Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 626
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmm nie wydawałą mi się małowłosa- ona miała prosty bardzo przylegający włos, bardzo dokładnie zrobiony, wydaje mi się, że zupełnie inaczej niż my przygotowujemy nasze psy. Grzywę miała. Zdjęcie nie będzie najlepsze, postaram się przycisnąć TZ i dziś je wrzucić. Kinga, a jak ona się wystawiała... wpatrzona w handlera, wesolutka, na jedno słowo ustawiała się, jak nakręcana zabaweczka.

Posted

Jakaś świeża krew się pojawi, bo chyba Karol chce coś zza granicy sprowadzic, więc może....
A moja Leelooo wreszcie zrzuciła słoninkę (och, czemuż mi to tak sprawnie nie idzie???), przyczesałą grzywkę i zabiera nas jutro do Kielc....Ale mam stracha, bo to mój PIERWSZY RAZ:roll:
Tilia, wklej te fotki z Poznania, hę?

Posted

To kto wygrał w Kielcach? Kinga, a co z Bunią i Robinem? Gratulacje dla Lilu. Może Plunkett coś napiszesz o wystawie - jakie wrażenia i sukcesy? Czy mój grubcio - Robiś miękkowłosy też ma szanse? Kinga, ja tak się staram go nie przekarmiać, ale on potrafi sprytnie wykraść jedzenie i w ogóle ma taaaki apetyt - tylko by jadł, a pogoda nie sprzyja spacerom, a poza tym to pies z bloku. Nie zabij mnie, ale ktoś go nazwał parówą, co mnie też zabolało i na pewno przesadził. :wallbash: Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Jolu w Kielcach wygrał Bingo :cool1: :roll: dostał CWC , CACIB i BOB.
Bunia nadal jest u mnie Robin też jeszcze jest i nadal szuka domu .

No , ale utuczonym Robinkiem to musisz się zając koniecznie :mad: bo jak on będzie wuglądał . Mozesz mu kupic u veta karme odchudzajacą np. Royal'a albo chowaj przed nim jedzenie :evil_lol:.

Posted

Powiedz mi Kingo ile powinien ważyć, gdy ma już 28 wysokości i czy on jeszcze rośnie? On od początku jest na Royalu, tylko że to mu nie wystarcza i ciągle liże pustą michę, więc czasem mu dawałam coś extra, a teraz go chyba głodzę, bo okazało się, że waży ponad 7kg. Czy to dużo za dużo? Czytałam w różnych źródłach, że te pieski ważą 5-6 lub 7-8 kg. Chyba sama się zacznę odchudzać, bo nie mogę znieść jego potulnego spojrzenia głodnego psa, gdy sama sobie dogadzam. Chyba mam syndrom uop, czyli uzależnienia od psa. Ratujcie!:flaming:

Posted

Gajolka!!!
Naucz się nie dostrzegac tych błagalnych spojrzeń....te psy to chodzące żołądki:evil_lol:. Lilu obskakiwała latem swoją michę, kubły na śmieci, kompostnik, wpadała przez garaż do sąsiadów i tam obżerała miski dwóch suk. Potem pojechała na wakacje do ciotuni i po trzech tygodniach jej nie poznałam!!!:-o. WAŁEK!!! 7600 żywej wagi. Przeszliśmy na rojalka light (trzeba miec taki rojalowy kubek z miarką i tam jest wyklarowane ile czego się sypie) rano napełniam kubek dzienną racją i w ciągu dnia po troszeczku dozuję. To nic, że wygląda to na mało....przecież jak pies popije wodą, to robi się niezła klucha w żołądku:)))
Lilu waży obecnie 6700 i w tej wadze jest jej ładnie:) W Kielcach dostała doskonałą, jakiś medal wyglądający jak żeton, i nawet na jakiegoś gara się załapała!

Gajolka, bądź twarda jak Roman Bratny:mad:
No, czasami można w kuchni machnąc jakiś kąsek do paszczy, niech wie, kto tu jest fajny:lol:

Aha:nasze aussie zjedzą każdą ilośc i zawsze będą chciały jeszcze -
ostatnio byłam z Lilu u moich rodziców i pozwoliłam mamie, aby ją trochę porozpieszczała. Po jakimś czasie moja mama: "ten pies jest naprawdę żarłoczny- zjadła 3 parówki, chlebek z masełkiem, puszkę psiego żarcia i....ciągle żebrze na dwóch łapkach!!!"

