Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 626
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gajolka, tak, palcami- z lenistwa, nie dorobiłam się jeszcze dobrego trymera... ;) mam tylko takie do przerywania długiej sierści, ale do australijczyków się nie nadają, najwyżej szarym przód szyi robię, czy czasem innym psom to i owo. Zdjecie z uwzględnieniem obcietej bródki poprosimy!!

Aniu, powiem Ci tak- Zula jest PRZEUROCZA! ona ma w sobie to "coś". Przypomina mi Szczotę, choć Szczota wyższa i ma węższą kufkę, ale diabliki w oczkach mają chyba podobne ;) Szczota jest gładziutka nadal, choć grzywę ma bardzo długą- no i nie wiem- przeskubać jej tę grzywę? wygląda normalnie jak kobra :D :D

Posted

Wczoraj wieczorem było zdjęcie Zuli po trymowaniu (cudna), które nawet dało się powiększyć, a dziś zniknęło, dlaczego? :comp26: O już znowu jest ok.

Posted

Fajooowe są australijczyki :) czy Wasze też takie przylepne? moja po ostatniej cieczce najchętniej by z kolan nie złaziła ;) przytyła trochę wreszcie, wczoraj na domowej wadze ją znajoma zwarzyła, 7 kilo jej wyszło!

Posted

A czemu nie ma kalendarzy z naszymi pieskami, buuu. Tilia, a co ze zdjęciem na koszulki, które tworzyłaś? Może już je nosicie beze mnie, buuu. :placz:
PS Dziecinnieję? :-o

Posted

Gajolka! nie ma kalendarzy bo tylko ja dałam zdjęcia!! buuuuuuuuu nikt nie chciał dać zdjęć :(

a koszulek jeszcze nie robiłam- trzeba ustalić jakie rozmiary, czy każdy robi sobie sam czy jedna osoba zamawia wszystko- tylko jeśli ja mam je zamawiać to już po świętach bo teraz jest straszny kocioł
ja też dziecinnieję, głowię się nad wzorem obróżek na zamówienie ;) :P

Posted

Anno, Zula po poprawkach- bardzo fajnie wygląda:) Aussie są fajowe, ale moim zdaniem, wymagają tuningu :lol: - zdecydowanie lepiej wyglądają trochę "zrobione". Choć w mom domu nie ma co do tego zgody, bo mój najlepszy z mężów woli Lilu au naturel. Nie wiem, jak nam się uda dogadać, gdy Kinga nauczy mnie skubania:) Się zacznie:))))
Trafiłam na stronkę jakiejś niemieckiej hodowli i tam te australijczyki wyglądały jak mopy. I do tego -o zgrozo!- miały jakieś takie klapciate uszy..:crazyeye:
Pozdrawiam Was:)

Posted

cześć. Dzięki za miłe słowa w strnę Zuleńki. Tilia, rzeczywiście Zula ma to coś. Takie miłe spojrzenie, spojrzenie i wygląd pyszczka "szczeniaka". Nie umiem tego opowiedzieć, ale mnie zauroczyła. Istna chyba Szczotka twoja. A jeśli chodzi o fryzurę: różni się od tej we wzorcu trochę. Podpatruję wszystkie ładne aistralijczyki. łapki przednie z przodu na krótko (jeszcze muszę jej poprawić), z przodu kryzę jej podskubałam i jest nieco węższa niż dotychczas. Nie pójdę już chyba z nią do fryzjera, bo i tak muszę mu dawać wszystkie wskazówki co do cięcia. Bezsens. Trochę go podpatrzyłam i już mam trochę pojęcie co i jak (trochę).
Ona też ma szczotę na kłębie, ale codziennie sprzwdzam czy odrestają włoski... Odrastają!!!!!!!!!:multi:

Posted

Aha! Wzoruję się na psach z hodowli JASKARIN albo na np. amerykance. Zależy jaka sierść wyrośnie. Strasznie podoba mi się Bravo Jaskarin:loveu:
Zula ma mało sierści na łepku. Też ją tam podskubałam i...........odrasta sierść!!!!!:lol:

Posted

a'propos amerykanów taki długaśny link- http://video.google.pl/videoplay?docid=-2071536386954646944&q=%22australian+terrier%22&total=54&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0 porobiłam sobie z podobnego filmiku screeny i się wpatruję ;)

żałuję że wczoraj nie nagrałam - byliśmy na dłuuugim spacerze na polach i Szczota miała prawdziwą frajdę- pięć chartów do ścigania!! ależ dźwięki z siebie wydawała! były też oprócz niej trzy inne kurdupelki więc wybawiła się na całego :D :D mam nadzieję że tym razem uda mi się w jakimś rozsądnym terminie zgrać zdjecia...

Plunkett poproszę o link do tych niemieckich kłapciatych australijczyków :)

Posted

Gajolka, to jest fragment filmiku z Westminster, na stronie klubu jest cały.

Znalazłam zdjęcie z wczorajszego spaceru, widać rudzielca (zdjecie: Samara)

Posted

Nitencja napisał(a):
Ile ladnych zdejc austarlijczykow :) Tilia , Twoja szczota to chyba mysli ze jest chartem :)

Nitencja :evil_lol: bo australijczyki SĄ ładne :loveu:
a Szczota jest przekonana że jest chartam- na wystawach zawsze biegnie i przytula się właśnie do dużych chudych ;) a te biedne jakby... zdegustowane, podnoszą łąpy i nie wiedzą co z tym fantem zrobić??

Posted

Fajnie, że Szczotka ma tyle towarzystwa, a mój nie ma się z kim kumplować, jedynie od czasu do czasu z Matyldą - stateczną Shar-Pei - suką dziewczyny Macieja.
Kąsa ją tzn. Robuś Matyldę po uszach, a ona się odgania. Poza tym wszyscy mi mówią, że R. jest kulką, ale jak niektórym pokazałam go w kąpieli, to zmienili zdanie. Robuś ma bujną sierść, a ja nie wyrabiam się z tym trymowaniem

Posted

Szczota jako osobista zabawka interaktywna Drusi

tu widać jaka jest gładziutka ;) aczkolwiek to co odrasta wydaje się nieźle gęste i mocne

Posted

Wesołych świąt, udanego Sylwestra (spokojnego dla naszych piesków - takich kochanych rozkoszniaków jak Tilii) i szczęśliwego Nowego Roku:tree1::BIG::x-mas::x-mas::x-mas:

Posted

[FONT=Times New Roman]:santagri: Ja i moje psiaki również życzymy wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia :tree1: udanego Sylwestra :BIG: oraz wielu sukcesów wystawowych w nadchodzącym 2008 roku .[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Fajne te emotikonki zrobili :laugh2_2:[/FONT]

Posted

Witam Was odświętnie:)
Piszę, żeby podzielic się z Wami miłą wiadomością: do Leeloo dołączyła kumpelka:Adelka - prosto od Kingi:)
Sunie natychmiast się polubiły, choć oczywiście nie brakło prób dominacji ze strony Adeli. Obecnie razem biegają, odpoczywają na tym samym legowisku i na wyścigi jedzą. Jeśli chodzi o jedzenie, to ODSZCZEKUJĘ moją opinię, jakoby Leeloo była wiecznie głodna i żarłoczna...Adelka zdecydowanie detronizuje młodszą rywalkę w tej kwestii.
Z okazji powiększenia naszej SFORY podjęliśmy nawet nieśmiałe próby stworzenia strony int.dot. naszych piesków. Będzie oczywiście ładniej,na razie rozgryzamy techniki tworzeia takiej stronki:)
Zapraszam do obejrzenia:)

www.bigbadaboom.republika.pl

PS. Dziękujemy za piękne świąteczne życzenia i życzymy wszystkim udanego sylwka:):loveu:

Posted

Danuśka , oglądałam stronkę - fajna. Adelka jak ładnie wyszła na zdjeciach :p Nawet do ksiegi Wam się wpisałam :evil_lol: . Jutro zaktualizuje moją stronkę z linkami.

Fajnie , że dziewczyny się dogadują :sweetCyb:. A do mojej psiarni dołączyła biała szczotka :bigcool:.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...