mshume Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Były 2 kontakty, ale nie z Allegro, tylko psy do adopcji...Cosik mało. Zobaczymy. Kana, ostatni raz marudzę, mogłabyś zmienić tytuł Allegro na Dina- mini sunia ala papillon. Ta 'mini sunia' to mi zawsze domki nagania, oprocz mojego psiaka, dom znajdą ze 3 inne mikrusy :) PLIZZZZZ :angel: Quote
Sankja Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 rajt! wtytule MUSI być MINI SUNIA :) Poprosimy o zmianę tytułu bo się martwić zaczynam :D:D:D Quote
Akrum Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 no ja też, myślałam że tu już z 10 chętnych domków będzie, a tu tak cicho... może weekend przyniesie więcej telefonów Quote
mshume Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Dina wycięła mi dziś niezły numer: najpierw latała jak wariatka i aportowała piłkę, potem weszła na schody, nogi zaczęły jej się plątać, zaczęła się zataczać :( Kago pierwsza do niej podbiegła, przytrzymała ją. Sunia miała nieobecny wzrok, zrobiła koopę. Język wywaliła, który jej trochę siniał :( Pojechałyśmy w te pędy do ELWETU, tam już Dinka była w lepszej kondycji, osłuchowo serducho OK, lekarz wykluczył też ze to było padaczkowe. Więc co to było? Mała mogła się przejeść, bo je dużo, pobiegała w upale, moze za mało piła i stąd to zasłabnięcie. Lekarz mówi,ze to mogł być incydent. martwię się o nią :( W piątek jeszcze zrobię jej EKG i kardiologa dla wykluczenia choroby serca. Nie wiem czy jej badac krew? Na spacerze zwawo podskakiwała... No i jeszcze kasa. :( Dotychczas na Dine poszło: 25 zł na zdjecie szwow 25 zł wet 20 zł odpchlenie i odrobaczenie A teraz jeszcze te badania i kardiolog. Ja, jak wiecie na wychowawczym siedzę, nie chcę zeby moj TZ łożył na moje tymczaski :( I tak je wozi i karme kupuje. Quote
mshume Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Ja już chyba zdziwaczałam, jak brytyjskie towrzystwo ochrony zwierząt ;) jak podobają wam się takie mejle: 1.Jestem zainteresowana adopcja suczki Diny , mamy dom z ogródkiem, córka marzy o piesku ma 11 lat i kocha zwierzeta ,wcaeśniej mielismy psy ale zdychały ze starosci, teraz jest w domu tylko rozpieszczony chomik. W czasie wakacjii piesek zostanie z moja mama , gdzie tezbedzie mu dobrze. Jedyny problem to to,ze mieszkamy w Krakowie ale jezeli ktos mógłby dowieśc pieska to jetseśmy zainteresowani, 2.Witam, jestem zainteresowana adopcją suczki Diny. W związku z tym chciałabym uzyskać nieco więcej informacji na jej temat. M.in. czy nadaje się do niewielkiego mieszkania w bloku (ok 40m2), czy może zostawać sama na max 6godzin dziennie (i czy nie hałasuje i nie niszczy przy tym mebli), czy dobrze znosi jazdę samochodem (jestem z Krakowa, ale conajmniej raz w miesiącu wyjeżdżam na weekend do rodziców woj lubelskie), czy nauczona jest czystości, czy byłaby możliwość transportu psinki do Krakowa itp. Quote
E-S Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Pierwszy dom szuka pieska dla dziecka. są zainteresowani o ile ktoś podwiezie pod dom. Jak pies zachoruje to też poszukają weterynarza, który przyjedzie i wyleczy najlepiej za darmo ? Drugi jakiś chyba sensowniejszy - nie zostawi psa nikomu, będzie z nią jeździć, pyta o normalne, życiowe rzeczy. Tak myślę. Quote
Kana Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Ogólnie nie glupie.. ale wielkie wymagania ;) "Jak przywieziecie - to weźmiemy " Coś na tej zasadzie chyba. Poczekaj jeszcze... Quote
mshume Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Nikt nie doczytał,że Dina na razie będzie diagnozowana, bo zasłabła :( Zaden z tych domow by Diny nie dostał. Zero pytan, co pies lubi, jaki jest... Quote
