lysy_14 Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Mam zamiar kupic psa z hodowli ktora takze zajmuje sie tresura i sprzedawaniem psow do policji. Dowiedziałem sie ze moge psa odebrac po 3 miesiacach. CZy to nie jest za duzy pies? Jak sprawdzic czy nie dostane takiej ostatniej ciapy? Quote
r_2005 Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 A jak hodowca uzasadnił, że możesz dostać psa jeśli będzie miał już 3 miesiące? Najlepszy moment to 7 - 8 tydzień na odebranie psa. Quote
lysy_14 Posted April 29, 2006 Author Posted April 29, 2006 Hodowla prowadzi szkolenie psow uzytkowych. I nie wiem własnie czy oddaje psy takie ktore jej sie nie nadaja. Po 3 miesiacach bo ma byc juz po szczepieniu i odrobaczeniach. Jak sprawdzic czy ten pies da sie ułozyc? Quote
Klaudia:-) Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Hodowca powinien oddać do nowego domu psiaki w wieku 7-8 tygodni,no chyba ze nie ma odpowiedniego kandydata na właściciela. Pierwsze odrobaczamnie psa jest wcześniej,a szczepienia i kwarantanna dopiero u nowego właściciela. Dokładnie wypytaj się dlaczego hodowca nie chce oddać psiaka wcześniej,jak wybiera te które zostaną wyszkolone do policji i czy przeprowadza testy dla szczeniaków na ich predyspozycje do pracy. Być może taką selekcje przeprowadza dopiero w wieku 3 miesięcy i wtedy decyduje,które szczeniaki są na sprzedaż,a które do policji. Jak możesz to wyślij mi prv z nazwą hodowli i stroną internetową. Domyślam się że myślisz o onku. Quote
axel$ Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 lysy_14 napisał(a):Hodowla prowadzi szkolenie psow uzytkowych. I nie wiem własnie czy oddaje psy takie ktore jej sie nie nadaja. Po 3 miesiacach bo ma byc juz po szczepieniu i odrobaczeniach. Jak sprawdzic czy ten pies da sie ułozyc?Każdy pies da się ułożyć,wszystko będzie zależeć od tego jak go będziesz prowadził.Na twoim miejscu skupiłbym się bardziej na zdrowiu psa.Tak w ogóle co to za rasa?Trochę to dziwne,że sprzedają dopiero 3 miesięczne psy. Quote
lysy_14 Posted April 29, 2006 Author Posted April 29, 2006 Jest to owczarek niemiecki długi włos suka. Nazwy hodowli nie znam Quote
r_2005 Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 lysy_14 napisał(a):Nazwy hodowli nie znam Jak to?:crazyeye: Quote
axel$ Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Decydujesz się na kupno psa,a nie wiesz z jakiej hodowli?:crazyeye::nono: Quote
Klaudia:-) Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Nie znasz nazwy hodowli,imion rodowodowych rodziców i chcesz kupować od nich psa? Quote
Boniecki Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Może ta hodowla nie ma nazwy więc skąd on ma znać nazwe ? ;) Rodzice mogą nie mieć imion rodowodowych a nazywać się misio i dziunia np. :diabloti: Ja bym się zastanowił nad kupnem psa z takiej hodowli i poszukał jednak z metryką . :cool1: Quote
mch Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 ,,szkolenie psów dla policji" i ,,hodowanie psów dla policji" to najczęstsze chwyty reklamowe rozmnażaczy ,dobrze działają na publicznosć :evil_lol: Quote
sisay Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Klaudia:-) napisał(a):Hodowca powinien oddać do nowego domu psiaki w wieku 7-8 tygodni, A dlaczego? Czytalam ze minimalny wiek to 8 tygodni a optymalny przedzial 6-12. Szczeniakowi na pewno nie zaszkodzi dluzszy pobyt z mama i rodzenstwem, wrecz przeciwnie. Ale kupowac psa i nie znac nazwy hodowli... :shake: To na pewno jest hodowla?? Quote
r_2005 Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 [quote name='ma-ja']A dlaczego? Czytalam ze minimalny wiek to 8 tygodni a optymalny przedzial 6-12. Optymalny przedział to 7 - 8 tygodni. Szczeniakowi na pewno nie zaszkodzi dluzszy pobyt z mama i rodzenstwem, wrecz przeciwnie. Dłuższy pobyt może i nie zaszkodzi, natomiast na pewno może zaszkodzić brak socjalizacji w tym najważniejszym okresie 8 - 12 tygodni. Poczytaj tutaj na dogo, jest na ten temat dużo napisane... Quote
sisay Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Nie musze, naczytalam sie juz na ten temat ;) Jasne ze dluzszy pobyt z suka nie zastapi socjalizacji, ale bralam pod uwage fakt ze szczeniak jest w HODOWLI wiec opiekun wie jak przygotowac szczenie do nowego zycia. Chodzilo mi wylacznie o to, ze na pewno nie moze szczenieciu zaszkodzic pozostawienie go z matka do 12 tygodni. Natomiast starszego szczeniecia juz bym nie brala, bo jest zbyt swiadome. Moj pies trafil do mnie gdy mial pol roku i zdecydowanie ta zmiana byla dla niego wielka trauma. Quote
sisay Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 ma-ja napisał(a):Czytalam ze minimalny wiek to 8 tygodni a optymalny przedzial 6-12. Chodzilo mi oczywiscie o przedzial 8-12 ;) Quote
Recommended Posts