Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mojej mamy znajoma musi oddać swojego czarnego 4 letniego dobermana, ponieważ ona nie ma dużo czasu żeby się nim zajmować, bo pracuje, a jej synowie, którzy do tej pory się nim zajmowali to jeden wyjechał na studia, a drugi zdał mature i też myśli o wyjeździe.
Wiadomo, że doberman potrzebuje dużo ruchu i zajęcia, więc lepiej dla niego będzie jeśli znajdzie nowy dom, w którym będą mieli dla niego wystarczająco dużo czasu.
Pies ma kopiowane uszy i ogon. Mieszka w kojcu. na spacerach nie wykazuje agresji, ani do ludzi ani do zwierząt. Jednak nie wiadomo jakby się zachowywał gdyby miał mieszkać z innym psem, bo do tej pory był sam.
Posiada szczepienia, nie kastrowany, nigdy poważnie nie chorował.
Do czasu znalezienia nowego domu psiak może pozostać u właścicielki.
Warunkiem adopcji psa jest wizyta przedadopcyjna, podpisanie umowy adopcyjnej i kastracja na własny koszt.
tel. 697 494 976
Zdjęcia będa wkrótce.

Posted

Właścicielka psa twierdziła, że psiak ma kopiowane uszy, ja tu kopiowanych uszu nie widzę. Nie wiem co za ,,fachowiec" te uszy kopiował:shake:a właściciele mu za to zapłacili.
I po drugie psiak ma o wiele zamały kaganiec, przeraziłam sie patrząc na ostatnią fotkę.

Posted

uszy moze i mial kopiowane tylko nie klejone i nie staneły (na takie wygladaja bo sa trojkatne)ale to bez znaczenia, juz nie stana;)
kurcze zdjecia w kagancu do ogłoszen raczej mało zahcecajace sa

Posted

Powiem mamie żeby sie zapytała tamtej pani czy mają fotki bez kagańca, ale raczej wątpie, bo ona mówiła, że ma zdjęcie jego tylko jak szczeniaczkiem był, syn tylko znalazł takie na komputerze i mi wysłał, więc chyba więcej nie mają.

Posted

Zapomniałam wcześniej dodać, że psiak ma na imię Champion.
Oni go już wcześniej próbowali oddać ale sie nie udało.
Jak tylko dowiedziałam się o tym psie, odrazu postanowiłam zająć sie tą adopcją, właścicielka nie ma zbytnio rozeznania w tych sprawach i pies mógłby trafić do nieodpowiedniego właściciela albo do pseudohodowli, a tego bym nie chciała.

Posted

Na nadzieje dobermana? Jakbyś mogła, byłabym wdzięczna, ja mu tylko tam na forum wątek założyłam. Próbowałam też dodać go w dziale adopcji i niby wszystko ok ale jak kliknę ,,zobacz dodanego psa" to wyskakuje ,,error" i nic z tego.

Posted

No to fajnie, że jednak się udało. Ja myślałam, że najnowsze sa na początku, a to jednak na końcu i dlatego nie widziałam, że udało się go dodać. :oops:Jeszcze mi wyskakiwało ,,error" jak kliknęłam ,,zobacz dodanego psa"

Posted

Dwóch panów dzwoniło w sprawie Championka. Z Łodzi i Krakowa. Pan z Krakowa mówił, że psiak baaardzo mu się spodobał, tylko, że Kraków jest daleko i trochę ciężko z transportem ale coś będzie myslał. Mam wielką nadzieje, że się zdecyduje, tylko wtedy będzie trzeba znaleźć kogos do wizyty przedadopcyjnej i transport jeśli panu nie uda sie załatwić. Pomożecie mi w razie czego?
Właścicielka Championka mówiła, że może go podwieść 40 km ale myślę, że jakby pogadac to trochę dalej tez by się zgodziła, może nawet do Olsztyna to 70 km od Bartoszyc. A z Olsztyna ktoś by dalej go zawiózł.

• 2 weeks later...
Posted

Niestety Pan z Krakowa już się nie odezwał. Są telefony do właścicielki w sprawie psiaka ale ludzie tylko pytają czy pies ma rodowód,czy nie zrobiłby krzywdy dziecku itp.
Kurcze, chociaż żeby jakiś domek tymczasowy się znalazł, zanosi się na to, że biedny Champion spędzi kolejne lato w kojcu, zamiast na długich spacerach u boku kochającego pana czy pani.

• 1 month later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...