Reno2001 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Wolałabym, żeby ona pasowała strasznie do nowego domu ;) Tak odpoczywa pies po dniu pełnym wrażeń Quote
Andzike Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Reno, boskie zdjęcia i filmiki!!! Amelka jest u Ciebie bardzo szczęśliwa... Odnośnie refundacji - w skarpetce mamy 75zł, jeśli trzeba coś przelać - daj znać :) Quote
MagdaNS Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Amelka jest po prostu przesłodka, aż trudno uwierzyć, że nie ma jednej łapki gdy sie patrzy, jak szaleje. U mnie powoli nastanie wreszcie jakaś stabilizacja finansowa, postaram się coś przesłać dla Amelci czyli jakiś grosz, tylko konto poproszę :) Quote
kasia14 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Pięknie Amelka wygląda i faktycznie, pasuje idealnie do Twoich suczek :) Quote
anciaahk Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Amelka jest przepiękna, rzeczywiście rewelacyjnie radzi sobie bez łapki. Quote
Akrum Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 o jeża jaka ona jest superaśna, przytulaśna i zabawowa :) Słodkie maleństwo z niej :) Taka dzielna kruszynka :loveu: a ta działka - ja też chcę taką :) Quote
Reno2001 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Ho, ho, ho, widzę, że zainteresowanie Amelką na forum sięga zenitu ... A miało byc tak pięknie ... Chyba przestanę cokolwiek tu pisac, bo i tak niewiele osób zaglada. Dobrze, że choc moja koleżanka ze stajni porobiła ogłoszenia (jeszcze raz dzięki, Kasiu!!). Mała trafiła na DT i na tym widzę temat się kończy. Ciotki nawet nie są ciekawe jak mała żyje. Hmmm ... ciekawe. Quote
Akrum Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 ależ jesteśmy ciekawe, jesteśmy ;) i nawet nie próbuj nas tu zostawiać bez informacji, ja bynajmniej ciągle jestem na wątku i mi los Amelki nie jest obojętny. ja na dniach jeszcze dorobię ogłoszenia Amelce jak obiecałam, tylko ostatnio mam bardzo utrudniony dostęp do netu, tylko w pracy z niego korzystam, a w domu nie mam (siadł komp.:() więc przepraszam za opóźnienia, ale na prawdę nie wyrabiam. A w pracy wiadomo, pracować też czasami trzeba ;) może cioteczki, które były również zainteresowane losem Amelci, pojechały na wakacje?? że tu już nie przychodzą... Quote
Cantadorra Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Okres wakacyjny zawsze jest pustawy, niestety i normalka :) Reno, nie każdy pisze, ale zaglądamy do kruszynki, bo sliczna i slodka. I strasznie się cieszę, że ma farta i ją wzięłaś na DT. Quote
diana79 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 ja też zaglądam do Amelki codziennie ale nic nie piszę :oops: tylko w milczeniu się zachwycam jej urodą, sprawnością i urokiem :loveu: ona szybko powinna znaleźć domek :lol: dorobię jej ogłoszeń w wolnych chwilach w pracy :lol: Quote
Andzike Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Reno, ja zaglądam codziennie i bardzo się cieszę jak u Amelce jest u Ciebie dobrze. Ale fakt - trzeba jej domu szukać jak najszybciej, jako szczeniak ma większe szanse znalezienia go niż dorosły pies :( Pięknie wyglada z Twoimi suniami, ale wiemy, że nie możesz jej zatrzymać. Wielkie dzięki za ogłoszenia - myślałam o tym,zeby wykupić Amelce ogłoszenia na bazarku, ale muszę wiedzieć na których portalach Amelka już "wisi", zeby nie dublować. Reno - Sankja, Madallena, E-S i jeszcze parę osób, którym los Amelki bardzo leży na sercu zostały niestety zbanowane, ale losem Amelki interesują się nadal... Quote
