co do tej hodowli... Ale nie bede wzbudzac wojny-mam tylko swoje zdanie co do ilosci psow w tej hodowli... >Nigdy psa stamtad nie kupie... Myslalam wczesniej ze najlepsze hodowle w danym roku wybieraja na innej zasadzie :shake: ale sie rozczarowalam... Nie krytykuje Cie Kalino...Nie chce wojny wiec koncze ta dygresje...
kalina. Posted November 2, 2006 Author Posted November 2, 2006 Owszem pani Teresa jest bardzo miłą osóbką ale następnego haszczaka już tam nie kupie:shake: ...jak już coś to Arktogea albo inne dobre hodowle(nie mówie że eskimoski domek jest zły...).Mi sie w tej hodowli nie podoba to że oni mają tam w ciągu jednego roku b.dużo miotów.
Marta_Ares Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 hmm zawsz emyslalamz e Eskimoski domek jest jedna z lepszych hodowli chciaz ostatnio ogladajac sukceszy szczeniakow z roznych hodowli zalwazylam ze E.D. jakby troche sie pogorszyl, a jeszcze ta liczba miotow w roku....
chicken Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Marta_Ares napisał(a):hmm zawsz emyslalamz e Eskimoski domek jest jedna z lepszych hodowli chciaz ostatnio ogladajac sukceszy szczeniakow z roznych hodowli zalwazylam ze E.D. jakby troche sie pogorszyl, a jeszcze ta liczba miotow w roku.... No i wlasnie oni tak to oceniaja: patrza tylko na to jakie sukcesy maja psy a nie patrza na to w jakich warunkach sa trzymane... Tam jest non stop ok 40 doroslych psow i tyle samo szczeniat... Mam zasade:NIGDY NIE KUPOWAC Z HODOWLI GDZIE WLASCICIELE SIE Z TEGO UTRZYMUJA :shake:
Recommended Posts