fizia Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 I kolejna, zwykła historia, jakich większość w schroniskach... Psiak kochający ludzi spędza dnie, tygodnie, miesiące za kratami w nadziei, że wreszcie Jego los się odmieni. Bigi jest taki śliczny i tak bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Wśród dziesiątków psów łatwo zwrócić na Niego uwagę - tak bardzo prosi o Miłość... Niektórzy mówią, że jest podobny do beagla - jedynego w swoim rodzaju, bo złotego :) Z pewnością bylby rownie kochanym, skorym do zabaw przyjacielem. Jest bardzo miły, wesoły, ciekawy świata, swojego Człowieka napewno pokochałby całym sercem. Brakuje Mu kontaktu z człowiekiem, miłości, możliwości wybiegania się, zabaw. To jeszcze taki psi dzieciak - ma zaledwie 1,5 roku. Bigi jest w Schronisku As w Jamrozowiźnie - gmina Kłomnice - koło Czestochowy www.schronisko.klomnice.pl Quote
Zuza i Noddy Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 On nawet nie jest nieufny, pcha się do każdego, taki wesołek z niego. Quote
fizia Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Taki wesoły, kochany psiak musi się strasznie męczyć za kratami... Bardzo to widać, kiedy porównuje się zdjęcia Bigiego na trawce i w boksie.. Bidula Quote
fizia Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Na stronie schroniska pojawiły się daty - moment trafienia psiaka do schroniska Bigi jest w schronisku od 19 stycznia 2010 To już pół roku...:( Quote
truskawa144 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Poprosiłam Mariusza żeby jednak daty wróciły, ich brak jest mylący. Odwiedzający stronę myślą, że dany piesek ma obecnie np 2 lata a on mógł do schroniska trafić 3 lata temu więc ma np 5. Z datami jest łatwiej, łatwiej też zidentyfikować jakiegoś psa w razie problemów itd. I smutno się nie raz robi jak człowiek pomyśli ile dany pies już siedzi:( Quote
truskawa144 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 A jakiś człowiek potrzebuje Bigiego tylko jeszcze o tym nie wie:shake: Quote
fizia Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 No to oby się dowiedział, jak najszybciej... Quote
Mroowa Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Witam!! Bigi jest przepiękny:)Moja znajoma szuka psa w typie Beagla wieczorem prześlę jej fotki z opisem na @ :)MOże się zakocha:)Ona koniecznie chce psinkę ze schroniska:) Quote
fizia Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Super by było!! Bigiemu do beagla trochę brakuje :) ale za to podobno ma niesamowicie przyjacielski charakter Quote
Mroowa Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 No ale w typie jest:) a o takim wspominała, zresztą nie wytrzymałam i posłałam jej link do wątku(znajoma nie jest na dogo) zobaczę co powie:) jeżeli jej się spodoba (a bardzo bym chciała bo mnie podoba się bardzo) to dogadamy szczegóły:) Quote
fizia Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 To trzymam mocno kciuki!!! Bardzo by się Bigiemu przydał domek - już pół roku siedzi za kratami... Quote
fizia Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Wyskakuj ślicznoto - oby w końcu przyszedł dla Ciebie dobry dzień Quote
fizia Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 I jak, nie zakochała się przypadkiem Koleżanka w Bigim? Quote
Mroowa Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 CYTAT Z@ :Dzień dobry Pani Sabino taki piesio mi sie podoba i takiego bym chciał najlepiej jak by był szczeniakiem ale jak niebędzie to niech będzie już duży. PATRYK WOJDYŁA wysłałam link do wątku i dostałam taką odpowiedź od syna znajomej,w poniedziałek mają dać ostateczną odp.ponaglam ich bardzo bo jak widzę Bigiego za tymi kratami to ech.............nie pisałam bo nie chcę robić zamieszania póki nie jestem 100% pewna,ale Bigi się spodobał,jest nadzieja:) Quote
fizia Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 To trzymam kciuki :) Wiadomo, że to poważna decyzja, pewnie różne psiaki do wyboru. Ale cudnie by było Zawsze można powiedzieć Patrykowi - zgodnie z prawdą - że dorosły pies ma takie plusy, że nie gryzie swoimi ostrymi ząbkami, nie rozszarpuje wszystkiego naokoło, nie sika co 5 minut na dywan. A ten akurat po pół roku za kratami pewnie odwdzięczy się niesamowitą miłością. W zasadzie to taki nastolatek psi :) Quote
Mroowa Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 Dokladnie:) a mogę zapewnić że u nich będzie miał bardzo dobrze,(jak by co) zresztą mieszkam niedaleko i miałabym wszystko na oku;) A Bigi mnie też się spodobał:):)i odległość, jaką trzeba by przejechać po chłopaka nie jest duża:) Quote
fizia Posted June 19, 2010 Author Posted June 19, 2010 W najbliższym tygodniu Nikus ma jechać z 2 suniami z tego samego schroniska do hoteliku u Kasi pod Bielskiem Białą - jakby co :) to może łatwiej by było podjechać po Niego tam właśnie? a jak nie to w każdej chwili jest do odebrania, tylko trzeba by było wcześniej dać znać, żeby wiedzieli w Schronisku, że jedzie Quote
Recommended Posts