diana79 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='kasia14']To gratuluje postępu Amelce;) Pierwsze ogłoszenia już gotowe: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5800955_amelka_3_5kg_cudne_psie_dziecko_bez.html http://www.eoferty.com.pl/amelka_3_5kg_cudne_psie_dziecko_bez_lapy_czeka_191776.html http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=4333838&cid=170 adopcje.org.pl - czeka na aktywację pineska.pl - czeka na akt. przygarnijzwierzaka.pl - czeka na akt. http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,17232,Lw==.html http://www.petworld.pl/ogloszenie/psy/amelka-35kg-cudne-psie-dziecko-bez-lapy-czeka/17469 http://www.psy.pl/adopcje/art6403,amelka-3-5kg-cudne-psie-dziecko-bez-lapy-czeka.html http://lodz.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Amelka-3-5kg-cudne-psie-dziecko-bez-lapy-czeka-W0QQAdIdZ213665793 http://aukcjezwierzat.pl/aukcja9795_amelka-%E2%80%933-5kg-cudne-psie-dziecko-bez-lapy-czeka-.html http://lodz.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/452577-amelka_kg_cudne_psie.html http://www.nasipupile.pl/ogloszenia/zobacz/amelka-35kg-cudne-psie-dziecko-bez-lapy-czeka_5913.html tu jest ogłoszona a ja ją dodatkowo ogłosiłam na razie na: cafeanimal resztę będę dopisywać w tym poście chyba że wykupujecie jej ogloszenia? animalia.pl adopcjepsow.org Quote
kasia14 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Reno nie ma za co ;) A na dogo ogólnie tak jest, że jak pies trafi już na dt to dużo osób 'znika', a szkoda....:( Swoją drogą już dawno mnie w stajni nie było w odwiedziny, o jeździe już nie wspominając bo chyba ostatni raz to w wakacje byłam....:( Quote
Reno2001 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Po nieśmiałej, chowającej się po kątach Amelce nie ma śladu. Na jej miejsce pojawiła się Amelia Waleczna ;). No dobra, nie wszędzie taka jest. Jedynie na sobie znamym terenie, ale na prawdę postęp jaki uczyniła ta pannica jest porażający. Z moimi sukami harcuje na całego. Potrafi wymęczyc trzy suki na raz. I dalej nie ma dośc. U mnie w mieszkaniu i na wsi (a jestesmy codziennie, by mała pobiegała swobodnie po trawie i pooddychała wiejskim powietrzem ;)) czuje sie już jak u siebie. Je za dwóch, dokazuje za całe stadko :) Niepokojący objaw z dzisiaj - zaczęła płakac, gdy na moment zeszłam do garażu. Wcześniej płakała tylko za moimi sukami. Psie dziecko zaczyna się do mnie przyzwyczajac ... Quote
Andzike Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Reno, nic dziwnego, że Amelka się do Ciebie przyzwyczaja... Okazujesz jej tyle serca i zapewniasz takie rozrywki, że na jej miejscu sama bym uderzała w płacz, gdybys znikała mi z pola widzenia ;) Ciotki, sprawa do przedyskutowania. Zamawiać Amelce ogloszenia? Bo Kasia juz ich trochę porobiła i proponuje, ze zrobi następne... Te z bazarku pewnie są na tych samych portalach, więc będą się dublowały.. Co robimy? Czekamy na odzew z tych ogłoszeń czy wykupić pakiet uderzamy pełną masą Amelki w nowy domek??? Quote
Bonsai Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 To naturalne, u mnie Pixel pojawił się na DT i też zrobiła się cisza na wątku. :D Nawet fotki ciotek nie rozruszały na dłuższą metę. Choć bez bicia się przyznam, że i ja zaglądam do Amelki tylko po cichu... W dodatku na Pixela zero odpowiedzi, a taki ładny, mądry i młody psiak. I niestety zaczyna się dopasowywać do naszego stadka, nawyki ma już iście Piegusowskie, tak że jak obcy ludzie spotykają nas na spacerze, to myślą, że te psy wychowywały się razem już od zawsze. Quote
Akrum Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 hm... sama nie wiem, czasami dobrze jest, jak psiak ma mega dużo ogłoszeń, wtedy jest większe prawdopodobieństwo że ktoś jednak piesa wypatrzy... Quote
