kameralna Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Tę sprawę muszą zbadać odpowiednie organa! Założę się, że ta psychopatka ma więcej na sumieniu :angryy: Quote
Agmarek Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Fufu napisałaś taki tekst że się poryczałam :-( Tak bardzo mi szkoda tej sunieczki. Ja sama adoptowałam ośmioletnią sunię i kiedy sobie pomyślę że zamiast do mnie trafiłaby tam...:-( Biedna maleńka przerażona Nineczka. Co za potwór z tej p.Eli :angryy: Azyllodz masz rację we wszystkim co napisałaś. Nawet jeśli koszta dla tej kobiety będą niewielki, to ile się przy tym naje nerwów to jej nikt tego nie zwróci i może powstrzyma ją to przed krzywdzeniem kolejnych psów :angryy: Śpij spokojnie Nineczko. Tak bardzo mi Ciebie żal kwiatuszku :-( Quote
dusje Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Przeczytalam watek suni :-( jest mi trudno uporzadkowac mysli.........:-( Ta kobieta powina odpowiedziec za nieuzasadniona decyzje o smierci Ninki...przeciez mogla ja oddac poprzednim opiekunom. Co mi przyszlo na mysl - prosze wszystkie osoby wyadoptowujace psa, osoby prawne i fizyczne - zaznaczajcie pisemnie w umowie - obowiazek zwrotu psa, jesli DS uzna, ze nie moze sie nim opiekowac i ze decyzja o eutanazji nalezy ostatecznie do wlasciciela, ale po poinformowaniu osoby wyadotpowujacej o takim zamiarze, po podaniu powodow ew.dezyzji o uspieniu i po rozmowie z osoba wyadoptowujaca. Jesli moge jeszcze cos podpowiedziec: Wydrukujcie/ wlasnym przemyslem i pomyslem/ jak najwiecej ulotek informujacych o tym, co zrobila ta Pani i wreczajcie przy wszystkich adopcjach na terenie calego kraju. Nie trzeba podawac danych tej Pani, wystarczy Krakow, pierwsze cyfry tel. jej Imie i pierwsza litere nazwiska. Mysle, ze taka akcja pozostanie w zgodzie z oobowiazujacymi przepisami prawnymi o ochronie danych osobowych, ale sugerowalabym konsultacje z prawnikiem. Wszystkim osobom zaangazowanym w wyadoptowanie Ninki skladam wyrazy wspolczucia. Moj Boze, nie chce nawet myslec, co Wy teraz przezywacie :-( Ninko, spoczywaj w pokoju :placz: Quote
Plicha Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Straszna historia :( Też nie jestem w stanie zrozumieć pobudek działania tych osób :( Mam nadzieję że sprawa będzie miała pomyślny finał w sądzie i osoby te przekonają się że nie można traktować zwierząt jak niepotrzebnych przdmiotów :( Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Boże-przeczytałam..A jak napisali o skomlącej na rekach psinie to aż mnie zabolało...Nie mogłaś kobieto oddać psa?Przeciez by wzięłi..... Ze tez kary nie ma na to wszystko. -------------------------------------- Po wczorajszym reportazu w telewizji dot.zasypywania największego w Polsce jeziora przez pewnego mężczynę-całkowicie bezkarnie!!!-straciłam wiarę w sprawiedliwośc w Polsce.. E/W Quote
lilk_a Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 dostałam maila ... i wreszcie trafiłam na wątek ... to jakiś koszmar :(:( Quote
cyranka Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 To na pewno jest jakaś psychopatka , bo inaczej nie zrozumiem tego co zrobiła psom ! Quote
cyranka Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='cyranka']To na pewno jest jakaś psychopatka , bo inaczej nie zrozumiem tego co zrobiła psom ! Przepraszam- nie umiem jeszcze wstawiać tych małych banerków :oops: ! Quote
Iv_ Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='waldi481']Jak ona musiała się bać... E/W[/QUOTE] Nawet nie mogę o tym myśleć! Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Wierzę,ale ja wkółko o niej myślę i b.chciałabym komus przyłozyć! Dlaczego poprostu nie oddała psa? E/W Quote
Iv_ Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Nie mogę myśleć, ale ciągle mi to do głowy dochodzi, czy chcę czy nie. Dlaczego nie oddała? proste, bo jest zwyrodnialcem :angryy::angryy: Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Jak się nie ulitowac takiej psinie?Faktycznie to jest niepojęte. W/Q Quote
mysza 1 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 A dlaczego weterynarz ją uśpił? To kolejny temat, bo niektórzy pseudoweci usypiają zdrowe psy. Przerażające. Biedna malutka Ninka :( Quote
kameralna Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Podnoszę. Ten wątek powinien znać każdy wchodzący na Dogomanię. Quote
