elaja Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Historia Ciapka jest podobna do losów większości psów z tego forum - śliczny a w tym wypadku jeszcze "rasowy" szczeniaczek po kilku latach staje się tylko niepotrzebnym nikomu kłopotem aż pewnego dnia "kochany pan" postanawia pozbyć się kłopotu raz na zawsze : wywala go na ulicę:angryy: Piesek trafił do mnie pod koniec kwietnia , prawie niewidomy i cały w dredach-niestety mam już zwierzaki i nie mogę go zatrzymac na stałe.Aktualnie jest już zaszczepiony , zaczipowany i po kastracji - gotowy do adopcji ale pomimo wielu ogłoszeń nikt go nie szuka i nikt go nie chce.Koty toleruje ,z psami gorzej - ale z łagodnym zwierzakiem napewno się dogada . Niestety nie udało mi sie wkleić zdjęć . Mam cicha nadzieję , że może na dogo znajdzie prawdziwy dom już na zawsze. Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='elaja']Piesek trafił do mnie pod koniec kwietnia , prawie niewidomy i cały w dredach-niestety mam już zwierzaki i nie mogę go zatrzymac na stałe.Aktualnie jest już zaszczepiony , zaczipowany i po kastracji - gotowy do adopcji ale pomimo wielu ogłoszeń nikt go nie szuka i nikt go nie chce.Koty toleruje ,z psami gorzej - ale z łagodnym zwierzakiem napewno się dogada . Niestety nie udało mi sie wkleić zdjęć . Mam cicha nadzieję , że może na dogo znajdzie prawdziwy dom już na zawsze. O witam pani Elu ,zdjecia prosze wyslac do mojej kolezanki salabinki na maila: asimla@interia.eu ,poprosze zeby wkleiła bo ja niestety nie umiem . Napewno niektorzy pamietaja jak wydawalismy psy z harbutowic i napewno niektorzy dobrze znaja Hanze. Hanze wlasnie adoptowala pani Ela ,ma oprocz tego dwa swoje psy i koty , a jej duzy psiak nietoleruje innych samcow ,czasem tez niezgadza sie z Hanza. Ciapek byl juz w programie ,mial tez nagrany filmik ,byl na aukcji ale nikt sie nim nie zainteresowal.Byl tez w krakowskiej i tez nic. Gdyby niedaj boze samce sie spotkaly to byla by katstrofa bo ciapek jest duzo mniejszy ,a dotego prawie slepy. Wiec jezeli ktos moglby pomoc w szuskaniu domu to bardzo prosze. Saalbinka wie najlepiej jak ciezko jest zyc w domu z dwoma samcami ktore sie nie toleruja. Quote
salibinka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Jestem. elaja, wyślij, proszę zdjęcia na podany wyżej mail, wkleję :) Oj wiem, jak to jest, kiedy samiec tymczas nie toleruje się z samcem rezydentem:shake:Nieustanny stres opiekuna i wytężona uwaga - dbałość o bezpieczeństwo i jednoczesny komfort psów. Da się, ale to bardzo ciężkie. Ciagłe ryzyko... Ciapek powinien jak najszybciej znaleźć dom. Quote
elaja Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Witam i dziękuję za pamięć, faktycznie mam teraz w domu zamieszanie bo Hanza /teraz Kora/ jest też po sterylce i musi siedzieć zamknięta w pokoju , a Ciapek zgadza się tylko z Muchą i kotami Kore traktuje jak wroga nr.1- mogę napisać nawet poradnik pt.Instrukcja Obsługi Stada / ha , ha /, Ares udaje przyjaciela ,ale nie dam się nabrać , za dobrze go znam. Ciapek jest naprawdę fajnym psem , kocha ludzi i zasługuje na dobry dom , bo myślę , że jego wcześniejsze życie nie było najłatwiejsze.Zdjęcia zaraz wyślę , na razie mam te starsze a dzisiaj powinnam dostać od kuzyna najnowsze . Quote
salibinka Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Pierwsze zdjęcia - początki Ciapka w dt: Ostrzyżony Ciapek: Będzie c.d... :) Quote
salibinka Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 I ciąg dalszy przepięknego Ciapka, który - uratowany przez elaja - czeka na DOM: Quote
elaja Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Kawał dobrej roboty Salibinko ! Może ktoś teraz w Ciapku się zakocha . Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 elaja napisał(a):Ciapek do góry ! Ciapus po domek ale raczej tutaj go nie znajdzie. Pani elu niech mi pani wylse zdjecia ciapka ale te nowe ,wyslemy go jeszcze raz do gazety .;) Quote
