Jump to content
Dogomania

Najukochańsze celinkowe Muszkieterki Atos(*),Dżekuś (*),Hektor(*).Dumka,Pirat i Fokus

Recommended Posts

Posted

No i częśc tego co dostałam....bo mam jeszcze malusie jamniczki i stojące.

da9a0de440f23316med.jpg

6223f390e14a3840med.jpg

50d26e400a2ae101med.jpg

Jutro wstawię najnowsze....są jeszcze w aparcie i tak dałam czadu dziś....do znudzenia.

Posted

No kochana nareszcie uczty wzrokowe wracają,. Prześliczne fotki robisz swoim robaczkom tym z czterema łapkami i wnusiom. Jestem zauroczona ilekroć oglądam Twoje foty , zawsze wracam i po kilka razy przyglądam się. Cieszę się, że Grusia wybrała sobie Wikunię za Pańcię. Ona raczej sprawuje nad nią opiekę, cudowna jamnisia, no i Dumeczka piękna , świetnie trzyma się , oby tak dalej, a Fokus pewnie ogarnia całe stadko :). Super. Ściskam Was serdecznie.

Posted

Nio Cioteczko Maupa widziałam- cudne fotki...:)

KarOla...kochać na odległość się nie da....hihihihhi

Elu postaram się nagrać...chociaż tam trudniej bo oświetlenie ciemnawe, będzie tłum ludzi.....no powiększyłam kolekcję ciuszków dla JamniCiuszka.

Wiesz Alu Gruszka dosłownie szaleje jak widzi Wikunię, tak to śpi i chrapie okrutnie a jak tylko usłyszy WIkuni głos- to już krok w krok za Nią.

Dumeczka Laleczka chciałaby zjeść coś innego niż te wstrętne puchole. A mnie serce pęka, bo bidna nic nie może.....potem wyrzuty sumienia, bo nei wiem ile życia Jej zostało a męczę Ją dietami...wie , wiem.....dla Jej dobra ale....wiecie o co mi biega.

Niedługo nowa porcja już świeżych fotek.....

Posted

No to zaraz jadę znowu z fotkami......ale najpierw opinia Onkologa wyników i dalszego leczenia Dumci.

"

Co do Dumki.

Leczenie rozpoczęło się w 1/2 stycznia, czyli zwierzak w dobrej formie trzyma się już blisko 3 miesiące. To bardzo ładnie. 

Zastanawiające są zmiany w obrazie w krwi - przede wszystkim rosną nam trombocyty co może być traktowane w różny sposób:

1. wyraz przewlekłego krwawienia - w takim przypadku obserwowalibyśmy także systematyczny spadek albumin, w Państwa wynikach krwi białko pojawiało się sporadycznie, trudno wyciągnąć wnioski. Hematokryt podlega fluktuacją - to subtelnie rośnie, to opada, podobnie jak MCHC, który w 2-4 ostatnich badaniach raczej spada.

2. Zespół para nowotworowy.

3. zliczanie fragmentocytów jako płytki - te dwa ostatnio możemy różnicować chyba tylko mikroskopowo.

Niepokojący jest obraz USG wątroby, który raczej jest kontynuacją procesu ze śledziony. Warto rozważyć terapię metronomiczną, ale aby zaoszczędzić państwu problemów z dzieleniem endoxanu sugeruję zastąpić go leukeranem i podawać go w ilości 1 tabl 1 x dziennie, oraz lek z grupy cocxybów - (wg zal. producenta). --    "

Na razie dwa tygodnie przerwy, potem morfologia z wymazem i zaczynamy. W sumie to doktor Ania zadowolona jest z wyników Kurczątka. Mamy zaklepany termin- 21 kwiecień godz. 9. Od razu Grusia będzie miała zabieg czyszczenia ząbków. Przy jednym wyjeździe i tam poczekamy na Dziewczynki aby dwa razy nie jeździć.

Posted

Tomuś to konstruktor....ciekawe po kim to ma.....

b679e3787f317d6amed.jpg

b9eae5f5a8f30874med.jpg

21cbb9377fb2d21cmed.jpg

42d62b05c7793e3amed.jpg

f56bcf8d57936227med.jpg

no to wszystkie zdjęcia...mam nadzieję,że teraz bedę wstawiała na bieżąco....