Agmarek Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='kameralna']Podnoszę. Ten wątek powinien znać każdy wchodzący na Dogomanię.[/QUOTE] Zgadza się :angryy: Quote
Akrum Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 podczytuje tak sobie cichaczem tan wątek, jak tylko się pojawił... To jest straszne, jak tak można, to po prostu dla mnie jest nie do zniesienia... ja bym się chciała spotkać osobiście z tą Panią Elą, dowiedzieć się prosto w oczy czemu to robiła, czemu odbierała życie psiakom, które mogły sobie jeszcze troszkę żyć w szczęściu i miłości u kogoś innego... Quote
Pipi Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Ta pani jest poprostu chora,ma jakieś zaburzenia osobowości. . . . . .Kto wie, kogo i w jaki sposób następnym razem zamorduje.Myślę,że trzeba to jakoś nagłośnić,nie wiem. . . . .zgłosić? aż trudno uwierzyć w to co się stało.Straszne,niewyobrażalne. . . .biedne pieski,co one musiały przeżyć.Bardzo mi przykro. Quote
Agmarek Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='Akrum']podczytuje tak sobie cichaczem tan wątek, jak tylko się pojawił... To jest straszne, jak tak można, to po prostu dla mnie jest nie do zniesienia... ja bym się chciała spotkać osobiście z tą Panią Elą, dowiedzieć się prosto w oczy czemu to robiła, czemu odbierała życie psiakom, które mogły sobie jeszcze troszkę żyć w szczęściu i miłości u kogoś innego...[/QUOTE] Wiesz co? A może ona w swoim tępym mózgu (jeśli takowy posiada) uroiła sobie że pomaga tym psom? :angryy: Że odbierając im życie skraca ich cierpienie na starość? Ktoś tu wspomniał że jej matka jest schorowana (zdaje mi się) więc może chętnie uśpiłaby swoją matkę, a że nie może to robi to z biednymi, nic nie spodziewającymi się zwierzakami :angryy: Pojechała taka sunia do nowego domku, wystraszona, a jednak pełna nadziei że to będzie jej ukochany dom na całe życie i co dostała? Strzykawke! O nie! Ja bym nie chciała spotkać pani eli, bo podejrzewam że do uśpienia jej nie potrzebna by mi była taka broń w płynie :angryy: Quote
Beatkaa Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Kurczę nie ma zbyt nowych informacji,a autorka postu "milczy"... Tyle pytań się nasuwa.. co z tą lecznicą,czy zostały podjęte jakieś kroki w sprawie "cudownej pani Eli" ?:roll: Quote
kameralna Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 O ile ja dobrze kojarzę, to o tej "pani" i jej makabrycznych praktykach pisało w różnych miejscach (postach) kilka osób. Czy one dopisały się do tego wątku? Quote
adamo1974 Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 napisze tylko szok a pani ela ma chyba nazwisko hitler Quote
ostatniaszansa Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Czytam, czytam, łzy same cisną się do oczu i ręce z bezsilności opadają... Jak i ile trzeba zrobic aby uniknąc takich sytuacji ? Głęboko wspołczuje osobom ,które tą biedna sunię wyadoptowały. Sprawa P. Eli winna być nagłośniona wszsytkich takich Pań czy Panów. Ile lat musi minąć aby nasze społeczeństwo diametralnie zmienilo swój stosunek do zwierząt? Kiedy przestanie traktować zwierzę jak rzecz, jak zabawkę , a niestety przyklaskuje temu nasze prawo. Wedle niego zwierze jest... rzeczą ! Niestety. Kiedy wreszcie zmieni sie ustawa o ochronie zwierząt i będzie respektowana ? Kiedy sędziowe przestaną bagatelizować okrucieństwo wobec nich ? Nie bez winy są tu też , niektórzy lekarze weterynarii. Zdumiewa jakim to cudem technik weterynarii dokonuje eutanazji ? Przyłączam się i proponuję wielką wspólną akcję i nie jednorazową, wszystkich organizacji, fundacji - STERYLIZACJE zarówno samic jak i samców. Bezdomnych, cierpiących psów, kotów w naszym kraju jest ogrooom. Ile zwierząt, lata spędza w schroniskach, przytuliskach ? Cierpienia-ocean A nas jednak za mało :( E Quote
Basia Z. Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Czy w związku z zabiciem Ninki coś się jeszcze dzieje ? mam nadzieję, że sprawa nie wygasła i bardzo jestem za tym, żeby oprawców ukarać. Quote
kameralna Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Basia Z. napisał(a):Czy w związku z zabiciem Ninki coś się jeszcze dzieje ? mam nadzieję, że sprawa nie wygasła i bardzo jestem za tym, żeby oprawców ukarać. Właśnie. Czy na tą "panią" zostało złożone już doniesienie do prokuratury? Powinno :angryy: Quote
Recommended Posts