Posted

Jolu z tymi psami jest dokładnie jak napisała Danusia - plunkett.
Powinnaś dawać mu tyle jedzenia ile przewidziane jest dla małych ras . Ja nie daję psom royala no chyba że muszę jakiegoś odchudzić , wtedy kupuje u wet. odchudzającego royal canine obesity.
Jesli Robinek waży 7 kg przy wzroście 28 cm to ma dobrą wagę. 5 - 6 kg ważą psy o wzroście 24 -25 cm. Moja Adela waży 4,5 do 5 kg ale ma 25 cm ! Aisha - mama Robina ma 28 cm i waży ok. 7 kg a wyglada na szczuplejszą od Adeli.
Jolu Robinek już nie bedzie rósł "do góry" może trochę więcej nabrać mięsni i to wszystko.
Żeby nie lizał w nieskończoność pustej miski to po prostu zabierz mu ja po jedzeniu i nie zwracaj uwagi na jego żebractwo :lol:

Posted

coś niesamowitego- działa Dogomania????

napiszcie więcej o Kielcach!! gratulacje!! może zdjęcia jakieś? jak działa Dogo to te z Poznania wrzucę :)

a moja Szczota jest ciągle chyba za chuda chociaż nie wiem ile waży... daję jej dużo żarcia, tuczącego choć już jej minęło to młodzieńcze obżarstwo kiedy rozpruwałą worki i żarła CIĄGLE ;) chyba przez te przycharcie biegi tak spala? a rosła też jakoś nietypowo- jak ją wzięłam miała 25,5 cm (miarka w ZK) i ponad pół roku, potem urosła jeszcze do ponad 27... duża jest,tzn wysoka ale cieniutka, taki szczudłak :roll: i zaczynają się igiełki przez podszerstek goły przebijać, czyli powolutku zaczyna odrastać, choć fajna jest taka gładziutka i mięciutka :D

a Drusia po tym skaleczeniu ma niewładny paluszek :( ścięgno przecięła... na szczęście nic a nic jej to nie przeszkadza :)

Posted

Tilia jak możesz to wklej te poznańskie fotki :p. J aniestety jak zwykle fotek z wystawy nie przywiozłam ale wiem że maż Danusi - plunkett zrobił jakies :lol: moze wkleją ?
W Kielcach były tylko dwa aussie , jedna suczka nie dojechała , a szkoda bo chciałam ja zobaczyc.:-(
Mój Bingo zdobył CWC, BOB , CACIB
Lilu zdobyła (o ile pamiętam) CWC i CACIB.
Wiesz Karolina Lilu wydawała mi się mniejsza i drobniejsza od Szczotki.

A co się dokładnie stało z Drusi łapką ? Nie można jakos tego paluszka zoperowac ? Usciskaj biedulkę ode mnie :-(

Gajolka chyba będziemy razem odchudzaly nasze psy , moja Czorcia teraz ma cieczkę i siedzi w domu całymi dniami przez to tak sie utuczyła że wygląda jak serdelek na cienkich nózkach. Od dzis ma głodową porcje :no-no-no:

Posted

Witam wszystkich. W końcu sie zarejestrowałam w dogomani. Ja ze swoją Zulą byłam na wystawie w Poznaniu 2007 - zdobyłyśmy srebro w klasie młodzieży. Tam spotkałam właścicielkę australijczyka i mówiła, że właśnie tu można z wami nawiązać kontakt. Pozstaram się przedstwić zdjęcie Zuli, jak tylko nauczę się obsługiwać mój profil.
Strona jest trochę nie uzupełniona. Zula na zdjęciach miała 4 miesiące max.
www.tiqurilla@onet.eu
:multi:

Posted

Cześć, Anno!
Tak coś czuję, że Zula jest ruda....Zgadłam?

Kinga! Zdjęcia wyślę do Tilii, bo ja nie potrafię tego wklejać niestety:oops: kalectwo.

Tilia! Wyślę Ci te fotki z Kielc, ok? Wrzucisz na serwerek?

Posted

witam w zimowy dzień (brr, śnieg pada)

Anno Uszkiewicz :) to ja Cię zapaszałam w Poznaniu :) cieszę sie ogromnie, że do nas dołączyłaś!!

Kinga, Drusiowego paluszka nie da sie zoperować, bo weterynarz uszkodzonego ścięgna nie dostrzegł, a należy ścięgno szyć jak najszybciej, najlepiej do kilkunastu godzin po zerwaniu :( będzie miała taki odstający paluszek, trudno, najważniejsze że jej to nie przeszkadza. A jaki trzeci aussie był do Kielc zgłoszony??

Wrzucam zdjęcia od Plunkett- z Kielc :)
to znaczy- po troszku będę je wrzucać, najpierw te, potem te moje poznańskie (uff)
ciut je muszę pozmniejszać

zęby budzą respekt (tytuły oryginalne :) )

Bingo na BOBa

Bingo w locie

c.d.n. (pracaa)

Posted

Dzięki Tilia za wklejkę!!!:lol:
A do Kielc zgłoszona była w klasie młodzieży kuzynka Lilu Adela Magor po Arielu z Celtic Alanda i Agacie z Beskydska Zahrada

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...