Marta_Ares Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 chicken napisał(a):No i wlasnie oni tak to oceniaja: patrza tylko na to jakie sukcesy maja psy a nie patrza na to w jakich warunkach sa trzymane... Tam jest non stop ok 40 doroslych psow i tyle samo szczeniat... Mam zasade:NIGDY NIE KUPOWAC Z HODOWLI GDZIE WLASCICIELE SIE Z TEGO UTRZYMUJA :shake: :crazyeye: :crazyeye:ja nie wiedzialam ze oni az tyle psow maja......
haska_12 Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Wiem, że w tej chwili mają ok.40 psów, ale nie wiedziałam, ze mają aż tak wiele miotów w ciągu roku...Chociaż pieski są tam naprawde śliczne :)
chicken Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Fotek u Kaliny nie ma... :mad: A u nas efekty dzisiejszej 7km wycieczki :lol: >zapraszamy<
haska_12 Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Oj nie ma nie ma fotek :mad: Galeria świeci pustką :mad: Kalinko, naprawisz to :evil_lol: ?
milena182 Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 sroda to byla wczoraj,dawaj zdjecia i sie nie wymiguj:mad:a avatarek sama robilas?
haska_12 Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 No, no ... to proszę się dowiedzieć ;) :p My chcemy fotki! :multi: My chcemy fotki! :multi: ...
kalina. Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 Nie wiem kiedy będą:placz: . Na 95%w maju 2007 roku będziemy mieli drugiego haszczaka moim marzeniem jest haszczak o umaszczeniu rudo/miedziano białym:loveu: z brązowymi oczkami i jest na to nadzieja bo w rodzinie przyszłej mamy 2 szczeniora jest duzo rudziaków i brązowiaków....:p
Marta_Ares Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 kalinaM napisał(a):Nie wiem kiedy będą:placz: . Na 95%w maju 2007 roku będziemy mieli drugiego haszczaka moim marzeniem jest haszczak o umaszczeniu rudo/miedziano białym:loveu: z brązowymi oczkami i jest na to nadzieja bo w rodzinie przyszłej mamy 2 szczeniora jest duzo rudziaków i brązowiaków....:p ojej to gratulacjee, czekoladki sa slicznee:loveu: chcociaz mi sie bardziej z blekitnymi oczkami podobaja,a le wszystki rudzilece sa pieknee
chicken Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 kalinaM napisał(a):Nie wiem kiedy będą:placz: . Na 95%w maju 2007 roku będziemy mieli drugiego haszczaka moim marzeniem jest haszczak o umaszczeniu rudo/miedziano białym:loveu: z brązowymi oczkami i jest na to nadzieja bo w rodzinie przyszłej mamy 2 szczeniora jest duzo rudziaków i brązowiaków....:p Chcecie hodowle zalozyc? :razz:
haska_12 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Podejzewam, że Perełka to taka łobuziara, ze robi za 50 psów :evil_lol:
kalina. Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 Chcecie hodowle zalozyc? :razz: Może może w grudniu rejestrujemy przydomeczek wymysliłam już 6 nazw i tyle chyba już starczy;)A Perła uprawnienia hodowlane dostanie na przełomie 2007/2008r.
milena182 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 halo zapomieliscie juz ze jest tu jeszcze jamniczka?
kalina. Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 Wiem że jest ale ona prawie w ogóle nie toleruje Perły:shake: (jak Perła była szczeniakiem to mało co zwracała na nia uwage)...Perła chce sie bawic z Suńka a ta startuje do niej z zębami warczy...ostatnio złapała ja za"baczki"i"dziabneła"moja mame bo chciała Perłe:shake: ...Nie wiem jak to będzie
milena182 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 no wiesz ja sie jej nie dziwie,mieszkala sobie sama,byla oczkiem w glowie panstwa,az tu nagle zjawia sie szczeniak i to jeszcze tej samej puci i wszyscy skacza wokol niego a nie jej jak do tej pory.pozatym ktorego psa traktujecie jako alfe??