Berni.....wiem,że bardzo Dumiś kibicujesz.......Ona zdobyła  serca wielu osobom i tu i na FB....za co z całego serca dziękuję, bo to wyjątkowa SUNIA....wyjątkowa.

• Upvote 1
Posted

Wyniki Dumci chyba nie takie złe, biorąc pod uwagę złośliwość nowotworu. 

Super zabawa z tym szukaniem zajączka. Tomuś konstruktor wiadomo po kim - po dziadku. :)

Malowanki świetne i widzę, że tematyka dopasowana do zainteresowań. :)

Posted

Dziękujemy Celinko za piękną sesję zdjęciową, jesteś naprawdę szczęściarą :) dzieciaczki zdrowe, piękne!  i wyniki Dumiś nie są złe! wszystkie nasze ciepłe myśli są z Wami :)

• 2 weeks later...
Posted

Dziękuję ,że Jesteście, że nas wspieracie, pomagacie......

A ja wściekła jestem na nasz chory system zdrowotny. Od kilku miesięcy mam ścierpnięte palce lewej ręki, od miesiąca takie bóle tej ręki,że nie am nocy abym nie wyła z bólu. Najpierw budzi mnie bolące cierpnięcie a potem ból dłoni, barku i pod łopatką jest tak wielki,że muszę siadać, czekać aż troszkę ulży.Gdy tylko się położe - mam powtórkę z rozrywki. Boli tak wściekle,że spocona jestem z bólu jak mysz.Do bólu jestem przyzwyczajona- żyję już z nim 15 lat ale ten już nie jest do wytrzymania. Byłam miesiąc temu u neurologa, dostałam skierowanie na RTG odcinka szyjnego- bo już miałam stwierdzoną dyskopatię i na EMG. W przychodni gdzie realizują skierowania na EMG termin na....15 września. Do tego czasu chyba bym się wykończyła,potem znów czekać na termin u neurologa, potem pewnie następne skierowanie do innego specjalisty- więc wychodzi an to ,że w tym roku nic mi się nie polepszy , - więc szukam w necie gdzie można jeszcze EMG wykonać. Znalazłam przychodnię- koszt 150 złotych i od razu nerw,że tyle lat składki zdrowotne płaciłam i aby móc troszkę ulżyć sobie w cierpieniu i chociaż jedną noc przespać spokojnie- muszę bulić.Dziś właśnie byłam na badaniach- bardzo nieprzyjemne no i wynik też jak dla mnie mało przyjemny- bardzo ciężkie uszkodzenie włókien  czuciowych  lewego nerwu - pośrodkowego i łokciowego.Na szczęście parametry przewodnictwa ruchowego w normie. Teraz 29 kwietnia zaraz po kroplówce- tej co biorę co 28 dni- mam wizytę u neurologa, mam nadzieję,że lekarka wypuści mnie ze szpitala. Ciekawe co dalej.....bo w sumie to boję sie położyć do łóżka, bo znów się zacznie :(. Jestem już tymi wszystkimi chorobami zmęczona...potwornie zmęczona...a końca nie widać. 21kwietnia jadę z Dumcią i Grusią do weta.....

Sorki za marudzenie ale są chwile,że nie wytrzymuję tego wszystkiego.....dobrze,że wiosna, że zaczyna się zielenić, że kwitną drzewa, krzewy...jest kolorowo.....a fotosik się nie chce otworzyć....

Posted

Dam radę, bo jakie mam wyjście ? Hihi....najgorsze  jest to ,że w tej przychodni gdzie miałam termin an wrzesień nie realizują skierowań na CITO. Krzyś też ma wyznaczony termin operacji na 8 września ale mimo ,iż ma rezonans zrobiony potrzebują i tomograf - termin na 20 września- więc lekarz dał an CITO i am już w czerwcu badanie. Wkurzające jest to,że człowiek cierpi i musi kombinować na wszystkie strony, by sobie pomóc.

Grusia udaje wstydliwą...

d4415c67e0137855med.jpg

3c13256f24e86f34med.jpg

Kurczątko

7b63e7d9bb7f3a0fmed.jpg

924d3aaf6d5f62fbmed.jpg

a82abe0377d5786fmed.jpg

• Upvote 1