Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

joannal napisał(a):
Ja sie chyba zgubiłam, co u Hańczy???

nooo, Hańcza cały czas wytrwale czeka na połowę czerwca, kiedy to Zuza wykonczy dom, przeprowadzi się doń i przyjmie Hańczę

a ja za każdym razem struchlała sprawdzam, czy Hańcza cała i zdrowa jest w swoim boksie.. jeesu, ile to mnie nerwów kosztuje:shake:

tak pisałam parę dni temu, po weekendzie:lol:
chyba nic się nie zmieniło - dzielna suczka sie robi, nauczyłam ją dbania o własne interesy - asertywności:p innymi słowy - co na warunki schroniska należy przetłumaczyć: - skakania po smakołyczek po tzw. trupach, czyli po innych psach:lol:

jak ona skacze po tych innych psach, ze hej!:evil_lol:

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I ja czekam na połowę czerwca :) Buda już zamówiona - taka klasy de luxe :cool3:, tylko na razie nie ma gdzie jej postawić :angryy: Mam pod oknem krajobraz księżycowy. Każdy robi swoje wykopki: woda swoje, gaz swoje, nie wiem czyj jest ten trzeci rów, ale nie mam siły pytać :lol:
Wczoraj miałam się wprowadzać i się nie wprowadzam. Na dzień dzisiejszy wprowadzam się za tydzień :angryy: Teraz jeszcze uraczono mnie informacją, prośbą właściwie, żebym nie zakładała jeszcze bramy... tak do sierpnia... mogę się nie zgodzić, ale świnia będę. Całe szczęście mój pan majster w pamięci ma mój zwierzyniec i ogrodził tak, że z ogrodowej części domu jest bezpiecznie dla sierściuchów. A urlop mam teraz ostatni tydzień i wsio...
O rany, się narzekaniem rozgadałam. Reasumując... (tak publicznie rozważam, może ktoś poradzi). 10. czerwca odpada (tylko weekend wchodzi w grę na przywiezienie psiury), mam wrażenie, że 17. też (nie mam pewności, że juź będzie po przeprowadzce i mi wykopki zakopią.) 24. czerwca lub 1. lipca.
I teraz tak (w moim życiu nie ma nic bez komplikacji - fakt, że część z nich sama prowokuję :-) Równie szybko jak Hankę muszę (znaczy chcę, ale muszę czasowo) wziąć Dyzię - kotkę. Którą najpierw? Dodam, że już jedną kotkę mam.
Chyba Hankę, bo Dyzia jest w domu u pewnej przemiłej osoby, tydzień jej nie zaszkodzi, a psiurze tak... Więc nastawmy się na 24. czerwca z Hanką, co?
Z tym, że w tym czasie panowie będą robić taras i dobudowywać przód domu. Hance na serce nie zaszkodzi hałas i obecność robotników? O rany...
Sorki za te długą tyradę. Chciałabym już dziś pojechać do Koszalina :placz:

Posted

Zuza, pozakopuj sobie te wszystkie wykopy na działce: po co Ci one? - i tak nie zapanujesz nad tym, która rura czy kabel gdzie leży...:evil_lol:

czekamy z Hanką na ciebie , oj, czekamy...:lol:

- ja myślę, ze zawału nie dostanie na widok panów od tarasu - najwyżej nie wyjdzie z budy przez tydzień:oops: - ale przynajmniej panowie będą musieli się pospieszyć, jak im wytłumaczysz,ze ten brytan w budzie jest bardzo groźny i tylko czeka... tylko czeka...:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

kinga napisał(a):
ale przynajmniej panowie będą musieli się pospieszyć, jak im wytłumaczysz,ze ten brytan w budzie jest bardzo groźny i tylko czeka... tylko czeka...:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

:roflt: :roflt: :roflt:

Posted

Fakt, jeden z nich (robotników) się boi nawet tej mojej starej melepety Argona :-) Ten plastuś i w latach młodości muchy by nie skrzywdził, a teraz nawet nie chce mu się nawet nogi do sikania podnosić :-) No fakt, że dość groźnie wygląda.
Ale muszę przyznać, że ekipę mam z tych szybkich i Hańczy im do szczucia nie potrzeba :-)

Ok, to jak usiądę i uznam, że się wprowadziłam to dzwonię do Ciebie i załatwiamy logistykę :-)

Posted

a teraz małe migawki z wczorajszej inspekcji;) w schronie - słabe, bo słabe, ale Hanka cała i żywa na nich - najwazniejsze:lol:

- dla niewtajemniczonych - kto tak pieknie stoi słupka jak świstak? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
odp.: Hańcza! - ciocia kinga nauczyła :p - a te pozostałe psy w boksie dlatego takie małe, bo udeptane przez Hańczę:evil_lol:

Posted

Zuzaaa Zuuuzaaa halo halooo !!!

ja w sprawie owej logistyki:lol: :

- jak juz usiądziesz i uznasz, ze się wprowadziłaś -

- pomyśl, czy Hańcza mogłaby się okazać dobrą koleżanką i zabrać na stopa sąsiadkę ze schronu - starszą wyżlicę w wielkiej potrzebie, przemiłą, która budę w schronie zamieniłaby na hotel pod Warszawą...

aczkolwiek wiem, ze samochody nie są z gumy :shake: :oops: , ale oba suczydła kochane:loveu: - a dla wyżlicy Kory byłaby to wyjątkowa okazja;)

Posted

O rany, no pewnie, że z dziką rozkoszą zabiorę i 10 piesiaków, jeżeli mi się zmieszczą! Tylko, że ja mam tyci autko - Fiestę, ten model ze ściętym tyłem... (już nawet nie wspominam o jasno-szarym pluszu na siedzeniach, bo to mi już moje brytany przetrenowały :cool3: ).
Kinga, ja wiem, żeś zajęta okrutnie, ale może rozważyłabyś w takim razie (jako posiadaczka pojazdu dużego) spędzenie z hasbendem weekendu we wsi pod Wawą? :-) Zwracam za paliwo w tę i nazad i zapewniam wikt i nocleg :-) I dzieciaki możesz zabrać, bo takowe zdaje się posiadasz :-) Basen będzie, ale nie taki śmieszny 1,5 m średnicy, tylko taki solidny - 5 m :-)

Posted

Zuza35 napisał(a):
O rany, no pewnie, że z dziką rozkoszą zabiorę i 10 piesiaków, jeżeli mi się zmieszczą! Tylko, że ja mam tyci autko - Fiestę, ten model ze ściętym tyłem... (już nawet nie wspominam o jasno-szarym pluszu na siedzeniach, bo to mi już moje brytany przetrenowały :cool3: ).
Kinga, ja wiem, żeś zajęta okrutnie, ale może rozważyłabyś w takim razie (jako posiadaczka pojazdu dużego) spędzenie z hasbendem weekendu we wsi pod Wawą? :-) Zwracam za paliwo w tę i nazad i zapewniam wikt i nocleg :-) I dzieciaki możesz zabrać, bo takowe zdaje się posiadasz :-) Basen będzie, ale nie taki śmieszny 1,5 m średnicy, tylko taki solidny - 5 m :-)

basen powiadasz?:hmmmm: basen...

-rozumiem, ze chcesz w tym solidnym basenie o dużej średnicy umieścić mnie i całą moją rodzinę na czas weekendu? :diabloti:

...no, to rozważę ten hotel ***** ( pięciogwiazdkowy) o średnicy 5 m...:cool3: :angryy:

( napiszę albo zadzwonię:lol: )

Posted

Oj, nie desperuj! Z folijki się Wam daszek zrobi, co by deszczyk nie napadał i git :-) I nawet karimaty dostaniecie w pakiecie weekendowym :-D

Czekam na kontakt!

Posted

Zuza35 napisał(a):
Oj, nie desperuj! Z folijki się Wam daszek zrobi, co by deszczyk nie napadał i git :-) I nawet karimaty dostaniecie w pakiecie weekendowym :-D

Czekam na kontakt!

ja bym z tymi wygodami nie przesadzała :cool1: jak Kinga usłyszy o takich luksusach to przyjedzie z całą czeredą domową... i 30 ulubieńcami schroniskowymi :evil_lol: Zuza - albo daszek albo karimaty :eviltong:

Posted

Camara napisał(a):
ja bym z tymi wygodami nie przesadzała :cool1: jak Kinga usłyszy o takich luksusach to przyjedzie z całą czeredą domową... i 30 ulubieńcami schroniskowymi :evil_lol: Zuza - albo daszek albo karimaty :eviltong:

:placz: :placz: :placz: oj bo ja ostatnio zaproponowałam Camarze, ze do niej pod Kraków przyjadę:lol: z połową schroniska:p
i juz-już byłam chętna, już się pakowałam:multi:

...a Camara nagle ograniczyła ze mną kontakty do minimum...:placz:

Posted

[quote name='kinga']:placz: :placz: :placz: oj bo ja ostatnio zaproponowałam Camarze, ze do niej pod Kraków przyjadę:lol: z połową schroniska:p
i juz-już byłam chętna, już się pakowałam:multi:

...a Camara nagle ograniczyła ze mną kontakty do minimum...:placz:

bo... bo.... :PROXY5: bo ja mam mały ogródek!!!!
ufff... udało mi się cóś wymyślić, co brzmi jak sensowna wymówka :cool3: :evil_lol:

Posted

Zuzaaa, Zuuuuzaaaaa hop hoooop !.....:lol:

- Zuza, czy Ty aby nie utknęłaś gdzieś w rozlicznych dołach na swojej rozkopanej działce?:shake: - ba! pytanie, w którym dole Cię szukać - tym od wody, czy od kabla elektrycznego, czy od gazu - nic nie wiemy :shake:

... jak juz się wygrzebiesz z tych dołów i z rozlicznych kartonów, nieodzownych przy przeprowadzce:p - to daj znać - na forum, bądź mailem,bądź telefonicznie ;)

...czekam :lol: ( i Hanka, i wyżlica Kora tez;) )

Posted

cha cha cha :lol:
Zuza nie utknęła w niczym:shake: ;) , ale ma taką pocztę mailową, co to jej ostatnio maila przysłała z roku 2003:lol: :evil_lol:

i dlatego nie mogłam się z nią skontaktować w sposób nowoczesny:p
-jak się okazało, możemy się kontaktować jedynie metodami tradycyjnymi - telefonicznie:lol:

i pięknie proszę o trzymanie kciuków za Hańczę przez najbliższe dwa tygodnie - bo tyle nam zostało odsiadki w schronie ;)

Posted

No wszystko pod górkę!!
Ja chcę chwili spokoju!! Się wyżalę, że nie mam nadal ciepłej wody, gazu (to z ciepłą wodą ma związek duży) i, co najgorsze, ogrodzenia.
To ostatnie Hanki dotyczy :) Codziennie nowy problem powstaje, ale odebrałam przysięgę krwią dziabniętą, że do przyszłego czwartku ogrodzenie będzie :angryy: Pan od budy zamówionej dla Hanki też ma 600 problemów. On się najpierw nie odzywał, bo "nie mógł kremowej blachodachówki znaleźć". Ja już pomijam, że przy pierwszej lepszej drodze można kupić dwa metry takiego czegoś, ale czy to Hanka ma wymagania co do białej czy kremowej?? Później styropian mu podrożał i na dodatek ciężko kupić... no szlag by go. Kupiłam mu w Leroy Merlin. Teraz pan nie ma znowu samochodu do transportu, a buda ma 1,5 x 1,5 m, więc mi do samochodu nie wejdzie :angryy:
Ja to przepraszam, że tutaj żółć wylewam, ale wylewam wszędzie.
A tak przy okazji zapytam, bo ja doświadczenia nie mam z psami ogrodowymi - jak zabezpieczyć ogrodzenie, żeby Hanka nogi nie dała, przynajmniej dopóki nie przyzwyczai się ciut do mnie i trzody mojej?

Posted

ja tez z ogrodowymi nie za bardzo wiem, co robic...:shake:

ale trochę osób na dogo ma doswiadczenia - bardzo prosimy o poradę!

może trzeba zawołać Camarę: ona ma kojec, w którym co i rusz rezydują kolejni nieplanowani lokatorzy - może pomoze? - Camaaaraaaa!!!!!

Zuza, do przyszłego weekendu jest jeszcze duzo czasu - spokojnie:lol:

to ty sobie może jakoś na dziko ten gaz dociągnij, no nie wiem, tak dla przypomnienia sobie, co to znaczy umyć się w ciepłej wodzie ( no mówię ci, miodzik - tak się umyć w ciepłej... :loveu: )

a ja przez ten czas odwiedzę Hankę ( dzis) i przekażę jej, co u ciebie :p , i spytam, jaki kolor blachodachówki preferuje :evil_lol:

Posted

No niech mi teraz nie mówi, że jej kremowa nie pasuje, bo pan 2 tygodnie szukał :diabloti:
Kojec powiadasz... a ona nie będzie się czuła jakby do schronu wróciła w takim kojcu? :( Ale przechowywanie w czymś takim piesów na tymczasem to jest całkiem dobry pomysł... Do czegoś by się te moje przeprowadzki przydały...
Ale to kiedyś :) Na razie jestem szczęśliwą posiadaczką trzech psów (no prawie trzech, ale Hankę już liczę) i 6 kotów :crazyeye: (jeden też na razie na odległość jak Hanka)... w tym 3 całkiem malutkie i w tym 1 nie ma jeszcze domku. Więc gdyby ktoś chciał koteczka to ja mam na zbyciu jedno szczęście :lol:

Posted

Zuza35 napisał(a):

A tak przy okazji zapytam, bo ja doświadczenia nie mam z psami ogrodowymi - jak zabezpieczyć ogrodzenie, żeby Hanka nogi nie dała, przynajmniej dopóki nie przyzwyczai się ciut do mnie i trzody mojej?

hahahehe... skąd ja to znam :confused: te perypetie budowlane... aaaa... z własnego doświadczenia :splat:

jak zabezpieczyć ogrodzenie? a z czego to ogrodzenie? sama siatka na słupkach? czy też takie solidniejsze z podmurówką? i jaka wysokość?

inna sprawa, że jedynym psem z mojej licznej czeredy, który chciał uciekać przez ogrodzenie była bernardynka Benia :roll: żebyście widzieli jak się gramoliła :evil_lol: tylko, że ona wcale nie chciała uciekać, tylko widziała mnie z daleka i nie dość szybko (wg Beni) wracałam do domu, więc... postanowiła wyjść na przeciw :lol:
Zuza, po prostu musisz poobserwować, czy Hanka w ogóle ma tendencję do uciekania... to raczej rzadkie zjawisko u suczek i to schroniskowych. Obawiam sie, że możesz mieć inny problem - nachalnych prób zamieszkania w domu :evil_lol: bez względu na kolor dachówki na budzie :cool3:

Posted

Hanka jest dominującym samolubem :oops: :niewiem: - na własnej piersi wychowałam potwora :oops: :oops: :oops:

już zaden pies w boksie nie może podejść po smakołyk :oops: - ze skurczybykiem włącznie - aż mi go szkoda

na szczęście, ona nie odgania agresywnie tych psów od krat, tylko tak skacze entuzjastycznie, tak skacze...:lol: - wręcz tańczy, przechwytując wszystko, co tylko z poczucia sprawiedliwości chcę dac innym :niewiem:

co do blachodachówki, kazała przekazać, ze będzie elastyczna i postara się nie kręcić nochalem na twój wybór :p

Posted

kinga napisał(a):
Hanka jest dominującym samolubem :oops: :niewiem: - na własnej piersi wychowałam potwora :oops: :oops: :oops:

noooo.... Kinga :crazyeye: jestem pod wrażeniem.... twoich zdolności pedagogicznych :evil_lol:
Zuza.... ty się lepiej pospiesz, bo Kinga rozwinie te talenta.... i z Hanki zrobi hersztbabę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Camara napisał(a):
noooo.... Kinga :crazyeye: jestem pod wrażeniem.... twoich zdolności pedagogicznych :evil_lol:
Zuza.... ty się lepiej pospiesz, bo Kinga rozwinie te talenta.... i z Hanki zrobi hersztbabę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

myślisz, ze powinnam się wziąć za psy bojowe? :crazyeye:

a Hanka niech się pospieszy z tym domem, bo na razie nie mogę za bardzo kochać innych dużych suk, żeby jej nie było przykro:oops:

...a wczoraj w schronie pojawiło się kolejne cudo :loveu: : suka prawie 100% hovawart :loveu: - jeesuu, jaka cudna :loveu: - oddana wczoraj, młodziutka i bardzo wystraszona:-(

Posted

pomoooocyyyy! :placz: :placz: :placz:

pilnie i rozpaczliwie szukam transportu na najbliższy weekend dla Czarnej Hańczy i wyżlicy Kory na trasie:

TORUŃ - WARSZAWA
albo
WŁOCŁAWEK - WARSZAWA
albo
POZNAŃ -WARSZAWA

z powodu komplikacji nie dam rady dowieźć suk do Warszawy i jeszcze wrócić z marszu - to jednak milion kilometrów

-dowiozę je do w/w miast - i błagam o pomoc :placz:

Zuza35 jest kochana kobietą i deklaruje zwrot kasy za paliwo

a ja "na zaś" podaję moją kom. 600-870-571

i bardzo prosze o litość nad nami, bo ja tu jestem w stanie przedzawałowym - a Zuza też :placz: