Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Frida była moją ulubienicą w schronie:). Ona jest taka cuuudniasta, sama bym ją wzieła, bo miałam na nią straszą ochotę - jej oczęta i czarna sierść mnie po prostu zaczarowały.
Niestety 3 suka w tym 4 pies to juz za dużo.. Tym bardziej, że Frida to taka troche dominantka była.
Jest nadal?

Posted

idusiek napisał(a):
Frida była moją ulubienicą w schronie:). Ona jest taka cuuudniasta, sama bym ją wzieła, bo miałam na nią straszą ochotę - jej oczęta i czarna sierść mnie po prostu zaczarowały.
Niestety 3 suka w tym 4 pies to juz za dużo.. Tym bardziej, że Frida to taka troche dominantka była.
Jest nadal?

co do zaczarowania to się zgadzamy :)
jak żona ją zobaczyła w necie to się od razu zakochała i "zmusiła" mnie abyśmy po nią pojechali pod Wawe (dla nas to było prawie 8h w obydwie strony ! ). Jak ją zobaczyłem to również się w niej zakochałem :)

Wielką pomoc okazała nam nasza Gazzy - dzięki :)

Posted

A teraz prawdopodobnie śpi w łóżku (co widać w avatarku :evil_lol:) i z tego co wiem dostaje paróweczki delikatesowe i ciocia powiedziała , że musi iść na dietkę :):)

Posted

ale się czepiasz :angryy:

a co do łóżeczka to prawda :loveu: ale nie mieliśmy serca jej tego odmawiać, tym bardziej, że to była Fridzi inicjatywa, już od 1go dnia wskakiwała - może u poprzednich właścicieli spała w łóżku. Po 2-3 dniach chcieliśmy ją tego oduczyć, ale po dwóch nocach i błagalnych oczach Fridzi pękliśmy i daliśmy zielona światło :)

problem tylko z jej sierścią, ale najważniejsze aby nie mieć jej zbyt dużo rano w ustach :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

co do paróweczek cielęcych to F jest prawdziwym parówkożercą ! ale dostaje tylko jedną rano przy naszym śniadaniu :lol:

Posted

Wujku - nie tylko Frida dostaje paróweczki :D
Diana i Pako dostają paróweczki , serek żółty (uwielbiają go) , kanapki z pasztetem (pakuś się wyszkolił i je tylko pasztet , chleb zostawia) , a diana uwielbia placki i naleśniki oraz wszelkiego rodzaju ciastka :)
Pako także wskakiwał na łóżka , ale mama go oduczyła ,a poza tym łapki odmawiają mu posłuszeństwa....

Posted

Pakuś ledwo chodzi. Nie może chodzić po schodach. Poszłam z nimi nad jeziorko , to diana zaczęła się tarzać w trawie , a Pakuś w trawie nad jeziorem i dupsko mu do jeziora wleciało :D Diana wieczorem nie chce na spacerek chodzić. Też nie ma już siły. Diana 10 lat, Pakuś 12-13...

Posted

gazzy napisał(a):
No - w końcu wujku odezwałeś się na wątku Friduchy ... ;)

i zastanawiam się czy dobrze zrobiłem, bo cioteczki coś umilkły po moim występie :(

mam nadzieję, że to tylko zbieg okoliczności :p