Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ira.s']Aby chłodno analizować sam przebieg wystaw wieloletnie obycie jest tu zbędne (ja tu poruszam kwestie, w których nawet postronny obserwator ma prawo zabrać swój głos, więc mi go łaskawie nie odmiawiaj).

Co nie zmienia sedna rzeczy, że konkurencja w klasie baby i otwartej przeczyła automatycznemu zwycięzcu, więc nie broń sprawy logicznie przegranej (tak nawiasem mówiąc rodzieranie szat nad drobnym wtrącenie Cyraneczki jest cokolwiek komiczne).

Nikt Ci głosu nie odmawia ale jak sam wiesz masz nie wielke doświadczenie i co za tym idzie wiedzę w tej kwestii, także wypadało by od czasu do czasu posłuchać tych co są w temacie trochę dłużej niż ty.

Chyba nadal się nie rozumiemy

to jest stawka na Koszalin :

PSY
kl. baby
Winter Melody ONCE UPON A TIME

kl. młodzieży
EXOTIC BOY Galladria Novitaris

kl. otwarta
Winter Melody TALK ABOUT ME

SUKI
kl. baby
GALLA Eskimoski Domek

kl. szczeniąt
G.I. JANE Galladria Novitaris

kl. pośrednia
Lancelot's WINTER MELODY

kl. otwarta
PEARL OF ICE Galladria Novitaris

Cyraneczka napisała że każdy już może czuć się zwycięzca i tak właśnie jest bo jest tylko jeden pies w każdej klasie, więc każdy z tych psów będzie zwycięzcą swojej klasy niezależnie od tego czy później nadal będzie porównywany czy też nie to swoją klasę "wygra". To jest właśnie ta logiczna sprawa !!!!
dla wyjaśnienia "swojej klasy" oznacza klasę do której pies jest zgłoszony np Twoja suczka jest zgłoszona do klasy baby jest w niej sama więc zapewne dostanie lokatę I więc zostanie jej zwycięzcą nie zależnie od tego czy póżniej będzie porównywana z psem z tej samej kategorii wiekowej czy też nie - swoją klasę już wygra !!!!!!!

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
Chyba nadal się nie rozumiemy...

Rzeczywiście trudno jest Nam się dogadać, także będziemy musieli po prostu pozostać przy swoich oddzielnych zdaniach (jakoś będę musiał z tym żyć ;)).

P.S. Niestety mam poważniejszy problem z dojazdem niż wcześniej podejrzewałem, także wszystko wskazuje na to, że z tej wymarzonej - bo zaledwie ok. 20-stopniowej - pochmurnej pod wystawy pogody (jakbym się o nią dosłownie wymodlił, a teraz nie mógł z tego dobrodziejstwa nawet skorzystać :() w Koszalinie nie przyjdzie mi jutro skorzystać, także pozostaje mi życzyć większym ode mnie szczęśliwcom udanych startów i życzliwych ocen.

Posted

My jednak nie dotarliśmy :(

PSY
kl. baby
Winter Melody ONCE UPON A TIME NAJLEPSZE BABY W RASIE

kl. młodzieży
EXOTIC BOY Galladria Novitaris ZW.MŁ.,NJWR

kl. otwarta
Winter Melody TALK ABOUT ME BOB, NOWY CHAMPION POLSKI

SUKI
kl. baby
GALLA Eskimoski Domek NB

kl. szczeniąt
G.I. JANE Galladria Novitaris NB

kl. pośrednia
Lancelot's WINTER MELODY CWC, NAJLEPSZA SUKA W RASIE

kl. otwarta
PEARL OF ICE Galladria Novitaris NB

TRZYMAMY KCIUKI ZA FINAŁY. :):):)

Posted

Winter Melody TALK ABOUT ME
BEST OF GROUP,
BEST IN SHOW

Winter Melody ONCE UPONE A TIME
BEST IN SHOW BABY

Winter Melody Talk About Me & Lancelot's WInter Melody - III BIS COUPLE.
chyba jedna zmniejszych wystaw na jakich byliśmy no i konkurencji w rasie .....
ale było fajnie kameralnie i pogoda dopisała.

Agatka szkoda że Was nie było....

Dziękujemy za gratki :)