vega17 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 witam, niestety od nas nie ma możliwości żeby jezdzic codziennie i oswajać psy:( podejrzewam że jak zostaną tam dłużej i nikt nie bedzie ich karmil to pewnie same wyjda do ludzi, z głodu Quote
erka Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Nawet , jak wyjdą, to nikt im tam jeśc nie da. Ja nie mówie o codziennym jeżdżeniu, ale może ktoś by mógł raz na jakiś czas tam podjechac. A czy gdyby udało sie je złapać , to mozna by je umieścić w przytulisku? Quote
vega17 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 w schronie jest full, nikt nie ma auta żeby tam podjechac, ani czasu:( Quote
psiara34 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 erka napisał(a):Nawet , jak wyjdą, to nikt im tam jeśc nie da. Ja nie mówie o codziennym jeżdżeniu, ale może ktoś by mógł raz na jakiś czas tam podjechac. A czy gdyby udało sie je złapać , to mozna by je umieścić w przytulisku? witam, dzwonilam do buska- miejsc niestety brak(wolontariuszki prosza ludzi zeby znalezione psy trzymali u siebie)...lato więc koszmar, boxy pozapychane do granic mozliwosci, brak rak do pracy i funduszy na leczenie i karmę.....jedyne w czym osobiscie moge pomoc to w robieniu ogloszen dla psów..... Quote
Zuzka2 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Oto nasze 2 ostatnie szczeniaki: Tofik-wesoły i zabawowy 6miesięczny szczeniak,będzie docelowo średni-ok.18-20kg oraz 3miesięczna suczka czarna z rudymi i białymi wstawkami-docelowo nieduża,ok.15kg (zdjęcie sprzed miesiąca): Osoby zainteresowane adopcją maluchów mogą się kontaktować z vegą: vega19@poczta.onet.pl Poza tymi maluchami pilnie na domek czeka nasz kochany rudzielec Sergio: Sergio to nasze oczko w głowie- bardzo mądra, wrażliwa, i pozytywnie nastawiona do zwierząt, ludzi i świata psinka.uwielbia się przytulać. serce nas opiekunów boli jak patrzymy na niego, jakiś czas temu wyadoptowana została jego mama...i psiak bardzo to przeżył i tęskni za nią. Sergio aktualnie jest w domu tymczasowym, zachowuje się wspaniale, spokojny, nie szczeka, wszędzie chodzi za "swoim właścicielem" , wychodzi na dwór na siku i kupkę i wraca do domu. Trzyma się nogi, nie odchodzi ani na krok. ma kolo 1,5- 2och latek, Jest drobniutki. Quote
vega17 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 dzieki zuza za wstawienie zdjeć. sergio jedzie na śląsk na tymczas ,gdzie będzie wyczekiwał złotego domku Quote
wilczka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Podajcie numer konta na ktore moge wplacic jakis grosik na wasze psiaki Quote
vega17 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 http://www.cafeanimal.pl/schroniska-dla-zwierzat/POMOCY!-Przytulisko-pod-opieka-Fundacji-Opieki-Nad-Zwierzetami-Bezdomnymi-BUSKO-ZDROJ,865 tu pisze wiecej o nas i jest podany numer konta Quote
Zuzka2 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 wilczka napisał(a):Podajcie numer konta na ktore moge wplacic jakis grosik na wasze psiaki Nie będę kopiować-jest w 1poście. Jeśli ktoś miałby ochotę wspomóc przytulisko karmą,to karma zawsze mile widziana:-) Jeśli komuś Busko za daleko lub nie ma auta-na allegro można kupić tanio karmę z dostawą kurierską gratis na terenie całej Polski.Adres i namiary na p.Danusię u vegi. Zapraszam do pomocy-zimą jest ciężko. Quote
Zuzka2 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Tofik od wczoraj w nowym domku:-) Za to nasza sunieczka wyrosła i wygląda tak: [IMG]http://i52.tinypic.com/2qibggk.jpg[/IMG] A to jej nowy kolega - 4 miesięczny Kuba: [IMG]http://i52.tinypic.com/r7jimp.jpg[/IMG] Quote
Zuzka2 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Czy ktoś z Buska może wkleić zdjęcia nowych szczeniaków?Zważywszy,że znów nadchodzi fala mrozów,jest to dość pilne.Robię allegro na 9woj.i wiele innych ogłoszeń. A może ktoś chociaż opisze po jakiej suce,jakie umaszczenie itd.Cokolwiek,byle by info poszło w świat. Quote
vega17 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 hej nie licz na to, juz prosilam oz zjdecia i nic. niestety jak im nie zalezy to ja nie bede sie prosisc Quote
