Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Romi napisał(a):
podsumuję jeszcze raz:

transport psa i kota - 70 zł za psa (płacisz Ty) + 30 zł za kota (płaci p. Ania)
transport tylko kota - 60 zł

Jeżeli koszt 70 zł za przewóz psa Cię nie interesuje to nie ma problemu :) Ja nie będę musiał zbaczać z drogi.

Jeszcze wyjaśnię, bo chyba sprawa jest nie dokońca zrozumiała (chociaż to i tak nie ma znaczenia) Gdybym miał jechać tylko Kielce-Kraków, to jechałbym tylko punkt-punkt, czyli jedno miejsce odbioru i jedno dostarczenia (wtedy koszt 60 zł) . W przypadku gdybym miał jechać dodatkowo przez Busko, to moja droga z Kielc do Krakowa (przez Busko) wydłuża się o jakieś 35 km (więc koszt paliwa się zwiększa), do tego dochodzi drugie miejsce dowozu zwierzaka do Krakowa (no bo raczej i kot z Kielc i pies z Buska nie jadą w to samo miejsce). Jak wiadomo Kraków malutki nie jest i przejazd przez Kraków też kosztuje (kolejny koszt paliwa).

Pozdrawiam Was serdecznie :)

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pisałam już na krakowskim, ale napisze jeszcze tutaj.
W najbliższą sobote jade z sunią collie z Krk do Radomia. Sunia zabierana jest potem do warszawy, mysle ze nie byłoby klopotu rownież z kotem.
Wyjezdzam wczesnie rano w sobote, w Radomiu chce byc ok. 10.00. Jeśli ktos mógłby przekazać mi zwierzaka gdzieś przy trasie Warszawskiej w Kilecach to chetnie go zabiore do krk.
jade za darmo, ale zwierzak musiłaby byc dostarczony gdzies przy trasie, bo sie bede troche spiueszyc. W krk zwierze moge dowieźć w dowolne miejsce.

Mój tel 608 030 883.

Posted

Bardzo proszę aby w miarę możliwości ktoś nam pomógł rozreklamować zbiórkę darów na Przytulisko w Busku.
23 marca w budynku UJK na ulicy Żeromskiego 5 w Kielcach rozpoczynamy zbiórkę darów na Przytulisko w Busku- Zdroju!! Będziemy czekać na Was w przedsionku przed aulą od godziny 10.00 do 18.00.
Następnego dnia znajdziecie nas w budynku Wojewódzkiego Domu Kultury w godzinach 8.00- 14.00.

Liczymy na wszelką pomoc. Przytulisko w Busku gromadzi około 180 piesków - to naprawdę dużo.
Każdy worek karmy czy puszka to już dużo, wystarczy drobny gest, im nas więcej tym większa pomoc.

Zbieramy:
- karmę suchą i mokrą,
- kasza, ryż, makaron,
- koce, ręczniki,
- lekarstwa dla psiaków, witaminy,
- środki czystości,
- miski, garnki, zabawki :)

Oto link do stronki o zbiórce: http://podajpomocnalape.blogspot.com
Link do wydarzenia na facebooku: https://www.facebook.com/events/159990984121167/160401044080161/?ref=notif&notif_t=like

Posted (edited)

Hej, reklamuje i rozgłaszam, wysłałam Wam też ulotki dot. 1%.
W Busku mamy już 200 psów, nie 180, liczba rośnie w zastraszającym tempie mimo adopcji.

ps. z nowości starszych i nowszych: Pela (Wrocław), Fox (Kraków), Kramer (Dąbrowa Górnicza), Dżamal (Rabka-Zdrój), Jaś (Stalowa Wola), Szanti (Kraków) -> na kanapach:)

Edited by MTD
Posted

Donoszę,że jutro jest transport Suchedniów-Jędrzejów-Kraków-Żywiec (i z powrotem),a 28/29 marca jedzie transport Kraków-Warszawa.
30marca:Warszawa-Kraków.

Posted

To moje.Usunę w wolnej chwili.
Trzymam takie fajniejsze ogłoszenia jako lep-zadzwonią o jednego,wlepi im się innego podobnego;-)
Ale usunę.
vega,pisałaś wtedy,żeby ogłaszać na Tychy właśnie,więc tam im zrobiłam,ale mogą być i Katowice-mnie to obojętne;-)

Posted

tez kiedys myslalam ze psy lapia jak lep ale niestety nie dziala. ludzie sie napalaja na psa a jak tego nie ma to szukaja podobnego:( przepraszam za zamet z tymi tychami, ale kurde dla ludzi 220 km to juz koniec swiata i tylko klną przez telefon. dzieki za pomoc

Posted

łojoj paiętam psinke jal siedziala w budzie i dawalam jej ciacha, to byly pierwsze kilka dni u nas, w sumie na zewntarz bo nie bylo miejsca, biend anie wiedziala co chce zrobic, po pierwszym ciastku delikatnie zaczela merdac ogonem ale o wyjsciu z budy nie bylo mowy. super ze teraz taka usmiechnieta. gdzie mala teraz mieszka? ona jest na tymczasie?

Posted

Dziewczyny nie znalazłam nigdzie wątku gdzie by było dużo fot psów z przytuliska. Macie jakieś psy w typie rasy? Wiem że jest jeszcze jeden benek. Nie ma nic w typie setera? Powiadomiłabym adopcje seterów.

Posted

Szukam transportu Kielce-Warszawa (ew.Nieporęt za Warszawą) dla 2kotów w transporterach.
tel.698 681 714

4kwietnia jedzie płatny transport Kraków-Kielce-Kraków (Romi).