malawaszka Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 jejku Balbinko kochana - moja Pepa choruje na Zespół Cushinga, też bierze Veotryl - czy widac jakąkolwiek poprawę? Pepa źle się czuła pierwsze tygodnie zanim organizm się nie przyzwyczaił do leku, musiałam zmniejszyć dawkę bo ta która poleciłwet po badaniu była dla Pepy za duża - wymiotowała, nie jadła, miała biegunki, Pepa dostaje teraz 15 mg/dzień więc jedno opakowanie 60 mg wystarcza nam na 4 miesiące - to już nie jest tak drogo wtedy, ale kazdy pies ma inną tolerancję tego leku i inaczej reaguje. Ale najbardziej się opłaca kupować 60 mg i dzielić proszek, po 3 tygodniach powinien już się uspokoić ten chorobliwie wilczy apetyt, sikanie i picie wody - o ile dawka jest dobrze dobrana. Pepa została poprawnie zdiagnozowana po 2!!! latach leczenia na wątrobę :shake: vetoryl bierze już ponad 2 lata i jest super! odrosły włosy bo jak ją znalazłam też była łysa prawie, strasznie tłusta - przy vetorylu schudła ponad 5 kg i teraz trzyma ładną wagę, łapiny ma słabsze, ale on też wiekowa staruszka trzymam :kciuki: i postaram się jakoś pomóc Balbince :( jak tylko dostanę pieniądze jakieś Quote
Mruczka Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Z zakończonego właśnie bazarku książkowego przesyłam Balbince 210 zł. :multi: Kupujacymi byli : wujek&ciocia, magdalena, Ankub, Agasz, nefesza, fochu, Aldrumka, BeataM, Elza3 i malva, a bazarek przygotowała GoskaGoska. Bardzo sie cieszę ! Balbinko, będziesz jeszcze hasać po trawce - a jak poprawi ci się szybciej, , to po śniegu ! Quote
iwa77 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Mruczka - wspaniale ! Bardzo , bardzo wszystkim dziękujemy w imieniu Balbinki ! Quote
iwa77 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Tak bardzo mi przykro . Muszę przekazać Wam smutną wiadomość - nasza kochana Balbineczka odeszła za Tęczowy Most . Quote
eski Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Tak mi przykro :-( :-( :-( Nie zdążyliśmy z pomocą... Żegnaj Balbinko [*] [*] [*] Quote
Mruczka Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Biedna Balbinka. Widocznie choroba była już bardzo zaawansowana. Quote
Recommended Posts