Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobrze, ze ludzie pytaja o Amelke.
Szkoda, ze przy tylu chetnych nadal nie wiemy, czy jest sobowtór Amelci w mieleckim schronisku. Niestety zadnej odpowiedzi nie przeslali.

Rozumiem Reno z jej zalem i tęsknotą za Amelcia. Ja sie tez na DT nie nadaje, moja mielecka tymczasowiczka juz 3 lata u nas mieszka ;-)

• Replies 712
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem co czujesz reno, sama być może niedługo oddam tymczasa. Dzisiaj wizyta przedadopcyjna i "próba kota". Z resztą zapraszam na wątek Pixelka, wszelkie rady mile widziane. Trochę się obawiam czy oddać psa - czy nie będą za bardzo panikować jak mały będzie po prostu zaciekawiony kotem (to ich pierwszy pies i choć ludzie wydają się być bardzo rozsądni, mili i cierpliwi, to trochę się obawiam).

Oj ciężkie to tymczasowanie..

Posted

Dostałam dziś kolejnego SMS: Amelcia sie rozkręca, ślicznie bawi się sama, na widok nowych opiekunów zaczyna merdac ogonkiem no i uwielbia podgryzac buty :).
Tego ostatniego akurat próbowała juz u nas, ale jej nie pozwalalismy podkładając jej natychmiast jakąś zabawkę. Ona teraz zmienia zęby i próbuje podgryzac rózne rzeczy ;)

UFFF, zaczynam oddychac ...

Posted

Reno2001 napisał(a):
Dostałam dziś kolejnego SMS: Amelcia sie rozkręca, ślicznie bawi się sama, na widok nowych opiekunów zaczyna merdac ogonkiem no i uwielbia podgryzac buty :).
Tego ostatniego akurat próbowała juz u nas, ale jej nie pozwalalismy podkładając jej natychmiast jakąś zabawkę. Ona teraz zmienia zęby i próbuje podgryzac rózne rzeczy ;)

UFFF, zaczynam oddychac ...

a mówiłaś im o numerze z samochodem?
ee mała już pewnie ten etap ma za sobą :-)

Posted

Yorija napisał(a):
a mówiłaś im o numerze z samochodem?
ee mała już pewnie ten etap ma za sobą :-)

Ona u mnie ani razu nie próbowała numeru z chowaniem się gdziekolwiek ;). No przepraszam, zaraz po wejściu do mieszkania próbowała wcisnąc się pod sofę-nieskutecznie. Potem nawet spała na środku pokoju.
Mam nadzieję, że nie będzie juz teraz próbowała żadnych numerów.

Posted

o tak, tak :) ja lubić wiedzieć dużo :) i widzieć :) aaaahahahaha
tym bardziej, że w sprawy amelki się mocno zaangażowałam :) i się w niej choć wirtualnie, ale zakochałam :)

Posted

A ja jeszcze dzisiaj miałam zapytanie o Amelkę. Muszę pozdejmować jej ogłoszenia. Mała ewidentnie podbiła wiele serc i w wcale się nie dziwię bo jest wyjątkowo urocza :)! Chociaż powiem wam, że to smutne czasami, że te psy bardziej pokrzywdzone, chore, bez łapki/oczka itd. przynajmniej u nas szybko znajdują domy, bo biedny itp a te 'normalne' latami siedzą w schronie....:(

Posted

Kasia, może nie wykasowuj na razie ogłoszeń, czasami dzięki temu znajdują domki inne psiaki. Można takim zainteresowanym ludziom pisać, że niestety psiak poszedł właśnie do nowego domku, ale podsyłam pakiecik z innymi psiakami w potrzebie - nie koniecznie trójłapków - chociażby kudłacze, mikropsiaki... ja zawsze tak robię - jakiś psiak poszedł do adopcji, to inne podsyłam jak ludzie nadal na ogłoszenie odpowiadają i bardzo dużo ludzi dzięki temu inne psiaki adoptowało :) tu masz chociażby wątek mikropsiaków, który z dogo z racji zbanowania cioteczek odpowiedzialnych za ten wątek, został przeniesiony na forum bernardyn: http://bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=88

Posted

Przepraszam, że tak rzadko wpadam - mamy plac budowy w gospodarstwie + kilka innych równie fascynujących atrakcji typu sianokosy i kampania przetwórcza ;)

Yorijko - bardzo proszę o szczegółowy opis małej Ofelii - mamy dobry kontakt do miłej Pani redaktor z SuperExpresu - co jakiś czas możemy zamieszczać, dzięki jej pomocy , oferty psiaków do adopcji. Chętnie pomogę Ofelii ( co nie poszła do klasztoru ;) ) - tylko podeślij zgrabny opisik, kilka zdjęć w dużym formacie ( bo gazeta sobie tego życzy) i dane kontaktowe do osoby odpowiedzialnej za adopcje. Acha! I pisemną zgodę autora zdjęć na wykorzystanie ich w ogłoszeniu ukierunkowanym na znalezienie domu !

