martaipieski Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Amelka pojechała do DT w łodzi u forumowej Reno :) zbieramy pieniadze na karme i leczenie Amelki, liczy sie każdy grosik Nazywam się Amelka, mam niespełna 3 miesiące i tylko 3 łapki. Taka się już urodziłam. Moim domem jest schronisko w którym jestem wyrzutkiem, bo brakuje mi jednej łapki. Zapewne gdybym była człowiekiem byłabym wytykana palcami i wyśmiewana. Tak bardzo chcę się bawić z innymi pieskami, ale inne szczenięta dokuczają mi, podgryzają, ponieważ jestem tą inną, GORSZĄ. Czy mam być skazana na odrzucenie do końca życia?Przecież ja sobie tak świetnie radzę bez tej jednej łapki! Czy los się kiedyś do mnie uśmiechnie?Czy dostanę szansę na to aby pokazać,że brak łapki nie przeszkadza mi w normalnym życiu?Ja też potrafię kochać!Brak łapki nie oznacza braku serca! Pytanie jest tylko jedno-czy znajdę człowieka dla którego będę przyjaciółką,a nie kalekim stworem? Nie skreślaj mnie,daj mi szansę na lepsze życie! [FONT=Tahoma] Wplaty: 20zł od farmerka63 50zł od Renata5 10zł od diana79 15 zł od Avilia 20zł od Andzike 30zł od farmerka63 (deklaracja czerwiec) 30zł od pikolo [/FONT] [FONT=Tahoma]RAZEM - 175zl[/FONT][FONT=Tahoma] - Dziękujemy !!! :loveu: Wypłaty 100zł dla Reno za leki od weta [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=3]Saldo +75zł [/FONT] Amelka bardzo dziękuje i prosi o jeszcze !!! :iloveyou: pieniążki wpłynęły na konto Reno wiec skarbonka pusta Quote
Tola^^ Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Co za biedna sunia taka mała i już w schronie i na dodatek odrzucana przez rodzeństwo z powodu braku jednej nóżki :( Quote
E-S Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Prześliczna, kaleka malizna. Ale wygląda, że radzi sobie bez łapki ? Quote
Sankja Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Biedna, kochana, śliczna. Pomóżmy jej, póki jest jeszcze szczeniaczkiem. Jak podrośnie NIE MA szans na adopcję. A teraz? Może ktoś się zlituje i przyjmie szkraba, bo rodzeństwo ją odrzuca :( Czy możemy jej wymyślić jakieś imię? Moja propozycja: TREFNA. porozsyłam małą po innych wątkach Quote
tripti Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 piękna jest i zarazem oryginalna, bądźmy dobrej myśli!!! trzeba ją pokazać światu!! kiedyś miałam sunię na tymczasie z niesprawną łapką - całkowicie i zainteresowanie nią było większe niż innymi, którym nic a nic nie brakowało. Jak urodziła się bez łapki to pewnie dobrze sobie radzi, bo wychodzi z założenia, że tak ma być i już... ale schronisko to nie jest miejsce dla niej!!! Quote
__Lara Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Jaka biedna ślicznota! Imię Trefna nie za bardzo mi pasuje.... takie jakby od razu stawiające na niej krzyżyk na całe życie... Może... Akita ? Quote
Lionees Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 A ja bym zaproponowała Amelka:)Z doświadczenia na dogo zaobserwowałam,że Amelki szybciutko znajdują fajne domki.Niech i tej maliźnie sie poszczęści:loveu: Quote
Ewa&Duffel Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Śliczna malutka. Widać, że chyba jakoś sobie radzi bez tej łapki, ale faktycznie schronisko to nie miejsce dla niej :( Quote
martaipieski Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 sunia dobrze sobie radzi na 3łapkach!!!!! w schronisku jest jeszcze ok 2-3letni mix onek bez tylnej łapy bardzo smutny pilnie musi znalesc dom:( jest tez piekna młoda oneczka po wypadku miała operowana tylna łapke chodzi chwiejnym krokiem:( ale to malenstwo jest wyjatkowo biedne:( wczesniej napisałam o niej ze niunia bedzie docelowo małym pieskiem wiec moze niech ma na imie Niunia???Amelka tez fajne!!najwazniejsze by znalazła szybko chociaz DT, Quote
tripti Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Amelka... ładnie:) a ona będzie duża jak dorośnie? ile teraz ma wagowo? Quote
Sankja Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 martaipieski. Trójłapków jest cała masa. Skupmy się na maleńkiej, ona ma największe szanse na adopcje. Mi się bardzo Amelka spodobała. Chyba w Kocim Świecie tez jest kudłata malutka Amelka :) starowinka taka. Quote
E-S Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Amelka prześlicznie :) Nie wiem - DT ? Jakieś gdzieś ? Pomoc bardzo potrzebna ! Quote
tripti Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 to imię chyba wybrane:) mam niestabilny internet i mapa nie chce mi się załadować, koło jakiego większego miasta są jędrzejowice? Quote
Sankja Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 to chyba coś niedaleko morza. Wyobrażacie sobie ją wykapaną z czerwoną kokardka a w jejtel pościel, w której właśnie sobie lezy? Jak podbija serca wszystkich allegrowiczów, którzy czytają jej smutną historię. I znajduje DS! Jakie plany? trzeba małą wykąpać i kokardkę załozyc :) Quote
martaipieski Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 malenstwo jest w schronisku w wielkopolsce w Jędrzejewie okolice trzcianki czarnkowa 60km od piły!!!!! Quote
fizia Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Biedna Amelka.. Ale mam nadzieję, że skoro już taka się urodziła, to brak łapeczki nie przeszkadza Jej za bardzo. Oby jakiś fajny domek się znalazł! Quote
Sankja Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Widzę, że na wątku pojawiają się dziewczyny, którym zaofowałam ich wątki. Za ofy bardzo przepraszam, ale ... musiałam :(:( Quote
Energy Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Sankja napisał(a):Widzę, że na wątku pojawiają się dziewczyny, którym zaofowałam ich wątki. Za ofy bardzo przepraszam, ale ... musiałam :(:( Troszkę pudlowata jest;) Wkleiłaś wątek na pudelki pod zdjęciem Tobiaszka, który przede wszystkim dzięki Farmerce pojechał do domu, do Krakowa, z tego samego schroniska:lol: Quote
Sankja Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Energy napisał(a):Troszke pudlowata jest;) Wkleiłaś wątek na pudelki pod zdjęciem Tobiaszka, który przede wszystkim dzięki Farmerce pojechał do domu, do Krakowa, z tego samego schroniska:lol: oh, oby tej sunieczce tez sie udało :( Do góry maleńka. Jak myślicie? ma szansę na domek? Quote
Recommended Posts