chicken Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 No i poza tym Sunia czuje sie odrzucona... Po fotach widze ze Sunia mieszka w budzie na dworze a Perła pewnie w domu... Troche zal mi Suni... KalimaM ty juz nie mow kiedy co, bo zadnego terminu nie dotrzymujesz :evil_lol: Najpierw zacznij chodzic na wystawy z Perelka a potem zobaczysz kiedy dostanie te uprawnienia ;)
kalina. Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 Tylko że jak z nia chodzimy na spacer to nie tylko jest agresywna do suczek ale do samców też... Sunia może i mieszka w budzie ale w lato bardziej w lato woli spać na polu i dokazywać niz w domu a problemem jest zima ja ją dostałam jak miała już ok 5 msc...odkąd siegam pamięcia to Sunia zawsze była agresywna do inych psów mielismy wziasc samca ale moja mama mówiła a że to samce wieksze a głównie chodziło o tzw.dominacje...
haska_12 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Chicken, ale to wcale nie jest dobrze z jednej strony :) Bo to raczej jamniorek powinien być domowym psiakiem a husky na ogródku ( nie zapominając o tym, że jest to pies zimowy ) A zresztą Perełka potrzebuje więcej opieki, bo jest jeszcze szczeniakiem i potrzebuje ruchu.A taki jamniczek i cały dzien w domu wytrzyma ;) ( nie pomijając tego, ze jest to towarzysz i lubi spacery ). Napewno Kalina dba o Sunie, a to, ze dziewczynki nie chcą się dogadać - znam to doskonale :evil_lol: ( a to, że one się nie lubią, to nie jest wymówka, zeby Suni nie robić zdjęć :p )
zaba14 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 kalinaM a to wczesniej nie wiedzieliście, że jamniczka nie toleruje psow? :roll: jesli nagle tak się zmieniła to wybacz ale wina lezy po waszej stronie, zacznijcie wiecej czasu poświęcać psu który w domu był wcześniej, a nie psu ktory jest nowy... :roll: Pies ugryzł z zazdrości, trzeba wiedzieć kiedy można pogłaskac tego a nie innego psa.. piszesz, że nie wiesz jak to będzie... nagle sunia stała się niepotrzebna bo jest nowy piesek.. nie ładnie oj nie... myślicie o kolejnym a już "zaniedbujecie" tego najstarszego.. zeby miec stadko trzeba je rowno dzielic.. okazywac wiecej miłości psu ktory jest alfa.. a nie piescic non stop jednego a potem on dostaje ... Też miałam dwa psiaki i tez widzialam jak potrafią być o siebie zazdrosne.. wiec wiecej pracy.. jamnik to pies aktywny.. potrzebuje duzo kontaktu z człowiekiem a nie maskoteczka.. masz w domu dwie aktywne rasy, sama tego chciałas więc teraz musisz swoje życie podporzadkowac własnie psom.. a wszystko będzie dobrze. Zacznijcie pracować z jamniczka jak rzuca sie na obce psy, moj tez taki wredziol był, a teraz? teraz to go rzaden rottek nie ruszy, nawte jak sie pies na niego rzuca to moj na to uwagi nie zwraca, a kiedys? wstyd było z nim gdzies isc :angryy:
kalina. Posted November 13, 2006 Author Posted November 13, 2006 zacznijmy od początku!!!:angryy: żaba14 napisał(a): Pies ugryzł z zazdrości, trzeba wiedzieć kiedy można pogłaskac tego a nie innego psa.. piszesz, że nie wiesz jak to będzie... Ja dostałam tego psa 6 lat temu no może pięć miałam wtedy 8 lat z kąd ja mogłam wiedziec o wychowaniu psa itd. mn.od 11 lat zaczełam czytć to i tamto na temat psów postaram sie ale nie wiem czy oducze 6 letniego psa złych nawyków... zaba14 napisał(a): nagle sunia stała się niepotrzebna bo jest nowy piesek.. nie ładnie oj nie... Z tym się nie zgodze! zaba14 napisał(a):Też miałam dwa psiaki i tez widzialam jak potrafią być o siebie zazdrosne.. wiec wiecej pracy.. jamnik to pies aktywny.. potrzebuje duzo kontaktu z człowiekiem a nie maskoteczka.. masz w domu dwie aktywne rasy, sama tego chciałas więc teraz musisz swoje życie podporzadkowac własnie psom.. a wszystko będzie dobrze. Ależ absolutnie!My a tym bardziej ja nie traktuje psa jak maskotke pies to pies!Sunia to bardziej pies moich rodziców tata zrobił mi niespodzianke(i mamie)przyniósł psa pies jak pies był i już to było 6 lat temu psychika psów i te inne mnie nie interesowały czy jamniki są aktywne a inne rasy takie czy owakie..."jamnik to pies aktywny.. potrzebuje duzo kontaktu z człowiekiem a nie maskoteczka.. masz w domu dwie aktywne rasy, sama tego chciałas" Huskiego to chiałam owszem i wiem że jest to aktywna rasa jamnik też może Was to "dotknie" ale o psa(Sunie ) sie nie prosiłam!Póki nie byłam "psiarą"i dlatego Sunia taka jest jaka jest co nie znaczy że mam ja w dupie i jest niepotrzebna kocham ją i nie miejcie do mnie pretensjii...próbowałam ale Suńka jest głucha w ogóle nic a nic nie słucha próbowałam różnych metod ale nic:shake: ...
Mi. Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 kalinaM napisał(a): Huskiego to chiałam owszem i wiem że jest to aktywna rasa jamnik też może Was to "dotknie" ale o psa(Sunie ) sie nie prosiłam!Póki nie byłam "psiarą"i dlatego Sunia taka jest jaka jest co nie znaczy że mam ja w dupie i jest niepotrzebna kocham ją i nie miejcie do mnie pretensjii...próbowałam ale Suńka jest głucha w ogóle nic a nic nie słucha próbowałam różnych metod ale nic:shake: ... To idź z nią na skzolenie:roll: Przy okazji nauczy się tolerancji wobez innych psow. Ja jakoś u swojego poprzedniego psa zlikwidowałam połowe nawyków gdy miał 9 lat! (sznaucer olbrzym)
zaba14 Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 Kalina ale czytajac te dwa posty mialam wrazenie ze po tym jak pies ugryzł to byc moze i go oddanie bo juz nie jest rasowy itd. Ona ma 6 lat tak? i znasz sie juz na psach to wez się w garsc i zacznij sunie szkolic! jeśli kochasz psy to kochasz je wszystkie, a przynjamniej te ktore masz w domu...
kalina. Posted November 13, 2006 Author Posted November 13, 2006 dziś może fotki w końcu to galeria...jeśli chodzi o szkolenie Suni to będzie ciężko najpierw to mame trzeba przekonać...Sunisko jest nie ufne wobec obcych:shake: Jak już pisałam ona jest głucha na wszelkie komendy... Widzisz żaba ja bym ją teraz szkoliła ale to mama jest głową rodziny~_~
chicken Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Z Sunia niekoniecznie trzeba isc na szkolenie... Mozna ja uczyc metodo kija i marchewki :cool3: lub chociazby klikerem (mozna tym uczyc psy w KAZDYM wieku):p Ale bedziesz musiala poswiecic jej troche czasu... Mam nadzieje ze to nie bedzie przeszkoda :roll: To ze Sunia ma 6 lat ne wyklucza tego ze nie mozna jej uczyc... Przeciez ludzie ktorzy biora psy ze schroniska tez jakos musza je odzwyczaic zlych nawykow :roll: PS:Z checia zobacze nowe foteczki, bo objecujesz je juz od miesiaca a ich ciagle nie widac :(
Recommended Posts