LadyBell Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Friducha super wygląda w tych czerwonych szeleczkach!! i jaka szczęśliwa - kto by pomyślał że parę miesięcy temu była skazana na życie za kratami... Quote
idusiek Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Frida była moją ulubienicą w schronie:). Ona jest taka cuuudniasta, sama bym ją wzieła, bo miałam na nią straszą ochotę - jej oczęta i czarna sierść mnie po prostu zaczarowały. Niestety 3 suka w tym 4 pies to juz za dużo.. Tym bardziej, że Frida to taka troche dominantka była. Jest nadal? Quote
wujek & ciocia Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 jako nowy opiekun piesków pozwolę sobie włączyć się do rozmowy :) tak braciszek Fridzi to cairn terrier , na dodatek czystej krwi z rodowodem, tak więc ma Ona szlachetne towarzystwo ;) Quote
gazzy Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 No - w końcu wujku odezwałeś się na wątku Friduchy ... ;) Quote
wujek & ciocia Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 idusiek napisał(a):Frida była moją ulubienicą w schronie:). Ona jest taka cuuudniasta, sama bym ją wzieła, bo miałam na nią straszą ochotę - jej oczęta i czarna sierść mnie po prostu zaczarowały. Niestety 3 suka w tym 4 pies to juz za dużo.. Tym bardziej, że Frida to taka troche dominantka była. Jest nadal? co do zaczarowania to się zgadzamy :) jak żona ją zobaczyła w necie to się od razu zakochała i "zmusiła" mnie abyśmy po nią pojechali pod Wawe (dla nas to było prawie 8h w obydwie strony ! ). Jak ją zobaczyłem to również się w niej zakochałem :) Wielką pomoc okazała nam nasza Gazzy - dzięki :) Quote
gazzy Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 A teraz prawdopodobnie śpi w łóżku (co widać w avatarku :evil_lol:) i z tego co wiem dostaje paróweczki delikatesowe i ciocia powiedziała , że musi iść na dietkę :):) Quote
wujek & ciocia Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 ale się czepiasz :angryy: a co do łóżeczka to prawda :loveu: ale nie mieliśmy serca jej tego odmawiać, tym bardziej, że to była Fridzi inicjatywa, już od 1go dnia wskakiwała - może u poprzednich właścicieli spała w łóżku. Po 2-3 dniach chcieliśmy ją tego oduczyć, ale po dwóch nocach i błagalnych oczach Fridzi pękliśmy i daliśmy zielona światło :) problem tylko z jej sierścią, ale najważniejsze aby nie mieć jej zbyt dużo rano w ustach :evil_lol::evil_lol::evil_lol: co do paróweczek cielęcych to F jest prawdziwym parówkożercą ! ale dostaje tylko jedną rano przy naszym śniadaniu :lol: Quote
gazzy Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 Wujku - nie tylko Frida dostaje paróweczki :D Diana i Pako dostają paróweczki , serek żółty (uwielbiają go) , kanapki z pasztetem (pakuś się wyszkolił i je tylko pasztet , chleb zostawia) , a diana uwielbia placki i naleśniki oraz wszelkiego rodzaju ciastka :) Pako także wskakiwał na łóżka , ale mama go oduczyła ,a poza tym łapki odmawiają mu posłuszeństwa.... Quote
wujek & ciocia Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 żółty serek i chleb z pasztetem to również przysmaki Fridy :) a Twoje pieski jak się teraz czują? Quote
gazzy Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 Pakuś ledwo chodzi. Nie może chodzić po schodach. Poszłam z nimi nad jeziorko , to diana zaczęła się tarzać w trawie , a Pakuś w trawie nad jeziorem i dupsko mu do jeziora wleciało :D Diana wieczorem nie chce na spacerek chodzić. Też nie ma już siły. Diana 10 lat, Pakuś 12-13... Quote
wujek & ciocia Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 gazzy napisał(a):No - w końcu wujku odezwałeś się na wątku Friduchy ... ;) i zastanawiam się czy dobrze zrobiłem, bo cioteczki coś umilkły po moim występie :( mam nadzieję, że to tylko zbieg okoliczności :p Quote
idusiek Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 nie umilkły, tylko zajęte na maxa proszę ucałować ode mnie moją ulubienicę Fridulę :) Quote
Recommended Posts