Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Postanowiłam założyć Dyziowi osobny wątek ponieważ jego sytuacja jest skomplikowana. Od pół roku Dyzio błaka się po ulicach Wołomina, pomimo, że ma dom i właścicieli, którzy twierdzą, że nie dają sobie rady z psem, ponieważ nie ma dla niego płotu, siatki i przeszkody nie do pokonania :crazyeye:. Ponieważ stan fizyczny Dyzia zaczyna sie pogarszać (co będzie widać na zdjęciach) musimy ciotki zareagować i poczynić odpowiednie kroki aby mu pomóc. Zabrać go z ulicy (mam nadzieję że po jutrzejszej czyli 11.06.2010 rozmowie z właścicielami, zrzekną się oni praw do psa i pozwolą nam działać na jego korzyść) i uczynić aby wrócił do dobrej formy. Po dojściu do siebie Dyzio będzie potrzebował również nowego, bardziej odpowiedzialnego domu, który poradzi sobie z jego nawykiem uciekania. Dodam, że Dyzio jest bardzo młodym psem ma ok 1-2 lat. Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi jak i do innych psów. Zasuguje na coś lepszego niż koczowanie na ulicy , pod szkołą .
A oto bohater tego wątku

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szukamy także miejsca gdzie można będzie umieścić dyzia gdzie go wyleczymy a w między czasie będziemy mu szukać domu.Dodam że Dyzio jest bez grosza co jest dodatkowym utrudnieniem .A w jego przypadku same dobre chęci nie wystrczą:-(

Posted

bernardyn to duzy i cięzki pies
patrzac na mojego wiem ze nie da rady przeskoczyc plotu

jaki oni maja wysoki ten płot ..??

pytam z ciekawosci bo psa tak czy siak nalezy zabrac !!!

Posted

więc po rozmowie z właścicielem pan stwierdził on jest skłonny oddać nam DYZIA ale jeszcze musi to ustalić dziś z żoną .Mają przygotowany dla niego "kojco- komórkę " w której ewentualnie mogą przetrzymać psa dopóki nie znajdziemy miejsca w hoteliku .Dziś jak dyzio będzie w dalszym ciągu pod szkołą zorganizuję mu transport do "pana " i zostanie on tam do momentu zabrania go przez nas. Przynajmniej mam to obiecane :-)

Posted

Aleksandra. gorąca prosba.
Nastepnym razem jak bedzie taka historia z psem czy kotem nie pisz zdawkowych informacji tylko pelne.

Nie pisz: "pies lezy u mnie pod szkola" bo nikt nie wie pod jaka, nikt nie wie co z nim. Informacje musza byc pelne. Jak nie oidajesz adresu, podaj swoj telefon.

dociekanie i zadawanie pytan, czekanie na odpowiedzi (a gdyby Cie na dogo nei bylo a z benkiem bylo na serio zle?) to marnowanie czasu. Czasami ten czas jest na serio potrzebny.

ok? :)

Posted

no to kochane cioteczki miejsce w hoteliku czeka na dyzia Koszt to niestety 500 zł z karmą. może jechać w sumie " już " Transport jest w pogotowiu .TYLKO NIE MA DYZIA :-(.Szukałam go po całym osiedlu i go nie znalazłam.Będę czekać do skutku , miejsce w hoteliku także .

Bardzo proszę o wsparcie finasowe bo dochodzi jeszcze koszt leczenia a podejrzewam że to będzie kosztowało i do tego kastarcja .

Posted

Pani z kwiaciarni naprzeciwko szkoły mówiłą ,że jak jego nie ma u niej pod kwiaciarnią to jest w krzakach koło kiosku albo w tych okolicach zawsze gdzieś w krzakach szuka cienia....:(

Posted

dzis dyzia wypatrzyłyśmy na ul.Kościelnej w Wołominie .Zadzwoniłam do mony - przyjechała "na sygnale "natychmiast potem zadzwoniłyśmy do właścicieli , prosili o przyprowadzenie psa do domu. ( Bardzo ładnie chodzi na smyczy) Po rozmowie z nami pani stwierdziła że nie odda na ta chwilę psa. Zajmie sie nim , zaprowadzi do weta będzie mu poświęcać więcej czasu, oraz ma " zorganizować "zadaszony kojec.Dyzio ma książeczkę z podobno aktualnymi szczepieniami.Zaproponowałyśmy kastracje , że być moze po niej dyzio by stracił ochotę na ucieczki, i bezwzględnie ADRESATKA !!!!! zostawiłam pani numer tel , w razie gdyby jedna pani stwierdziła że nie daje sobie rady ma zadzwonić . Zobaczymy!!!!