Kaśka Posted November 9, 2003 Posted November 9, 2003 MIałam dzisiaj niesamowity dzień. Wziełam psy,plecak,aparat fotograficzny i przed siebie... Najpierw droga przez staraszne błoto(psom się podobało),potem przez jakeś rozkopane kapusty,trawy większe ode mnie, a na koniec jakieś jeżyny czepiające się wszystkiego i klujące po twarzy...Do tego widoki i troche wyobraźni. Psy były w niebowzięte, gdyby nie je byłabym się zgubiła. Mam fotki,jak wywolam to wkleje. A wy jakie mieliście przeżycia HASZCZAKI KONTRA SZLAKI Quote
party Posted November 10, 2003 Posted November 10, 2003 Super! Ja tez dlugi weekend w podobny sposob wykorzystuje :) bo tak to coraz mniej czasu :( Quote
Wojtas Posted November 10, 2003 Posted November 10, 2003 Jaki długi weekend? Ja pracuję i jest koszmarnie :( Quote
party Posted November 10, 2003 Posted November 10, 2003 pechowo :( a ja wlasnie wro0cilam z lasu :) bylo super, i bardzo pomaranczowo :) Quote
Agnieszka_ Posted November 10, 2003 Posted November 10, 2003 Ja też wlasnie wróciłam z wycieczki. Wzięłam plecka, psa i poszłam w góry do lasu :D Było super i chyba musze częściej tak sie wybierać, a jakos mi sie to rzadko zdarza pomimo, że góry z okna widze :P Quote
party Posted November 10, 2003 Posted November 10, 2003 wiesz, widzic gory z okna to mozna widziec co sa o kilkadziesiat km oddalone :D ..heh, no ale ty masz pewnie kilka krokow :( zazdroszcze ( tak btw. ode mnie z okna widac prwie cale pasmo swietokrzyskich :) ) Quote
Agnieszka_ Posted November 10, 2003 Posted November 10, 2003 No ja mam blisko, bo gdzieś 30 min na nogach z domu, a autobusem jakies 10 min pod same góry. Quote
wiosna Posted November 10, 2003 Posted November 10, 2003 ehh.. to ja sie tez pchwale co z moimi psami :PP jak robimy treningi,m a teraz zapinamy 6-7 psow, to kuurcze.. kamikadze... ogolnie to jest ok, poza tym ze moj lider komend nie potrafi... ale teraz ciagle ambitnie edukuje Svena, moze zdaze go nauczyc zanim mnie roztrzaskaja o drzewo.. ;)) Quote
Cobra Posted November 10, 2003 Posted November 10, 2003 super zazdroszcze Ci tak blisko gory hmmmmmmmmmmm Quote
Manu Posted November 10, 2003 Posted November 10, 2003 A jak ja Wam zazdroszczę... :roll: Agnieszce tych gór pod nosem. :D A Tobie, Cobra, tych 20 ha - Ty to masz szczęście... :D Quote
Cobra Posted November 10, 2003 Posted November 10, 2003 narazie sa to pola ale mam 2 wlasne 3 ha lasy z siedliskiem(gospodarstwo) na mazurach wiec bedzie to trzeba wykorzystac w przyszlosci Quote
Kaśka Posted November 10, 2003 Author Posted November 10, 2003 Ja to powinnam mieć klaustrofobie,mieszkam w dolinie,wszędzie mam pod górkę :-? , ale gdzie kolwiek nie jestem to widoki...nie da się opisać. Dzisiaj też miałam przydługi spacerek(jak wracałam już było ciemnawo,chociaż teraz to oto nie trudno :evil: ) U mnie na przedgórzu karpackim świeciło słońce,które niesamowicie kadrowało ruiny zamku(odrzykońskiego) i przadki(takie piaskowe głazy na szczytach pagórków) bylo cudnie, a w śniegu będzie pewnie jeszcze piekniej. No właśnie, oby do zimy. :angel: Quote
Kaśka Posted November 11, 2003 Author Posted November 11, 2003 Cobra,zrob na mazurach baze noclegowa dla "musherów', w Szklarskiej Porębie się reklamują-trasy,przyroda i zakwaterowanie z psami :D P.S Napisałam "muszerów"(w cudzysłowie) bo jeszcze takim nie jestem, a też bym chciała się kiedyś u ciebie zakwaterować, jakby co :lol: Quote
Cobra Posted November 11, 2003 Posted November 11, 2003 spoko planuje tam cos takiego zrobic i otworzyc hodowle strusi moze nawet powieksze liczbe moch ulubiencow Quote
basia Posted November 12, 2003 Posted November 12, 2003 Mój mąż miałby ostatnio odeseję :-? Jadąc z Ceikiem na rowerze spotkali spacerujące sarenki, które zaczęły uciekać. Dobrze, że to nie na mnie trafiło.... :roll: Quote
party Posted November 12, 2003 Posted November 12, 2003 niestety dlugi weekend sie skonczyl :( i czasu na zbyt dlugie odyseje nie bedzie :( zwlaszcza,ze ja jeszce w sobote ide do szkoly :( Quote
PaYooK Posted November 12, 2003 Posted November 12, 2003 ELO!!! Cobra ja jush myslalem o hodowli strusi ale podobno ciezko jest prowadzic hodowle... Quote
Kaśka Posted November 12, 2003 Author Posted November 12, 2003 Co do strusi to zależy, u mnie poza miastem facet też ma kilkanaście strusi, tylko,że one są strasznie strachliwe. Ciekawe jakby zareagowały widzac haszczaka... :o Ptak pustynny vs. śnieżny pies Quote
PaYooK Posted November 12, 2003 Posted November 12, 2003 ELO!!! Co do strusi to zależy, u mnie poza miastem facet też ma kilkanaście strusi, tylko,że one są strasznie strachliwe.Ciekawe jakby zareagowały widzac haszczaka... :o Ptak pustynny vs. śnieżny pies u mnie w powiecie jest ponoc kilkadziesiat hodowli strusi :) ciekawe czy strus uciekalby przed haszczakiem ;) Quote
Cobra Posted November 12, 2003 Posted November 12, 2003 stego co ja wiem o strusiach to w hodowli nie sa trudne, tylko jest jedno ale od malego musi sie nimi zajmowac jedna osoba bo inna moze dostaa kopa, a co huskich kto wie napewno nie ma mowy o zabawie razem bo husky chyba by zywy nie wyszedl ale kto wie ty na strusia i do lasu z huskim pobiegac hehehe ale hodowla stursi to nie jedt glupi pomysl kilo miesa kosztuje od 40-65 zloty w restauracjach a jest bardzo zdrowe a jedno jako strusie to chyba 100 kurzych wiec 2+2 daje nam ze trza sie nad tym zastanowic tylko troche trza kasy wlozyc bo mlody strus w granicy 1500-2000 kosztuje Quote
PaYooK Posted November 12, 2003 Posted November 12, 2003 ELO!!! cobra mieso strusie jest dobre bo wcinalem w karpaczu :) Quote
Kaśka Posted November 13, 2003 Author Posted November 13, 2003 WY STRUSIO-JADY NIEDOBRE !!!!!!!!!!!!! :wink: A może by tak zainwestować w kangury, w Australii mają ich tam za dużo,aż muszą odstrzeliwać... A mięso podobno jest dobre, a jako karma dla piechów to bestseller... :o Quote
PaYooK Posted November 13, 2003 Posted November 13, 2003 ELO!!! strusie mieso jest bardzo delikatne ;) a co do kangurow hmm ciekawy pomysl ;) Quote
Wojtas Posted November 14, 2003 Posted November 14, 2003 Chłopcy- co Wy bredzicie o jedzeniu strusiów? :o Quote
Recommended Posts