Jump to content
Dogomania

Niewidomy Ciapek kerry blue-już po operacji - widzi I MA NOWY DOM !!!

Recommended Posts

Posted

zuza1954 napisał(a):
Ok Majaa masz rację z tymi odpowiedziami z cytatem. Będę tylko korzystać z opcji odpowiedź.
Próbuj zapanować nad odpowiedzią z cytatem - służę pomocą na PW, a jak znajdę jakiś sensowny opis, jak toroić to wkleję, bo j się już poddałam.
zuza1954 napisał(a):
Czytałam ogłoszenie na allegro- wg mnie jest bardzo dobre. Czy mam jeszcze dalej promować Ciapka na Facebooku-u?

Pewnie. Chłopak wciąż szuka domu przecież!
zuza1954 napisał(a):
A jak dziś oczka?

Byliśmy dzisiaj na "przypadkowej" kontroli. I wiemy, że jedno oczko widzi sporo, a drugie wciąż ma zamgloną rogówkę - jest szansa nadal wielka, że to się zmieni.

A na marginesie dodam, że Ciapula wczoraj przeszedł sam siebie - pewnie ja go za długo przetrzymałam z kolacją. Ostatnio Ciapula znalazł sobie nowe miejsce do "leżakowania" - ozdobna wycieraczka przed wyjściem na taras. I tak sobie leżakował, że ............. wygryzł narożniki w ścianie i jej kawałek. Spodobało się chłopakowi jednak tak, że próbował kontynuować dzieło dzisiejszego wieczoru.Udało mi się złapać go na "gorącym uczynku" i jak na razie jest spokój

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

elaja napisał(a):
Majaa ja bym się nie oparła zwierzeniom Ciapka pt." Z punktu widzenia keraka"! Tu nic poprawiać nie trzeba.

Dzięki

Czy ktoś z Was wrzucil aukcję do obserwowanych? Bo Ciapek ma obserwatora i nawet sporo wejść!

Posted

Majaa napisał(a):

A na marginesie dodam, że Ciapula wczoraj przeszedł sam siebie - pewnie ja go za długo przetrzymałam z kolacją. Ostatnio Ciapula znalazł sobie nowe miejsce do "leżakowania" - ozdobna wycieraczka przed wyjściem na taras. I tak sobie leżakował, że ............. wygryzł narożniki w ścianie i jej kawałek. Spodobało się chłopakowi jednak tak, że próbował kontynuować dzieło dzisiejszego wieczoru.Udało mi się złapać go na "gorącym uczynku" i jak na razie jest spokój

No ja ostrzegałam ,że Ciapek lubi sobie poskubać po cichu różne rzeczy - u mnie zeżarł koc na którym spał, ale do ścian na szczęście się nie dobierał.

Posted

elaja napisał(a):
Majaa , a co z Dinką ? ,aż się boję pytać .

Odżywa powoli ........ dzisiaj "opieprzyła" weta, jak tylko wchodził do domu, tak jakby był jej największym wrogiem
ale ............. odżywa po infekcji, dalej nie wiadomo co z jej wątrobą ;(

Posted

Majaa napisał(a):
Odżywa powoli ........ dzisiaj "opieprzyła" weta, jak tylko wchodził do domu, tak jakby był jej największym wrogiem
ale ............. odżywa po infekcji, dalej nie wiadomo co z jej wątrobą ;(

Będzie dobrze ! Musi być !!! Mucha już bryka jak szczenior to i Dinka wyzdrowieje.

Posted

Zaraz poczytam ............. najpierw Ciapula:evil_lol:

U nas nic nowego, oprócz tego, że Dinka na szczęście zdrowiutka i rozrabia, tymczasowiczka Tina jest w nowym domku, a Ciapek …........... jak to Ciapek, opanowuje nowe i prezentuje stare sztuczki w nowym wydaniu …............ Zobaczcie sami!!!

Kilka chwil z życia codziennego Ciapka:

Zabrali mi „moją” wycieraczkę, to ja zajmę tą malutką ;)

Posted

A tak sobie szukam smakołyku:roll::

Ty go masz!!! Przyznaj się!!!!!:cool3:

No prooooooooooszę daaaaaaaaaaaaaaaaj! Wiem, że masz coś, co lubię!!!!!

Jestem pewien, że to co masz w ręce, na pewno lubię, więc DAAAAAAAAAAAAAJ:mad:, proszę:loveu:, proszę:loveu:, proszę:sweetCyb:i błagam wręcz:modla::modla: !
Przecież napewno to lubięęęęę :shock:

Ot i to cały niepozorny Ciapulek …............... :roll:

Idę poczytać o kolejnej bidzie od elaja .......

Posted

elaja napisał(a):
Majaa - dokumentacja p.t.: Codzienność życia z Ciapkiem" no prostu rewelacja !!! Ale dlaczego nikt go nie chce - tego nie rozumię.

pani Elu to Ciapek widzi? i nadal nie ma domu?Niech mi pani przysle nowe zdjecia z opisem ,wyslemy jeszcze raz do gazety

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
pani Elu to Ciapek widzi? i nadal nie ma domu?Niech mi pani przysle nowe zdjecia z opisem ,wyslemy jeszcze raz do gazety

Pozwolę sobie odpowiedzieć, choć pytanie nie mnie było zadane, ale nie przypuszczam, żeby elaja miała coś przeciwko mojej odpowiedzi:
Ciapek widzi troszkę lepiej - jednym okiem na 100% Drugie ma wciąż zmętniałą rogówkę.
Czekają nas jeszcze badania dna oka w tym tygodniu.

W każdym razie Ciapek zaczął się lepiej poruszać, na nieznanych sobie terenach, co jest pewnie oznaką lepszego widzenia. Niestety jak przypuszczaliśmy może mieć zmiany na dnie oka i wstępnie wiemy, że je ma. Może w tym tygodniu, kiedy daje już sobie podać leki do oczu bez kagańca i wojny, uda się go zbadać dokładnie !

Posted

mitheithel napisał(a):
On jest przepiękny i taki nietypowy. Jestem nim zachwycona:loveu:

Taka wieksza wersja mojej adoptowanej Jadźki i w innym kolorze, bo ona biała śnieżynka;)

Więc rozejrzyj się, proszę, wśród znajomych - może ktoś chciałby "taką wersję" "Jadźki" i podeślij proszętu link do Jej wątku:evil_lol:

Posted

Majaa napisał(a):
podeślij proszę tu link do Jej wątku:evil_lol:

A tutaj mnie zmobilizowałaś, bo od kiedy było wielkie zamieszanie na dogo i stare wątki nie były dostępne, myślałam, że wątek Jadźki przepadł, a teraz zerkam, że są i stare sprzed lat:multi:

Teraz zabieram się, żeby go odszukać:oops: