mestudio Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Sunia jest raczej młodym psiakiem, typ onkowaty. Zauważyłam ją jakieś 3-4 tygodnie temu w mieście jak biegła, a za nią psiak. Potem spotkałam ją ponownie na wylocie z miasta na jego obrzeżach jak smętnie chodziła, a także polegiwała na trawniku. W zeszłym tygodniu poszłam piechotą w stronę swojej wsi i nakarmiłam psiaka, jest bardzo nieufna, nie chce podejść do ręki, ale jak odeszłam to zjadła całe jedzonko. Potem znowu mi zaginęła na jakiś czas i znalazła się w tym samym miejscu wczoraj, a dziś obskakiwały ją psy, a ona strasznie się na nie rzucała. Zajęłam jej kolejkę do sterylizacji w wątku Soemy http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-(by-bezdomniaków-było-mniej) ale co z tego skoro ja jej zabrać już nie mogę. Mam u siebie już na maksa wypełnione miejsca i chwilowo nie mam gdzie jej ulokować. Pies jest bezdomny i zapewne zaraz ją zwinie Kozienicka Gospodarka Komunalna. Robią takie łapanki co jakiś czas. Ja tylko w tym tygodniu mam trochę więcej czasu i samochód do dyspozycji, normalnie poruszam się piechotą albo busem, a tu odległości są naprawdę duże. Z miasta do domu mam 5 km przez pola, a połączeń w ciągu dnia prawie zero więc jestem raczej bezradna w takich sytuacjach. Zrobiłam jej zdjęcia komórką, ale muszę czekać na TŻ żeby mi to jakos zgrał bo ja zielona jestem w tym temacie. Czy macie jakiś pomysł dla tej biedy? Quote
mestudio Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Podjechałam pod wieczór do miasta i sunia naprawdę ma cieczkę, jest oblegana przez psiaki, jest bardzo zmęczona i zła. Chciałam ją nakarmić w drodze powrotnej, ale gdzieś zdążyła ucieć w ciągu pół godziny. Nie wiem gdzie próbuje się chować, naliczyłam 5 różnych psów biegających za nią. Szkoda psinki, bardzo mi szkoda, a nie mam jak jej pomóc. Quote
mestudio Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Dziś znowu widziałam sunię po kilku dniach, jest bardzo wycieńczona bo i upał i te psiaki latające za nią. Mam nadzieję, że uda mi sie jej pomóc. Quote
mestudio Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 Podniose sobie sama, może ktoś tu zajrzy. Quote
Poker Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 zajrzałam ,ale niewiele mogę pomóc.Pomysł ze skarpetą sterylkową bardzo dobry tylko co dalej ? Quote
mestudio Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 No właśnie ja też za bardzo nie wiem jak tą akcję przeprowadzić. Znowu koszty utrzymania i jedna wielka niewiadoma ze znalezieniem domu. Psina jest wyczerpana upałami i zaszczuta bidula. Quote
Aquifere Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Mestudio - a schronisko? chyba już to lepsze niż żeby się błąkała po ulicach. Ze schroniska można dalej szukać jej domu Quote
mestudio Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 Nie wiem za dokładnie jak wygląda radomskie schronisko bo pewnie ono wchodzi w grę. Widziałam tylko zdjęcia i chyba mi się nie podoba to miejsce. Quote
Aquifere Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 to ja nie wiem co zrobić:/ Chyba tylko jakiś płatny hotelik, nie? rozumiem, że u Ciebie już za bardzo miejsca nie ma? Quote
mestudio Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 U mnie to raczej odpada, ja jeszcze sama nie wiem. Ja obawiam się, że psina nie znajdzie domu i że nikt mi nie pomoże w jej utrzymaniu. Już mi się tak przytrafiło na dogo, że sama zostałam z gromadą szczeniaków. Quote
Aquifere Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Wydaję mi się, że jest wielkie podniecenie jak psy mają być zabrane ze schroniska, a jak już są w DT to wszyscy zapominają:/ no ale nic. Może dowiedz się jak wygląda sytuacja ze schroniskami w okolicy? Poza tym Radomskim? Nie masz żadnych znajomych, sąsiadów, którzy mieliby ochotę zgarnąć psinę? Pewnie nie skoro sama masz tyle zwierzaków u siebie. W każdym razie wydaję mi się, że nawet nie cudowne schronisko będzie lepsze niż ulica Quote
Lucyna Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Jestem, tak to trudna sytuacja i psinki szkoda. Gdyby dała się złapać ... jakaś klinika w pobliżu ze szpitalikiem na kilka dni? Jamor oddaje swoje pieski z hoteliku na zabiegi i kilkudniowy pobyt tutaj http://redwet.pl/ Klinika w Łazach. Nie wiem jakie tam są ceny. Może by ją potem przyjął na hotelowanie tylko te deklaracje? Quote
Recommended Posts