Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

chicken napisał(a):
No i wlasnie oni tak to oceniaja: patrza tylko na to jakie sukcesy maja psy a nie patrza na to w jakich warunkach sa trzymane... Tam jest non stop ok 40 doroslych psow i tyle samo szczeniat... Mam zasade:NIGDY NIE KUPOWAC Z HODOWLI GDZIE WLASCICIELE SIE Z TEGO UTRZYMUJA :shake:

:crazyeye: :crazyeye:ja nie wiedzialam ze oni az tyle psow maja......

• Replies 637
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem kiedy będą:placz: .
Na 95%w maju 2007 roku będziemy mieli drugiego haszczaka moim marzeniem jest haszczak o umaszczeniu rudo/miedziano białym:loveu: z brązowymi oczkami i jest na to nadzieja bo w rodzinie przyszłej mamy 2 szczeniora jest duzo rudziaków i brązowiaków....:p

Posted

kalinaM napisał(a):
Na 95%w maju 2007 roku będziemy mieli drugiego haszczaka moim marzeniem jest haszczak o umaszczeniu rudo/miedziano białym:loveu: z brązowymi oczkami i jest na to nadzieja bo w rodzinie przyszłej mamy 2 szczeniora jest duzo rudziaków i brązowiaków....:p

ojej to gratulacjee, czekoladki sa slicznee:loveu: chcociaz mi sie bardziej z blekitnymi oczkami podobaja,a le wszystki rudzilece sa pieknee

Posted

kalinaM napisał(a):

Chcecie hodowle zalozyc? :razz:

Posted

Chcecie hodowle zalozyc? :razz:

Może może w grudniu rejestrujemy przydomeczek wymysliłam już 6 nazw i tyle chyba już starczy;)A Perła uprawnienia hodowlane dostanie na przełomie 2007/2008r.

Posted

Wiem że jest ale ona prawie w ogóle nie toleruje Perły:shake: (jak Perła była szczeniakiem to mało co zwracała na nia uwage)...Perła chce sie bawic z Suńka a ta startuje do niej z zębami warczy...ostatnio złapała ja za"baczki"i"dziabneła"moja mame bo chciała Perłe:shake: ...Nie wiem jak to będzie

Posted

no wiesz ja sie jej nie dziwie,mieszkala sobie sama,byla oczkiem w glowie panstwa,az tu nagle zjawia sie szczeniak i to jeszcze tej samej puci i wszyscy skacza wokol niego a nie jej jak do tej pory.pozatym ktorego psa traktujecie jako alfe??

Posted

No i poza tym Sunia czuje sie odrzucona... Po fotach widze ze Sunia mieszka w budzie na dworze a Perła pewnie w domu... Troche zal mi Suni...
KalimaM ty juz nie mow kiedy co, bo zadnego terminu nie dotrzymujesz :evil_lol: Najpierw zacznij chodzic na wystawy z Perelka a potem zobaczysz kiedy dostanie te uprawnienia ;)

Posted

Tylko że jak z nia chodzimy na spacer to nie tylko jest agresywna do suczek ale do samców też...

Sunia może i mieszka w budzie ale w lato bardziej w lato woli spać na polu i dokazywać niz w domu a problemem jest zima ja ją dostałam jak miała już ok 5 msc...odkąd siegam pamięcia to Sunia zawsze była agresywna do inych psów mielismy wziasc samca ale moja mama mówiła a że to samce wieksze a głównie chodziło o tzw.dominacje...

Posted

Chicken, ale to wcale nie jest dobrze z jednej strony :) Bo to raczej jamniorek powinien być domowym psiakiem a husky na ogródku ( nie zapominając o tym, że jest to pies zimowy ) A zresztą Perełka potrzebuje więcej opieki, bo jest jeszcze szczeniakiem i potrzebuje ruchu.A taki jamniczek i cały dzien w domu wytrzyma ;) ( nie pomijając tego, ze jest to towarzysz i lubi spacery ). Napewno Kalina dba o Sunie, a to, ze dziewczynki nie chcą się dogadać - znam to doskonale :evil_lol: ( a to, że one się nie lubią, to nie jest wymówka, zeby Suni nie robić zdjęć :p )

Posted

kalinaM a to wczesniej nie wiedzieliście, że jamniczka nie toleruje psow? :roll: jesli nagle tak się zmieniła to wybacz ale wina lezy po waszej stronie, zacznijcie wiecej czasu poświęcać psu który w domu był wcześniej, a nie psu ktory jest nowy... :roll:

Pies ugryzł z zazdrości, trzeba wiedzieć kiedy można pogłaskac tego a nie innego psa.. piszesz, że nie wiesz jak to będzie... nagle sunia stała się niepotrzebna bo jest nowy piesek.. nie ładnie oj nie... myślicie o kolejnym a już "zaniedbujecie" tego najstarszego.. zeby miec stadko trzeba je rowno dzielic.. okazywac wiecej miłości psu ktory jest alfa.. a nie piescic non stop jednego a potem on dostaje ...