Posted

farmerka63 napisał(a):
Przepraszam, że tak rzadko wpadam - mamy plac budowy w gospodarstwie + kilka innych równie fascynujących atrakcji typu sianokosy i kampania przetwórcza ;)

Yorijko - bardzo proszę o szczegółowy opis małej Ofelii - mamy dobry kontakt do miłej Pani redaktor z SuperExpresu - co jakiś czas możemy zamieszczać, dzięki jej pomocy , oferty psiaków do adopcji. Chętnie pomogę Ofelii ( co nie poszła do klasztoru ;) ) - tylko podeślij zgrabny opisik, kilka zdjęć w dużym formacie ( bo gazeta sobie tego życzy) i dane kontaktowe do osoby odpowiedzialnej za adopcje. Acha! I pisemną zgodę autora zdjęć na wykorzystanie ich w ogłoszeniu ukierunkowanym na znalezienie domu !

Farmerko, a może moja zaległą ratę czerwcową za Amelkę prześle na Ofelię - to chyba Yorijka wiozła Amelcię do Reno?

Posted

Otka - Ofelia
tak to ja sierota wiozłam to cudo do Łodzi i ją pod samochodem prawie "zgubiłam"

Otki dane - zdjęcia plus opis przygotuję - teraz mała jest w trakcie badania - wychodzi na to, że ma powiekszone serce i zabieg usuniecia guzów się trochę odwlecze
nie zaoffowywuję więcej wątku Amelki :-)

dziękuję za chęć wsparcia Ofelki :-)

Posted

Amelcia rozkręca się na całego. Zaczyna pomalutku grandzic. I dobrze, niech nowy domek wie, że ma u siebie szczeniaka ;) Podobno dalej największą aktywnośc wykazuje nocą. Skąd ja to znam :) :) :)
Papiery do mnie dotarły. Zapomniałam wczesniej napisac. Dziś przesłałam je dalej, czyli do domku Amelki.
Na weekendzie poproszę o jakąs fotkę.

Posted

Yorija napisał(a):
Reno - a Twoje futrzaste zauważyły, ze małej nie ma?

Za krótki czas spedzony wspólnie by tęskniły. Masza to przyjęła pewnie z poczuciem ulgi. O ile mała na wsi jej w ogóle nie przeszkadzła a wręcz ostatnio nawet pojawiły się próby wspólnej zabawy o tyle w mieszkaniu w Łodzi moja młodsza sucz nie bardzo chciała małą zaakceptowac. Ale i tak pod koniec było o niebo lepiej, bo po prostu ją ignorowała i nie ustawiała na każdym kroku. Moja strasza sucz zdecydowanie lepiej małą przyjęła. Zachowywała sie już ostatnio wręcz jak dobra mamka lub co najmniej świetna niania. Wykazywała się niezmierną wręcz cierpliwością. Sama byłam w szoku. To była dobra nauka dla obu moich panien. Mam nadzieję, że Amelcia wyniosła z niej tylko to co najlepsze.

Posted

Reno2001 napisał(a):
Amelcia rozkręca się na całego. Zaczyna pomalutku grandzic. I dobrze, niech nowy domek wie, że ma u siebie szczeniaka ;) Podobno dalej największą aktywnośc wykazuje nocą. Skąd ja to znam :) :) :)
Papiery do mnie dotarły. Zapomniałam wczesniej napisac. Dziś przesłałam je dalej, czyli do domku Amelki.
Na weekendzie poproszę o jakąs fotkę.

o tak, niech Amelka się rozkręca na całego :) to są jej teraz najlepsze dziecięce lata - musi je wykorzystać w pełni - kochana nasza :loveu::loveu::loveu:

Posted

Cudownie, że Amelka tak super trafila :)
Ja nadal dzierżę 75zl na koncie - dziewczyny miały plan, żeby założyć skarpetę na jędrzejowskie psiaki, ale jeśli trzeba wspomóc Ofelię...
W każdym razie kasa jest u mnie :D

Posted

Rozmawiałam przed chwilką z Martą i uzgodniłyśmy co następuje : żeby Ofelia odczuła naszą pomoc, to ofiarujemy jej całą zawartość poamelkowej skarpety - łącznie z 3 dyszkami Wapiszona to będzie 105 zł . Nie jest to zawrotna suma, ale zawsze "cóś" . Do stówki dołączamy nieustające podziękowanie dla ciotuchny Yoriji za specjalną ekspedycję do Łodzi :D:D:D

Jednocześnie wyrażamy cichutką nadzieję, że jeśli jakakolwiek akcja z bidami z jędrzejowskiego schroniska zaistnieje, to dobre dusze z dogomanii nie pozostawią nas na lodzie ... :)