Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze, dopóki trwa rok szkolny to niestety nie dam rady pomóc w wyprowadzaniu,bo to jednak drugi koniec miasta, ale po zakończeniu roku jeżeli nadal będzie takowa potrzeba mogłabym podjechać zmęczyć Karola aby nie wariował już tak w domu. Z tym, że bywają też dni,gdy jestem uziemiona w domu z czterolatkiem także nie byłaby to pomoc codzienna niestety...

Posted

Mam nadzieje, ze do tego czasu znajdzie sie jakis domek. Jesli nie bedzie chetnych na adopcje, to Twoja pomoc bedzie bezcenna. Dziekuje :)

PS jak skoncze plakat, to bede mogal Cie wykozystac do porozwieszania go w Twoich okolicach? :)

Posted

to prawda co piszecie kobieta ma dogoterapie i nie wie jak pies jej pomaga a jak bedzie czuł sie jej maz bez przyjaciela? moze powinni pomyslec o zmianie mieszkania na takie na parterze

Posted

OLUTKA55 napisał(a):
to prawda co piszecie kobieta ma dogoterapie i nie wie jak pies jej pomaga a jak bedzie czuł sie jej maz bez przyjaciela? moze powinni pomyslec o zmianie mieszkania na takie na parterze

Moze powinni, bo ja ich nie widze dlugo na tym 11 pietrze. Tylko co ja moge? Staram sie z babeczka rozmawiac, wczuc sie w jej sytuacje, czasem podzialac jak ramie do wyplakania ale to nie moja rola tak naprawde. Ja sie zobowiazalam znalezc psu dom i na tym sie glownie skupiam. Boje sie chwili zalamana p. Joli, bo to bylo by rowne ze schroniskiem dla Karola :(

caliowa napisał(a):
Ageralion -oczywiście. :)

Dziekuje pieknie :kiss_2:

Posted

caliowa napisał(a):
Kurcze, dopóki trwa rok szkolny to niestety nie dam rady pomóc w wyprowadzaniu,bo to jednak drugi koniec miasta, ale po zakończeniu roku jeżeli nadal będzie takowa potrzeba mogłabym podjechać zmęczyć Karola aby nie wariował już tak w domu. Z tym, że bywają też dni,gdy jestem uziemiona w domu z czterolatkiem także nie byłaby to pomoc codzienna niestety...

Witaj caliowa :buzi: Super, że jesteś z nami, no i z Karolkiem :Cool!::Cool!::Cool!:

Posted

Kapsel napisał(a):
Piękny plakacik jaka Ty jesteś zdolna ageralion :shake:

A tam odrazu zdolna ;) Ale musze powiedziec w tajemnicy, ze mialam dzisiaj pierwszy telefon w sprawie Karolka i to konkretny :) Mam nadzieje, ze Pan dobrze wypadnie na wizycie przedadopcyjnej ;)

Posted

ageralion napisał(a):
A tam odrazu zdolna ;) Ale musze powiedziec w tajemnicy, ze mialam dzisiaj pierwszy telefon w sprawie Karolka i to konkretny :) Mam nadzieje, ze Pan dobrze wypadnie na wizycie przedadopcyjnej ;)

:question::question::question: opowiadaj wszystko, od początku kto to, z skąd, jak, dlaczego, no nie nie wytrzymam normalnie :errrr::lying:

Posted

Pan jest na emeryturze i bedzie mial duuuzo czasu dla psiaka. Mieszka w mieszkaniu ale na osiedlu na obrzezach miasta, a tam sa fajne tereny do spacerow. Mial juz boksera, ktory odszedl ze starosci. Wprosilam sie na kawe w niedziele i mam nadzieje, ze wsio bedzie ok.

Zastanawiam sie bardzo intensywnie jaka z panem umowe podpisac. Czy robic to prywatnie czy poprosic TOZ o pomoc (nie mam wzoru dobrej umowy adopcyjnej)? No i kastracja sie klania raczej, tylko skad na nia kase wytrzepac? Obecni opiekunowie nie maja, nowi prawdopodobie tez nie beda finansowo w stanioe wylozyc takiej gotowki...

Posted

caliowa napisał(a):
No to trzymamy kciuki!:)

A wogole, to ten pan mieszka w Twoich okolicach (os. Majowe)? :cool3:

PS Karol jest kompletnie i bezgraniznie zakochany w Weronice, dziewczynie ktora go wyprowadza na spacerki. Ostatnio jak ja uslyszal, to chcial z drzwiami na klatke wyskoczyc :evil_lol:

Posted

ageralion napisał(a):
Pan jest na emeryturze i bedzie mial duuuzo czasu dla psiaka. Mieszka w mieszkaniu ale na osiedlu na obrzezach miasta, a tam sa fajne tereny do spacerow. Mial juz boksera, ktory odszedl ze starosci. Wprosilam sie na kawe w niedziele i mam nadzieje, ze wsio bedzie ok.

Zastanawiam sie bardzo intensywnie jaka z panem umowe podpisac. Czy robic to prywatnie czy poprosic TOZ o pomoc (nie mam wzoru dobrej umowy adopcyjnej)? No i kastracja sie klania raczej, tylko skad na nia kase wytrzepac? Obecni opiekunowie nie maja, nowi prawdopodobie tez nie beda finansowo w stanioe wylozyc takiej gotowki...

Najlepiej byłoby przez Toz,pewniejsza,co do kastracji,jak potrzeba to ja się dołożę,niech się ludzie deklarują.Oby to był dobry domek.

Posted

Marta, kastrację u mojego weta możemy umówić za 150 zł, taką gotówkę to chyba każdy może wyłożyć, przecież karma jest droższa, o smyczach, obrożach, legowiskach już nie wspomnę.
Jeśli ktoś takiej kasy nie ma, to trzeba się zastanowić, czy powinien mieć psa... Karol może też się rozchorować, na to też przecież kaska potrzebna jest.
Przyszły dom musi liczyć się przecież z takimi wydatkami.
Ja bym nikomu psa nie wydała, kto na wstępie mówi, że nie stać go na wydanie 150 zł.

A umowę adopcyjną Ci dam, to nie problem - dobrą umowę ;)

Posted

Mam dla Was ciekawa informacje. Karol zostaje w dotychczasowym domku. Jutro wychodzi jego Pan i rozni lekarze daja mu rozne diagnozy na dojscie do siebie ale jeden sie szarpnal na 90%, wiec maz chce sprobowac opieki nad psem. Jesli faktycznie nie da rady, zadzwonia. Dobrze, ze boksio nie musi zmieniac domku :) Za to te dwa domki (bo dzisiaj dzwonila do mnie fajna babeczka), to i tak sprawdzimy, jesli sie zgodza i wtedy poszukamy im psiakow :)

Posted

Ageralion, :mdleje::mdleje::mdleje:ale wiadomości. Czułam, że Pani wpadła w panikę myśląc, że sobie rady nie da. Dużo zdrowia dla Pana :calus:
Oby tylko wyzdrowiał :cool2::cool2::cool2:
Martuś, a te dwa domeczki, trzymaj, trzymaj może Zeusek???? :modla::modla::modla:

Posted

agnieszka32 przyznam sie, ze nie pomyslalam o Twoim wecie i bralam pod uwage kastracje za ok 350zl ;) A umowe i tak chce, tak na przyszlosc sie moze przydac

Kapsel domki musze sprawdzic i jesli beda fajne, to nie puszcze za nic na swiecie ;)