Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rozmawiałam właśnie z Dorotą ...
Enzo poczatek trasy jechał sobie z tyłu w kombi, płakał, nie wiedział chyba co go znowu czeka
później przeskoczył na tylne siedzenie i umiejscowił się na kolanach Doroty, tak dojechał do domu
droga trwała długo, tak naprawdę całkiem niedawno dojechali na miejsce

wysiedli z auta, Pręgus zrobił siusiu i potuptał prosto pod bramę domu ... po otwarciu drzwi wpadł do domu, mijając wrzeszczącego pekińczyka, który z goscia nie był zadowolony ;) i pobiegł witać się z dziewczynkami i Babcią ... pamięta wszystkich ... qrczaki znowu się wzruszyłam

po tych wszystkich wrażeniach padł pod swoim ulubionym stołem i zasnął ...

wszyscy są przeszczęśliwi i nie mogą uwierzyć ze są razem

Marek dał trochę rad, kazał dzwonić w razie kłopotów jakichkolwiek i ogólnie tez nie mógł uwierzyć że historia Pręgusa ma taki finał

dziewczyny dzięki za deklaracje bo przydadzą się na kastrację jak najbardziej

Posted

[quote name='fioneczka']

Pręgus zrobił siusiu i potuptał prosto pod bramę domu ...

Enzo nie Pregus:mad::evil_lol:

znow sie ciut zryczałam,przenigdy nie spodziewalabym sie takiego scenariusza:loveu:

Posted

Agus, ta historia daje nadzieje :)

ania z poznania napisał(a):
Jaki Enzo musi być szczęśliwy..........

i pomyslec, ze gdyby nie wiele czynnikow Enzo moglby nigdy nie trafic do swojej rodziny... Dobrze, ze w Poznaniu nie usypiaja psow "agresywnych"... a on po prostu byl zagubiony...

Posted

ms_arwi napisał(a):
Agus, ta historia daje nadzieje :)

i pomyslec, ze gdyby nie wiele czynnikow Enzo moglby nigdy nie trafic do swojej rodziny... Dobrze, ze w Poznaniu nie usypiaja psow "agresywnych"... a on po prostu byl zagubiony...

a ja tu o jednym najważniejszym "czynniku" myślę ... ma na imię Natalia

dzięki Tobie szczęśliwy koniec tamtego etapu życia Pręgusa ... gdyby nie Ty i ludzie w schronie którzy dali mu szansę być może .... eeee nie ma co gdybać

Natalia jesteś WIELKA !!!

Posted

To wolontariuszka Ania i Sebastian ze schroniska pokazali mi Preguska i opowiedzieli o nim... To oni sie nim opiekowali w schronisku. I to oni mi pokazali, ze ten pies moze kochac. Na cala historie Preguska i jej szczesliwe zakonczenie sklada sie wiele czynnikow i trudno mi uznac, ze jestem najwazniejszym ;) Najwazniejsze jest to, ze rodzina sie odnalazla :fadein:

Posted

ms_arwi napisał(a):
to wolontariuszka ania i sebastian ze schroniska pokazali mi preguska i opowiedzieli o nim... To oni sie nim opiekowali w schronisku. I to oni mi pokazali, ze ten pies moze kochac. Na cala historie preguska i jej szczesliwe zakonczenie sklada sie wiele czynnikow i trudno mi uznac, ze jestem najwazniejszym ;) najwazniejsze jest to, ze rodzina sie odnalazla :fadein:

natalia oni pewnie też się cieszą ,że dali chłopakowi szansę.czy już wiedzą o takim finale?

Posted

baster i lusi napisał(a):
natalia oni pewnie też się cieszą ,że dali chłopakowi szansę.czy już wiedzą o takim finale?

witam wszystkich
pierwszy dzien enia w domu
to jest aniol a nie pies gdyby nieszural po podlodze jak chodzi to nikt by niewiedzial ze jest pies
problem jest troche na dworze bo jest bardzo podekscytowany i probuje niektorych atakowac musze bardzo uwazac ale mysle ze to wspomnienia po tym wszystkim co przeszedl
zawsze jak byl maly to siadal mi na kolana i uwiezcie ze tak mu to zostalo ale teraz to niejest zabardzo fajne bo jego waga strasznie mnie przygniata no ale coz sie nierobi dla jedynego synka:)

Posted

dorota33 napisał(a):
jescze jedno NAJWAZNIEJSZE
WSZYSTKIM KTORZY PRZYCZNILI SIE DO POMOCY DLA ENZA NAPRAWDE SERDECZNIE I BARDZO MOCNO DZIEKUJEMY Z CALEGO SERCA

Dorotko takie chwile nadają sens życia i pomagania.Dla takich zakończeń warto życ.

Posted

baster i lusi napisał(a):
Dorotko takie chwile nadają sens życia i pomagania.Dla takich zakończeń warto życ.

kaganiec to ma bo niestety koszt mandatu to nawet 500zl a my mieszkany w samym centrum na rynku i niestety musi miec ale nieprzeszkadza mu ma taki nylonowy on jest miekki i lekki

Posted

no i super że chłopakowi nie przeszkadza

my kagańca nie zakładamy bo po pierwsze Mona to panikara i chyba nie wyszłaby na dwór w ogóle a dodatkowo pełno psów luzem bez kagańców gania

no właśnie odnośnie spaceru ... lecimy bo to już pora wieczornego bieganka za piłką ;)

Posted

Po prostu jestem w szoku :-o też się oczywiście poryczałam :(
Pamiętam Pręguska jak był u Marka, tak się biedak bał wszystkiego, że bardzo szczekał i nie pozwalał dojść do kojaca, a tu proszę :p:p
Bardzo się cieszę, że trafił do SWOJEGO DOMU :multi::multi:

Wszystkiego dobrego dla CAŁEJ RODZINKI!

Posted

Super że Enzolec w domku swoim już jest...

Tak myślalem że bardzo kanarkowaty jest...

@Dorota33 : Pamiętajcie że na DC trzeba mieć pozwolenie ( art 37a) - czasami się o to czepiają...

Posted

Buell napisał(a):
Super że Enzolec w domku swoim już jest...

Tak myślalem że bardzo kanarkowaty jest...

@Dorota33 : Pamiętajcie że na DC trzeba mieć pozwolenie ( art 37a) - czasami się o to czepiają...

Tylko jeśli pies jest rasowy, czyli rodowodowy ;)

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Tylko jeśli pies jest rasowy, czyli rodowodowy ;)

witam
enza kupilismy od hodowcy ale bez rodowodu to mozna powiedziec ze to kundel kiedys mnie zlapali i pytali ale powiedzialam ze niema rodowodu to tez byl koniec tematu