Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To były Alaskan Husky. :D Na pewno te 30 pewnych Skandynawów, z których 8 brał Anglik na zawody i 8 ta wesoła kobitka z wikingowskim toporem. :wink:

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
hej :) no wiec byl to reportarz o zawodach Finmarksloppet, ktore odbywaja sie w Norwegii a na ktore co niektorzy mieli jechac jako wolontariusze :) a co niektorzy juz byli (Leszek)

zaraz zaraz :o jakto "mieli jechać" ;-) ... sprawa jest jasna :D - ci co przezyją MT w przyszlym roku jadą na Finnmarksloppet - wszystko jest juz poumawiane w N :D

Posted

Basiu tak jak juz dziewczyny wczesniej napisaly psy na ktorch sie scigali to byly Alaskan Husky (czasami uzywa sie zamiennie nazwy alaskanski husky - w sumie to samo) :)

ooooops sorki Leszek no faktycznie w przyszlym roku mamy zamiar jechac na te zawody......skleroza :D

• 3 weeks later...
Posted

Aga, fajny artykuł, fajnie napisany. :D Ale mam nadzieje, że to nie Ty podpisywałas fotki...? :roll: Bo na pierwszym przy wózku to grenlandy som, nie husky. :wink:

Posted

Fajny artykul :) jesli chodzi o krytyke, to jedynie przyczepic sie mozna zdania, o psach obronnych (imho psy obronne nie stróżuja, tylko bronia, atakujac napastnika, natomiast psy stróżujace alarmuja szczekaniem pilnujac terenu - tak mi sie przynajmniej zdaje. Taka drobnostka) - reszta bardzo fajna, bardzo fajny jezyk.

Posted

Tak mi się coś przypomniało... :roll:

Nie wiem, ile z Was wie o magazynie "DogObserver", lub ilu z Was się tym interesowało (są reklamy na forum). Ale znajdziecie w niej wiele spraw dotyczących bezpośrednio huskich np. 8)

O magazynie jest tutaj :D

...chyba o tym jeszcze nie było ?... :roll:

Posted

Czy ktoś słyszał o fundacji "Jagiełło"?

Był w TV kablowej TOYA krótki reporataż o zorganizowanym przez tę fundację biegu z psami w Arturówku(k/Łodzi).

Ja nic wcześniej nie słyszałam o tej imprezie. Wyopowiadała sie jakaś kobitka , która miała Husky .Jeszcze 2 inne Husky dostrzegłam, w tym 1 długowłosego.

1 osobe widziałam jak biegła z "przypiętym psem do pasa", reszta trzymała smycze w rękach.

Kolejne edycje tej imprezy mają być:

24.04-bieg z psem

15.05-dzień poświęcony psom

16.05 -dzień poświęcony kotom

5.06 -bieg z psem

Może ktoś z Was uczestniczył w tym wydarzeniu lub coś o nim słyszał?

Posted

Ewaka wie coś na ten temat 8) , ja tylko nazwisko faceta od tej Fundacji. Ją pytaj o szczegóły, a ja Ci mogę to nazwisko na priv podać.

• 2 weeks later...
Posted

Kto oglądał program o wilkach z Yellowstone? Był dziś o 15! Troszke się powzruszałyśmy, ale my tak zawsze! A jutro na animal SAMOYEDY 0 17!

Posted

Ten film o wilkach w Yellowstone jest rewelacyjny ! :D Już go dawniej oglądałam... 8)

Dla tych, co mają HBO - leci tam film fabularny "Czas wilka" produkcji Niemiecko/Kanadyjskiej - bardzo fajny ! :angel: Jutro będzie, ale nie pamiętam godziny...

Posted

Wiecie co ? 8) Waldek miał miesiąc temu wywiad do gazety....

Gazetka jak najbadziej lokalna, ale czytana przez masę ludzi, bo wydawana przez największy zakład pracy w promieniu 100 km, zatrudniający tysiące pracowników. :D

Pojawiła się z tydzień temu i już widać efekty.... :angel: Czyli coraz więcej ludzi poznajemy, którzy czytali artykuł, coś się tam z niego dowiedzieli i chcieliby spróbować... :D

No akurat lato idzie :-? , ale liczę na jakieś wspólne treningi, wreszcie będzie więcej psów biegało wspólnie ! :angel:

Jeśli macie ochotę przeczytać artykuł, to jest niżej. Tekst jest mocno autoryzowany, to znaczy, że facet dość pomieszał, Waldek też nieskładnie opowiadał (mnie nie było... :lol: ), w rezultacie powiedział nam, że możemy go pozmieniać jak chcemy... 8) W praktyce ja zmieniałam :wink: , więc biorę pełną odpowiedzialność za ewentualne głupotki - nie bijcie... :roll:

Strona 1 wywiadu (256 kb)

Strona 2 wywiadu (235 kb)

Strona 3 wywiadu (255 kb)

Posted

Manu, swietny artykul :angel:

Ps. bardzo podoba mi sie zdanie: "I nie wystarczy tu ogrodek, ktory pies pozna w ciagu jednego dnia i nudzi sie w nim jak mops" :wink: :D