diana79 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 jak macie pieniążki to może wykupcie pakiet ogłoszeń, nawet jak będą na tych samych portalach to nic, codziennie dopisywane są duże ilości ogłoszeń, więc te wcześniejsze spadają na kolejne strony i można ich nie dostrzec, im więcej tym lepiej :-) Quote
Reno2001 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Dziewczyny, może któraś podesłac Amelkę do jakiejś gazety? Co do ogłoszeń netowych to mała ma chyba wszystkie te najbardziej popularne. Decydujcie Wy. Ja przyznam się, że miałam w poniedziałek telefon o Amelkę. Brzmiał bardzo dobrze. Pani nawet może czyta ten wątek. Póki co to był tel. jedynie bardzo orientacyjny i nie wiadomo, czy cokolwiek z tego wyjdzie. No niemniej cieszy mnie, że ktoś się zainteresował. Mała jest na prawdę super. Gdyby miała 4 łapki stałaby juz tu długa kolejka. A Ami jest bardzo mądra, nie wchodzi do kuchni (tak na wszelki wypadek, bo w domu zawsze pałętają się tam moje suki, a na wsi to już w ogóle meksyk, bo potrafi byc psów w kuchni nawet cztery ;)), nie wchodzi do sypialni a wystarczyło jej powiedziec dosłownie dwa razy. Toaleta choc jeszcze załatwiana w domu to jednak zaczyna się normowac. Wszystko zaczyna się odbywac w przewidywalnym czasie, więc kwestia czasu, aby załapała, że w domu nie robimy. Oczywiście o tyle jest teraz trudniej, że pod blokiem musimy chodzic na smyczy i tu jeszcze jest trochę pracy. W nocy nawet kiedy się budzi, idzie sobie na dywan w salonie i tam bawi się sama zabawkami, ale to juz nie te harce z początku. Wystarczyło zapewnic jej rozrywki w ciągu dnia i noce praktycznie zaczęła przesypiac. Wychodzi ze swojego łóżeczka, bo niestety jedna pełna toaleta przypada na noc, ale ja już sie przyzwyczaiłam do tego, że trzeba wstac i posprzątac. Cóż, dobre trawienie to podstawa! Moja młodsza sucz też potrafi załatwiac się co spacer. Tylko się cieszyc, że jelita tak ładnie pracują. Aha, zęby sypia się na potęgę :) Codziennie jakiegoś znajduję na podłodze. Gryzienie przekierowane na wszelkiego rodzaju zabawki i gryzaki ;) Szukamy wyjątkowego domu dla wyjątkowej sunieczki. Quote
eloise Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 ogłoszeń nigdy za wiele! niech się dublują, o ile mogą ;) gdzieś ostatnio czytałam, że warto ogłosić psa(odpłatnie) w Dzienniku Zachodnim i koniecznie cafeanimal- może załapie się do Metra Quote
diana79 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 ogłosiłam Amelke na cafeanimal, ostatnio miałam takie szczęście jak ogłosiłam niepełnosprawną Misię w cafeanimal na drugi dzień była w metro i z metro bardzo szybko znalazła nowy domek, a telefonów było bardzo dużo, teraz tez liczę na takie szczęście :-) Quote
Ra_dunia Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Cudnie się czyta te Twoje opowieści o Amelce. Przecież psiaki z 3 łapkami radzą sobie rewelacyjnie w życiu - zwłaszcza jeśli tak jak Amelka od szczeniaka uczą się funkcjonować na 3 łapkach. Quote
Reno2001 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Właśnie miałam drugi telefon o Amelkę. Tym razem z Częstochowy ;) Quote
Akrum Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 ojej, no to widzę że się coś ruszyło :) ale jakieś konkretne te telefony chociaż?? Quote
Reno2001 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Konkretne jesli chodzi o domki to wydaje mi się, że tak. Oba przy pierwszej rozmowie brzmiały dobrze. Czy coś z tego wyjdzie ... czas pokaże ... Quote
Recommended Posts