Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to super, teraz tylko trzeba ponowić prośby o głosy po 16 marca; osoby już zalogowane mają łatwiej, więc nie powinno być ociągania ;)

• 3 months later...
Posted

Dziewczyny,jest fajny DS w Warszawie dla suki podobnej do tej:
wiek do roku; jak najbardziej "normalna",bezstresowa; psiak na towarzysza do biegania,wspinaczek górskich,podróżowania pociągiem,metrem, dla młodej,aktywnej osoby; e-mail podeślę na pw.

• 4 weeks later...
Posted

Podnoszę do góry. W Busku są prześliczne psiaki, same przytulaki .Niedawno wróciłam z sanatorium z Buska i cały czas prześladują mnie orzechowe oczka malutkiej jamnikowatej rudej sunieczki błąkajcej się w okolicach Parku Zdrojowego i ulicy Rzewuskiego ( sanatorium KRYSTYNA, MARCONI, NIDA, Wojskowe) Ona tylko chciała żeby ją miziać i głaskać. Bardzo żałuję, że nie mogłam jej zabrać o domu. Niestety nie potrafię wstawiać zdjęć...Fajnie, że jesteście i pomagacie , szkoda tylko że tak trudno o domki..T bardzo mądra sunia i jeszcze taka ładna , wygląda a to że niedawno musiała stracić domek . Bardzo mi jej żal , bo jest malutka, taki lisek do wpół łydki i na pewno zasługuje na najlepszy domek na świecie

Posted

[quote name='BasiaD']Podnoszę do góry. W Busku są prześliczne psiaki, same przytulaki .Niedawno wróciłam z sanatorium z Buska i cały czas prześladują mnie orzechowe oczka malutkiej jamnikowatej rudej sunieczki błąkajcej się w okolicach Parku Zdrojowego i ulicy Rzewuskiego ( sanatorium KRYSTYNA, MARCONI, NIDA, Wojskowe) Ona tylko chciała żeby ją miziać i głaskać. Bardzo żałuję, że nie mogłam jej zabrać o domu. Niestety nie potrafię wstawiać zdjęć...Fajnie, że jesteście i pomagacie , szkoda tylko że tak trudno o domki..T bardzo mądra sunia i jeszcze taka ładna , wygląda a to że niedawno musiała stracić domek . Bardzo mi jej żal , bo jest malutka, taki lisek do wpół łydki i na pewno zasługuje na najlepszy domek na świecie

Sunia o której Pani pisze ma już dom, zamieszkała na Śląsku.

Posted

O rany to naprawdę ta sunia...Tak się strasznie cieszę...Ona była przesłodka ..Niestety nie mogła być moja .. Ale fajnie, że zanalazła domek!!!
Wtedy kiedy tam byłam w ty samym miejsc przebywały jeszcze dwa psiaki, jeden taki brązy przytulak wielkości do kolana i drugi taki szary mniejszy z niebieskimi oczami..Ten szary musiał być bardzo skrzywdzony bo bał się ludzi a ten drugi tylko przychodził na głaski ale zniknęły przed moim wyjazdem a ludzie mówili, że zabrano je do schroniska ...
Nawet nie wiesz jaką radość sprawiłaś mi tą wiadomością...I tym zdjęciem uśmiechniętej lisiczki...

Posted

[quote name='BasiaD']O rany to naprawdę ta sunia...Tak się strasznie cieszę...Ona była przesłodka ..Niestety nie mogła być moja .. Ale fajnie, że zanalazła domek!!!
Wtedy kiedy tam byłam w ty samym miejsc przebywały jeszcze dwa psiaki, jeden taki brązy przytulak wielkości do kolana i drugi taki szary mniejszy z niebieskimi oczami..Ten szary musiał być bardzo skrzywdzony bo bał się ludzi a ten drugi tylko przychodził na głaski ale zniknęły przed moim wyjazdem a ludzie mówili, że zabrano je do schroniska ...
Nawet nie wiesz jaką radość sprawiłaś mi tą wiadomością...I tym zdjęciem uśmiechniętej lisiczki...[/QUOTE]

Brązowy Misio faktycznie jest w schronisku, niebieski był złąpany ale uciekł i znów biega po sanatorium, koleżanka próbuje go złapać, ale nie jest to takie proste :(

Posted

No bo ON od ludzi ucieka...Musiał być bardzo skrzywdzony, nawet do jedzenia nie podchodzi...Tam są jeszcze koty ..NO może koty mają lepiej bo łatwiej im żyć "na wolności" ( ja jestem kociara sama mam 2 koty obydwa z dogo z "kotów w potrzebie", ale moje to słonie w porównaniu z tymi, które są tam.. Tam jest taka jedna czarna KIcia, która ma prawdopodobnie jakiś wrzód w oku..Ona nie jest bardzo przyjacielska, syczy i do jedzenia podchodzi jak już się odejdzie , ma ładną błyszczącą sierść ale nie bardzo da się pogłaskać..Ale z tym wrzodem to koniecznie trzeba coś zrobić . Przepraszam, że się tak wymądrzam , ale a jestem Warszawy, przyjechałam i wracałam PKS . A mogę pomóc tylko finansowo i to nie za bardzo bo jestem na rencie.. Bardzo się cieszę, że tak wspaniale działa przytulisko w BUsku i że ta jesteście i że udało mi się uzyskać tyle informacji . Moje koleżanki z pokoju patrzyły na mnie dziwnie gdy wychodziłam do zwierzaków żeby im dać jedzonko i pomiziać ... Bardzo dziękuję za informacje

Posted

kotami się nie zajmujemy, w takim przypadku trzeba powiadomić Straż Miejską.Znieczulica w Busku jest ogromna,a w schronisku w Busku już brak miejsc :(

Posted

znalazłam Was:lol:
Dzwoniłam do Was w sprawie Dejzi, rozmawiałam z Panią Moniką.
Mam pytanie czy uda się zrobić Dejzi jeszcze jedno zdjęcie i ile kosztuje transport z Buska.
Patrzyłam na przewozy autobusowe, mam 3,5 h samej drogi z centrum.

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']znalazłam Was:lol:
Mam pytanie czy uda się zrobić Dejzi jeszcze jedno zdjęcie i ile kosztuje transport z Buska.
Patrzyłam na przewozy autobusowe, mam 3,5 h samej drogi z centrum.[/QUOTE]

a Ty nie chciałaś od nas dziadka spaniela całkiem niedawno?

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']znalazłam Was:lol:
Patrzyłam na przewozy autobusowe, mam 3,5 h samej drogi z centrum.[/QUOTE]

witam :)
hm a co zmieni kolejne zdjęcie ?

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']pozwoli ocenić rzeczywistą wielkość Dejzi:lol:[/QUOTE]

ale z tego co wiem dostałą Pani już kilkanaście zdjęć, więc jedno w tą czy w tą nie robi już różnicy :(

Posted

[quote name='vega17']ale z tego co wiem dostałą Pani już kilkanaście zdjęć, więc jedno w tą czy w tą nie robi już różnicy :([/QUOTE]

Vega17, prosiłam tylko o zdjęcie porównawcze, na którym mogę ocenić wielkość dejzi. Nie potrzebuję sesji fotograficznej i zdjęć z przodu czy boku. Właściwie to nie potrzebuję zdjęcia tylko informację o wielkości dejzi w kłębie

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']Vega17, prosiłam tylko o zdjęcie porównawcze, na którym mogę ocenić wielkość dejzi. Nie potrzebuję sesji fotograficznej i zdjęć z przodu czy boku. Właściwie to nie potrzebuję zdjęcia tylko informację o wielkości dejzi w kłębie[/QUOTE]

nie mamy centymetra w schronisku zeby kazdego psa mierzyc wszerz i wzdłuż. z tego co wiem koleżanka opisała dokładnie psa, wielkość i wagę, więc nie bardzo rozumiem w czym problem. co za różnica jaką wysokość będzie miał pies o wadze 8 ? i co jest ważniejsze waga czy wysykość ?