elaja Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Foksia i Dżekuś napisał(a):Ciapus po domek ale raczej tutaj go nie znajdzie. Pani elu niech mi pani wylse zdjecia ciapka ale te nowe ,wyslemy go jeszcze raz do gazety .;) Oj, nie ma Ciapek szczęścia faktyczne , wygląda na to,że jest całkiem nieadopcyjny . Sytuacja jest o tyle trudna, że mój Ares nigdy nie zaakceptuje żadnego nowego członka stada , toleruje tylko te zwierzaki,które znał od szczeniaka, obcego jeśli nie przepędzi to zagryzie.Nawet z Korą ,która jest u mnie 1,5 roku nie może przebywać razem na podwórku, poza jego terytorium nie ma problemu- na spacery chodzą razem.Zdjecia prześle chociaż juz powoli tracę nadzieję na dobry domek dla pieska-wiadomo wakacje i tp. Quote
elaja Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 Ciapek sciągaj czapkę niewidkę i pokaż się światu ! Quote
elaja Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 O! Ktoś tu jednak zagląda.A Ciapek dalej czeka na swoje 5 minut i kogoś dla kogo 8 lat to nie starość a tylko połowa psiego życia ! Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 elaja napisał(a):No to jest jeszcze nadzieja dla Ciapka Nadziej zawsze jest , tylko ze czasem dlugo trfa szukanie domku na tak biedę. Quote
elaja Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 We wczorajszm "Przełomie" ukazało sie ogłoszenie niestety bez zdjęcia , na razie bez odzewu,ale może się ktoś odezwie ... Quote
emilak Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 sorry za off'a http://www.dogomania.pl/threads/187980-Wa-wa-dla-szczeniaka-DS-lub-DT-inaczej-schron!!! Quote
salibinka Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 elaja, zamówiłam dla Ciapka zestaw ogłoszeń (70 stron). Dałabyś radę napisać dla Ciapka tekst, jaki byś chciała, żeby umieścić ? Taki, żeby zawierał podstawowe informacje - historia, charakter, wiek, stan zdrowia, szczepienia itp. i kontakt. Quote
elaja Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='salibinka']elaja, zamówiłam dla Ciapka zestaw ogłoszeń (70 stron). Dałabyś radę napisać dla Ciapka tekst, jaki byś chciała, żeby umieścić ? Taki, żeby zawierał podstawowe informacje - historia, charakter, wiek, stan zdrowia, szczepienia itp. i kontakt.[/QUOTE] Oczywiście ,jutro napiszę,bo dzisiaj mam szefa na karku , może nie będzie za póżno?Gdzie mam przesłać - na pw czy na pocztę ? No i przede wszyskim wielkie dzięki w imieniu Ciapka!!!!!!! Quote
salibinka Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='elaja']Oczywiście ,jutro napiszę,bo dzisiaj mam szefa na karku , może nie będzie za póżno?Gdzie mam przesłać - na pw czy na pocztę ? No i przede wszyskim wielkie dzięki w imieniu Ciapka!!!!!!![/QUOTE] Wyslij proszę na pocztę, ale myślę, że dobrze będzie, jesli wstawisz też tutaj. Może ktoś jeszcze zechce wspomóc Ciapka, np. plakatem albo w innej formie. Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Ciapus ładnie sie prezentował na aukcji w wieliczce ale niestety nie bylo chetnych ,byc moze w tych okolicach ktos by sie znalazal jak by ciapek widział i szczekal to by mu kojec lub bude zaproponowali Quote
elaja Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 [quote name='Foksia i Dżekuś']Ciapus ładnie sie prezentował na aukcji w wieliczce ale niestety nie bylo chetnych ,byc moze w tych okolicach ktos by sie znalazal jak by ciapek widział i szczekal to by mu kojec lub bude zaproponowali[/QUOTE] Na kojec z budą mogę sie zgodzić pod warunkiem,że będzie tam siedział razem z "właścicielem"! A tak poważnie to nie ma znaczenia jak Ciapek wcześniej żył- teraz jest psem DOMOWYM i takim już pozostanie , szczekać też potrafi i to głośno szczególnie gdy siedzi na zewnątrz minutę za długo albo michę ma pustą . Quote
Recommended Posts