Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 322
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to pozostało mi oficjalnie przeprosić Haneczkę, za paskudne podejrzenie o nabieranie sadełka :evil_lol: no bo jak mężnieje i to są same muskuły :cool3: to zupełnie inna sprawa :lol: byle więcej nosić na rękach się nie kazała ;)

• 2 weeks later...
Posted

Paulinko, nie zauważyłam pytania, sorki :-)
Teraz mam trzy psy, Binga, Hanię i Augusta, a czwarty w drodze i na tym koniec :-( No i jeszcze kota Matylda :-)

A co do Hani:
"NIE, NIE, NIE PRZEPROWADZE SIE DO NOWEJ BUDY! A CO MNIE TO OBCHODZI, ZE TO BUDA KLASY RITZ, POSTAWIONA TAK, ZEBY MI NIC NIE WIALO I NIE KAPALO! NIE PODOBA MI SIE I JUZ! WOLE STARA, W KTOREJ ZAPEWNE ZAMARZNE NA SMIERC I NIE OBCHODZI MNIE, ZE MA ZOSTAC PRZEROBIONA I PRZESTAWIONA DLA NOWEGO PSA!"

I jak z taką dyskutować?? No jak? Jakieś pomysły?

Posted

Decyzja została podjęta - Hanka zostaje w starej budzie. Trudno, skoro się upiera... Ściany i dach kojca zostaną obłożone plexi (dla niezorientowanych, kojec to nie więzienie Hanki :-) Nawet zameczek w drzwiach już nie działa, to takie apartamenty Haneczki :-) ), a budę się obmuruje ze styropianem. Mam nadzieję, że to na zimę wystarczy... Sama Hańcia tego chciała, a buda będzie dla nowej suki :-)

Posted

no i o jedną traumę Hanka ma mniej... :lol:

pewnie, taka buda to jej absolutny azyl - a azylów nie powinno się niszczyć tylko dlatego, ze się kupiło nową budę :shake:

• 4 months later...
Posted

Zuza - a ty nic a nic nie piszesz, co u Hanki :shake:

... a Camara to już ma czarne wizje w związku z tym, ze nic a nic nie piszesz :shake:

( i bynajmniej czarne wizje nie są spowodowane hankowym umaszczeniem :roll: )

Posted

Chyba mnie myślami przyciągnęłaś :lol: Tak dawno tu nie bywam i nagle dzisiaj postanowiłam sprawdzić co tu się dzieje :-)

A czarnych wizji mieć nie należy, bo ja to sobie myślę, że tak szczęśliwa Hanka jeszcze nie bywała :) Szaleje po całym pseudoogrodzie (rozpędza się z jednego krańca na drugi i leeeeci jakby wystartować zaraz miała :-) , dziury robi do Chin, apetyt ma wilczy, używa dwóch bud i garażu, w zależności od aury, Augusta kocha nad życie. W dalszym ciągu jest niedotykalska, ale kiedy na Sylwestra i Wielkanoc strzelali petardami albo kiedy są w ogrodzie jakieś bardzo ruchliwe dzieci, Hanka ucieka do domu i przytula się do mnie... Kiedy pierwszy raz to zrobiła - normalnie zdębiałam i nie wiedziałam jak się zachować :-D Teraz już wiem, że trzeba podrapać brzuszek, wtedy Hania rozkłada się podwoziem do góry i oczęta przymyka... i strachy przechodzą.

Hania razem z Augustem ostatnio mają martwiące mnie hobby. Wygryzają dziury w siatce, w tych miejscach gdzie jest ona plastikowa i urządzają sobie piesze wycieczki. Haneczka wraca szybko, gorzej z Augustem - tą trzeba ganiać. Chyba w końcu muszę się wziąć za ogrodzenie... ciekawe za co...

Ponieważ już wiem jak wywabić Hanię z budy i dorwać podstępem, jest szansa, że uda się jakoś uczesać, tylko nie chcę tego robić zbyt gwałtownie.

Zdjęcia będą jak je zrobię:)

No i Hani nie badał do tej pory wet... cieczki nie miała i to mnie martwi. Ale zbliżają się szczepienia to i tak trzeba będzie wetowi Hanię zaprezentować.

I to wszystko, jeżeli chodzi o tę sukę to prawie sielanka :-) Jest cudna i kochana i przede wszystkim dobrze się czuje ;-)

Posted

nooooo :p - takie posty to ja lubię :loveu:

ales mi Zuza dobra koleżanko humor poprawiła :lol: ( a że jestem po wyrwaniu zęba i przed wywiadówką w szkole - to i depresję ciężką od wczoraj mam)

Zuza - mam prośbę - bo ja mam w komórce Twoje dwa telefony i wiem, ze jeden nieaktualny - a że robiłam porządki w ksiażce tel. to i jeden wywaliłam - podaj mi proszę na pw, który masz dobry, bo już nie wiem, czy mnie pamięc nie zawiodła i czy nie pozbawiłam się jedynego kontaktu z Tobą :shake:

...nie, zebym tak nagle chciała cię najechać z kolejnym psem :oops:
- ale kto wie?... kto wie?...

:eviltong:

a o Hance pisuj :mad: - to Twój psi obowiązek :evil_lol:

Posted

Kinga, ty tu nie donoś :mad:
ja tylko tak sobie czarnowidztwo uprawiam, przy okazji :roll: i liczę, że mi ktoś humor poprawi ;) no i proszę! Mówisz i masz :lol:
Zuza - ty osłodo życia :p ja cie :iloveyou:

Posted

no i macie - druga dobra wieść :loveu:

...nie dość, ze Hanka żyje - to i Camara żyje !!! :loveu:

Zuza - Hanka jak widać jest priorytetowa :lol: , bo Camara ujawniła się tu po raz pierwszy od paru tygodni :p

to już teraz nie masz wyjścia - wklejaj to, co szybko Hance porobisz
( to taka zagadka: co Zuza wklei, jak porobi?)

:lol: :lol: :lol:

Posted

Zuza35 napisał(a):

No i Hani nie badał do tej pory wet... cieczki nie miała i to mnie martwi. Ale zbliżają się szczepienia to i tak trzeba będzie wetowi Hanię zaprezentować.

No proszę, u Ciebie brak a u mnie nadmiar :evil_lol:. 8 tydzień i też wet.
I tak źle i tak niedobrze :)

Posted

karina1002 napisał(a):
No proszę, u Ciebie brak a u mnie nadmiar :evil_lol:. 8 tydzień i też wet.
I tak źle i tak niedobrze :)

ech te sunie z Koszalina... :roll:

:evil_lol:

Posted

PaulinaT napisał(a):
ech te sunie z Koszalina... :roll:

:evil_lol:

ech, weź mnie nie martw :shake:

Ty wiesz, jak ja się - jako Macierzysta Komórka Eksportująca - martwię?

Posted

Zuza, a ja nie wiem jak mam się odezwać, bo mi tak łyso, że się nie odzywałam.
I im bardziej się nie odzywałam tym bardziej nie potrafiłam się odezwać.
Problemy goniły problemy i potem było coraz bardziej trudno.
Więc teraz postanowiłam na forum publicznym oświadczyć :oops:
Ten internet jest jest jednak bardziej mobilizujący.
Chętnie bym Was odwiedziła.
Mam nadzieję, że mam tel. aktualny.

Posted

Joaaa, Ty się nie tłumacz, tylko wsiadaj w pociąg i przyjeżdżaj:D

Nr chyba masz dobry, ale na wszelki wypadek: 505 022 437.

No to zrobiłam i wklejam (zgadnijcie co:D ).

A suki z Koszalina są takie (na pokrywę proszę nie zwracać uwagi, nagle powstał upał i Hania linieje na szybko :-) ):

Dzisiaj była sesja robiona podczas dawania smakołyków :-) Stąd dziwne pozy, które panna Hanna przybiera :-)

Zdjęcie poniżej jest kiepskie, ale było robione przez szybę. Tak dziewczynki odpoczywają :-D August (inna dogomaniowa suka) nie lubi siedzieć na betonie, ona ogólnie jest zmarźluchem.

A to już jeden z chińskich łączników Hani i Augusta. Nie wiem czy to widać, ale to ma głębokości jakieś 60-70 cm...

I na koniec zdjęcia, na których Hani nie ma, ale strasznie je lubię :-)

August i Bingo, a na drugim tenże August z Matyldą :-)

Posted

[quote name='Zuza35']

nie ma to jak cieplutki dywanik pod doopką :p

a te dziury w ogrodzie :roll: wysublimowane i ekstrawaganckie w kształcie :p trzeba to rozreklamować! to może byc hit sezonu! myślę, że będzie dużo chętnych na zatrudnienie tego projektanta ogrodów :evil_lol:

Posted

Chiński łącznik jako ucieczkowy jest taki średnio udany, bo prowadzi właśnie do kojca :evil_lol: Ale może to pierwsza próba taka mało udana :evil_lol:.

Camara, a wiesz, że możesz mieć dobry pomysł... Taka sztuka ludowa... psowa... Mogą pełnić rolę schowka zimnego, a jak ktoś chce to można przerobić na basen :lol:

Zaczynamy promocję :D

Posted

Zuza, kochana :loveu:
spadasz mi jak z nieba :lol: z tą Hanką

bo mi właśnie do ogrodu nawieźli kilka kamazów ziemi i usypali ogromne hałdy bez ładu i składu :shake:
zamiast płaskiej traweczki mam teraz góry i górzyska - i pilne trzeba mi kogoś, kto się tym zajmie - przekopie, rozplantuje, ba! wykopie spore oczko wodne

a mechaniczna koparka liczy sobie słono za godzinę :niewiem:

...moze namówisz Hankę na odwiedziny w kraju lat dziecinnych? :p
zabawi sie suczyna, a przy okazji przekopie mi ogród... :multi:

Posted

chwila, cos tu sie nie zgadza:mad:
Tam maja byc budy dla podhalanow i Foresta, a nie zadne oczko wodne ! Co to Forest jakas zaba jest, albo za przeproszeniem, zlota rybka???!!!:shake: :evil_lol: :razz:

kinga napisał(a):
Zuza, kochana :loveu:
spadasz mi jak z nieba :lol: z tą Hanką

bo mi właśnie do ogrodu nawieźli kilka kamazów ziemi i usypali ogromne hałdy bez ładu i składu :shake:
zamiast płaskiej traweczki mam teraz góry i górzyska - i pilne trzeba mi kogoś, kto się tym zajmie - przekopie, rozplantuje, ba! wykopie spore oczko wodne

a mechaniczna koparka liczy sobie słono za godzinę :niewiem:

...moze namówisz Hankę na odwiedziny w kraju lat dziecinnych? :p
zabawi sie suczyna, a przy okazji przekopie mi ogród... :multi:

Posted

samoglow napisał(a):
chwila, cos tu sie nie zgadza:mad:
Tam maja byc budy dla podhalanow i Foresta, a nie zadne oczko wodne ! Co to Forest jakas zaba jest, albo za przeproszeniem, zlota rybka???!!!:shake: :evil_lol: :razz:

OOO! słuszna uwaga! Kinga, przecież 19 podhalanów zrobi ci takie dziury w ogrodzie, że niejdno oczko wodne będziesz miała i to rozmiarów olimpijskich. Do reszty dziur posadzisz 100-letnie dęby :p