Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jejku Balbinko kochana - moja Pepa choruje na Zespół Cushinga, też bierze Veotryl - czy widac jakąkolwiek poprawę? Pepa źle się czuła pierwsze tygodnie zanim organizm się nie przyzwyczaił do leku, musiałam zmniejszyć dawkę bo ta która poleciłwet po badaniu była dla Pepy za duża - wymiotowała, nie jadła, miała biegunki, Pepa dostaje teraz 15 mg/dzień więc jedno opakowanie 60 mg wystarcza nam na 4 miesiące - to już nie jest tak drogo wtedy, ale kazdy pies ma inną tolerancję tego leku i inaczej reaguje. Ale najbardziej się opłaca kupować 60 mg i dzielić proszek, po 3 tygodniach powinien już się uspokoić ten chorobliwie wilczy apetyt, sikanie i picie wody - o ile dawka jest dobrze dobrana.

Pepa została poprawnie zdiagnozowana po 2!!! latach leczenia na wątrobę :shake: vetoryl bierze już ponad 2 lata i jest super! odrosły włosy bo jak ją znalazłam też była łysa prawie, strasznie tłusta - przy vetorylu schudła ponad 5 kg i teraz trzyma ładną wagę, łapiny ma słabsze, ale on też wiekowa staruszka

trzymam :kciuki: i postaram się jakoś pomóc Balbince :( jak tylko dostanę pieniądze jakieś

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z zakończonego właśnie bazarku książkowego przesyłam Balbince 210 zł. :multi:

Kupujacymi byli : wujek&ciocia, magdalena, Ankub, Agasz, nefesza, fochu, Aldrumka, BeataM, Elza3 i malva, a bazarek przygotowała GoskaGoska. Bardzo sie cieszę !

Balbinko, będziesz jeszcze hasać po trawce - a jak poprawi ci się szybciej, , to po śniegu !

• 2 weeks later...