fioneczka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 jak ogólnie sprawuje się Enzo ? wszystko ok ? Quote
dorota33 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 fioneczka napisał(a):jak ogólnie sprawuje się Enzo ? wszystko ok ? tak jest bardzo spokojny ale na dworze jest troche spanikowany i przerazony Quote
baster i lusi Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 dorota33 napisał(a):tak jest bardzo spokojny ale na dworze jest troche spanikowany i przerazony i napewno pilnuje się na każdym kroku . Quote
baster i lusi Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 wpłaciłam deklaracje za listopad .Natalia zrobisz z nimi co uważasz za słuszne. Quote
ms_arwi Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 baster i lusi napisał(a):wpłaciłam deklaracje za listopad .Natalia zrobisz z nimi co uważasz za słuszne. hm... to jesli Pani Enzo bedzie chciala wykastrowac chlopaka, to przeleje jej :) Quote
dorota33 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 ms_arwi napisał(a):hm... to jesli Pani Enzo bedzie chciala wykastrowac chlopaka, to przeleje jej :) witam was enzo to super psiak jest bardzo grzeczny w domu a na dworze niestety niewszyscy mu sie podobaja ale zaczynam to ignorowac i on powoli tez mysle ze dogadamy sie z nim bo jak narazie to jest bez problemu co do kastracji to ja jestem za bo to mu niezaszkodzi i co najwazniejsze niebedzie szczeniakow i on bedzie spokojniejszy Quote
ms_arwi Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 dorota33 napisał(a):witam was enzo to super psiak jest bardzo grzeczny w domu a na dworze niestety niewszyscy mu sie podobaja ale zaczynam to ignorowac i on powoli tez mysle ze dogadamy sie z nim bo jak narazie to jest bez problemu co do kastracji to ja jestem za bo to mu niezaszkodzi i co najwazniejsze niebedzie szczeniakow i on bedzie spokojniejszy swietnie :) zatem moglaby sie pani dowiedziec moze u weta jakis jest koszt zabiegu? Mysle, ze dziewczyny chetnie wspomoga przy tym zabiegu finansowo :) Quote
dorota33 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 ms_arwi napisał(a):swietnie :) zatem moglaby sie pani dowiedziec moze u weta jakis jest koszt zabiegu? Mysle, ze dziewczyny chetnie wspomoga przy tym zabiegu finansowo :) jasne zadzwonie w poniedzialek i dowiem sie szcegolow Quote
ms_arwi Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 ksiazeczka Enzo bedzie wyslana do pani Doroty poczta (pan Marek nie wiedzial chyba ze to ta ksiazeczka, bo w schronisku nie wpisali za wiele w nia :roll: ). Powiedzcie mi tez, w kwestii przepisywania chipa - bo na tym sie nie znam kompletnie - co zrobic zeby numer chipa byl na pania Dorote (teraz jest zdaje sie na schronisko)? Quote
fioneczka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 może póki co zostaw czip na siebie ? Quote
dorota33 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 fioneczka napisał(a):może póki co zostaw czip na siebie ? kastracja kosztuje ok 200zl weterynarz niedaje mi zadnej gwarancji ze bedzie spokojniejszy ale moze te chormony niebeda mu uderzaly co myslicie o tym ja poczytam jeszcze o kastracji i zachowaniu psa Quote
agaga21 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 kastracja ma same plusy, przede wszystkim chroni psa przed rakiem prostaty. jako, ze to już jest pies "dogomaniacki" uważam, że musi zostać wykastrowany. będzie na pewno spokojniejszy gdy w sąsiedztwie jakaś sunia będzie miała cieczkę. dołożę do kastracji 20zł, pewnie i inni dołożą cegiełkę i się uzbiera większość kwoty chociaż. Quote
fioneczka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 ale innej opcji niż wykastrowanie Enzo - NIE MA Quote
Alicja Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 dorota33 napisał(a):kastracja kosztuje ok 200zl weterynarz niedaje mi zadnej gwarancji ze bedzie spokojniejszy ale moze te chormony niebeda mu uderzaly co myslicie o tym ja poczytam jeszcze o kastracji i zachowaniu psa to może zmieńmy weta ;) ale tak na serio , kastracja uspokaja psa , często bywa że pies łagodnieje ...a to z tego względu ze już go sucze perfumy nie pociagają i w innych samcach nie czuje takiej konkurencji ...tak więc innej opcji nie ma ...dla ENDO kastracja w tej chwili to priorytet , więc nie ma sie co zastanawiać tylko umówić się na zabieg już i teraz . Mój pies był kastrowany w wieku 6 lat prawie , a zdecydowałam się na kastracje ze względów zdrowotnych , chłopak zaczynał mieć kłopoty z prostatą a nie jest psem pobudliwym , tak ze u ciebie Endo jest dośc pobudliwy to bez kastracji macie problem z prostatą za jakiś czas na bank więc nie masz na co czekać :) aha żeby nie było mój jest Rodowodowy ...ale nie rozmnażalam bo i po co ...tak że jajeczka nam do niczego nie były potzrebne ;) Quote
dorota33 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Alicja napisał(a):to może zmieńmy weta ;) ale tak na serio , kastracja uspokaja psa , często bywa że pies łagodnieje ...a to z tego względu ze już go sucze perfumy nie pociagają i w innych samcach nie czuje takiej konkurencji ...tak więc innej opcji nie ma ...dla ENDO kastracja w tej chwili to priorytet , więc nie ma sie co zastanawiać tylko umówić się na zabieg już i teraz . Mój pies był kastrowany w wieku 6 lat prawie , a zdecydowałam się na kastracje ze względów zdrowotnych , chłopak zaczynał mieć kłopoty z prostatą a nie jest psem pobudliwym , tak ze u ciebie Endo jest dośc pobudliwy to bez kastracji macie problem z prostatą za jakiś czas na bank więc nie masz na co czekać :) aha żeby nie było mój jest Rodowodowy ...ale nie rozmnażalam bo i po co ...tak że jajeczka nam do niczego nie były potzrebne ;) ja tez jestem za kastracja a weterynarz zrobi zabieg ajak nie ten to inny musze tylko kase uzbierac i umowimy sie na zabieg Quote
Alicja Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 dorota33 napisał(a):ja tez jestem za kastracja a weterynarz zrobi zabieg ajak nie ten to inny musze tylko kase uzbierac i umowimy sie na zabieg do zabiegu zrobimy zrzutkę ...jakoś dozbieramy więc umawiaj ;) Quote
ms_arwi Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Mam wplate od Grazynki 20 zł - to tez na kastracje bedzie. A co do chipa - jak tylko pani Dorota podpisze papiery, to mozna bedzie zmienic chipa (Damian mowil, ze w schronisku to zrobia). Quote
fioneczka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 moja wyjdzie z konta 18.11 bo tak ustawione zlecenie ... nazbieramy na odjajczenie ;) Quote
dorota33 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 fioneczka napisał(a):moja wyjdzie z konta 18.11 bo tak ustawione zlecenie ... nazbieramy na odjajczenie ;) witam dzisiaj dostalam ksiazeczke zdrowia niestety szczepienie juz nieaktualne w przyszlym tygodniu zaszczepimy enza i dostalam tez dokumenty adopcyjne i tez w przyszlym tygodniu odesle natali Quote
ms_arwi Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Wplata od fioneczki doszla - 20 zl, poki co na kastracje mamy 40 zł. Quote
agaga21 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 ms_arwi napisał(a):Wplata od fioneczki doszla - 20 zl, poki co na kastracje mamy 40 zł. ode mnie tez będzie 20. proszę o pw Quote
agnieszka32 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 To też poproszę o numer konta, prześlę cosik ;) Quote
GochaT Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 dorota33 napisał(a):kastracja kosztuje ok 200zl weterynarz niedaje mi zadnej gwarancji ze bedzie spokojniejszy ale moze te chormony niebeda mu uderzaly co myslicie o tym ja poczytam jeszcze o kastracji i zachowaniu psa Nie mam wielkiego doświadczenia ale moja astka krwi mi napuła jesli chodzi o agresję w stosunku do innych psów , zwłaszcza gdy po cieczce miała urojone połogi. Wet w związku z tym dawał jej hormony i od tego urodziło sie raczysko jajnika. Po sterylce nasz świat się zmienił , objawił się cudowny 35-kilogramowy opiekun dzieci , spacery stały się dla mnie niebywałą przyjemnością bo wreszcie mogła chodzić luzem bez stresu. Była spokojna nie ganiała za wszystkim co sie rusza, pilnowała mnie na spacerach po prostu super. Nigdy nie chcieliśmy jej rozmnażać (kto to wie co się dzieje ze szczeniakami , a naloty u obcych ludzi to trochę nie bardzo, astki maja po 10 szczeniaków...) więc dla czego wet nie podpowiedział nam tego wcześniej??? Polecam zabieg , z własnych doświadczeń wiem,że dla wszystkich świat zmienił sie na bezstresową sielankę. Pozdrawiam chłopaka i trzymam kciuki. Quote
GochaT Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 A jesli chodzi o kastracje to pieniążek jak najbardziej poleci tylko nie wiem czy mogę wpłacić na to samo konto co zawsze???????? Quote
Recommended Posts