Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Błagam pomóżcie. Dostałam 8miesięcznego Biszonka, który był karmiony Royal Canin mini, ale niestety nie stać mnie na taką karmę. Czy moglibyście mi polecić jakąś karmę dla takiego pieska? Może ktoś też jest posiadaczem/posiadaczką tej rasy? Kupiłam brit, myślę nad Boshem, Acaną... nie wiem. Z góry dziękuję za porady.

Posted

djazzpora napisał(a):
Błagam pomóżcie. Dostałam 8miesięcznego Biszonka, który był karmiony Royal Canin mini, ale niestety nie stać mnie na taką karmę. Czy moglibyście mi polecić jakąś karmę dla takiego pieska? Może ktoś też jest posiadaczem/posiadaczką tej rasy? Kupiłam brit, myślę nad Boshem, Acaną... nie wiem. Z góry dziękuję za porady.

Na wage royal tez jest narazie przez jakis czas bedziesz musiała jeszcze pokarmic i stopniowo przechodzic na inna karme zeby nie było spraw jelitowych.Ja polecam Acane sama bym nią karmiła ale pies nie chce ja jesc :(

Posted

hmmm
bischon to maly piesek , wiec napewno nie zje wiecej niz te max 5kg miesiecznie to nie jest duzy wydatek , z tego co wymienilas najlepsza moim zdaniem jest acana, moje psy ja jadly pol roku i bylo wszystko okey , zmienilam bo cena wzrosla a ja niestety rowniez mam ograniczone pieniazki

Posted

bachar napisał(a):
Bichon zjada max 3 kg karmy miesięcznie (dobrej jakości), to koszt ok 60 zł. Radziłabym karmić dobrą karmą.

A czym Karmisz jeżeli mozna wiedzieć ....:roll:

Posted

Bachar jaką karmisz eukanubą? Nie ma ona w składzie marchewki? Royal na pewno nie ma, nie wiem jak jest to z innymi karmami.Slyszalam, ze Bichony nie mogą jeść karm z marchewkami. Zostaje mi eukanuba albo royal.

• 4 weeks later...
Posted

Witam,ja również od miesiąca jestem szczęśliwą posiadaczką słodkiej suni bichon frise(prawie 9 mscy),karmiona była i jest do tej pory royal canin -mini junior .Za jakieś 2 msce zamierzam zmienić jej pokarm z dziecięcego na dorosły,dlatego zastanawiam się co z linii Royal będzie dla bichona najodpowiedniejsze ,gdyż niestety typowej karmy dla bichonków jeszcze nie ma .Biorę pod uwagę karmę dla pudli lub westie.No właśnie którą z nich a może jeszcze inna?...