Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matko jedyna :( takie smutne wiesci :-( Czy go ta watroba boli? Moja suczka poprzednia kolaczka miala nowotwor watroby, bardzo sie męczyla i zadne leki nie pomagaly.

Dobrze, ze Charlie jest u Was Murkowie, bo tak to przyjamniej troche milosci i opieki zazna biedne psisko.

Posted

Wydaje mi się, że jest ciut lepiej, ale nie chcę zapeszyć...
Na pewno lepiej jest z oczkami, zakrapiam gentamycyną i już prawie nie ma ropki :)

Posted

Watroba to niezwykle wazny organ, jesli rzeczywiscie wyniki sa bardzo zle, moze siasc i trzustka. Tak bywa u ludzi, nie wiem jaka jest budowa anatomiczna ukladu pokarmowego psow, ale pewnie podobna niestety. Najwazniejsze, zeby Charliego nie bolalo.

Posted

Dzisiaj pojawiło się coś nowego: paskudna rana na tylniej łapie Charliego! Widać, że go ta łapa boli, jest opuchnięta w stawie i nad tym sobie Charlie ostro pracuje i powstało wielka rozlizana rana! Dzisiaj tylko to zdezynfekowaliśmy, ale jutro pędem do weta.
Normalnie jestem wkurzona na maksa, bo trzem wetom, którzy badali Charliego w różnym czasie mówiliśmy o tej łapie, że na nią utyka, że musi go boleć, że trzyma ją w górze i nikt się jej solidniej nie przyglądnął. Zaczęło się od naderwanego pazura, którego usunął wet i taka była teoria, że boli go to i dlatego utyka. Ale utykał coraz bardziej, więc powstała nowa teoria, że to może naciągnął sobie ścięgno przy tym naderwaniu pazura... Jak Charlie był w Lublinie w klinice to wet nawet tej łapy nie raczył obejrzeć chociaż mu TZ kilka razy przypominał.
Wszystkiego trzeba pilnować i nie odpuszczać! :shake:

Charlie jest słabiutki, na tej łapie chorej rzadko staje, często chwieje się i przewraca, kiepsko to wygląda cioteczki, naprawdę kiepsko... :-(

Posted

Matko, zeby to nie byl tylko jakis przerzut nowotworowy :-( Wtedy wszystkie tkanki sa slabiutkie i nie daja rady z normalnym zyciem. Trzymam kciuki za Charliego :kciuki:

Posted

Niestety... Charlie dzisiaj już nie wychodził z budy, dostał jakichś tików, przysiadał, nie chciał chodzić... TZ zawiózł go do Beatki, aby podjęła decyzję... nie mieliśmy żadnych nadziei i faktycznie Beatka stwierdziła, że Charliemu można pomóc już tylko w jeden sposób :-( Jeszcze ma go obadać dokładnie pod narkozą, ale właściwie tylko po to, aby stwierdzić co mu dolega/ło. Cokolwiek to było postępowało zbyt szybko, aby była jakaś szansa go uratować. TZ zostawił go w lecznicy. Beatka ma dzwonić jak będzie mieć jakieś informacje.

Boże co za fatum... :-(

Posted

Rzeczywiscie cos sie przykleilo, jakies zle licho i nie moze odczepic :no-no-no: Biedny Charliczek, dobrze, ze choc w tych dniach mial spokoj, milosc, opieke.
Co Beatka zadecyduje, to bedzie.

Posted

Jak tu wchodzę Kochany to mi sie ta piosenka zawsze tłucze po głowie :( :(

"Charlie Charlie
Na krótką chwilę wyszedł
Przepadł do dziś ............" Byłeś kochany przez Murków i nas, może jakiś cud się zdarzy, chociaż ja w cuda nie wierzę akurat :( :(

Posted

Charlie już biega za TM :-(
Beatka uśpiła go wczoraj, już nie wstawał nawet.
Podejrzewa nowotwór, bo już wyniki krwi na to wskazywały. A łapa była paskudna i mogła być przerzutem. Wyklucza, że mogą to być zmiany ponosówkowe, czego się obawiałam.
Także tylko takie pocieszenie, że nie mieliśmy żadnego wpływu na to co się stało :-(

UM zapłacil nam za pierwszy rachunek więc pewnie z drugim nie będzie problemu. Więc wpłaty od cioteczek Ulki18 (50 zł) i eloise (20 zł) wrzucam na konto Dianki, bo tam jest trochę skromnie.

Posted

anciaahk napisał(a):
Bardzo bardzo mi przykro, strasznie mi szkoda Charlego, właśnie dlatego, że taki zwykły, bezdomny, taki straszny los go spotkał :(.

Dokładnie, miał szansę, ale nie dane mu było skorzystać. Biedaku