leni356 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Mshume, nie martw się, dobrze że wykluczyli padaczkę i serce. Są takie upały że nawet ludziom słabo.. Możliwe że to z upału Quote
Malwi Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 ostatnio gorąc straszny, może po tych szaleństwach mała się nie dotleniła do tego przegrzanie organizmu dlatego to "omdlenie" ? Quote
mshume Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Malwi, czy wiesz ile sunia ma lat? Czy te 2 lata to takie domysły, czy to wiadomo od jej byłego właściciela? Ja myślę,że ona się przejadła, pobiegała i stąd efekt. Powiem wam,ze niunia wywinęla ten numer przy swojej potencjalnej przyszłej pani :( Quote
Kana Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Może być... dzisiaj moje tymczasy też zdychaly... normalnie taka pogoda do dupy byla. Quote
Malwi Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 dwa ? ja słyszałam o 3-4 tak też podawałam wcześniej na wątku mikrusów ... ile dokładnie to nie mam pojęcia... a jak Pani na to zareagowała? Quote
Sankja Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Będzie dobrze! Nie ma co panikować. Dinka zasłabła bo się nażarła i zmęczyła. Nie można uprawiać sportów z pełnym brzuchem! Quote
E-S Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 mshume napisał(a):Nikt nie doczytał,że Dina na razie będzie diagnozowana, bo zasłabła :( Zaden z tych domow by Diny nie dostał. Zero pytan, co pies lubi, jaki jest... A to święta prawda. Obie propozycje trochę takie "a może zrobię wielką łaskę jeśli .... i lista życzeń" Quote
mshume Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Pani bardzo przejęta była, ona dopiero pochowała swoją 15 letnią jamniczkę, ktora długo chorowała. Jesli niunia ma serducho zdrowe, to chyba ją weźmie.Zobaczymy...Malwi napisał(a):dwa ? ja słyszałam o 3-4 tak też podawałam wcześniej na wątku mikrusów ... ile dokładnie to nie mam pojęcia... a jak Pani na to zareagowała? Quote
Malwi Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 mshume - a ważyłaś może małą ? bo ja wagę tak "na oko padałam" nawet jej na rękach nie miałam bo czasu brakło ... Quote
Sankja Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 a jest waga w Elwecie, zaraz przy wejściu. Ważyły mikroskopa? Bo może 6,100 waży i wtedy to natychmiast z mikropsiaków znika :p Quote
Akrum Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 jej, biedna Dinka... ale ja też myślę, że to przez to, że się najadła, potem szalała na dworze i może ją jakaś kolka złapała, niedotlenienie, może też mało piła w ten dzień, a skoro u mnie od dwóch dni upały 40 stopniowe, to u Was pewnie też, więc osłabienie mogło się wziąść właśnie przez to...\ po drugie, dobrze że od razu sprawdziłaś co i jaj w klinice, lepiej od razu przebadać, ja bym radziła zrobić badanie krwi, tak na wszelki wypadek, może ma anemie i to też by tłumaczyło wszystko... ekg też jak najbardziej wskazane, lepiej zrobić badania i być spokojnym że jest ok, niż później odpukać, tfu, tfu... żałować że coś się przegapiło... moje psiurki to samo, leża powyciągane na płytkach w przedpokoju i co chwilę miejsce zmieniają jak na chłodne, a na dworze nawet im się bawić nie chce za bardzo, a jak już sunia rozchula się i zagoni Borka do zabawy i tak szaleją przez kilka minut, to potem szybko wentylator musimy im włączać i centralnie przed nim siedzą i się chłodzą ;) Quote
Aleksandra:) Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Witamy u Dinusi:lol: ona jest piękna:loveu::loveu::loveu:, dziwne że nie grzeje jeszcze dopki w nowym domku :shake: Quote
Recommended Posts