Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam, niestety od nas nie ma możliwości żeby jezdzic codziennie i oswajać psy:( podejrzewam że jak zostaną tam dłużej i nikt nie bedzie ich karmil to pewnie same wyjda do ludzi, z głodu

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nawet , jak wyjdą, to nikt im tam jeśc nie da. Ja nie mówie o codziennym jeżdżeniu, ale może ktoś by mógł raz na jakiś czas tam podjechac.
A czy gdyby udało sie je złapać , to mozna by je umieścić w przytulisku?

Posted

erka napisał(a):
Nawet , jak wyjdą, to nikt im tam jeśc nie da. Ja nie mówie o codziennym jeżdżeniu, ale może ktoś by mógł raz na jakiś czas tam podjechac.
A czy gdyby udało sie je złapać , to mozna by je umieścić w przytulisku?

witam, dzwonilam do buska- miejsc niestety brak(wolontariuszki prosza ludzi zeby znalezione psy trzymali u siebie)...lato więc koszmar, boxy pozapychane do granic mozliwosci, brak rak do pracy i funduszy na leczenie i karmę.....jedyne w czym osobiscie moge pomoc to w robieniu ogloszen dla psów.....

• 3 months later...
Posted

Oto nasze 2 ostatnie szczeniaki:
Tofik-wesoły i zabawowy 6miesięczny szczeniak,będzie docelowo średni-ok.18-20kg

oraz 3miesięczna suczka czarna z rudymi i białymi wstawkami-docelowo nieduża,ok.15kg (zdjęcie sprzed miesiąca):

Osoby zainteresowane adopcją maluchów mogą się kontaktować z vegą:
vega19@poczta.onet.pl

Poza tymi maluchami pilnie na domek czeka nasz kochany rudzielec Sergio:

Sergio to nasze oczko w głowie- bardzo mądra, wrażliwa, i pozytywnie nastawiona do zwierząt, ludzi i świata psinka.uwielbia się przytulać. serce nas opiekunów boli jak patrzymy na niego, jakiś czas temu wyadoptowana została jego mama...i psiak bardzo to przeżył i tęskni za nią. Sergio aktualnie jest w domu tymczasowym, zachowuje się wspaniale, spokojny, nie szczeka, wszędzie chodzi za "swoim właścicielem" , wychodzi na dwór na siku i kupkę i wraca do domu. Trzyma się nogi, nie odchodzi ani na krok.
ma kolo 1,5- 2och latek, Jest drobniutki.

Posted

wilczka napisał(a):
Podajcie numer konta na ktore moge wplacic jakis grosik na wasze psiaki

Nie będę kopiować-jest w 1poście.
Jeśli ktoś miałby ochotę wspomóc przytulisko karmą,to karma zawsze mile widziana:-)
Jeśli komuś Busko za daleko lub nie ma auta-na allegro można kupić tanio karmę z dostawą kurierską gratis na terenie całej Polski.Adres i namiary na p.Danusię u vegi.
Zapraszam do pomocy-zimą jest ciężko.

Posted

Tofik od wczoraj w nowym domku:-)
Za to nasza sunieczka wyrosła i wygląda tak:
[IMG]http://i52.tinypic.com/2qibggk.jpg[/IMG]

A to jej nowy kolega - 4 miesięczny Kuba:
[IMG]http://i52.tinypic.com/r7jimp.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...
Posted

Czy ktoś z Buska może wkleić zdjęcia nowych szczeniaków?Zważywszy,że znów nadchodzi fala mrozów,jest to dość pilne.Robię allegro na 9woj.i wiele innych ogłoszeń.
A może ktoś chociaż opisze po jakiej suce,jakie umaszczenie itd.Cokolwiek,byle by info poszło w świat.

Posted

Czyli p.Danka spisana na siebie:-( To widocznie będę musiała z małym dzieckiem jak kangurzyca tam jechać z cyfrówką,bo przecież mrozy idą,a świat nie wie,że tam wysyp maluchów.Wychuchane z domów tymczasowych teraz znajdują domki - ruch jak w ulu w adopcjach,a tamte biedy marzną:-(

Posted

No już wiem - w Busku jest:
- 8szczeniąt 3miesięcznych po dużej suce:brązowe,rude,białe itd.-różne
- 2 suczki 3miesięczne czarno-białe po małej suce (uratowane przed uśpieniem-jakaś mądra pani po kilku tygodniach sobie przypomniała,że ma szczeniaki i dopiero takie wyrośnięte zaniosła do weta na uśpienie:mad:)
- 6 szczeniąt 8 tygodniowych brunatnych z białymi wstawkami po niedużej suce (wielkości spaniela)
- i jeszcze szczenięta 7tygodniowe brunatne po średniej suce (do wydania za 2tyg-po ostatnim szczepieniu).
Wszystkie szczeniory odrobaczone i 3x zaszczepione.Potrzebne TYLKO domki:roll:
Jeśli ktoś by mógł udzielić choć kilku maluchom DT,bo zima taka sroga-to bardzo prosimy:lol:
Ja ze swojej strony obiecuję ich ogłaszanie najintensywniej jak to możliwe.Kto mnie zna z tego forum,ten wie,że ogłaszam psiaki tak pilnie,że dziewczyny nie nadążają telefonów odbierać:evil_lol:

Posted

Zuzka2 napisał(a):
No już wiem - w Busku jest:
- 8szczeniąt 3miesięcznych po dużej suce:brązowe,rude,białe itd.-różne
- 2 suczki 3miesięczne czarno-białe po małej suce (uratowane przed uśpieniem-jakaś mądra pani po kilku tygodniach sobie przypomniała,że ma szczeniaki i dopiero takie wyrośnięte zaniosła do weta na uśpienie:mad:)
- 6 szczeniąt 8 tygodniowych brunatnych z białymi wstawkami po niedużej suce (wielkości spaniela)
- i jeszcze szczenięta 7tygodniowe brunatne po średniej suce (do wydania za 2tyg-po ostatnim szczepieniu).
Wszystkie szczeniory odrobaczone i 3x zaszczepione.Potrzebne TYLKO domki:roll:
Jeśli ktoś by mógł udzielić choć kilku maluchom DT,bo zima taka sroga-to bardzo prosimy:lol:
Ja ze swojej strony obiecuję ich ogłaszanie najintensywniej jak to możliwe.Kto mnie zna z tego forum,ten wie,że ogłaszam psiaki tak pilnie,że dziewczyny nie nadążają telefonów odbierać:evil_lol:

Zuzka2 jeśli u mnie te adopcje dojdą do skutku i zrobi się luźniej to możecie parę maluchów przywieźć do mnie na DT

Posted

aga38 napisał(a):
Zuzka2 jeśli u mnie te adopcje dojdą do skutku i zrobi się luźniej to możecie parę maluchów przywieźć do mnie na DT

skad jestes? z tego co ja wiem jedna sunia wymaga socjalizacji z czlowiekiem, bo jest taka wycofana .

• 2 months later...
  • 2 months later...
Posted

byliśmy w schronie z naszymi znajomymi - zakupili karmę. Bardoz przyjacielskie wszystkie pieski - bardzo ładnie wyglądają - prześliczne szczeniaczki, piekne psy. Szczególnie zapadła mi w serce ta sunieczka maleńka jamisiowata i minimini hasky /jestem w nim zakochana i tak mi go żal/