Zuzka2 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Czyli p.Danka spisana na siebie:-( To widocznie będę musiała z małym dzieckiem jak kangurzyca tam jechać z cyfrówką,bo przecież mrozy idą,a świat nie wie,że tam wysyp maluchów.Wychuchane z domów tymczasowych teraz znajdują domki - ruch jak w ulu w adopcjach,a tamte biedy marzną:-( Quote
Zuzka2 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 No już wiem - w Busku jest: - 8szczeniąt 3miesięcznych po dużej suce:brązowe,rude,białe itd.-różne - 2 suczki 3miesięczne czarno-białe po małej suce (uratowane przed uśpieniem-jakaś mądra pani po kilku tygodniach sobie przypomniała,że ma szczeniaki i dopiero takie wyrośnięte zaniosła do weta na uśpienie:mad:) - 6 szczeniąt 8 tygodniowych brunatnych z białymi wstawkami po niedużej suce (wielkości spaniela) - i jeszcze szczenięta 7tygodniowe brunatne po średniej suce (do wydania za 2tyg-po ostatnim szczepieniu). Wszystkie szczeniory odrobaczone i 3x zaszczepione.Potrzebne TYLKO domki:roll: Jeśli ktoś by mógł udzielić choć kilku maluchom DT,bo zima taka sroga-to bardzo prosimy:lol: Ja ze swojej strony obiecuję ich ogłaszanie najintensywniej jak to możliwe.Kto mnie zna z tego forum,ten wie,że ogłaszam psiaki tak pilnie,że dziewczyny nie nadążają telefonów odbierać:evil_lol: Quote
aga38 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Zuzka2 napisał(a):No już wiem - w Busku jest: - 8szczeniąt 3miesięcznych po dużej suce:brązowe,rude,białe itd.-różne - 2 suczki 3miesięczne czarno-białe po małej suce (uratowane przed uśpieniem-jakaś mądra pani po kilku tygodniach sobie przypomniała,że ma szczeniaki i dopiero takie wyrośnięte zaniosła do weta na uśpienie:mad:) - 6 szczeniąt 8 tygodniowych brunatnych z białymi wstawkami po niedużej suce (wielkości spaniela) - i jeszcze szczenięta 7tygodniowe brunatne po średniej suce (do wydania za 2tyg-po ostatnim szczepieniu). Wszystkie szczeniory odrobaczone i 3x zaszczepione.Potrzebne TYLKO domki:roll: Jeśli ktoś by mógł udzielić choć kilku maluchom DT,bo zima taka sroga-to bardzo prosimy:lol: Ja ze swojej strony obiecuję ich ogłaszanie najintensywniej jak to możliwe.Kto mnie zna z tego forum,ten wie,że ogłaszam psiaki tak pilnie,że dziewczyny nie nadążają telefonów odbierać:evil_lol: Zuzka2 jeśli u mnie te adopcje dojdą do skutku i zrobi się luźniej to możecie parę maluchów przywieźć do mnie na DT Quote
vega17 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 aga38 napisał(a):Zuzka2 jeśli u mnie te adopcje dojdą do skutku i zrobi się luźniej to możecie parę maluchów przywieźć do mnie na DT skad jestes? z tego co ja wiem jedna sunia wymaga socjalizacji z czlowiekiem, bo jest taka wycofana . Quote
Zuzka2 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 aga38 jest z Wąchocka.Ma pod opieką zaledwie 28psów i ileśtam kotów.Takich ludzi w tym regionie jest niewielu.Która sunieczka wymaga socjalizacji? Quote
Zuzka2 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Zapraszam na wątek 3łapki-jamnikowatej seniorki spod Kielc.Proszę o pomoc w rozsyłaniu wątku. http://www.dogomania.pl/threads/204063-Psi-anio%C5%82-jamnikowata-seniorka-prze%C5%BCy%C5%82a-cudem-straci%C5%82a-%C5%82apk%C4%99-potrzebny-dt-ds!!!?p=16488658#post16488658 Quote
vega17 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 ok tylko że watek nie hula jak trzeba, szkoda mi czasu na codzie na wpisy Quote
Basia1968 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 przenoszę zdjęcia tutaj a z kileckiego wątku usuwam wpisy https://picasaweb.google.com/104801708904367797654/BUDKOZDROJ18052011R?authkey=Gv1sRgCMDW5-6EvuyE_wE# Quote
vega17 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 a skad masz zdjecia, bylas u nas w schronie? mam nadzieje ze bez "dostawy" :) Quote
vega17 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 jak coś to tu sa nasze psy do adopcji http://tablica.pl/oferty/?search[creator]=595864305a7755484d513d3d Quote
Basia1968 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 byliśmy w schronie z naszymi znajomymi - zakupili karmę. Bardoz przyjacielskie wszystkie pieski - bardzo ładnie wyglądają - prześliczne szczeniaczki, piekne psy. Szczególnie zapadła mi w serce ta sunieczka maleńka jamisiowata i minimini hasky /jestem w nim zakochana i tak mi go żal/ Quote
Recommended Posts