Też miałam dwa psiaki i tez widzialam jak potrafią być o siebie zazdrosne.. wiec wiecej pracy.. jamnik to pies aktywny.. potrzebuje duzo kontaktu z człowiekiem a nie maskoteczka.. masz w domu dwie aktywne rasy, sama tego chciałas więc teraz musisz swoje życie podporzadkowac własnie psom.. a wszystko będzie dobrze.

Zacznijcie pracować z jamniczka jak rzuca sie na obce psy, moj tez taki wredziol był, a teraz? teraz to go rzaden rottek nie ruszy, nawte jak sie pies na niego rzuca to moj na to uwagi nie zwraca, a kiedys? wstyd było z nim gdzies isc :angryy:

Posted

zacznijmy od początku!!!:angryy:

żaba14 napisał(a):

Pies ugryzł z zazdrości, trzeba wiedzieć kiedy można pogłaskac tego a nie innego psa.. piszesz, że nie wiesz jak to będzie...

Ja dostałam tego psa 6 lat temu no może pięć miałam wtedy 8 lat z kąd ja mogłam wiedziec o wychowaniu psa itd. mn.od 11 lat zaczełam czytć to i tamto na temat psów postaram sie ale nie wiem czy oducze 6 letniego psa złych nawyków...

zaba14 napisał(a):

nagle sunia stała się niepotrzebna bo jest nowy piesek.. nie ładnie oj nie...

Z tym się nie zgodze!

zaba14 napisał(a):
Też miałam dwa psiaki i tez widzialam jak potrafią być o siebie zazdrosne.. wiec wiecej pracy.. jamnik to pies aktywny.. potrzebuje duzo kontaktu z człowiekiem a nie maskoteczka.. masz w domu dwie aktywne rasy, sama tego chciałas więc teraz musisz swoje życie podporzadkowac własnie psom.. a wszystko będzie dobrze
.

Ależ absolutnie!My a tym bardziej ja nie traktuje psa jak maskotke pies to pies!Sunia to bardziej pies moich rodziców tata zrobił mi niespodzianke(i mamie)przyniósł psa pies jak pies był i już to było 6 lat temu psychika psów i te inne mnie nie interesowały czy jamniki są aktywne a inne rasy takie czy owakie..."jamnik to pies aktywny.. potrzebuje duzo kontaktu z człowiekiem a nie maskoteczka.. masz w domu dwie aktywne rasy, sama tego chciałas"

Huskiego to chiałam owszem i wiem że jest to aktywna rasa jamnik też może Was to "dotknie" ale o psa(Sunie ) sie nie prosiłam!Póki nie byłam "psiarą"i dlatego Sunia taka jest jaka jest co nie znaczy że mam ja w dupie i jest niepotrzebna kocham ją i nie miejcie do mnie pretensjii...próbowałam ale Suńka jest głucha w ogóle nic a nic nie słucha próbowałam różnych metod ale nic:shake: ...

Posted

kalinaM napisał(a):

Huskiego to chiałam owszem i wiem że jest to aktywna rasa jamnik też może Was to "dotknie" ale o psa(Sunie ) sie nie prosiłam!Póki nie byłam "psiarą"i dlatego Sunia taka jest jaka jest co nie znaczy że mam ja w dupie i jest niepotrzebna kocham ją i nie miejcie do mnie pretensjii...próbowałam ale Suńka jest głucha w ogóle nic a nic nie słucha próbowałam różnych metod ale nic:shake: ...
To idź z nią na skzolenie:roll: Przy okazji nauczy się tolerancji wobez innych psow.

Ja jakoś u swojego poprzedniego psa zlikwidowałam połowe nawyków gdy miał 9 lat! (sznaucer olbrzym)

Posted

Kalina ale czytajac te dwa posty mialam wrazenie ze po tym jak pies ugryzł to byc moze i go oddanie bo juz nie jest rasowy itd.

Ona ma 6 lat tak? i znasz sie juz na psach to wez się w garsc i zacznij sunie szkolic! jeśli kochasz psy to kochasz je wszystkie, a przynjamniej te ktore masz w domu...

Posted

dziś może fotki w końcu to galeria...jeśli chodzi o szkolenie Suni to będzie ciężko najpierw to mame trzeba przekonać...Sunisko jest nie ufne wobec obcych:shake: Jak już pisałam ona jest głucha na wszelkie komendy...

Widzisz żaba ja bym ją teraz szkoliła ale to mama jest głową rodziny~_~

Posted

Z Sunia niekoniecznie trzeba isc na szkolenie... Mozna ja uczyc metodo kija i marchewki :cool3: lub chociazby klikerem (mozna tym uczyc psy w KAZDYM wieku):p Ale bedziesz musiala poswiecic jej troche czasu... Mam nadzieje ze to nie bedzie przeszkoda :roll: To ze Sunia ma 6 lat ne wyklucza tego ze nie mozna jej uczyc... Przeciez ludzie ktorzy biora psy ze schroniska tez jakos musza je odzwyczaic zlych nawykow :roll:
PS:Z checia zobacze nowe foteczki, bo objecujesz je juz od miesiaca a ich ciagle nie widac :(

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...