Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Były 2 kontakty, ale nie z Allegro, tylko psy do adopcji...Cosik mało. Zobaczymy.
Kana, ostatni raz marudzę, mogłabyś zmienić tytuł Allegro na Dina- mini sunia ala papillon. Ta 'mini sunia' to mi zawsze domki nagania, oprocz mojego psiaka, dom znajdą ze 3 inne mikrusy :) PLIZZZZZ :angel:

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dina wycięła mi dziś niezły numer: najpierw latała jak wariatka i aportowała piłkę, potem weszła na schody, nogi zaczęły jej się plątać, zaczęła się zataczać :( Kago pierwsza do niej podbiegła, przytrzymała ją. Sunia miała nieobecny wzrok, zrobiła koopę. Język wywaliła, który jej trochę siniał :( Pojechałyśmy w te pędy do ELWETU, tam już Dinka była w lepszej kondycji, osłuchowo serducho OK, lekarz wykluczył też ze to było padaczkowe.
Więc co to było? Mała mogła się przejeść, bo je dużo, pobiegała w upale, moze za mało piła i stąd to zasłabnięcie. Lekarz mówi,ze to mogł być incydent. martwię się o nią :( W piątek jeszcze zrobię jej EKG i kardiologa dla wykluczenia choroby serca.
Nie wiem czy jej badac krew?
Na spacerze zwawo podskakiwała...
No i jeszcze kasa. :( Dotychczas na Dine poszło:
25 zł na zdjecie szwow
25 zł wet
20 zł odpchlenie i odrobaczenie
A teraz jeszcze te badania i kardiolog. Ja, jak wiecie na wychowawczym siedzę, nie chcę zeby moj TZ łożył na moje tymczaski :( I tak je wozi i karme kupuje.

Posted

Ja już chyba zdziwaczałam, jak brytyjskie towrzystwo ochrony zwierząt ;) jak podobają wam się takie mejle:
1.Jestem zainteresowana adopcja suczki Diny , mamy dom z ogródkiem, córka
marzy o piesku ma 11 lat i kocha zwierzeta ,wcaeśniej mielismy psy ale
zdychały ze starosci, teraz jest w domu tylko rozpieszczony chomik.
W czasie wakacjii piesek zostanie z moja mama , gdzie tezbedzie mu dobrze.
Jedyny problem to to,ze mieszkamy w Krakowie ale jezeli ktos mógłby dowieśc
pieska to jetseśmy zainteresowani,
2.Witam, jestem zainteresowana adopcją suczki Diny. W związku z tym chciałabym uzyskać nieco więcej informacji na jej temat. M.in. czy nadaje się do niewielkiego mieszkania w bloku (ok 40m2), czy może zostawać sama na max 6godzin dziennie (i czy nie hałasuje i nie niszczy przy tym mebli), czy dobrze znosi jazdę samochodem (jestem z Krakowa, ale conajmniej raz w miesiącu wyjeżdżam na weekend do rodziców woj lubelskie), czy nauczona jest czystości, czy byłaby możliwość transportu psinki do Krakowa itp.

Posted

Pierwszy dom szuka pieska dla dziecka. są zainteresowani o ile ktoś podwiezie pod dom.

Jak pies zachoruje to też poszukają weterynarza, który przyjedzie i wyleczy najlepiej za darmo ?

Drugi jakiś chyba sensowniejszy - nie zostawi psa nikomu, będzie z nią jeździć, pyta o normalne, życiowe rzeczy.
Tak myślę.

Posted

Nikt nie doczytał,że Dina na razie będzie diagnozowana, bo zasłabła :(
Zaden z tych domow by Diny nie dostał. Zero pytan, co pies lubi, jaki jest...

Posted

Malwi, czy wiesz ile sunia ma lat? Czy te 2 lata to takie domysły, czy to wiadomo od jej byłego właściciela?
Ja myślę,że ona się przejadła, pobiegała i stąd efekt.
Powiem wam,ze niunia wywinęla ten numer przy swojej potencjalnej przyszłej pani :(

Posted

dwa ? ja słyszałam o 3-4 tak też podawałam wcześniej na wątku mikrusów ... ile dokładnie to nie mam pojęcia...

a jak Pani na to zareagowała?

Posted

mshume napisał(a):
Nikt nie doczytał,że Dina na razie będzie diagnozowana, bo zasłabła :(
Zaden z tych domow by Diny nie dostał. Zero pytan, co pies lubi, jaki jest...

A to święta prawda.
Obie propozycje trochę takie "a może zrobię wielką łaskę jeśli .... i lista życzeń"

Posted

Pani bardzo przejęta była, ona dopiero pochowała swoją 15 letnią jamniczkę, ktora długo chorowała. Jesli niunia ma serducho zdrowe, to chyba ją weźmie.Zobaczymy...

Malwi napisał(a):
dwa ? ja słyszałam o 3-4 tak też podawałam wcześniej na wątku mikrusów ... ile dokładnie to nie mam pojęcia...

a jak Pani na to zareagowała?

Posted

jej, biedna Dinka... ale ja też myślę, że to przez to, że się najadła, potem szalała na dworze i może ją jakaś kolka złapała, niedotlenienie, może też mało piła w ten dzień, a skoro u mnie od dwóch dni upały 40 stopniowe, to u Was pewnie też, więc osłabienie mogło się wziąść właśnie przez to...\
po drugie, dobrze że od razu sprawdziłaś co i jaj w klinice, lepiej od razu przebadać, ja bym radziła zrobić badanie krwi, tak na wszelki wypadek, może ma anemie i to też by tłumaczyło wszystko... ekg też jak najbardziej wskazane, lepiej zrobić badania i być spokojnym że jest ok, niż później odpukać, tfu, tfu... żałować że coś się przegapiło...

moje psiurki to samo, leża powyciągane na płytkach w przedpokoju i co chwilę miejsce zmieniają jak na chłodne, a na dworze nawet im się bawić nie chce za bardzo, a jak już sunia rozchula się i zagoni Borka do zabawy i tak szaleją przez kilka minut, to potem szybko wentylator musimy im włączać i centralnie przed nim siedzą i się chłodzą ;)